Търсене
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Предтренировъчни (Pre workout)

5 най-важни причини за използването на добавки преди тренировка

1. Повишаване на способността за работа и концентрация

Преди всяка тренировка е важно да сте пълни с енергия и ясно фокусирани върху целите си. Добавките преди тренировка съдържат стимуланти като кофеин, които помагат за фокусиране и повишаване на енергийните нива, осигурявайки този важен аспект на качествената тренировка.

2. Подобряване на силата и издръжливостта

Съставките в добавките преди тренировка като креатин и бета-аланин могат да увеличат силата и да подобрят издръжливостта, което е ключът към интензивните тренировки и подобрените спортни постижения.

p>

3. Стимулира мускулния растеж

Аминокиселините като BCAA са изключително важни за възстановяването и растежа на мускулните влакна, особено когато са натоварени с тежки упражнения.

4. Защита срещу катаболизъм

Тренировъчният процес често води до разрушаване на мускулната тъкан. Съставки като BCAA иаргинин помагат за предотвратяване на нежелани катаболни ефекти при подхранване на мускулите.

5. Повишаване на метаболизма и изгаряне на мазнини

Някои съставки на добавките преди тренировка, като таурин и метилхексамин, ускоряват метаболизма, което спомага за изгарянето на подкожната мастна тъкан и влизането в по-добра форма.

p>

Пълното ръководство за добавките преди тренировка

Когато става въпрос за подготовка за обучение, фокусът и енергията са от съществено значение. Добавките преди тренировка са предназначени да подобрят качеството на вашата тренировка. Нека да разгледаме по-подробно какво представляват тези продукти и как най-ефективно можем да ги включим в нашата програма за обучение.

Основни съставки на предтренировъчни комплекси:

 • Креатин – увеличава физическата сила и помага за развитието на мускулите.
 • BCAA – това са три основни аминокиселини, които са в основата на възстановяването и растежа на мускулите.
 • Аргинин – подпомага притока на кръв към мускулите, осигурявайки напомпващ ефект.
 • Витамини и минерали – важни за възстановяването на загубените по време на тренировка елементи и поддържане на цялостното здраве.
 • Кофеин – стимулира централната нервна система и повишава енергийните нива.
 • Метилхексамин – силен стимулатор на ЦНС, повишаващ енергията и фокуса.
 • Таурин – облекчава умората и подпомага метаболитните процеси.
 • Бета-аланин – помага за бързото регенериране след тренировка и повишава издръжливостта.

Препоръки относно употребата на добавки преди тренировка

Потребителят трябва да следва инструкциите за дозиране, предоставени от производителя. Превишаването му може да доведе до нежелани странични ефекти. Също така имайте предвид, че някои производители препоръчват да вземете предтренировъчни комплекси дори в непродуктивни периоди за поддържане на постигнатите резултати.

Често задавани въпроси:

Какво представляват добавките преди тренировка?
- Това са хранителни добавки, консумирани преди тренировка за увеличаване на енергията, фокуса, силата и издръжливостта.
Може ли да има странични ефекти от използването на добавки преди тренировка?
- Ако препоръчителните дози се спазват стриктно, страничните ефекти са минимални. Превишаването на дозата обаче може да причини дискомфорт.
Мога ли да приемам добавки преди тренировка, дори когато не тренирам?
- Да, някои производители препоръчват да ги приемате дори в почивните дни, за да останете във форма и енергични.
Трябва ли да приемам предтренировъчни добавки преди всяка тренировка?
- Това е личен избор и може да зависи от вашите индивидуални цели и нужди. Някои хора решават да ги използват по време на по-интензивни тренировки.

Използването на предтренировъчни комплекси може да бъде мощен инструмент в арсенала на всеки спортист, при условие че се използва разумно и по подходящ начин. Преди да започнете каквато и да е програма за хранителни добавки, се препоръчва да се консултирате със специалист по спортна медицина или сертифициран треньор.

Увеличете ефективността на тренировките си с добавки преди тренировка

Търсите начин да увеличите интензивността на вашите тренировки, да увеличите енергията си и да увеличите максимално напредъка си във фитнеса? Сред арсенала от хранителни добавки, предтренировъчните комплекси заемат престижно място, благодарение на способността им да превръщат обикновената тренировка в изключително продуктивна. В този свят, пълен с информация, нека да разгледамепетте основни причинида използвате продукти в тази категория:

5 най-важни причини, поради които си струва да използвате добавки преди тренировка

 1. Подобрена производителност: Благодарение на предтренировъчните комплекси получавате подкрепа за по-интензивна и дълготрайна тренировка.
 2. Увеличаване на силата: Съдържащите се в него вещества допринасят за увеличаване на силата и издръжливостта.
 3. Поддържа мускулна маса: стимулира мускулния растеж и подпомага възстановяването.
 4. Изгаряне на мазнини: Съставките в тези добавки могат да помогнат за ускоряване на метаболизма ви и изгаряне на мазнини.
 5. Подобрете концентрацията: Умствената острота по време на тренировка е ключова и много добавки преди тренировка съдържат стимуланти, които могат да помогнат за това.

Състав на спортни добавки преди тренировка

Съставът на предтренировъчните комплекси включва широка гама от съставки, обикновено от 15 до 25 важни съставки. Следните са особено забележителни:

 • Креатин: увеличава силата и подпомага мускулния растеж.
 • BCAA: Три основни аминокиселини, които поддържат мускулите и противодействат на катаболните процеси.
 • Аргинин: осигурява напомпващ ефект и подпомага храненето на мускулите.
 • Витамини и минерали: са от съществено значение, особено когато нивата им спадат по време на интензивна тренировка.
 • Кофеин: стимулира централната нервна система и ускорява метаболизма.

Как да използвате добавки преди тренировка?

Потреблението на добавки преди тренировка трябва да бъде в съответствие с препоръките на производителя. За да избегнете здравословни проблеми, е важно да спазвате препоръчителните дневни дози. Инструкциите често описват консумация преди тренировка, но някои производители препоръчват да използвате продуктите си и в почивните дни, за да поддържате физическа форма.

Често задавани въпроси:

Мога ли да приемам добавки преди тренировка всеки ден?

Повечето предтренировъчни комплекси са предназначени за употреба в тренировъчни дни, но е важно да следвате препоръките на производителя и да не превишавате препоръчителната доза.

Има ли странични ефекти от използването на добавки преди тренировка?

Ако се използва неправилно, могат да се появят странични ефекти като нервност, безсъние или ускорен пулс. Това се дължи главно на стимулантите, съдържащи се в състава. Важно е да спазвате дозировката и да не използвате повече от препоръчаното.

Трябва ли да спра да използвам добавки преди тренировка?

Да, препоръчително е да правите редовни почивки от тези продукти, за да избегнете привикването към стимулантите и да възстановите нормалните нива на определени хранителни вещества в тялото.

Как да избера най-подходящата за мен добавка преди тренировка?

Изберете продукт въз основа на вашите цели, ниво на тренировъчна активност и чувствителност към стимуланти. Винаги е добра идея да се консултирате с фитнес специалист или лекар.

Използването на добавки преди тренировка може да бъде ключов фактор в продължаващото ви търсене да достигнете следващото ниво на фитнес представяне. Те ви позволяват да тренирате по-интензивно и по-дълго и да видите по-бързи и по-видими резултати. Винаги помнете да използвате такива продукти отговорно и в съответствие с препоръките на производителите.

В Protein.bg изборът на предтренировъчни комплекси е отличен, ние ви даваме възможност да изберете най-подходящия за вашия режим и цели, гарантирайки НАЙ-ДОБРИТЕ цени и качество.

>

Предтренировъчните комплекси (Pre workout) са един от видовете спортни добавки, които повишават работоспособността на спортиста преди тренировка, повишават силовите показатели, помагат за трупането на мускулна маса и за изгарянето на подкожните мазнини. В състава на предтренировъчните добавки влизат редица различни съставки, някои от които са по-ефективни от други, но заедно те са много действаща смес, която наистина подобрява качеството на тренировъчния процес на спортистите.

Състав на предтренировъчните спортни добавки

В състава на предтренировъчните комплекси влизат много компоненти, обикновено са 15-25, но най-често може да срещнете следните вещества:

 • Креатин – увеличава силите, стимулира прираста на мускулатурата. В състава си този вид добавки съдържат много транспортни системи, които подобряват усвояването на креатина.
 • BCAA – 3 незаменими аминокиселини, които подхранват мускулните тъкани и предотвратяват катаболитните процеси.
 • Аргинин – необходим е за подхранване на мускулите и за придаване на пъмпинг ефект.
 • Витамини и минерали – жизнено необходими компоненти за човешкия организъм, чиито запаси се изтощават по време на интензивно трениране. Затова трябва да бъдат възстановявани.
 • Кофеин – стимулатор на централната нервна система, който способства ускоряването на метаболизма.
 • Метил хексамин – още един стимулатор за ЦНС, няколко пъти по-мощен от кофеина.
 • Таурин – стимулатор и възстановител, стимулира синтеза на растежен хормон
 • Бета-аланин – възстановява мускулите след тренировките.

Както показва практиката, останалите компоненти, които влизат в състава на предтренировъчните средства са по-малко ефективни.

Как се използват предтренировъчните добавки?

Всеки производител, заедно с добавката за употреба преди тренировка, предоставя на потребителя инструкция за употребата и. Ако се придържате към нея, ще постигнете максимални резултати. Не бива да се отклонявате от препоръчителните дози на употреба, това може да доведе до много проблеми със здравето. Някои компании предлагат на спортистите да приемат предтренировъчните комплекси и по време на почивка за поддържане на постигната физическа форма.

Марка: BAD ASS Модел: 34405 Bad Ass PUMP Complete Pre-Workout Formula
Bad Ass PUMP – Вашата Топ Пре-Тренировъчна Формула Като фитнес инструктор и представител на фитнес онлайн магазин Protein.bg, аз знам колко важно е да имате надеждна подкрепа в спортното си израстване. Bad Ass PUMP е повече от просто пре-тренировъчна добавка – това е научно обоснован кокт..
2.95 лв.
Без данък:2.95 лв.
Купи
Марка: BAD ASS Модел: 33406 Bad Ass PUMP Complete Pre-Workout Formula
Bad Ass PUMP | Завършена формула за преди тренировка 350 грама Като фитнес инструктор и онлайн представител на магазина за фитнес и здравословни добавки с медицинска степен, разбирам важността на подбора на правилните съставки, които ви подготвят за изключително ефективна тренировка. Bad Ass P..
51.95 лв.
Без данък:51.95 лв.
Купи
Марка: BAD ASS Модел: 36920 Bad Ass PUMP Stim-Free Formula
Bad Ass PUMP Stim-Free Formula: Сила, Стимулация и Стройна Мускулатура без Стимуланти Здравейте, спортни ентусиасти и търсачи на оптимална физическа форма! Казвам се Д-р Иванов и днес искам да ви представя Bad Ass PUMP Stim-Free Formula - предтренировъчна добавка, която обещава революцион..
2.95 лв.
Без данък:2.95 лв.
Купи