Търсене
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Антиоксиданти

Всеки от нас се ражда с определен брой абсолютно здрави клетки, които през живота ни, до една или друга степен, са подложени на неблагоприятното въздействие на свободните радикали. Тъй като са с висока активност, нестабилните молекули нанасят огромна вреда върху клетките и тъканите, като предизвикват признаци на външно и вътрешно стареене на организма. Свободните радикали се появяват в нашето тяло в хода на различни химични реакции на окисляване, предизвикани от външните фактори, като стрес, пушене или замърсяване на околната среда.

Антиоксидантните са хранителни вещества, които са своеобразни ловци на свободни радикали, неутрализиращи образуваните от тях химични процеси. При нормално функциониране на регулаторната система в организма се запазва необходимото равновесие между количеството реакции на окисляване и скоростта на употребата на антиоксиданти. Нарушенията в регулаторната система, предизвикани от недостатъчно постъпване в организма на полезни антиокислители, водят до увреждане на здравите клетки, вследствие на което могат да възникнат редица неприятни заболявания.

Какви биват антиоксидантите?

Антиокислителите се изработват в човешкия организъм самостоятелно или могат да постъпват заедно с храната. Последните по произход могат да бъдат природни или синтетични. Ако има необходимост да се възстанови клетъчният баланс и да се неутрализират неблагоприятните окислителни процеси в организма, се препоръчва употребата на повишено количество антиоксиданти отвън.

Основните източници на антиокислителите от природен произход са плодовете и зеленчуците. При това малка концентрация на питателни вещества се наблюдава в сортовете със сладко-кисел вкус, с червен, черен или син цвят. Синтетичните антиокислители са всички хранителни добавки, лекарствени препарати или средства за грижа, част от които имат в състава си само растителни съставки. Каротиноидите, флавоноидите, селенът, витамините от групите C, E и CoQ10 са основната защита на клетките от отрицателното въздействие на свободните форми на кислород.

Кога са най-необходими антиоксидантите?

Мощните окислителни процеси възникват в следните случаи:

  1. При монодиети и неправилно хранене;
  2. При ултравиолетово облъчване;
  3. При стрес и продължителни депресивни състояния;
  4. При спортуване и тежки физически натоварвания;
  5. В напреднала възраст;
  6. При продължително пребиваване на замърсени територии;
  7. При злоупотреба с вредни навици, в частност – с пушенето.

За осигуряването на най-добрата антиокислителна активност, антиоксидантите трябва да се приемат в комплекс. Правилното хранене, диетата, обогатена със зеленчуци и плодове, приемът на необходими витамини и разумното физическо натоварване осигуряват крепко здраве и прекрасно самочувствие за дълги години. Преди прием на препарати и хранителни добавки с антиоксидантен ефект, трябва да се консултиране със специалист.

Ние в Protein.bg предлагаме голяма гама от антиоксидантни хранителни добавки на прекрасни цени, които ще предоставят на организма Ви цял арсенал за борба със свободните форми на кислород.

Марка: FA Nutrition Модел: 30812 Red Antioxidants Sachets So Good Superfoods
FA Nutrition Red Antioxidants Sachets / So Good Superfoods 1 дозаRed Antioxidants Sachets е продукт за всички, които искат да обогатят ежедневната си диета с естествени антиоксиданти. Формулата на добавката е комбинация от растителни екстракти с плодов прах и естествени влакна. Идеален избор за вега..
1.45 лв.
Без данък:1.45 лв.
Купи
Марка: FA Nutrition Модел: 30813 Red Antioxidants Sachets So Good Superfoods
Защо FA Nutrition червени сашета с антиоксиданти? Червените сашета с антиоксиданти са основен продукт, що се отнася до богатството от естествени антиоксиданти. Този продукт осигурява важни хранителни вещества, които поддържат функционирането на имунната и нервната системи и също са важни в борбата ..
29.00 лв.
Без данък:29.00 лв.
Купи
Марка: FA Nutrition Модел: 28403 Red Antioxidants So Good Superfoods
Red Antioxidants FA Nutrition / So Good Superfoods – Въведете водещо здраве в ежедневието сиСлънцето изгрява и чувствате, че енергията ви пада до нула? Истинскиятспасителе под ръка, готов да промени деня ви - FA Nutrition Червени антиоксиданти / So Good Superfoods. Отворете кутията на Панд..
21.95 лв.
Без данък:21.95 лв.
Купи
Марка: FA Nutrition Модел: 27996 Super Reds Antioxidants
FA Nutrition Super Reds Antioxidants 270 грамаFA SUPER RED Antioxidants е продукт, предназначен за любителите на здравословното хранене, които искат да добавят разнообразие към ежедневната си диета и да осигурят достъп до множество източници на антиоксиданти. Съставът на препарата е внимателно приго..
29.95 лв.
Без данък:29.95 лв.
Купи
Марка: OstroVit Модел: 22079 ALA Alpha Lipoic Acid 600 mg
OstroVit ALA/ Alpha Lipoic Acid/ е мощен антиоксидант – както сама по себе си, така и като активатор на витамините Е и С. Тя може да възстанови антиоксидантните свойства на тези витамини, дори и след като те вече са неутрализирали свободни радикали.OstroVit ALA също така стимулира производството на ..
49.95 лв.
Без данък:49.95 лв.
Купи
Марка: OstroVit Модел: 25500 Astaxanthin Forte 4 mg
Укрепете тялото си с OstroVit Astaxanthin Forte OstroVit Astaxanthin Forte е незаменим помощник за Вашето здраве. Тази висококачествена хранителна добавка съдържа астаксантин - силен естествен антиоксидант, извлечен от морски водорасли. Оцветявайки водните организми в богати червени ..
54.95 лв.
Без данък:54.95 лв.
Купи
Марка: OstroVit Модел: 28118 CoQ10 Ubichinon 100 mg
OstroVit CoQ10 / Ubichinon 100 mg: Мощен Източник на Енергия и Здраве за Вашето СърцеЗдравейте! Като треньор, онлайн представител на фитнес продукти и специалист с медицинско образование, знам колко важно е да поддържаме нашето тяло в оптимално състояние. OstroVit CoQ10 Ubichinon не е прос..
48.95 лв.
Без данък:48.95 лв.
Купи
Марка: OstroVit Модел: 22383 CoQ10 Ubichinon 100 mg
OstroVit CoQ10 / Ubichinon 100 mg съдържа Коензим Q10, който е от съществено значение за енергийната ефективност на организма и притежава силен антиоксидантен ефект.Коензим Q10 заздравява мембраните на клетките и забавя стареенето. Организмът ни го произвежда, но с течение на годините синтезът му ..
67.95 лв.
Без данък:67.95 лв.
Купи
Марка: OstroVit Модел: 20927 CoQ10 Ubichinon 100 mg
Бъдете здрави и пълни с енергия благодарение на OstroVit CoQ10 / Ubiquinone 100 mg гел капсули! Всеки ден тялото ни се бори с различни здравословни предизвикателства. Но как поддържаме телата си е абсолютно важно. Изборът на допълващи храни може да бъде ключов фактор в този процес. Отлично решение ..
36.95 лв.
Без данък:36.95 лв.
Купи
Марка: OstroVit Модел: 25621 Elite Q10 100 mg CoQ10
Днес едно от най-големите предизвикателства, пред които сме изправени, е грижата за нашето здраве и енергия. Открийте тайната на младостта и жизнеността с OstroVit Elite Q10 100 mg. Сега можете да се насладите на предимствата на ензима Коензим Q10, но вече в невероятна концентрация от 100 mg. Позво..
22.95 лв.
Без данък:22.95 лв.
Купи
Марка: OstroVit Модел: 24851 Green Tea 500 mg Vege
Какво прави OstroVit Green Tea 500 mg / Vege толкова специален? OstroVit Green Tea 500 mg / Vege е хранителна добавка, създадена от висококачествен екстракт от зелен чай - иузвестен с доказаните си ползи за здравето и тонуса на кожата, за подпонагане на сърдечната функция и стимулира..
18.95 лв.
Без данък:18.95 лв.
Купи
Марка: OstroVit Модел: 27929 Green Tea Extract Powder
OstroVit Зелен чай екстракт / прах 100 грама: Кажете здравей на живота с увереност OstroVit Green Tea Extract е екстракт от зелен чай под формата на прах, обогатен с ценни полифеноли. Този силно енергизиращ продукт е формулиран да поддържа здравословен и продуктивен начин на живот чрез подпома..
24.95 лв.
Без данък:24.95 лв.
Купи
Марка: OstroVit Модел: 24654 Lutein Forte with Zeaxanthin
OstroVit Lutein Forte / със зеаксантин 60 гел капсули: визия за абсолютно здраве Запазеното и по-добро зрение е важен аспект от ежедневните ни дейности. От подобряване на качеството на живот до предотвратяване на бъдещи здравословни проблеми, OstroVit Lutein Forte / със зеаксантин предлаг..
19.95 лв.
Без данък:19.95 лв.
Купи
Марка: OstroVit Модел: 30227 Matcha Green Tea Powder
OstroVit Matcha Зелен чай на прах 100 грама - Искате ли закуска, пълна със стимулираща сила? Открийте радостта от пътуването до различни култури и традиции с OstroVit Matcha зелен чай на прах. Перфектно извлечен от най-добрите листа на Camellia sinesis L, зеленият чай Matcha на прах е клю..
16.95 лв.
Без данък:16.95 лв.