Търсене
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Витамини

Всеки организъм има нужда от витамини. В човешкото тяло повечето витамини играят ролята на коензими, които помагат на ензимите да изпълняват своите функции по-бързо и ефективно. Те са органични съединения, биологически активни вещества, играещи роля заедно с ферментите на катализатори за всички жизнени функции в организма.

Не оставяйте имунната Ви система да отслабне, а вземете мерки навреме. В днешно време е трудно да се набавят необходимите ни витамини чрез храната и затова на помощ идват хранителните добавки. Ако се чувствате напрегнати или уморени, гладни или изнервени – това са само част от симптомите, които показват недостиг на витамини и минерали в тялото. Ако искате веднага да почувствате разликата, избирайте качествени витамини на доказани марки и производители. Заради липсата на витамини и минерали тялото не може да функционира пълноценно. За по-добър живот спазвайте няколко прости правила – хранете се здравословно, приемайте хранителни добавки, и не збаравяйте да спортувате по малко.

Витамините се делят на две групи: водоразтворими и мастноразтворими; отличават се също и група витаминоподобни съединения. Витамини и другите хранителни добавки не са заместител на храната. Те в никакъв случай не могат да заменят всички хранителни вещества и ползи от пълнозърнестите храни.

Видове витамини като хранителни добавки:

 • Авитамин, който има анаболни свойства и участва в синтеза на протеина, запасявайки го с гликоген, който има подхранващ ефект по време на тренировка. Освен това поддържа здрави костите, участва в оксиредукционни процеси в тъканите.
 • В1 – има важна роля в обмяната на белтъчините, мазнините и въглехидратите. Подпомага отстраняването на натрупаните недоокислени продукти в мускулите и кръвта и помага при мускулна треска.
 • В2 – важен е за протеиновия обмен и изграждането на мускулните влакна. Този витамин участва като коензим в голяма група ензими.
 • B3 – действа като коензим в дихателните окислителни процеси на клетката. Подобрява храносмилателната функция на стомашно-чревния тракт. Познат е под формите ниацин и никотинамид.
 • В6 – участва в обмяната на белтъците и в процеса на растеж на протеиновата тъкан. Спомага за растежа на мускулите и е задължителен за всички, които се занимават професионално със спорт.
 • В12 – изпълнява роля в синтезирането на аминокиселините и в протеиновия метаболизъм. Стимулира производството на червени кръвни телца и по този начин повишава кислородния капацитет на кръвта. Участва пряко в белтъчния синтез, поради което значението му в културизма е твърде съществено.
 • С – един от най-важните витамини за всеки спортуващ активно. Витаминът стимулира синтеза на някои важни хормони (например, адреналин) и повишава активността на редица ензими. Значителна е ролята му за поддържане на висока работоспособност при културистите.
 • D – улеснява обработката на калция и фосфора за намаляване напрежението в мускулите и за укрепване на костната тъкан. Bзима участие в изграждането на костите и контролира снабдяването им с калций (противорахитичен витамин). Предпазва организма от излишни загуби на аминокиселини и фосфор чрез урината.
 • D3 – Подпомага имунната система и нормалното функциониране на мускулите, поддържа здрави костите и зъбите.
 • Е – регулира работата на половите жлези, добър антиоксидант е и играе важна роля в мастната обмяна и синтеза на хемоглобина.
 • Н – дава енергия и подпомага усвояването на аминокиселините. Той е коензим, който действа като особено силен стимулатор на растежа на мускулните клетки. Активно участва в разграждането на въглехидратите и мастните киселини и следователно и в енергообезпечаването на организма.
 • K – Участва в съсирването на кръвта, и помага за разграждането на въглехидратите
Марка: OstroVit Модел: 21483 100% Vitamin C Powder
Ostrovit 100% Vitamin C е прахообразна хранителна добавка, с високо качество, добра разтворимост и бърза усвоимост.Vitamin C е водноразтворим витамин и е незаменим, защото тялото ни не може да го произведе.Притежава мощни антиоксидантни свойства, подобрява тонуса и усвояването на хранителните вещес..
25.95 лв.
Без данък:25.95 лв.
Марка: Hero.Lab Модел: 33532 B-Complex B-50 | High Potency
48.95 лв.
Без данък:48.95 лв.
Марка: MAXXWIN Модел: 30472 B-Complex Forte
19.95 лв.
Без данък:19.95 лв.
Марка: OstroVit Модел: 31752 Biotin 10.000 MAX
Biotin 10.000 MAX е хранителна добавка, която може да ви помогне да се погрижите за вашия външен вид и умствени способности! Висока доза от активната съставка под формата на D-биотин е силно усвоима. Продуктът е предназначен предимно за хора, които мечтаят за силна и блестяща коса, както и за гладка..
18.95 лв.
Без данък:18.95 лв.
Марка: Hero.Lab Модел: 32674 Biotin 10.000 mcg
Biotin 10.000 mcgБиотинът, известен още като витамин B7 и витамин H, е една от най-популярните добавки, поддържащи здрав външен вид. Биотинът от марката Hiro.Lab е хранителна добавка под формата на таблетки, която съдържа най-добре усвоимата форма на D-биотин. Витамин B7 се среща в различни форми, н..
15.95 лв.
Без данък:15.95 лв.
Марка: Hero.Lab Модел: 30250 Biotin 2500 mcg
Biotin 2500 mcg е хранителна добавка, подходяща за защита и укрепване на косата и правилния растеж и грижа за ноктите. Не съдържа захар, сол, лактоза, глутен и консерванти!Основни характеристики:     →  Подпомага поддържането на нормален енергиен метаболизъм     →  Помага за правилното функциониране..
13.95 лв.
Без данък:13.95 лв.
Марка: OstroVit Модел: 25175 Biotin Plus 2500 mcg
OstroVit Biotin PLUS е модерна хранителна добавка съдържащи биотин, селен, цинк и фолиева киселина. Продуктът е посветен на бременните жени. Биотинът, цинкът и селенът спомагат за поддържане на здрава коса, кожа и нокти. Фолатите допринасят за растежа на майчините тъкани по време на бременност.Идеа..
11.95 лв.
Без данък:11.95 лв.
Марка: OstroVit Модел: 27335 Choline + Inositol
OstroVit Choline + Inositol е хранителна добавка, която комбинира холин с инозитол. Като и 2-те са витамини от групата на B комплекс.Холинът е под формата на битaртрат помага за правилното предаване на нервните импулси през синапсите на нервните влакна. Той е жизнено важен за нормалното функционира..
18.95 лв.
Без данък:18.95 лв.
Марка: OstroVit Модел: 26554 Choline Bitartrate Powder
OstroVit Choline Bitartrate Powder е висококачествена хранителна добавка, съдържаща холин битартрат с висока бионаличност.Продуктът е предназначен да поддържа правилното функциониране на черния дроб, мозъчната функция и нервната система, която контролира паметта и настроението.Холинът (битартарат) е..
23.95 лв.
Без данък:23.95 лв.
Марка: OstroVit Модел: 20917 Folic Acid 400 mcg
OstroVit Folic Acid (Фолиева Киселина) е водноразтворим витамин от B комплекса, който подпомага изграждането на здрави клеткиВодно разтворим означава, че Витамин B-9 не се задържа дълго време в тялото и трябва да се приема ежедневно, за да се поддържат необходимите нива.Витамин B-9 е един от витамин..
12.95 лв.
Без данък:12.95 лв.
Марка: OstroVit Модел: 26415 Inositol / Myo-Inositol Powder
OstroVit Inositol / Myo-Inositol Powder е висококачествена хранителна добавка, която съдържа 100% Мио-инозитол.Мио-инозитолът е член на групата на витамин В комплекс. Той се съдържа в голямо разнообразие от храни, включително пресни плодове, боб, пълнозърнести храни и семена. Мио-инозитолът се изпол..
39.95 лв.
Без данък:39.95 лв.
Марка: OstroVit Модел: 33379 Magnesium + Vitamin D3 2000 IU + B6
OstroVit Magnesium + Vitamin D3 2000 IU + B6 е хранителна добавка, съдържаща комбинация от три ключови витамина и минерали, които са от особена важност за здравето и доброто самочувствие на организма.Магнезий - е един от най-важните минерали за здравето на костите, мускулите и нервната система. Той ..
17.95 лв.
Без данък:17.95 лв.
Марка: OstroVit Модел: 26251 Methyl B-Complex
OstroVit Methyl B-Complex е висококачествена хранителна добавка, която съдържа комплекс от най-добре усвоимите форми на витамините от група В, в допълнение с витамини С и Е.Витамините от група B биват:Тиамин (витамин В1) - допринася за поддържането на правилния енергиен метаболизъм и помага за прав..
22.95 лв.
Без данък:22.95 лв.
Марка: OstroVit Модел: 32624 Methyl B-Complex Liquid Drops
OstroVit Pharma Methyl B-Complex капкиOstroVit Pharma Methyl B-Complex drops е най-висококачествената хранителна добавка под формата на перорални капки, която съдържа комплекс от най-добре усвоимите форми на витамини от група В. OstroVit Pharma е линия, която поставя на първо място качеството на сур..
11.95 лв.
Без данък:11.95 лв.
Марка: OstroVit Модел: 26801 Niacin / Vitamin B3
OstroVit Niacin / Vitamin B3 е хранителна добавка, която съдържа витамин B3 (ниацин), който е необходим за правилното функциониране на вашия организъм.Продуктът е разработен в съответствие със строгите стандарти за сигурност и качество, приложими в ЕС.Ниацинът противодейства на умората и поддържа пр..
17.95 лв.
Без данък:17.95 лв.
Марка: Dorian Yates Nutrition Модел: 27087 Renew Vitamin C With Citrus Bioflavonoids
Renew Vitamin C With Citrus Bioflavonoids е комбинация от витамин С и синергични съставки, формулирани за оптимално храносмилане и усвояване! Тази хранителна добавка предлага повече от обичайната добавка на витамин С, предлага пълния спектър от ползи, които може да се получат например от естествения..
19.95 лв.
Без данък:19.95 лв.
Марка: OstroVit Модел: 30228 Vitamin A + E Drops
Vitamin A + E Drops е модерна хранителна добавка на капки, предназначена за жени и мъже, които желаят да се грижат за външния си вид. Благодарение на комбинацията от два важни за организма витамина, които подхранват и предпазват кожата от оксидативен стрес, продуктът може да допринесе за значително ..
14.95 лв.
Без данък:14.95 лв.