Търсене
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Ензими

Думата „ензим“ идва от гръцки и в превод означава „в мая“. Като синоним на тази дума се използва понятието „фермент“. Действието на ензимите е много важно за всички живи организми. Ензимите са една страхотна група от добавки, които са доста популярни. Представляват молекули, катализиращи процесите в клетките на човека. Има различни ензими, като едните са храносмилателни а другите са група ензими – антиоксиданти.

Едни от характерните ензими са белтъчните комплекси и белтъците. Благодарение на тях процесите в тялото се ускоряват. При неправилна работа на ензимите може да се стигне до развитие и на някакво заболяване (фенулкетонурия).

Храносмилателните ензими имат за цел да подобрят храносмилателната система, като подобряват храносмилането и имат способността да повишат ефективността на вече поетата храна. Храните от растителен произход съдържат много важни ензими, които помагат за подобряване на метаболитната обмяна. Peptidases и Proteases спомагат за обработката на протеините, Cellulases и Saccharidases за обработката на захарите и нишестета, а Lipases за преработване на мазнините.

Друго важно действие на ензимите е, че спомагат за подсилване на имунната система. С течение на годините производството на ензимите обаче започва да се понижава. Затова е необходимо да си ги набавяме под формата на капсули и таблетки.

Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Best 3000 GDU Bromelain
Best 3000 GDU Bromelain от Doctor's Best е хранителна добавка с бромелаин на капсули. Формулата съдържа протеолитичния ензим бромелаин, който се извлича от плода и стеблата на ананас. Успешно се включва в различни режими за подобряване на храносмилането, за укрепване на имунитета, прочистване на кръ..
80.09 лв.
Без данък:80.09 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Gluten Rescue with Glutalytic
В съвременния живот глутенът е навсякъде и във всичко. Хлебните изделия са на първо място в списъка, но той не се ограничава само до хляб, сладкиши и макаронени изделия. Глутенът може да се намери в сосовете, кетчупа, колбасите, сиренето, йогурта и въобще списъка може да е твърде дълъг. Често се доб..
59.49 лв.
Без данък:59.49 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Nattokinase 2,000 FUs
Ензимите са вещества, които подпомагат всички жизнени функции, които се извършват в човешкия организъм. С тяхна помощ става ускоряването на биохимичните реакции. Ензимите действат като катализатори на различни процеси в организма и по този начин участват и в активиране на съпротивителните сили на ор..
53.99 лв.
Без данък:53.99 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Proteolytic Enzymes
Ензимите представляват сравнително малки протеинови молекули, които притежават специфична и висока биологична активност. Те осъществяват протичането на много голямо разнообразие от реакции за изключително кратко време. Без тази активност на ензимите, дори най-простите реакции в организма биха протич..
85.99 лв.
Без данък:85.99 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Quercetin Bromelain 750 mg
Предлагаме ви продукт, който ще подсили вашата имунна система - Doctor's Best Quercetin Bromelain. Той съчетава действието на две уникални по своето въздействие съставки – кварцетин и бромелаин. Quercetin Bromelain 750 mg ще помогне на тялото ви да подобри адаптивните си способности към промяната, п..
79.99 лв.
Без данък:79.99 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Serrapeptase 40 000 IU
Предлагаме Ви продукта Serrapeptase 40 000 IU, съдържащ естествения протеолитичен ензим Serrapeptase, който притежава мощни противовъзпалителни свойства. Оказва положително влияние върху човешкия организъм, като подпомага процеса на регенерация на увредените тъкани, намалява възпаленията и отоците, ..
56.89 лв.
Без данък:56.89 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor`s Best Digestive Enzymes
Храносмилателните ензими представляват малки протеинови молекули с висока биологична активност, които осъществяват разграждането на големите молекули в хранителните вещества до по-малки молекули, които вече могат да се усвояват от организма чрез различни процеси. Ензимите, които са отговорни за хран..
81.99 лв.
Без данък:81.99 лв.
Марка: Natrol Модел: Natrol Bromelain 250mg
Natrol Bromelain 250mg е хранителна добавка, която ви осигурява един от най-биоактивните ензими - бромелаин на топ цена. Това е естествен ензим, който помага за разграждането на протеините, намиращи се в храната, така че хранителните елементи да достигат до мускулите ви.Ензимите са специални вещ..
23.49 лв.
Без данък:23.49 лв.
Марка: Natrol Модел: Natrol Digest Support
Храносмилането е процес на механично и химично разграждане на храната. В този процес, много голямо влияние оказват храносмилателните ензими, чието действие води до разграждане на хранителните вещества до форма, удобна за усвояване в тялото. Ензимите, осъществяващи храносмилателните процеси представл..
26.99 лв.
Без данък:26.99 лв.
Natrol Papaya Enzyme
Разграбен
Марка: Natrol Модел: Natrol Papaya Enzyme
Грижата за тялото е едно от най-важните неща, а за поддържането на добро здраве е необходима и здрава храносмилателна система. В началният етап на разграждане на приетата храна, тялото отделя специфични храносмилателни ензими, които раздробяват приетите с храната протеини, въглехидрати и мазнини на ..
16.99 лв.
Без данък:16.99 лв.
Показани 1 от 10 | 10 (1 Страници)