Търсене
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Аргинин

5 най-важни причини, поради които си струва да използвате аргинин в хранителна добавка за спортисти

С непрекъснатото развитие на спортната наука и медицина все повече спортисти и професионално активни хора обръщат внимание на хранителните добавки, които могат да обогатят тренировъчната им програма и да помогнат на тялото да се регенерира оптимално. Една от важните съставки в арсенала от хранителни добавки е аргининът. Нека да разгледаме5 основни причинизаради които аргининът става основен елемент от диетата на здрав и активен човек.

1. Подобряване на кръвообращението

Аргининът е аминокиселина, участваща в синтеза на азотен оксид – молекула, която играе важна роля в разширяването на кръвоносните съдове. Тази функция спомага за подобряване на кръвообращението и транспорта на кислород до мускулите.

2. Подкрепа на имунната система

Аргининът може да има положителен ефект върху имунната система, тъй като спомага за увеличаване броя на имунните клетки и подобрява тяхната функционална активност.

3. Стимулиране на мускулния растеж

Употребата на аргинин стимулира секрецията на растежен хормон, което може да доведе до подобрен мускулен растеж и възстановяване след тренировка.

4. Увеличете спортния си резултат

Аргининът помага за намаляване на умората и подобрява издръжливостта по време на тренировка, благодарение на способността си да подобрява метаболизма и да увеличава аеробния капацитет.

5. Поддържа възстановяване

Приемът на аргинин след тренировка може да ускори процесите на възстановяване, осигурявайки по-бързо облекчаване на мускулната болка и помагайки за възстановяване на запасите от енергия.

Какво представлява хранителната добавка аргинин?

Аргининът е една от ключовите полуразградими аминокиселини, която играе важна роля в много физиологични процеси в тялото. Намирането му в чист вид като хранителна добавка е от голямо значение за всеки, който иска да оптимизира диетата си и да постигне високи спортни резултати.Когато говорим захранителни добавкииаргининтрябва да знаем, че той е популярен сред спортистите, защото улеснява производството на азотен оксид. Това допринася за по-добра оксигенация на тъканите, което е от решаващо значение по време на тренировка и регенерация.

Как да изберем най-добрия аргинин?

Когато избирате хранителна добавка с аргинин, си струва да обърнете внимание на няколко ключови аспекта. Първо проверете етикета за чистота на продукта – по-високата чистота означава по-ефективно усвояване и действие. След това обърнете внимание на дозировката и препоръчителния начин на прием, който трябва да бъде синхронизиран с вашата тренировъчна програма и цели.

Често задавани въпроси

Какви са страничните ефекти от употребата на аргинин?

Нежеланите реакции могат да включват дискомфорт като гадене и диария, особено ако препоръчителният дневен прием е надвишен.

Може ли аргининът да се комбинира с други хранителни добавки?

Аргининът може да се комбинира с други добавки като BCAA, креатин и протеини, за да помогне за постигане на вашите спортни цели.

Кога е най-доброто време за прием на аргинин?

Аргининът обикновено се приема преди тренировка за стимулиране на кръвообращението и след тренировка за подпомагане на възстановяването.

Необходим ли е ежедневният прием на аргинин?

Въпреки че аргининът е полуразградима аминокиселина и тялото може да произведе само ограничено количество от нея, редовният му прием може да бъде от полза за спортисти, трениращи с висока интензивност.

На кого не се препоръчва употребата на аргинин?

Аргининът може да не е подходящ за хора, склонни към херпес или страдащи от някакво сърдечно-съдово заболяване. Винаги е препоръчително да се консултирате с вашия лекар, преди да започнете да използвате аргинин.

Преди да използвате каквито и да било хранителни добавки е изключително важно да се информирате и да сте сигурни в тяхното качество и ефективност. Като следвате тези насоки и съвети, можете да подобрите програмата си за упражнения и да се възползвате напълно от предимствата, които аргининът може да предложи.
Марка: FA Nutrition Модел: 8345 AAKG Powder
FA Nutrition Performance A-AKG е хранителна добавка подходяща, както за професионални атлети, така и за активно спортуващи. FA Nutrition и тяхната Perfrormance серия имат две стъпки преднина пред конкурентите си благодарение на своето фармацефтично качество! ➡ подпомага изграждането на мускулна маса..
44.95 лв.
Без данък:44.95 лв.
Марка: FA Nutrition Модел: 24716 Arginine AKG AAKG 1250 mg
Arginine AKG / AAKG 1250 mg е популярна аминокиселина AAKG (аргинин алфа-кетоглутарат), която работи в различни направления: увеличава напомпващия ефект, намалява мускулните загуби и осигурява енергия.Аргининът е условно незаменима киселина, това означава че тялото ни може да я произвежда в малки ко..
9.95 лв.
Без данък:9.95 лв.
Купи
Марка: FA Nutrition Модел: 19146 Arginine AKG AAKG 1250 mg
Arginine AKG / AAKG 1250 mg е популярна аминокиселина AAKG (аргинин алфа-кетоглутарат), която работи в различни направления: увеличава напомпващия ефект, намалява мускулните загуби и осигурява енергия.Аргининът е условно незаменима киселина, това означава че тялото ни може да я произвежда в малки ко..
37.95 лв.
Без данък:37.95 лв.
Купи
Марка: Hero.Lab Модел: 32206 AAKG Powder Arginine Alpha-Ketoglutarate
AAKG Powder | Arginine Alpha-KetoglutarateAAKG от Hiro.Lab е хранителна добавка, с която ще постигнете невероятен тласък на сила и мощност по време на тренировка. Това е азотен бустер, който комбинира Аргинин и А-кетоглутарат, създавайки L-аргинин А-кетоглутарат, който подобрява работата на вашите м..
59.95 лв.
Без данък:59.95 лв.
Купи
Марка: Kevin Levrone Модел: 28320 Gold Line L-Arginine 1000
Открийте Силата на L-Аргинин с Kevin Levrone Gold LineЗдравейте, спортисти и любители на активния начин на живот! Като фитнес инструктор и представител на онлайн магазин за фитнес добавки с медицинска квалификация, аз разбирам важността на правилното хранене и подбора на качествените добавки. Именно..
27.95 лв.
Без данък:27.95 лв.
Купи
Марка: MAXXWIN Модел: 36445 A-AKG Powder
Потопете се в максималната сила с MAXXWIN A-AKG PowderКато фитнес инструктор и представител на онлайн магазин за фитнес добавки, аз разбирам ключовата роля, която играят съставките във всяка хранителна добавка. Но когато става дума за постигане на максимални резултати, MAXXWIN A-AKG Powder не е прос..
49.95 лв.
Без данък:49.95 лв.
Марка: MAXXWIN Модел: 12153 Arginine MAXX 1200
Открийте мощта на L-аргинин с MAXXWIN Arginine MAXX 1200Като фитнес инструктор и представител на онлайн магазина за спортни добавки, разбирам перфектно синергията между активните съставки и тяхното влияние върху човешкото тяло. Именно затова съм въодушевен да ви представя MAXXWIN Arginine MAXX ..
21.95 лв.
Без данък:21.95 лв.
Марка: OstroVit Модел: 20873 AAKG Powder
OstroVit AAKG Powder е висококачествена и пречистена до съвършенство, хранителна добавка. Целяща да удовлетвори нуждите и на най-взискателните спортисти. Супер иновативната микронизация на OstroVit AAKG Powder гарантира перфектната усвоимост на аргинин алфа-кетоглутарат. Това е химично съединение на..
35.95 лв.
Без данък:35.95 лв.
Марка: OstroVit Модел: 25637 AOL 3000 mg Arginine Ornithine Lysine
OstroVit AOL / Arginine Ornitine Lysine е хранителна добавка, която ще обагати хранителния Ви режим с три синергично действащи аминокиселнини: Аргинин алфа- кетуглутарат, Орнитин и Лизин.Аргинин алфа- кетуглутарат е съединение на глутарова киселина и аргини. Тази киселина е продукт от Кребсов цикъл...
34.95 лв.
Без данък:34.95 лв.
Купи
Марка: OstroVit Модел: 24584 AOL Arginine Ornitine Lysine Powder
OstroVit AOL / Arginine Ornitine Lysine Powder е хранителна добавка, която ще обагати хранителния Ви режим с три синергично действащи аминокиселнини: Аргинин алфа- кетуглутарат, Орнитин и Лизин;Продуктът е базиран само на активни вещества, без излишно добавени аромати, подсладители, антислепсващи ил..
27.95 лв.
Без данък:27.95 лв.
Купи
Марка: OstroVit Модел: 26031 Arginine 3000 L-Arginine Caps
OstroVitArginine 1000 mg / L-Arginine Caps е хранителна добавка, съдържаща есенциалната аминокиселина Аргинин, за която се смята, че стимулира мускулния растеж и подобрява спортното представяне.Основното физиологично действие на Аргинина е, че участва в изграждането на мускулната тъкан, като се вклю..
53.95 лв.
Без данък:53.95 лв.
Купи
Марка: OstroVit Модел: 26030 Arginine 3000 L-Arginine Caps
OstroVitArginine 1000 mg / L-Arginine Caps е хранителна добавка, съдържаща есенциалната аминокиселина Аргинин, за която се смята, че стимулира мускулния растеж и подобрява спортното представяне.Основното физиологично действие на Аргинина е, че участва в изграждането на мускулната тъкан, като се вклю..
29.95 лв.
Без данък:29.95 лв.
Купи
Марка: OstroVit Модел: 20871 Arginine Powder
OstroVit Arginine e незаменима аминокиселина, което означава, че не може да се синтезира от тялото и трябва да се приема от храна или като хранителна добавка.OstroVit Arginine е прекурсор на азотния оксид и има неизменна роля при отделянето на хормоните, увеличава секрецията на растежен хормон, подп..
25.95 лв.
Без данък:25.95 лв.
Марка: OstroVit Модел: 33351 Arginine Powder
Въведете OstroVit Arginine: Необходимостта за оптимална спортна производителност Като фитнес инструктор и представител на фитнес онлайн магазин Protein.bg, с медицинска степен и задълбочено разбиране за връзките между съставките и тяхното въздействие върху човешкото тяло, мога с увереност да з..
64.95 лв.
Без данък:64.95 лв.
Показани 1 от 14 | 14 (1 Страници)