Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Cоев протеин

Соевият протеин съдържа минимално количество мазнини, холестерол и лактоза, като така е подходящ за хора, които имат непоносимост към лактозата и за вегетарианци. Богат е на сапонини, фитостероли и изофлавони. Те поддържат имунната система и намаляват нивата на холестерол в тялото.

Соята е един от основните източници на протеин. Според проучване на PDCAAS (система за оценяване качеството на протеина), соята е сред най-добрите източници на протеин, като се нарежда на първите места редом до суроватъчния протеин.

За вегетарианците сoятa e предпочитан източник на белтъчни. Coeвитe изoлaти ca идеална добавка към храната, поради виcoĸaта си бeлтъчнa cтoйнocт. Въпреки че е с по-слаб аминопрофил от cypoвaтъчнитe пpoтeини, тя e нaй-пoдxoдящa зa aтлeти, тъpceщи пyдpи oт ĸлaca нa pacтитeлнитe пpoтeини.

Повечето растителни протеини се водят „непълни“ протеини, докато соевият – именно обратното: той е считан от някои за „пълен протеин“ заради качества, които са сравними с много животински източници на протеин. Соевият протеин няма високо съдържание на наситени мазнини, но пък за сметка на това има изключителни антиоксидантни свойства. Те играят важна роля при балансиране на холестерола и предотвратяване на сърдечни заболявания. Ако по някаква причина не искате да консумирате млечни или животински продукти, може да пробвате соевия протеин – той е една питателна и здравословна алтернатива. Източници на соев протеин са соя, тофу, мисо, темпе, соево мляко, соев протеин на прах, и някои хранителни напитки и добавки, каквито предлагаме и ние от protein.bg. Разгледайте нашите предложения за соев протеин.

Няма продукти в тази категория.