Търсене
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Растителни протеини

Ние от protein.bg Ви предлагаме качествени и доказани марки, разработващи вегетариански протеини от растителни източници. Всеки спортуващ може да се възползва от предимствата на растителните протеини. Сред най-известните източници на вегетариански протеини се нареждат:

  • Соевият протеин е често представян като алтернативен вариант на месото. Той е и първият растителен протеин, който се налага на пазара. Богат е на ценни албумини и някои важни аминокиселини като аргинин, глутамин и валин, което означава, че е доста надежден източник. В сравнение с млечния и яйчния протеин, соевият е с по-нисък коефициент на биологична активност, но се доближава до месото. Соевият протеин има негативна страна: първо има голям риск да попаднете на продукт с генномодифицирана соя, затова четете внимателно етикетите и употребявайте само и единствено чист соев протеин. Второ: соята има висока концентрация на фитоестрогени, което значи, че мъже и жени с хормонални проблеми трябва да избягват приема на соев протеин. Проучванията показват, че редовният прием на соев протеин снижава нивата на тестостерона с 4 до 19% за четири седмици.
  • Конопеният протеин е друг растителен източник на протеин, наподобяващ соевия по съдържание на аминокиселини, но преобладаващи тук са глутамин и аргинин, другите доминиращи са серин и аспаргинова киселина. Недостатъкът на този протеин е ниският процент съдържание на белтъчини – между 40 и 60% в зависимост от производителя. Ако се приема под формата на добавка, конопеният протеин е със сравнително ниска концентрация. Ако е под формата на храна, тогава е висока. За сметка на това може да се каже, че конопеният протеин е пълноценен хранителен източник, тъй като в състава му влизат есенциални мастни киселини (омега-3 и омега-6) и фибри. Коефициентът на усвоимост на конопения протеин е по-нисък от на соевия, но остава по-висок от повечето растителни протеини.
  • Оризов протеин – още един известен растителен източник, който ще срещнете като самостоятелен продукт и като част от някои известни протеинови матрици като Gaspari MyoFusion. Оризовият протеин съдържа някои серни аминокиселини като метионин и цистеин, но нивата на лизин са много ниски. Глутамин и тирозин също присъстват в добро съотношение в оризовия протеин, но пък за сметка на аминокиселините с разклонена верига, които са в недостатъчни количества. Това означава, че оризовият протеин е доста неподходящ за спортни цели. Заради липсата на глутен, оризовият протеин е много подходящ за хора, които избягват глутеновите храни.
  • Граховият протеин май се нарежда на последно място по популярност сред растителните източници на протеини. Спортните специалисти препоръчват граховият протеин да се приема в комбинация с оризов протеин, заради съдържанието на аминокиселините, които при оризовия източник са в минимални количества. Граховият протеин е с високо съдържание на аминокиселини като аргинин, аспаргинова киселина, глицин, серин, хистидин и фенилаланин, но му липсват важните за всеки спортист количества аминокиселини с разклонена верига. Граховият протеин е труден за разграждане и усвояване, и може да създаде проблеми с храносмилането.
Марка: Cheat Meal Модел: 32022 Baking Protein High Protein Vegan Baking Mix
Открийте силата на Cheat Meal Baking Protein: Веган микс за печене с високо съдържание на протеини 500g Като медицински обучен фитнес инструктор и онлайн представител на фитнес продукти, разбирам важната връзка между внимателно подбраните съставки и постигането на вашите упражнения и цели за устойч..
42.95 лв.
Без данък:42.95 лв.
Купи
Марка: Dorian Yates Nutrition Модел: 27088 Renew Vegan Protein from Pea
Освежете Вашата тренировка с Renew Vegan Protein от Dorian Yates Nutrition Като фитнес инструктор с медицинско образование, разбирам как важни са качествените протеини за постигане на оптимални резултати във фитнеса и общото здраве. Renew Vegan Protein от Dorian Yates Nutrition е идеалният компаньо..
2.67 лв.
Без данък:2.67 лв.
Купи
Марка: Dorian Yates Nutrition Модел: 27088 Renew Vegan Protein from Pea
Запознайте се с бъдещето на растителните протеини: Renew Vegan ProteinРастителните протеини преживяват истинска революция, а Dorian Yates Renew Vegan Protein заема предни позиции в тази трансформация. Създаден с изключително внимание към детайла, този продукт съчетава висококачествен&..
80.10 лв.
Без данък:80.10 лв.
Марка: Nutrend Модел: NUTREND Delicious Vegan Protein 450 гр.
NUTREND Delicious Vegan Protein 450 гр. - Вегетарианският Избор за Качество и Вкус Искате ли да увеличите мускулната си маса и да заздравите своето тяло, но като едновременно с това следвате вегански принципи в храненето? NUTREND Delicious Vegan Protein е Вашето решение! Този протеинов коктейл е съ..
49.00 лв.
Без данък:49.00 лв.
Купи
Марка: Nutrend Модел: Delicious Vegan Protein 5 сашета х 35 гр
NUTREND Delicious Vegan Protein – Чиста енергия във всяко сашеКато специалист в областта на фитнеса и здравословното хранене, разбирам дълбоко важността на качествените хранителни добавки. Нуждата от ефективен източник на протеини е важна тема за всеки, целящ подобрение на мускулната маса и оптимиза..
20.40 лв.
Без данък:20.40 лв.
Купи
Марка: Nutrend Модел: VEGAN PROTEIN CRUNCHY BAR, 25x40 г
NUTREND VEGAN PROTEIN CRUNCHY BAR - Вашата Веган Сила в 25 Хрупкави Бара Като фитнес инструктор и представител на онлайн магазин за фитнес добавки с медицинско образование, разбирам важността от подбора на правилните хранителни продукти. NUTREND VEGAN PROTEIN CRUNCHY BAR представляват мно..
74.00 лв.
Без данък:74.00 лв.
Купи
Марка: OstroVit Модел: 26462 Hemp Protein Vege
Запознайте се с OstroVit Hemp Protein - вашият нов веган спътник в света на здравето и фитнесаКато любители на здравословния начин на живот и фитнес ентусиасти, ние знаем колко е важно да подберем подходящи хранителни добавки, които поддържат активния ни начин на живот. OstroVit Hemp Protein / V..
43.95 лв.
Без данък:43.95 лв.
Марка: OstroVit Модел: 26461 Pea Protein Vege
Пълноценен източник на растителен протеин от грах - OstroVit Pea Protein / Vege В днешно време все повече хора търсят здравословни и растителни алтернативи на традиционните източници на белтъчини. OstroVit Pea Protein / Vege предлага висококачествен протеин от грахов изолат, кой..
34.95 лв.
Без данък:34.95 лв.
Марка: OstroVit Модел: 26416 Soy Protein Isolate Vege
OstroVit / Vege соев протеин изолат 700 грама: най-високо качество за вашето здраве и силаКато фитнес инструктор и представител на онлайн здравни продукти разбирам колко важна е качествената подкрепа във всяко спортно начинание. Продуктът OstroVit Soy Protein Isolate / Vege е отличен избор за вс..
37.95 лв.
Без данък:37.95 лв.
Купи
Марка: OstroVit Модел: 26417 Vege Protein Blend
Защо си струва да изберете OstroVit Vegan Protein Blend Pea + Soy + Pumpkin? Като онлайн магазин за хранителни и фитнес добавки, разбираме значението на правилното хранене за постигане на оптимално здраве и фитнес. OstroVit Vegan Protein Blend е идеалният избор за хора, които търсят висококачествен..
45.95 лв.
Без данък:45.95 лв.
Купи
Марка: Myprotein Модел: Brown Rice Protein 80%
Brown Rice Protein е продукт на Myprotein, който се произвежда чрез патентован процес на мокро смилане. Той минава различни етапи на ферментация, преработка филтрация и ензимна обработка за отстраняване на протеини и фибри от кафяв ориз. Brown Rice Protein ви осигурява над 24 г протеин на 30 г доза..
50.99 лв.
Без данък:50.99 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Flax Seed Powder
Myprotein Flax Seed Powder е хранителна добавка, в чиято формула е включено ленено семе на прах. Изключително богат източник на фибри, лигнани и омега-3 мастни киселини, главно алфа-линоленова киселина (ALA). Продуктът е под формата на пудра, бързоразтворима и осигуряваща пълноценен източник на поле..
26.49 лв.
Без данък:26.49 лв.