Menu
Your Cart

Prolab Glutamine Powder

Prolab Glutamine Powder
Prolab Glutamine Powder
Разграбен
Prolab Glutamine Powder
Prolab Glutamine Powder
Prolab Glutamine Powder
  • Наличност: Разграбен
  • Модел: Prolab Glutamine Powder
Видян от: 2745
42.99 лв.
Без данък: 42.99 лв.

Възможни варианти

Prolab Glutamine Powder помага за натрупването на мускулна маса и укрепва имунитета60% от аминокиселинния състав във вътрешността на мускулите е глутамин, а повечето от него се произвежда от нашето тяло (в мускулите, в черния дроб, както и в други органи). Глутамин изпълнява много различни функции в организма, за това неговият допълнителен прием чрез спортната добавка Prolab Glutamine на прах съвсем не би попречил. Много аминокиселини са прекурсори за синтез на глутамин, а частност разклонените вериги BCAA. Това подчертава важността на употребата на аминокиселините и потвърждава, че е важно да се приемат качествени хранителни продукти, богати на белтъчини, от които тези аминокиселини ще се отделят. Още повече, че глутамин в Л-форма, играе важна роля в процеса на натрупване на мускулна маса. Още в средата на 80-те години на миналия век учените са открили взаимната връзка между нивата на глутамин и скоростта на синтезиране на мускулни белтъци. Колкото по-голямо е съдържанието на свободен глутамин в кръвта, толкова по-бързо растат мускулните клетки.

Глутамин е жизненоважна аминокиселина. Допълнителното и използване оказва благоприятно влияние за увеличението и запазването на мускулната маса, в пъти намалява болката в мускулите и ускорява възстановяването след тежки тренировки. Аминокиселината участва в процеса на образуване на глутатион – един от най-мощните антиоксидантни в човешкото тяло. При регулярното спортуване, ежедневния стрес или травмите се препоръчва използването на Glutamine от Prolab. Несъмнено тази аминокиселина е една от най-необходимите за човешкия организъм. Естествено, добавката няма да може на мига да превърне недобрия спортист в майстор в олимпийските игри, но именно глутамин е незаменим, ефективен и важен помощник за достигането на поставените от спортиста резултати.

Защо да изберем Prolab Glutamine Powder?

  • Укрепва имунната система
  • Противостои на катаболитните процеси
  • Увеличава запасите на гликоген
  • Усилва отделянето на растежния хормон
  • Помага за поддържането на pH баланса в организма
  • 1 доза от 5 гр прах на ден
  • Protein.bg Ви дава достъпна цена и бърза доставка

Какво представлява Glutamine от Prolab на прах?

Glutamine Powder от Prolab премаха мускулните болки и помага за детоксикцияGlutamine  на марката Prolab е хранителна добавка на прах, съставена от концентрация на аминокиселината Л-глутамин. Глутаминът е една от условно заменимите и жизнено необходими аминокиселини. Защо жизнено? Защото глутамин е част от белтъка, от който се формира човешкия организъм. Глутаминът доставя азотни атоми на ензимите, които участват в създаването на молекули, богати на азот (основата на ДНК и аминокиселините). Това е много важно за растежа на мускулите и за поддържането на имунитета. Глутамин се доставя в мускулите, когато на клетките им е необходим азот (страничен продукт от белтъчинния обмен). А на атлетите им е необходимо постоянно постъпване на азот за поддържането на положителния му баланс, като по този начин се създават анаболитни условия за възстановяване и мускулен растеж. Този продукт действа като мощен неутрализатор на амоняка. Амонякът е изключително токсично вещество за клетките в мускулите. Глутаминът премахва амоняка от тъканите в организма, тъй като той има два атома на азот, а при останалите киселини е само един. Именно наличието на два азотни атома позволява на глутамина да предава азот в мускулите. той увеличава и способността на организма да изработва хормон на растежа. Този хормон съдейства за обмена на мазнините в тялото и поддържа големината и прираста на мускулните тъкани. В процесите на метаболизъм глутаминът също може да се превръща в глюкоза в черния дроб, като така се натрупва гликоген в мускулните клетки. По време на тренировка или по време на метаболитен стрес, потребността от глутамин забележимо расте. Той предотвратява разрушаването на белтъчините. Интересното е, че глутамин през годините се използва в екстремната бърза помощ при пациенти, които са в стресово, катаболитно състояние, в тези условия, тялото извлича от мускулите глутамина и го използва за важни жизнени процеси. До определена степен, това прилича на това, което се случва с културистите, които подлагат мускулите си на силни натоварвания. Оттук възниква нуждата от високи нива на глутамин. Той също така е и важен при СПИН и синдрома на хроничната умора. Prolab Ви дава високо качество на добавката на прах Glutamine, като са изключени такива алергени и вредни вещества като мая, царевица, пшеница, соя, яйца, глутен, мляко, изкуствени оцветители и аромати, захар, нишесте и консерванти.

Освен всички изброени предимства Protein.bg ви дава супер цена за Glutamine Powder – глутамин на марката Prolab.

За кого е най-подходящ Glutamine Powder (глутамин) от Prolab?

Glutamine Powder на изгодна цена помага при големи физически натоварванияКогато Вие се подлагате на интензивно физическо напрежение, запасите на глутамин намаляват заради по-голямото отделяне на кортизол. Поради тази причина намалява глутамина и в черния дроб. За това допълнителният прием на аминокиселината е важен когато сте решили да се натоварвате интензивно. Физическото напрежение увеличава нуждите и от въглехидрати в организма. Тоест, намалява се съдържанието на гликоген и инсулин в кръвта, след което глюкозата се образува вече от молекулите на други важни органични съединения. Черният дроб превръща глутаминът във въглехидрати. Освен това, по време на силово трениране се произвежда млечна киселина, като страничен продукт на анаеробния метаболизъм. Именно заради това се появява и чувството на свиване в мускулите по време на изпълнението на упражненията. Така pH пада и бъбреците забелязват този неприятен момент. Те са принудени да привлекат глутамина, за да възстановят pH баланса на кръвта. За да не се случва това, за да не се натоварват и органите да извършват трудни и тежки задачи като тези, приемът на Glutamine Powder на Prolab е много подходящо решение. Освен това, всяка тренировка е натоварване за нашия организъм. А вече отдавна се знае, че имунната система използва глутамин като „гориво”. По този начин, употребата на допълнително Глутамин от спортистите трябва да бъде по-голяма отколкото на нормалния човек и хранителната добавка е идеална за тази цел.

Употреба и дозировка на Prolab Glutamine Powder:

Приемайте по 1 мерителна лъжица (5 гр) дневно

Състав в 1 доза (5 гр)Стойност%ПДД
Л-глутамин4.5 гр**

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки