Търсене
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Пробиотици

Знаем, че в съвременния силов спорт, където доминират високите физически и стресови натоварвания, проблемите по възстановяването на организма излизат на преден план. На спортиста му трябва мощна хранителна поддръжка и в този аспект пробиотиците играят най-важната роля. В условия, когато спортистът работи, започват да страдат много системи и функции на организма. Чревният тракт, който в условията на стрес просто отказва да абсорбира от постъпващата храна необходимите на организма вещества и микроелементи, изключително много се нуждае от помощ. Затова приемът на пробиотици е просто безалтернативна поддръжка в спорта и постигането на най-високите спортни цели.

Най-добре е продуктите с пробиотици да се приемат в период на максимално напрежение на адаптационните системи на организма, в циклите на свръхинтензивни тренировки и в периодите на най-пиковата спортна форма на човека. За това, че пробиотиците оказват положително влияние върху микрофлората на стомашно-чревния тракт в процесите на обмен на веществата в организма има изключително много доказателства, затова пък тук ще обърнем внимание на това как пробиотиците помагат качествено да се разрешат типичните за спортистите проблеми с чревната дисфункция.

В професионалния спорт често се срещат оплаквания от стомашно-чревната система сред спортистите.

Особено полезни са пробиотиците в бодибилдинга, тъй като функцията на храносмилателната система отговаря пряко за усвояването на хранителните елементи. Тези проблеми са свързани с кръвотока, който се отправя от вътрешните органи към скелетната мускулатура и сърцето. Тези свързани с тренировките промени на кръвотока в чревния тракт, точно както и вредата от топлото (отново предизвикана от тренировките) върху лигавицата на червата, могат да предизвикат нарушения в чревната бариера, което води до възпалителен процес.

Към симптомите на такива възпаления се отнасят гаденето, стомашните и чревните спазми, повръщането и диарията. Повишената проходимост на стените на червата води до наличието на ендотоксини в кръвта. Това на свой ред води до повишена податливост към инфекциозни и автоимунни патологии заради поглъщането на патогенни микроорганизми или токсини от тъканите и кръвния поток.

Ежедневната употреба на пробиотични хранителни добавки ще помогне да се подобри чревната функция при спортистите и да се намалят оплакванията от проблеми със стомашно-чревната система, които са предизвикани от изпълняването на тежките физически упражнения.

В категорията „Пробиотици“ ще откриете подходящи пробиотични смеси за Вашето здраве, като тук има подходящи хранителни добавки с пробиотици както за спортисти, така и за хора, които не се занимават интензивно със спорт. Подходяща е употребата на тези продукти във всеки случай на стомашно неразположение или доказан проблем с бактериалния баланс в организма.

Марка: Natrol Модел: Natrol Probiotic Defense+
Probiotic Defense+ e продукт на марката Natrol, произведен под формата на дъвчащи таблетки с приятен цитрусов вкус, които поддържат здрава храносмилателна система и подпомагат имунната система. Probiotic Defense+ укрепва естествените защитни сили на организма, благодарение на своята специална форму..
49.99 лв.
Без данък:49.99 лв.
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)
Филтрирай