Menu
Your Cart

Universal Nutrition L-Glutamine powder

Universal Nutrition L-Glutamine powder
Universal Nutrition L-Glutamine powder
 • Наличност: Да
 • Модел: Universal Nutrition L-Glutamine powder
Видян от: 2092
55.00 лв.
Без данък: 55.00 лв.

Възможни варианти

Аминокиселините представляват органични киселини, съдържащи аминогрупа, чиято основна роля е да служат като съставни части на протеините. Аминокиселините, изпълняващи тази роля в човешкото тяло са 20, а една от тях - глутаминът се среща в най-голямо количество в нашият организъм. Продуктът на Universal Nutrition - L-Glutamine Powder е съставен именно от аминокиселината глутамин, без да съдържа други вещества. L-Glutamine Powder е произведен под формата на прах, който се разтваря бързо във вода и се абсорбира лесно след прием. 

L-Glutamine Powder е продукт с отлично качество и топ цена в Protein.bgНай-изобилната аминокиселина в човешкият организъм се използва не само за биосинтеза на протеините, но и за редица други процеси. Освен, че съкращава времето за възстановяване на мускулите след тренировка, глутаминът участва и в намаляване на катаболитните процеси. И въпреки, че се среща в голяма концентрация, количеството на глутамина може да намалее при по-тежките и продължителни тренировки. Поради тази причина много спортисти прибягват до използването на глутамин като хранителна добавка, която да възстанови намалените нива на глутамин, които са от основно значение за добрата физическа форма.

Глутаминът се определя като условно-есенциална аминокиселина. Това означава, че при нормални условия се произвежда в организма, но при някои определени състояния или заболявания биосинтезът на глутамин се нарушава. Това налага допълнителен прием на глутамин, например чрез хранителни добавки. Основното количество L-глутамин в организма е концентрирано в скелетните мускули. Там се извършва най-големият синтез на глутамин в тялото с помощта на специфичен ензим - глутамин синтаза. Процесът на производство на глутамин обаче изисква и други налични вещества като магнезий и амоняк, както и енергия под формата на АТФ. Едно от предимствата на L-Glutamine Powder е, че снабдява тялото ви директно с L-глутамин, което премахва нуждата от неговият синтез и следователно спестява енергия.

Една от важните функции на глутамина е, че той действа като молекула предшественик за образуването на глутамат - също аминокиселина, която действа като невротрансмитер в мозъка и спомага за нормалното му функциониране. Друг процес, в който участва L-глутамин е регулирането на рН в бъбреците. L-глутаминът също така е и един от основните източници на енергия за клетките, като се нарежда на второ място след глюкозата. Освен енергиен източник, глутаминът служи и като източник на въглерод и азот за нуждите на метаболизма. Специфично за L-глутаминът е наличието на две аминогрупи в молекулата, което го прави идеален източник на азот. L-глутаминът спомага и за транспорта и изхвърлянето на амоняка от организма. L-Glutamine Powder съдържа 100% глутамин, който ви осигурява всички тези плюсове във всяка една доза. 

Защо да изберем Unaiversal Nutrition L-Glutamine Powder?

 • L-Glutamine Powder спомага за изграждането на мускулна масаПродукт с отлично качество
 • 100% глутамин
 • Без добавени допълнителни вещества
 • Ефективен в изграждането на мускули
 • Осигурява енергия, въглерод и азот за клетките
 • Участва в производството на протеини
 • Възстановява намаленият глутамин
 • Лесно разтваряне във водя или друга напитка
 • Бърза абсорбция в организма след прием
 • Protein.bg ви дава достъпна цена и бърза доставка

Какво представлява глутаминът L-Glutamine Powder на Universal Nutrition?

L-Glutamine Powder е аминокиселина, произведена под формата на прах от компанията Universal Nutrition. L-Glutamine Powder е съставен от 100% глутамин и не съдържа други вещества. L-глутаминът е аминокиселина с разнообразни качества и това я прави една от най-продаваните аминокиселини като хранителна добавка. L-глутаминът спомага за изграждането на мускулите, като освен участието си в производството на протеини, предпазва от разграждане мускулните влакна. Глутаминът е важен за мозъка, тъй като от него се получава глутаматът (глутаминова киселина) - важен невротрансмитер. Освен това при разграждането си, глутаминът снабдява клетките с енергия, азот и въглерод, което го прави ценен енергиен източник. L-Glutamine Powder съдържа 5 грама глутамин във всяка доза от 5 грама.

Освен всички изброени предимства Protein.bg ви дава супер цена за L-Glutamine Powder - L-глутамин на марката Universal Nutrition

За кого е най-подходящ L-Glutamine Powder (L-глутамин) на Universal Nutrition?

L-Glutamine Powder е отличен избор за всеки, който спортува активно и желае да повиши мускулната си маса, както и за всеки, който се нуждае от допълнителен прием на аминокиселини. L-Glutamine Powder ще ви помогне да подобрите своята форма и постигнете желаните резултати. L-Glutamine Powder е подходящ за употреба от всеки, тъй като не съдържа нищо друго освен глутамин.

Употреба и дозировка на Universal Nutrition L-Glutamine Powder:

Разтворете една доза (5 гр.) L-Glutamine Powder в 250 мл вода или напитка по избор и разбъркайте. За постигането на оптимален резултат може да комбинирате приемът на L-глутамин със суроватъчен протеин и да приемате по време или след тренировка.

Съдържание в една доза (5 гр)

Състав: Стойност за 1 доза:
L-глутамин 5 гр

Състав на Universal Nutrition L-Glutamine Powder : 100% L-глутамин

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки