Търсене
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Глутамин

Mожем да кажем, че глутаминът е майката на всички аминокиселини, тъй като в човешкото тяло тази аминокиселина се складира в мускулите или иначе казано, около 60% от свободните аминокиселини в мускулната клетка са под формата на глутамин. Глутаминът може да се синтезира от двете аминокиселини с разклонена верига: валин и изолевцин, а също така и от глутамичната киселина. Валинът и изолевцинът имат много важна роля за растежа на мускулите. По време на тежки тренировки организмът Ви не може да произведе необходимото количество глутамин, а той е важен, защото предпазва от загуба на мускулна тъкан вследствие на физическите натоварвания, стреса, заболявания и т.н.

Както вече споменхаме, глутамин е една от условно заменимите аминокиселини, които изграждат тялото ни и в моменти на прекомерно физическо натоварване, стомашно-чревни заболявания и други, той не успява да произведе нужните му количества. Затова е необходимо да си го набавяме отвън – чрез храната или чрез хранителни добавки.

От адекватни количества глутамин има нужда почти всеки физиологичен процес – без него не могат да функционират правилно бъбреците, тънките черва, имунната система, а също така и около 60% от свободните аминокиселини в мускулите и кръвта се падат на него. Глутаминът има пряко въздействие върху глутатиона, който е най-важният антиоксидант в човешкия организъм. Той има решаваща роля при метаболизма на белтъците и натрупването на гликоген в черния дроб. Освен всичко друго може и да регулира pН на кръвта. Повишава секретирането на хормона на растежа и играе важна роля в белтъчния метаболизъм, заради което е всепризнат за добър суплемент от културистите.

Как действа глутаминът?

  • Има силен антикатаболен ефект;
  • Предпазв от разкъсвания и травми на мускулите;
  • Понижава нивото на кортизола и изпълнява важна роля в поддържането на положителния азотен баланс;
  • Подпомага за по-бързото възстановяване на мускулната маса;
  • Поддържа функциите на имунната система, черния дроб, панкреаса и други органи;
  • Поддържа добри нива на хормона на растежа;
  • Засилва имунитета.

Хранителните добавки с глутамин са най-предпочитани сред спортисти и атлети, защото аминокиселината L-glutamine има важна роля за възстановяването и поддържането на имунната система. Ние от protein.bg Ви предлагаме хранителни добавки с глутамин на различни производители под формата на прах или под формата на капсули. Често клиентът предпочита да купува хранителна добавка под формата на прах, най-вече защото дозата е по-голяма в опаковката и предимно защото излиза по-изгодно. Обикновено хранителните добавки с глутамин са с разфасовки по 100, 300 и 500 грама, но има също така и по 600 и 1000 грама. Дозата за прием на глутамин обикновено е една малка лъжичка, равна на 5 грама и ако трябва да я сравним с 6-8 капсули на ден, при всички случаи излиза по-изгодно като цена. Истината е, че няма разлика при усвояването на глутамин на прах или глутамин на капсули.

Всеки, който тренира, може да приема около 10-15 грама L-глутамин на ден – разделено на 2 до 3 приема, като всяка порция е от около 5 грама. А за културисти, които са подложени на тежки тренировки, дозите са малко по-високи. Най-доброто време за прием на L-Глутамин е сутрин, след тренировка и вечер преди лягане.

Важно! Хора с бъбречни проблеми, цироза на черния дроб и при синдром на Рей не трябва да приемат хранителни добавки с глутамин. Също така да се избягва приемът на глутамин при бременност и кърмене.

Марка: Battery Nutrition Модел: Battery Glutamine
Glutamine представлява аминокиселината глутамин, произведена от компанията Battery Nutrition под формата на прах, който лесно се разтваря и се абсорбира бързо в организма. Глутаминът е най-разпространената аминокиселина в тялото, част от функциите, които изпълнява са свързани с подпомагането на мозъ..
44.49 лв.
Без данък:44.49 лв.
Марка: BSN Модел: BSN Glutamine DNA 60 serv
Глутамина е една от 20-те аминокиселини, влизащи в състава на протеините, които изграждат човешкото тяло. Глутамина е неесенциална и условно есенциална (незаменима) аминокиселина. Това означава, че при нормални условия глутамина се синтезира в човешкия организъм в необходимите количества, но при про..
30.00 лв.
Без данък:30.00 лв.
Марка: Dymatize Модел: Dymatize Glutamine Powder
Dymatize ви предлага продукта Glutamine Powder 300 гр, който ще ви достави най-често срещаната в мускулната тъкан в свободен вид аминокиселина - Л-Глутамин. Тя е жизнено важна за протеиновия метаболизъм и мускулно възстановяване. Когато тренирате интензивно всеки ден или сте подложени на физическо н..
34.00 лв.
Без данък:34.00 лв.
Марка: Gaspari Модел: Gaspari Glutamine Powder Standard
L-глутаминът представлява органична киселина с аминогрупа (аминокиселина) - една от 20те, които тялото използва за изграждане на мускулните влакна. L-глутаминът е аминокиселината, която се среща в най-голямо изобилие в организма и се складира в най-голямо количество в мускулите. Аминокиселината глут..
58.00 лв.
Без данък:58.00 лв.
Марка: Musclemeds Модел: Musclemeds Amino Decanate
Amino Decanate е нов иновативен комплекс от съставки на производителя MuscleMeds, който включва ускорено транспортиране на полезни вещества с помощта на технологията DecaDrive. Продуктът съдържа набор от аминокиселини BСAA в съотношение 10:1:1. Разработен е да стимулира максимално протеиновия синтез..
85.00 лв.
Без данък:85.00 лв.
Марка: Musclemeds Модел: MuscleMeds Glutamine Decanate
MuscleMeds Glutamine Decanate ви доставя Глутамин - една от най-разпространените аминокиселини в организма и е на невероятна цена. Основната съставка е микронизиран, ултра филтриран L-Glutamine с патентована транспортна система DecaDrive, благодарение на която се усвоява светкавично от организма. Ко..
48.00 лв.
Без данък:48.00 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Glutamine
Глутаминът е аминокиселина, която нормално се среща в човешкото тяло и се включва в изграждането на всички протеини, изпълняващи определени функции в организма (тъкани, органи, ензими и т.н.). Глутамина е условно есенциална аминокиселина, което означава, че в нормални условия тя се синтезира в орган..
26.49 лв.
Без данък:26.49 лв.
Марка: Now Foods Модел: Now Foods Glutamine
Now Foods Glutamine съдържа условно есенциалната аминокиселина l-глутамин, която е и най-разпространената в организма. Тези й особености я поставят в положение понякога да бъде в дефицит и крайно нужна. Такива ситуации са след интензивна тренировка или заболяване, което изчерпва наличните количества..
56.00 лв.
Без данък:56.00 лв.
Марка: Now Foods Модел: Now Foods Glutamine Powder
Now Foods Glutamine Powder е хранителен суплемент, съдържащ една от основните аминокиселини, съдържащи се в организма. Тя е с много важна роля и взема участие в редица важни реакции. Аминокиселината се открива в скелетните мускули и те се явяват основните й консуматори, най-вече по време и след трен..
40.00 лв.
Без данък:40.00 лв.
Марка: Universal Nutrition Модел: Universal Nutrition Animal – Juiced Aminos
6 грама най-вкусните BCAA в доза! Повишена работоспособност! Ускорено възстановяване! Увеличавай ефикасността на тренировките с Animal Juiced Aminos!!! Това са мощни аминокиселини в комплекс с BCAA, които са предназначени за стратегическо увеличаване на силовите тренировки. Какво влиза в съдържаниет..
70.00 лв.
Без данък:70.00 лв.
Марка: Universal Nutrition Модел: Universal Nutrition L-Glutamine powder
Аминокиселините представляват органични киселини, съдържащи аминогрупа, чиято основна роля е да служат като съставни части на протеините. Аминокиселините, изпълняващи тази роля в човешкото тяло са 20, а една от тях - глутаминът се среща в най-голямо количество в нашият организъм. Продуктът на Univer..
55.00 лв.
Без данък:55.00 лв.
Показани 1 от 11 | 11 (1 Страници)