Menu
Your Cart

Растителни протеини

Ние от protein.bg Ви предлагаме качествени и доказани марки, разработващи вегетариански протеини от растителни източници. Всеки спортуващ може да се възползва от предимствата на растителните протеини. Сред най-известните източници на вегетариански протеини се нареждат:

  • Соевият протеин е често представян като алтернативен вариант на месото. Той е и първият растителен протеин, който се налага на пазара. Богат е на ценни албумини и някои важни аминокиселини като аргинин, глутамин и валин, което означава, че е доста надежден източник. В сравнение с млечния и яйчния протеинсоевият е с по-нисък коефициент на биологична активност, но се доближава до месото. Соевият протеин има негативна страна: първо има голям риск да попаднете на продукт с генномодифицирана соя, затова четете внимателно етикетите и употребявайте само и единствено чист соев протеин. Второ: соята има висока концентрация на фитоестрогени, което значи, че мъже и жени с хормонални проблеми трябва да избягват приема на соев протеин. Проучванията показват, че редовният прием на соев протеин снижава нивата на тестостерона с 4 до 19% за четири седмици.
  • Конопеният протеин е друг растителен източник на протеин, наподобяващ соевия по съдържание на аминокиселини, но преобладаващи тук са глутамин и аргинин, другите доминиращи са серин и аспаргинова киселина. Недостатъкът на този протеин е ниският процент съдържание на белтъчини – между 40 и 60% в зависимост от производителя. Ако се приема под формата на добавка, конопеният протеин е със сравнително ниска концентрация. Ако е под формата на храна, тогава е висока. За сметка на това може да се каже, че конопеният протеин е пълноценен хранителен източник, тъй като в състава му влизат есенциални мастни киселини (омега-3 и омега-6) и фибри. Коефициентът на усвоимост на конопения протеин е по-нисък от на соевия, но остава по-висок от повечето растителни протеини.
  • Оризов протеин – още един известен растителен източник, който ще срещнете като самостоятелен продукт и като част от някои известни протеинови матрици като Gaspari MyoFusionОризовият протеин съдържа някои серни аминокиселини като метионин и цистеин, но нивата на лизин са много ниски. Глутамин и тирозин също присъстват в добро съотношение в оризовия протеин, но пък за сметка на аминокиселините с разклонена верига, които са в недостатъчни количества. Това означава, че оризовият протеин е доста неподходящ за спортни цели. Заради липсата на глутен, оризовият протеин е много подходящ за хора, които избягват глутеновите храни.
  • Граховият протеин май се нарежда на последно място по популярност сред растителните източници на протеини. Спортните специалисти препоръчват граховият протеин да се приема в комбинация с оризов протеин, заради съдържанието на аминокиселините, които при оризовия източник са в минимални количества. Граховият протеин е с високо съдържание на аминокиселини като аргинин, аспаргинова киселина, глицин, серин, хистидин и фенилаланин, но му липсват важните за всеки спортист количества аминокиселини с разклонена веригаГраховият протеин е труден за разграждане и усвояване, и може да създаде проблеми с храносмилането.
Марка: Gaspari Модел: MyoFusion Advanced Protein
MyoFusion Advanced Protein представлява протеинов микс на марката Gaspari, съставен от три вида суроватъчен протеин, мицеларен казеин и млечен протеин. Тази комбинация от протеини предоставя на тялото бързо и продължително усвояване на пептидите и амионкиселините като прави MyoFusion Advanced Protei..
89.90 лв.
Без данък:89.90 лв.
Myportein Active Woman Vegan Blend
Hot Разграбен
Марка: Myprotein Модел: Myportein Active Woman Vegan Blend
Myportein Active Woman Vegan Blend е продукт, който ви позволява да се възползвате от силата на растенията, чрез една уникално вкусна протеинова напитка. За разработването на формулата на протеина Active Woman Vegan Blend, експертите от бранда Myportein, използват чист протеин, извлечен от растителн..
40.49 лв.
Без данък:40.49 лв.
Myprotein Active Women Vegan Blend
Разграбен
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Active Woman Vegan Blend
Myprotein Active Women Vegan Blend е комплексен хранителен суплемент, съдържащ растителен протеин, както и още много други полезни за здравето вещества. Формулата е специално създадена за дамите, като осигурява стимулиране на имунитета, антиоксидантна защита, добро храносмилане, тонизиране и подобря..
40.49 лв.
Без данък:40.49 лв.
Марка: Myprotein Модел: Brown Rice Protein 80%
Brown Rice Protein е продукт на Myprotein, който се произвежда чрез патентован процес на мокро смилане. Той минава  различни етапи на ферментация, преработка филтрация и ензимна обработка за отстраняване на протеини и фибри от кафяв ориз. Brown Rice Protein ви осигурява над ..
50.99 лв.
Без данък:50.99 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Flax Seed Powder
Myprotein Flax Seed Powder е хранителна добавка, в чиято формула е включено ленено семе на прах. Изключително богат източник на фибри, лигнани и омега-3 мастни киселини, главно алфа-линоленова киселина (ALA). Продуктът е под формата на пудра, бързоразтворима и осигуряваща пълноценен източник на поле..
26.49 лв.
Без данък:26.49 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Hemp protein unflavoured
Hemp protein 1000 гр от Myprotein е конопен протеин със страхотно качество. Този протеин е лесен и здравословен начин за осигуряване на необходимите белтъчини за организма. Има богат аминокиселинен състав и е идеална за ниско въглехидратен хранителен режим. Това е алтернатива на традиционните източн..
47.99 лв.
Без данък:47.99 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Instant Oats Flavoured
Myprotein ви предлага продукта Instant Oats Flavoured, който е отличен начин да повишите дневния прием на комплексни въглехидрати. Те освобождават бавно енергия в удължен период от време. Овесените ядки са от фермите в Шотландия смлени до ултра-фин прах и могат лесно да се консумират като напитка, к..
37.49 лв.
Без данък:37.49 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Pea Protein Isolate
Myprotein ви предлага продукта Pea Protein Isolate 1 кг, грахов протеин изолат с отлични свойства и на отлична цена. С него лесно ще си набавите нужните за организма белтъчини, особено ако сте вегетарианци, или желаете да повишите дневния си протеинов прием. Съдържа много важни аминокиселини и може ..
38.49 лв.
Без данък:38.49 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Soy Protein
Специалистите от марката за висококачествени хранителни добавки - Myprotein, ежедневно разработват и усъвършенстват своите формули, за да предложат на потребителите продукти, отговарящи на изискванията към вкуса и действието на протеините. Соевият протеин изолат, съвместим с всяка диета е един такъв..
30.99 лв.
Без данък:30.99 лв.
Марка: Myprotein Модел: Vegan Blend Myprotein
Защо да изберем Myprotein Vegan Blend?Подходящ за вегетарианци Специална комбинация от храносмилателни ензими Dige-Zyme Над 22 гр протеин на доза Растителен протеин с високобиологична стойност Съдържание на BCAA верижно-разклонени аминокиселини Лесно усвоим Без алергениКакво..
69.99 лв.
Без данък:69.99 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Vegan Superfood Blend
Myprotein Vegan Superfood Blend е хранителна добавка, съдържаща растителен протеин на прах. Основните съставки в продукта са грахов протеин изолат и оризов протеин. Освен него, формулата изобилства от полезни за здравето компоненти. Такива са спирулина, цвекло, нар, сибирски жен-шен, зеленчукови екс..
73.99 лв.
Без данък:73.99 лв.
Марка: MyVegies Модел: MyVegies 100% Soy Protein
MyVegies 100% Soy Protein представлява пълноценен източник на растителен протеин. Хората, които не консумират месо и мляко често страдат от недостиг на белтъчини, а при сериозните атлети в сферата на бодибилдинга, това може да се окаже препъни камък за крайната цел. Без достатъчно протеини муск..
33.00 лв.
Без данък:33.00 лв.
Марка: MyVegies Модел: MyVegies 100% Vegetable Protein
MyVegies 100% Vegetable Protein представлява висококачествен суплемент, съдържащ единствено и само растителен протеин. Пълноценните източници осигуряват нужните белтъчини за целите на бодибилдинга – стимул за мускулен растеж, антикатаболна протекция и подобрено възстановяване.Защо да и..
35.00 лв.
Без данък:35.00 лв.
Марка: Now Foods Модел: Now Foods Brown Rice Protein
Оризът – това е третата по популярност зърнена култура в света (след пшеницата и царевицата). Тя е основен компонент в диетата на хора в много страни, особено в Югоизточна Азия, която се счита за родното ѝ място. Самият ориз бива няколко вида, всеки с различна степен на полезност. За най-полезен се ..
80.00 лв.
Без данък:80.00 лв.
Марка: SAN Модел: SAN Raw Fusion
SAN Raw Fusion е хранителна добавка с прецизна формула, специално насочена към нуждите на веганите и вегетарианците. В спортните среди е добре известната нуждата от прием на добавки с протеин, за да се постигнат оптимални резултати – изваяно тяло, сила и издръжливост и добро самочувствие. Форм..
74.00 лв.
Без данък:74.00 лв.
Марка: Zoya Модел: Zoya Грахов протеин
Zoya Грахов протеин е висококачествена хранителна добавка, съдържаща натурален грахов протеин. Формулата е изцяло био и е подходяща за вегани и вегетарианци. Именно това е групата хора, при които е възможно да се наблюдава недостиг на протеини, тъй като пълноценните им източници са все от животински..
8.95 лв.
Без данък:8.95 лв.
Марка: Zoya Модел: Zoya Конопен протеин на прах
Zoya Конопен протеин на прах осигурява висококачествен, био растителен протеин. Процесът на добиване е прецизно контролиран, а продуктът притежава био сертификат. Конопеният протеин е подходящ за приготвяне на шейкове или други напитки, както и готвене. Пудрата предлага полезни вещества, отлична сто..
16.55 лв.
Без данък:16.55 лв.
Показани 1 от 17 | 17 (1 Страници)
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки