Menu
Your Cart

Витамини

Всеки организъм има нужда от витамини. В човешкото тяло повечето витамини играят ролята на коензими, които помагат на ензимите да изпълняват своите функции по-бързо и ефективно. Те са органични съединения, биологически активни вещества, играещи роля заедно с ферментите на катализатори за всички жизнени функции в организма.

Не оставяйте имунната Ви система да отслабне, а вземете мерки навреме. В днешно време е трудно да се набавят необходимите ни витамини чрез храната и затова на помощ идват хранителните добавки. Ако се чувствате напрегнати или уморени, гладни или изнервени – това са само част от симптомите, които показват недостиг на витамини и минерали в тялото. Ако искате веднага да почувствате разликата, избирайте качествени витамини на доказани марки и производители. Заради липсата на витамини и минерали тялото не може да функционира пълноценно. За по-добър живот спазвайте няколко прости правила – хранете се здравословно, приемайте хранителни добавки, и не збаравяйте да спортувате по малко.

Витамините се делят на две групи: водоразтворими и мастноразтворими; отличават се също и група витаминоподобни съединения. Витамини и другите хранителни добавки не са заместител на храната. Те в никакъв случай не могат да заменят всички хранителни вещества и ползи от пълнозърнестите храни.

Видове витамини като хранителни добавки:

 • Авитамин, който има анаболни свойства и участва в синтеза на протеина, запасявайки го с гликоген, който има подхранващ ефект по време на тренировка. Освен това поддържа здрави костите, участва в оксиредукционни процеси в тъканите. 
 • В1 – има важна роля в обмяната на белтъчините, мазнините и въглехидратите. Подпомага отстраняването на натрупаните недоокислени продукти в мускулите и кръвта и помага при мускулна треска.
 • В2 – важен е за протеиновия обмен и изграждането на мускулните влакна. Този витамин участва като коензим в голяма група ензими. 
 • B3 – действа като коензим в дихателните окислителни процеси на клетката. Подобрява храносмилателната функция на стомашно-чревния тракт. Познат е под формите ниацин и никотинамид.
 • В6 – участва в обмяната на белтъците и в процеса на растеж на протеиновата тъкан. Спомага за растежа на мускулите и е задължителен за всички, които се занимават професионално със спорт. 
 • В12 – изпълнява роля в синтезирането на аминокиселините и в протеиновия метаболизъм. Стимулира производството на червени кръвни телца и по този начин повишава кислородния капацитет на кръвта. Участва пряко в белтъчния синтез, поради което значението му в културизма е твърде съществено. 
 • С – един от най-важните витамини за всеки спортуващ активно. Витаминът стимулира синтеза на някои важни хормони (например, адреналин) и повишава активността на редица ензими. Значителна е ролята му за поддържане на висока работоспособност при културистите. 
 • D – улеснява обработката на калция и фосфора за намаляване напрежението в мускулите и за укрепване на костната тъкан. Bзима участие в изграждането на костите и контролира снабдяването им с калций (противорахитичен витамин). Предпазва организма от излишни загуби на аминокиселини и фосфор чрез урината. 
 • D3 – Подпомага имунната система и нормалното функциониране на мускулите, поддържа здрави костите и зъбите.
 • Е – регулира работата на половите жлези, добър антиоксидант е и играе важна роля в мастната обмяна и синтеза на хемоглобина. 
 • Н – дава енергия и подпомага усвояването на аминокиселините. Той е коензим, който действа като особено силен стимулатор на растежа на мускулните клетки. Активно участва в разграждането на въглехидратите и мастните киселини и следователно и в енергообезпечаването на организма. 
 • K – Участва в съсирването на кръвта, и помага за разграждането на въглехидратите
Марка: Battery Nutrition Модел: Battery Nutrition Vit&Min
Витамините и минералите са крайно необходими вещества за поддържането на нормалната жизнена дейност на човешкия организъм. Най-вече те са необходими на хора, подложени на значителни физически натоварвания. За спортистите, които се занимават със спорт, свързан с бързина и сила, при сериозните натовар..
20.49 лв.
Без данък:20.49 лв.
Марка: Battery Nutrition Модел: Battery Vitamin C 1000mg
Витамините са задължителна необходимост за всички, това го знаят дори и децата. И действително, без тези вещества организмът не може да функционира изобщо, техният дефицит може да доведе до сериозни последици. А витамините при спортни занимания са просто необходими, при това в дози 2 пъти по-големи ..
23.49 лв.
Без данък:23.49 лв.
Марка: Battery Nutrition Модел: Battery Nutrition ZMA
В човешкото тяло не е предвидено отделно „хранилище” за цинка. Но женските и мъжките организми постоянно се нуждаят от този минерал, тъй като той изпълнява важни функции. Цинкът е важен за поддържането на работоспособността на имунната система, участва в процесите на създаване на нови клетки, задейс..
28.49 лв.
Без данък:28.49 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Best Biotin 5000 mcg
Витамините са вещества с много голямо значение за организма. Те са необходими за поддържане на нормалното състояние на тялото и ключови съединения в много биологични процеси, протичащи в живите организми. Витамините представляват органични съединения, които са необходими в много малки количества, но..
39.99 лв.
Без данък:39.99 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Best Fully Active B Complex
В човешкият организъм витамините играят жизненоважна роля. Те осигуряват нормалното протичане на много биохимични процеси, участвайки като коензими и кофактори за различни ензими. Освен това, витамините са важни и за производството на редица съединения, осигурявайки тяхната стабилност или директно с..
39.59 лв.
Без данък:39.59 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Best Fully Active B12
Doctor's Best Best Fully Active B12 е хранителна добавка с витамин B12 на капсули. Формулата съдържа високоусвоима форма на витамина, а именно – метилкобаламин. Продуктът е подходящ за употреба и от хора, които не приемат животински храни, и които са едни от най-застрашените от дефицит на ..
24.99 лв.
Без данък:24.99 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Best Multiple
Doctor's Best Best Multiple е добавка с мултивитамини и минерали, които са нужни за доброто здраве, жизненост и защита. Формулата съдържа високи дози подбрани витамини и оптимални количества минерали, участващи в поддържането на нормалните функции на организма. Изцяло вегетарианският състав прав..
79.99 лв.
Без данък:79.99 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Best Tocotrienols 50 mg
Doctor's Best Best Tocotrienols е хранителна добавка с витамин Е. Формулата съдържа пълната гама токофероли и токотриеноли (от червено палмово масло) - витамин Е (d-алфа-токоферол) и d-токотриеноли. Витаминът е един от четирите с мастноразтворима структура и има сериозно значение за здравето.&nb..
79.99 лв.
Без данък:79.99 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Best Vegan Vitamin D3 2500 IU
Doctor's Best Best Vegan Vitamin D3 2500 IU е хранителна добавка, която съдържа вегетариански витамин D3. Формулата съдържа сертифициран растителен витамин Д3 – Vitashine. Този мастноразтворим витамин има огромно значение за здравето и участва в редица процеси. Особено популярен е в областта на здра..
39.69 лв.
Без данък:39.69 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Best Vitamin C 1000 mg
Doctor's Best Best Vitamin C е висококачествена хранителна добавка, съдържаща един от най-популярните и важни за здравето витамини. Аскорбиновата киселина участва в някои процеси като активиране на защитните сили на организма, предпазване от окислителни реакции, синтез на колаген, калциев метаболизъ..
59.99 лв.
Без данък:59.99 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Best Vitamin D3 5000 IU
Doctor's Best Best Vitamin D3 5000 IU е хранителна добавка, съдържаща витамин Д (холекалциферол) на дражета. Формулата е насочена към възстановяване нивата на витамина, който играе голяма роля за здравето. Основната му функция е подпомагане усвояването на калций в костните структури, но не е само то..
29.99 лв.
Без данък:29.99 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Chewable Fully Active B12 Chocolate Mint
Витамините са вещества с органичен произход, които са с ниска молекулна маса и са необходими в много малки количества, за да осъществяват специфичната си биологична функция. Витамините участват в състава на ензими като кофактори и осигуряват тяхната висока каталитична активност. Витамините взим..
27.59 лв.
Без данък:27.59 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Fully Active Folate with Quatrefolic 400 mcg
Фолатът е форма на фолиевата киселина, по-позната като витамин В9. Фолиевата киселина e ключово съединение за производството на ДНК, РНК и метаболизирането на аминокиселините, а освен това взема участие и в клетъчното делене. Витамин В9 има много важна роля по време на бременност, когато се формира ..
33.69 лв.
Без данък:33.69 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best MK-7 Featuring MenaQ7 Natural Vitamin K2
Когато става дума за важните витамини за нашия организъм, много често пренебрегваме витамин К2. Това не е справедливо, тъй като той е необходим за жизненоважни процеси.Витаминният елемент К2 е едно от най-важните питателни вещества, но не е много оценен от предците ни. Учените са се заели с по-п..
49.90 лв.
Без данък:49.90 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Niacin Time-Released with Niaxtend 500 mg
Както много други вещества, витамините също са жизненоважни за организма и участват в поддържането на нормалната функция на тялото. Те вземат участие в голямо разнообразие от процеси, които протичат в организма и изпълняват ролята на кофактори, активатори на някои вещества, антиоксиданти и др. ..
49.99 лв.
Без данък:49.99 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor`s Best Best Vein Support Featuring DiosVein
Doctor`s Best Best Vein Support е хранителна добавка, която оказва подкрепа на кръвоносната система. Формулата съдържа проучени и изпитани в практиката съставки, които действат положително върху здравето на вените. С напредване на годините, продължително седене или стоене на крак, неудобни обувки, т..
80.00 лв.
Без данък:80.00 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor`s Best Best Vitamin C 500 mg
Doctor`s Best Best Vitamin C е суплемент, съдържащ аскорбинова киселина на капсули. Формулата е изцяло вегетарианска и е подходяща за хора, които не консумират животински изделия. Витамин Ц е сред най-известните витамини изобщо, но той е много повече от имуностимулатор. Въпреки че това е най-по..
44.99 лв.
Без данък:44.99 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor`s Best Best Vitamin D3 1000 IU
За да се чувства човек здрав и пълноценен, тялото трябва да бъде в оптимален баланс. За да се поддържа такъв баланс е нужно да се осигурят на организма всички необходими вещества, от които той се нуждае. Освен разнообразието от протеинови и въглехидратни източници (както и някои мазнини), необходимо..
25.99 лв.
Без данък:25.99 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor`s Best Best Vitamin D3 2000 IU
За своето нормално функциониране, организмът на всеки човек има необходимост от „животворни” вещества. Набавят се чрез балансиран хранителен режим, а тяхната липса в нашето тяло води до отслабване на съпротивителните сили и до появата на редица проблеми със здравето. Vitamin D3 е едно от..
27.99 лв.
Без данък:27.99 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor`s Best Calcium Bone Maker Complex
Doctor`s Best Calcium Bone Maker Complex е комплексен хранителен продукт, съдържащ всичко нужно за поддържане на здрави кости и подпомагане на доброто здраве. Добавката е лесна за дозиране и прием, като осигурява ценни витамини и минерали нужни за оптималното функциониране на организма.Калий ..
52.19 лв.
Без данък:52.19 лв.
Марка: Athlete's Nutrition Модел: Mega ZnMgB6 Athlete's
Athlete's Mega ZnMgB6 съдържа висококачествена формула, съчетаваща подбрани компоненти за подпомагане на здравето. Продуктът комбинира добре известни витамини и минерали, доказали своята полза в практиката, особено при сериозно спортуващи хора. Всяка доза съдържа 10.5 мг витамин B6 като пиридокс..
30.00 лв.
Без данък:30.00 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Active Woman Multivitamins
При провеждане на ежедневни тренировки, вашето тяло има повишена нужда от вещества, с които да задоволява енергийните си нужди и за производството на тъкани, за да се развива правилно. Интанзивното натоварване по време на спорт, заедно със стреса от ежедневието водят до тези повишени нужди. Важните ..
34.99 лв.
Без данък:34.99 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Alpha Men Super Multi Vitamin
Alpha Men Super Multi Vitamin от Myprotein представляват мултивитамини за мъже, чиято комплексна формула включва витамини, минерали и растителни екстракти. Те стимулират имунната система, борят се със стреса и неговите поражения за организма, противодействат на свободните радикали, увреждащи клеткит..
34.99 лв.
Без данък:34.99 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Calcium & Magnesium
Нашето динамично ежедневие е свързано с неправилно хранене, постоянен стрес и вечно бързане, това именно става причина организмът ни често да изпада в дефицит на важни минерали. Човешкото тяло има нужда от редица минерали и витамини за своето ежедневно и правилно функциониране, което е предпоставка ..
26.99 лв.
Без данък:26.99 лв.
Показани 1 от 24 | 82 (4 Страници)
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки