Търсене
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Млечен протеин

Млечният протеин се разработва от кравето мляко и реално е източник на други 2 протеинасуроватъчния и казеина. И двата вида се използват като протеинови суплементи: суроватъчният протеин е лесен за прием, бързо се усвоява и е подходящ протеин за всеки спортуващ и културист. Казеинът от друга страна е главният белтък в млякото, но не в свободен вид, а в съединение с калция. В кравето мляко се съдържат около 3% казеин (от обема). Млечният протеин като цяло е много приятен на вкус и е с добра биологична стойност. Млечният протеин е подходящ за консумация след тренировка и преди лягане.

Предимствата на млечния протеин са: усвоява се бавно и освобождава продължително време аминокиселини, което го прави един от най-добрите източници на протеин. Най-ефективен е по време на сън, когато между приемите се получава голяма часова разлика.

Има хора обаче, които имат непоносимост към млечната захар – лактозата и се налага да прибягват към други протеинови източници. Идеалният протеинов източник за хората с непоносимост към лактозата е яйчният протеин, защото в него не се съдържа млечна захар.

Съществуват 2 вида млечен протеин:

  • Млечен протеин концентрат – получава се от филтриране на пълномасленото мляко и така повечето въглехидрати и мазнини се отстраняват. Този процес се нарича ултрафилтрация.
  • Млечен протеин изолат – получава се след по-добра преработка и се доближава много до суроватъчния протеин изолат. Концентрацията на млечния протеин изолат е около 85%. Въпреки че мазнините и въглехидратите са отстранени, голяма част от суроватката и казеина остават.

Млечният протеин е подходящ за консумация след тренировка и преди лягане. В тази категория ще можете да разгледате всички марки, които предлагат млечни протеини на изгодни цени.

Марка: Myprotein Модел: Myprotein Milk Protein Smooth
Milk Protein Smooth от Myprotein е отличен избор за всеки активно трениращ човек, особено в областта на бодибилдинга. Протеините са основна част от храната на всички хора, но при атлетите се наблюдава повишена нужда от този макроелемент. Причината е, че тялото понася голямо натоварване по време на..
59.49 лв.
Без данък:59.49 лв.
Марка: Scitec Модел: Scitec 100% Milk Complex
Млечният протеин комплекс 100% Milk Complex на Scitec представлява добре подбрана смес от висококачествени млечни протеини (суроватъчни и казеин). Сместа от млечни протеини на Scitec наподобява съотношенията на отделните съставки в млякото, като съдържа всички компоненти, необходими за увеличаване н..
54.00 лв.
Без данък:54.00 лв.
Марка: Scitec Модел: Scitec 100% Milk Delite
100% Milk Delite е отличен протеинов продукт, разработен на базата на висококачествени млечни протеини: суроватка и общ млечен протеин. Хранителните протеини са източниците на азот и незаменими аминокиселини, които тялото изисква за растеж и поддържане на тъканите, следователно 100% Milk Delite на S..
63.00 лв.
Без данък:63.00 лв.
Dymatize Elite Gourmet
2 - 3 Дни
Марка: Dymatize Модел: Dymatize Elite Gourmet
Elite Gourmet е продукт на компанията Dymatize и представлява смес от млечни протеини, съставена от суроватъчен протеин концентрат, суроватъчен протеин изолат, млечен протеин, и мицеларен казеин. Този протеинов състав е в съотношение 2:1 в полза на суроватъчния протеин, като прецизната формула на El..
102.00 лв.
Без данък:102.00 лв.
Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)
Филтрирай