Menu
Your Cart

Витамини

Всеки организъм има нужда от витамини. В човешкото тяло повечето витамини играят ролята на коензими, които помагат на ензимите да изпълняват своите функции по-бързо и ефективно. Те са органични съединения, биологически активни вещества, играещи роля заедно с ферментите на катализатори за всички жизнени функции в организма.

Не оставяйте имунната Ви система да отслабне, а вземете мерки навреме. В днешно време е трудно да се набавят необходимите ни витамини чрез храната и затова на помощ идват хранителните добавки. Ако се чувствате напрегнати или уморени, гладни или изнервени – това са само част от симптомите, които показват недостиг на витамини и минерали в тялото. Ако искате веднага да почувствате разликата, избирайте качествени витамини на доказани марки и производители. Заради липсата на витамини и минерали тялото не може да функционира пълноценно. За по-добър живот спазвайте няколко прости правила – хранете се здравословно, приемайте хранителни добавки, и не збаравяйте да спортувате по малко.

Витамините се делят на две групи: водоразтворими и мастноразтворими; отличават се също и група витаминоподобни съединения. Витамини и другите хранителни добавки не са заместител на храната. Те в никакъв случай не могат да заменят всички хранителни вещества и ползи от пълнозърнестите храни.

Видове витамини като хранителни добавки:

 • Авитамин, който има анаболни свойства и участва в синтеза на протеина, запасявайки го с гликоген, който има подхранващ ефект по време на тренировка. Освен това поддържа здрави костите, участва в оксиредукционни процеси в тъканите. 
 • В1 – има важна роля в обмяната на белтъчините, мазнините и въглехидратите. Подпомага отстраняването на натрупаните недоокислени продукти в мускулите и кръвта и помага при мускулна треска.
 • В2 – важен е за протеиновия обмен и изграждането на мускулните влакна. Този витамин участва като коензим в голяма група ензими. 
 • B3 – действа като коензим в дихателните окислителни процеси на клетката. Подобрява храносмилателната функция на стомашно-чревния тракт. 
 • В6 – участва в обмяната на белтъците и в процеса на растеж на протеиновата тъкан. Спомага за растежа на мускулите и е задължителен за всички, които се занимават професионално със спорт. 
 • В12 – изпълнява роля в синтезирането на аминокиселините и в протеиновия метаболизъм. Стимулира производството на червени кръвни телца и по този начин повишава кислородния капацитет на кръвта. Участва пряко в белтъчния синтез, поради което значението му в културизма е твърде съществено. 
 • С – един от най-важните витамини за всеки спортуващ активно. Витаминът стимулира синтеза на някои важни хормони (например, адреналин) и повишава активността на редица ензими. Значителна е ролята му за поддържане на висока работоспособност при културистите. 
 • D – улеснява обработката на калция и фосфора за намаляване напрежението в мускулите и за укрепване на костната тъкан. Bзима участие в изграждането на костите и контролира снабдяването им с калций (противорахитичен витамин). Предпазва организма от излишни загуби на аминокиселини и фосфор чрез урината. 
 • D3 – Подпомага имунната система и нормалното функциониране на мускулите, поддържа здрави костите и зъбите.
 • Е – регулира работата на половите жлези, добър антиоксидант е и играе важна роля в мастната обмяна и синтеза на хемоглобина. 
 • Н – дава енергия и подпомага усвояването на аминокиселините. Той е коензим, който действа като особено силен стимулатор на растежа на мускулните клетки. Активно участва в разграждането на въглехидратите и мастните киселини и следователно и в енергообезпечаването на организма. 
 • K – Участва в съсирването на кръвта, и помага за разграждането на въглехидратите
Марка: 21st Century Health Care USA Модел: 21st Century Folic Acid
Таблетките Folic Acid от 21st Century представляват Фолиева киселина (витамин В9), необходима за да се поддържа здравето на сърцето и кръвоносната система. Фолиевата киселина е витамин от група В (B9) и помага на човешкото тяло да се създадат нови, здрави клетки. Всички хора имат нужда от нея, ..
16.00 лв.
Без данък:16.00 лв.
Марка: 21st Century Health Care USA Модел: 21st Century Natural C-500 with Rose Hips
Natural C-500 with Rose Hips от 21st Century ще ви помогне да сте здрави през цялата година, чрез укрепващото си действие върху имунната система, предложен на отлична цена. Това е възможно благодарение на основната му хранителна съставка Витамин С – силен антиоксидант, който помага за неу..
24.00 лв.
Без данък:24.00 лв.
Марка: 21st Century Health Care USA Модел: 21st Century Natural Vitamin E 1000 IU
Витамините са нискомолекулни органични съединения и както много други вещества са жизнено важни са човека. Те не се произвеждат в тялото и затова трябва да се набавят с храната. Характерно за витамините е, че влияят върху организма в много малки количества, но техният дефицит води до сериозни наруше..
43.90 лв.
Без данък:43.90 лв.
Марка: 21st Century Health Care USA Модел: 21st Century Natural Vitamin E 400 IU
Наред с много други вещества, витамините също са от голямо значение за човешкият организъм. Те представляват нискомолекулни вещества, които проявяват своята ефективност в много ниски концентрации. Витамините не се произвеждат в тялото на човека - те са есенциални съединения и необходимото им количес..
45.00 лв.
Без данък:45.00 лв.
Марка: 21st Century Health Care USA Модел: 21st Century Niacin Inositol Hexanicotinate
Niacin Inositol Hexanicotinate капсули от 21st Century доставя на вашия организъм Ниацин, основен елемент при трансформиране на въглехидратите в енергия. Той ще помогне за здравословното функциониране на нервната и храносмилателната ви система, а също и за добрия вид на вашта кожа, предложен на отли..
42.00 лв.
Без данък:42.00 лв.
Марка: 21st Century Health Care USA Модел: 21st Century Niacinamide 500mg
Витамините са важна част от здравословното хранене заедно с протеините, въглехидратите, мазнините и минералите. И като такива, те трябва да присъстват във всяко хранене. Витамините представляват нискомолекулни съединения с важна биологична роля. Те участват в голям брой процеси, които протичат в тял..
22.00 лв.
Без данък:22.00 лв.
Марка: 21st Century Health Care USA Модел: 21st Century Stress B Complex
21st Century Stress B Complex е хранителна добавка, съдържаща подбрани съставки с особено важно значение за здравето. В напрегнатото ежедневие и непрекъснатото бързане, често пропускаме да си дадем достатъчно време за почивка. Пълноценното възстановяване както физически, така и психически, е изключи..
27.50 лв.
Без данък:27.50 лв.
Марка: 21st Century Health Care USA Модел: 21st Century Vitamin E oil 30000 IU
21st Century ви предлага масло с Vitamin E на топ цена, което е специално разработено, за да омекоти и хидратира кожата ви. То притежава свойства, способни да ви помогнат да се справите с преждевременното стареене на кожата и появата на фини линии и бръчки. Хранителната добавка е 100% вегетариански ..
36.00 лв.
Без данък:36.00 лв.
Марка: Battery Nutrition Модел: Battery Nutrition Vit&Min
Витамините и минералите са крайно необходими вещества за поддържането на нормалната жизнена дейност на човешкия организъм. Най-вече те са необходими на хора, подложени на значителни физически натоварвания. За спортистите, които се занимават със спорт, свързан с бързина и сила, при сериозните натовар..
19.00 лв.
Без данък:19.00 лв.
Марка: Battery Nutrition Модел: Battery Vitamin C 1000mg
Витамините са задължителна необходимост за всички, това го знаят дори и децата. И действително, без тези вещества организмът не може да функционира изобщо, техният дефицит може да доведе до сериозни последици. А витамините при спортни занимания са просто необходими, при това в дози 2 пъти по-големи ..
21.99 лв.
Без данък:21.99 лв.
Марка: Battery Nutrition Модел: Battery Nutrition ZMA
В човешкото тяло не е предвидено отделно „хранилище” за цинка. Но женските и мъжките организми постоянно се нуждаят от този минерал, тъй като той изпълнява важни функции. Цинкът е важен за поддържането на работоспособността на имунната система, участва в процесите на създаване на нови кл..
27.00 лв.
Без данък:27.00 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Best Biotin 5000 mcg
Витамините са вещества с много голямо значение за организма. Те са необходими за поддържане на нормалното състояние на тялото и ключови съединения в много биологични процеси, протичащи в живите организми. Витамините представляват органични съединения, които са необходими в много малки количества, но..
35.00 лв.
Без данък:35.00 лв.
Показани 1 от 12 | 82 (7 Страници)
Този сайт използва бисквитки
За по-лесна навигация и удобство, този сайт изпозлва бисквитки и продължавайки, вие се съгласявате с тях.