Търсене
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Растителни протеини

Ние от protein.bg Ви предлагаме качествени и доказани марки, разработващи вегетариански протеини от растителни източници. Всеки спортуващ може да се възползва от предимствата на растителните протеини. Сред най-известните източници на вегетариански протеини се нареждат:

  • Соевият протеин е често представян като алтернативен вариант на месото. Той е и първият растителен протеин, който се налага на пазара. Богат е на ценни албумини и някои важни аминокиселини като аргинин, глутамин и валин, което означава, че е доста надежден източник. В сравнение с млечния и яйчния протеин, соевият е с по-нисък коефициент на биологична активност, но се доближава до месото. Соевият протеин има негативна страна: първо има голям риск да попаднете на продукт с генномодифицирана соя, затова четете внимателно етикетите и употребявайте само и единствено чист соев протеин. Второ: соята има висока концентрация на фитоестрогени, което значи, че мъже и жени с хормонални проблеми трябва да избягват приема на соев протеин. Проучванията показват, че редовният прием на соев протеин снижава нивата на тестостерона с 4 до 19% за четири седмици.
  • Конопеният протеин е друг растителен източник на протеин, наподобяващ соевия по съдържание на аминокиселини, но преобладаващи тук са глутамин и аргинин, другите доминиращи са серин и аспаргинова киселина. Недостатъкът на този протеин е ниският процент съдържание на белтъчини – между 40 и 60% в зависимост от производителя. Ако се приема под формата на добавка, конопеният протеин е със сравнително ниска концентрация. Ако е под формата на храна, тогава е висока. За сметка на това може да се каже, че конопеният протеин е пълноценен хранителен източник, тъй като в състава му влизат есенциални мастни киселини (омега-3 и омега-6) и фибри. Коефициентът на усвоимост на конопения протеин е по-нисък от на соевия, но остава по-висок от повечето растителни протеини.
  • Оризов протеин – още един известен растителен източник, който ще срещнете като самостоятелен продукт и като част от някои известни протеинови матрици като Gaspari MyoFusion. Оризовият протеин съдържа някои серни аминокиселини като метионин и цистеин, но нивата на лизин са много ниски. Глутамин и тирозин също присъстват в добро съотношение в оризовия протеин, но пък за сметка на аминокиселините с разклонена верига, които са в недостатъчни количества. Това означава, че оризовият протеин е доста неподходящ за спортни цели. Заради липсата на глутен, оризовият протеин е много подходящ за хора, които избягват глутеновите храни.
  • Граховият протеин май се нарежда на последно място по популярност сред растителните източници на протеини. Спортните специалисти препоръчват граховият протеин да се приема в комбинация с оризов протеин, заради съдържанието на аминокиселините, които при оризовия източник са в минимални количества. Граховият протеин е с високо съдържание на аминокиселини като аргинин, аспаргинова киселина, глицин, серин, хистидин и фенилаланин, но му липсват важните за всеки спортист количества аминокиселини с разклонена верига. Граховият протеин е труден за разграждане и усвояване, и може да създаде проблеми с храносмилането.
Марка: Cheat Meal Модел: 32022 Baking Protein | High Protein Vegan Baking Mix
42.95 лв.
Без данък:42.95 лв.
Купи
Марка: OstroVit Модел: 26462 Hemp Protein / Vege
OstroVit Hemp Protein / Vege е висококачествен конопен протеин, напълно подходящ за вегани и вегетарианци.Протеинът допринася за растежа на мускулната маса , както и за нейното поддържане.Растителния протеин е отлична алтернатива на животинските протеини и е чудесен вариант за всеки, който иска ..
43.95 лв.
Без данък:43.95 лв.
Марка: OstroVit Модел: 26461 Pea Protein / Vege
OstroVit Pea Protein / Vege е висококачествен протеин от грахов протеинов изолат, който съдържа до 85% белтъчини.Протеинът е от изключително значение за нашия организъм, защото участва в множество процеси, като едни от тях са изграждането и предпазването на мускулатурата.Продуктът е напълно подходя..
34.95 лв.
Без данък:34.95 лв.
Марка: Dorian Yates Nutrition Модел: 27088 Renew Vegan Protein / from Pea
Renew Vegan Protein е висококачествен грахов протеин с добавени пиперин и Digezyme®, за подпомагане на усвояването и храносмилането!Renew Vegan Protein oсигурява 25 g протеин на 33 g, обслужващи този страхотен вкус, висококачествената формула ще снабди тялото с протеина, от който се нуждае, за да до..
2.67 лв.
Без данък:2.67 лв.
Марка: Dorian Yates Nutrition Модел: 27088 Renew Vegan Protein / from Pea
Renew Vegan Protein е висококачествен грахов протеин с добавени пиперин и Digezyme®, за подпомагане на усвояването и храносмилането!Renew Vegan Protein oсигурява 25 g протеин на 33 g, обслужващи този страхотен вкус, висококачествената формула ще снабди тялото с протеина, от който се нуждае, за да до..
80.10 лв.
Без данък:80.10 лв.
Марка: OstroVit Модел: 26416 Soy Protein Isolate / Vege
OstroVit Soy Protein Isolate / Vege е висококачествен соев протеинов изолат, който съдържа до 90% протеин.Протеинът допринася за растежа на мускулната маса и спомага за нейното поддържане. Предназначен е за хора, които целят да обогатят хранителния си режим с здравословен източник на белтъчини и е п..
37.95 лв.
Без данък:37.95 лв.
Марка: OstroVit Модел: 26417 Vege Protein Blend
OstroVit Vege Protein Blend е висококачествена смес от растителни протеини, съдържаща почти 80% протеин, създадена за вегани и вегетарианци.Продуктът съдържа грахов протеинов изолат, соев протеинов изолат и тиквен протеин.Vege Protein Blend е хранителна добавка, която допринася за растежа на мускулн..
45.95 лв.
Без данък:45.95 лв.
Марка: Gaspari Модел: MyoFusion Advanced Protein
MyoFusion Advanced Protein представлява протеинов микс на марката Gaspari, съставен от три вида суроватъчен протеин, мицеларен казеин и млечен протеин. Тази комбинация от протеини предоставя на тялото бързо и продължително усвояване на пептидите и амионкиселините като прави MyoFusion Advanced Protei..
89.90 лв.
Без данък:89.90 лв.
Марка: Myprotein Модел: Brown Rice Protein 80%
Brown Rice Protein е продукт на Myprotein, който се произвежда чрез патентован процес на мокро смилане. Той минава различни етапи на ферментация, преработка филтрация и ензимна обработка за отстраняване на протеини и фибри от кафяв ориз. Brown Rice Protein ви осигурява над 24 г протеин на 30 г доза..
50.99 лв.
Без данък:50.99 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Flax Seed Powder
Myprotein Flax Seed Powder е хранителна добавка, в чиято формула е включено ленено семе на прах. Изключително богат източник на фибри, лигнани и омега-3 мастни киселини, главно алфа-линоленова киселина (ALA). Продуктът е под формата на пудра, бързоразтворима и осигуряваща пълноценен източник на поле..
26.49 лв.
Без данък:26.49 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Hemp protein unflavoured
Hemp protein 1000 гр от Myprotein е конопен протеин със страхотно качество. Този протеин е лесен и здравословен начин за осигуряване на необходимите белтъчини за организма. Има богат аминокиселинен състав и е идеална за ниско въглехидратен хранителен режим. Това е алтернатива на традиционните източн..
47.99 лв.
Без данък:47.99 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Instant Oats Flavoured
Myprotein ви предлага продукта Instant Oats Flavoured, който е отличен начин да повишите дневния прием на комплексни въглехидрати. Те освобождават бавно енергия в удължен период от време. Овесените ядки са от фермите в Шотландия смлени до ултра-фин прах и могат лесно да се консумират като напитка, к..
37.49 лв.
Без данък:37.49 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Pea Protein Isolate
Myprotein ви предлага продукта Pea Protein Isolate 1 кг, грахов протеин изолат с отлични свойства и на отлична цена. С него лесно ще си набавите нужните за организма белтъчини, особено ако сте вегетарианци, или желаете да повишите дневния си протеинов прием. Съдържа много важни аминокиселини и може ..
38.49 лв.
Без данък:38.49 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Soy Protein
Специалистите от марката за висококачествени хранителни добавки - Myprotein, ежедневно разработват и усъвършенстват своите формули, за да предложат на потребителите продукти, отговарящи на изискванията към вкуса и действието на протеините. Соевият протеин изолат, съвместим с всяка диета е един такъв..
30.99 лв.
Без данък:30.99 лв.
Марка: Myprotein Модел: Vegan Blend Myprotein
Защо да изберем Myprotein Vegan Blend?Подходящ за вегетарианци Специална комбинация от храносмилателни ензими Dige-Zyme Над 22 гр протеин на доза Растителен протеин с високобиологична стойност Съдържание на BCAA верижно-разклонени аминокиселини Лесно усвоим Без алергениКакво ..
69.99 лв.
Без данък:69.99 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Vegan Superfood Blend
Myprotein Vegan Superfood Blend е хранителна добавка, съдържаща растителен протеин на прах. Основните съставки в продукта са грахов протеин изолат и оризов протеин. Освен него, формулата изобилства от полезни за здравето компоненти. Такива са спирулина, цвекло, нар, сибирски жен-шен, зеленчукови екс..
73.99 лв.
Без данък:73.99 лв.