Търсене
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Предтренировъчни концентрати

Защо си струва да изберете концентрати преди тренировка?

5-те най-важни причини, поради които си струва да използвате концентрати преди тренировка:
 1. Повишаване на енергията и фокуса: Добавките преди тренировка съдържат стимуланти като кофеин, които помагат за увеличаване на запасите от енергия и подобряване на фокуса по време на тренировка.
 2. Подобрява издръжливостта и представянето: Съставките в тези продукти могат да ускорят процеса на възстановяване между сериите и упражненията, като допринасят за по-продължителна и по-ефективна тренировка.
 3. Подпомага растежа на мускулите: Аминокиселините като BCAA и други компоненти на протеиновия синтез стимулират растежа на мускулите и увеличават силата.
 4. Повишен ефект на напомпване: Включените нитрати и други съставки могат да подобрят притока на кръв към мускулите, което води до по-силен ефект на „напомпване“ и усещане за ситост в мускулите.
 5. Подпомагане на метаболизма: Някои концентрати преди тренировка съдържат вещества, които ускоряват метаболизма и изгарянето на мазнини.

Какво представляват концентратите преди тренировка и защо са толкова важни?

В забързания свят на фитнес и бодибилдинг, концентратите преди тренировка се превърнаха в неразделна част от ежедневната диета на сериозните спортисти. Това са специализиранихранителни добавкикоито се приемат преди физическа активност с цел повишаване на спортните постижения, увеличаване на издръжливостта и максимизиране на мускулния растеж. С тяхна помощ можете да се насладите на по-силни, по-дълготрайни и по-ефективни тренировки.

Основни съставки на концентратите преди тренировка

Съставките на концентратите преди тренировка са различни, но типичните включват:

 • Кофеин: осигурява енергия и бдителност.
 • Бета-аланин: аминокиселина, която помага да се устои на физически стрес.
 • Креатин монохидрат: помага за възстановяване на мускулните енергийни резерви и подобряване на представянето.
 • Аминокиселини с разклонена верига (BCAA): подпомагат регенерацията и поддържат анаболното състояние на тялото.
 • Нитрати и аргинин: подобряват кръвообращението и засилват ефекта на "напомпване".

Запомнете, че добавките преди тренировка трябва да се използват разумно и след проверка на техния състав, дозировка и произход.

Как да изберем най-добрия концентрат преди тренировка за нашия режим?

Когато избирате предтренировъчна добавка, е важно да имате предвид вашите лични нужди, тренировъчни цели и предпочитания за стимуланти. Ето няколко съвета:

 • Проверете състава - обърнете внимание на съдържанието на кофеин и наличието на други активни съставки.
 • Уверете се, че добавката е сертифицирана и се продава от реномиран производител.
 • Съотношение цена-качество – въпреки че искате ефективен продукт, не е нужно да харчите твърде много пари.

Съветваме Ви да започнете с по-ниска доза и да я съобразите с нуждите и реакциите на организма. Ако имате здравословни проблеми или приемате лекарства, консултирайте се с вашия лекар, преди да използвате добавки преди тренировка.

Често задавани въпроси

Могат ли концентратите преди тренировка да бъдат вредни за вашето здраве?

Добавките преди тренировка, когато се използват според указанията и в умерени количества, се считат за безопасни за повечето хора. Винаги спазвайте препоръчителните дози и се консултирайте със специалист, ако се съмнявате.

Каква е подходящата доза концентрати преди тренировка?

Дозировката варира в зависимост от продукта и индивидуалните различия като тегло, възраст и поносимост към стимуланти. Винаги започвайте с най-ниската препоръчителна доза.

Кога трябва да приемам концентрат преди тренировка?

Идеалното време е 20-30 минути преди тренировка, за да подействат веществата.

Мога ли да комбинирам концентрати преди тренировка с други добавки?

Да, много спортисти комбинират предтренировъчни добавки с други продукти, като протеини или аминокиселини. Уверете се, че не приемате повече от препоръчителната доза стимуланти.

Трябва ли да приемам добавки преди тренировка всеки път, когато тренирам?

Това не е необходимо. Разумно е да използвате добавка преди тренировка за по-интензивни и трудни тренировки или когато чувствате, че имате нужда от допълнителна подкрепа и мотивация.

Повече информация и препоръки можете да намерите в нашия онлайн магазин Protein.bg, където ще намерите висококачествени продукти и професионални съвети за тяхното използване.

Марка: FA Nutrition Модел: 25905 CORE Pump Energizer
Открийте своя нов партньор за тренировки: CORE Pump Energizer от FA Nutrition! Като онлайн магазин за хранителни и фитнес добавки, ние от Protein.bg напълно разбирамe значението на висококачествените добавки в ежедневните тренировки. Ето защо искамe да Ви представим FA Nutrition CORE Pump Ener..
1.95 лв.
Без данък:1.95 лв.
Марка: FA Nutrition Модел: 30948 Core Neuro Precision Pump Pre-Workout
FA Nutrition Core Neuro - перфектният помощник преди тренировка За всеки, който приема фитнеса сериозно и иска да издигне тренировките си на следващото ниво, FA Nutrition Core Neuro е съществена част от състезателния арсенал. Този продукт не само обещава да намали стреса и умората, но и да подобри ..
54.95 лв.
Без данък:54.95 лв.
Купи
Марка: FA Nutrition Модел: 31557 Core Neuro Precision Pump Pre-Workout
FA Nutrition Core Neuro | Precision Pump Pre-Workout за максимално представянеКато фитнес инструктор и представител на онлайн магазин за спортни добавки, разбирам връзките между съставките в продукта и въздействието им върху тялото. FA Nutrition Core Neuro е специално разработен за да подк..
54.95 лв.
Без данък:54.95 лв.
Купи
Марка: FA Nutrition Модел: 19157 CORE Pump Energizer
Открийте мощта на FA Nutrition CORE Pump EnergizerЗдравейте, любители на фитнеса и здравословния начин на живот! Като треньор и представител на онлайн магазин за фитнес добавки с медицинско образование, аз разбирам дълбоко връзката между съставките в продуктите и тяхното действие върху тялото. ..
34.95 лв.
Без данък:34.95 лв.
Купи
Марка: FA Nutrition Модел: 32249 CORE Pump Energizer
FA Nutrition CORE Pump Energizer: Вашият Съюзник за Мощно Напомпване и Издръжливост Здравейте, спортни ентусиасти и всички, които гоните целите си във фитнеса с пълна сила! Казвам се [Вашето Име], ваш личен фитнес инструктор и онлайн консултант с медицинско образование в областта на спортното хране..
39.95 лв.
Без данък:39.95 лв.
Купи
Марка: FA Nutrition Модел: 28233 Pre Energizer Next-Gen Pre-Workout
FA Nutrition Pre Energizer / Next-Gen Pre-Workout 9 грама, 1 ДозаЗдравейте, любители на активния начин на живот и фитнес ентусиасти! Днес ви представям продукта, който е изработен с мисъл за всеки от вас, който иска да извлече максимума от своята тренировка - FA Nutrition Pre Energizer. Като фи..
2.45 лв.
Без данък:2.45 лв.
Купи
Марка: FA Nutrition Модел: 30947 Pre Energizer Next-Gen Pre-Workout
FA Nutrition Pre Energizer Next-Gen Pre-Workout 270 грама - Революционен подход в света на предтренировъчните добавкиКато опитен онлайн фитнес инструктор и представител на фитнес магазин с медицинска степен, искам да обърна внимание на невероятните ползи, които FA Nutrition Pre Energizer Next-G..
41.95 лв.
Без данък:41.95 лв.
Купи
Марка: FA Nutrition Модел: 28259 Xtreme Napalm Energizer
FA Nutrition Xtreme Napalm Energizer 270 грама - Вашият Съюзник за Изключително Ефективни ТренировкиЗдравейте, аз съм ваш личен фитнес инструктор и представител на онлайн магазин за фитнес добавки. Отлично разбирам важността на правилното хранене и подкрепата, която определени добавки могат да предо..
47.95 лв.
Без данък:47.95 лв.
Купи
Марка: FA Nutrition Модел: 30236 Xtreme Napalm Energizer
Разгледайте FA Nutrition Xtreme Napalm Energizer - Вашият Партньор в ТренировкитеЗдравейте, трениращи и активни хора! Като онлайн представител на Protein.bg, и с медицинско образование в областта на спортната медицина, бих искал да ви представя един изключително ефективен продукт, предназначен за вс..
1.95 лв.
Без данък:1.95 лв.
Купи
Марка: FA Nutrition Модел: 21349 Xtreme Napalm Hardcore
FA Nutrition Xtreme Napalm Hardcore 540 грама - вашият съюзник във фитнеса!Научният напредък в областта на спортното хранене непрекъснато се развива и когато става дума за предтренировъчни добавки, FA Nutrition Xtreme Napalm Hardkor се фокусира върху иновациите и ефективността. Като фитнес инстр..
71.95 лв.
Без данък:71.95 лв.
Купи
Марка: Kevin Levrone Модел: 23988 Black Line Scatterbrain Super Concentrated Pre Workout
Превърнете Вашата Тренировка в Истинска Легенда с Kevin Levrone Black Line / ScatterbrainКаква е тайната на невероятните тренировки? Не е нужно да се чудите повече, защото Kevin Levrone Black Line / Scatterbrain пренася вашата физическа и ментална готовност на ново ниво. През годините на м..
47.95 лв.
Без данък:47.95 лв.
Купи
Марка: Kevin Levrone Модел: 31825 Black Line Scatterbrain Super Concentrated Pre Workout
Kevin Levrone Black Line / Scatterbrain - Пътят към Максималната Тренировъчна Енергия Като фитнес инструктор и представител на онлайн магазин за фитнес добавки с медицинско образование, разбирам взаимовръзката между съставките на даден продукт и въздействието им върху човешкото тяло. Искате да пост..
47.95 лв.
Без данък:47.95 лв.
Купи
Марка: Kevin Levrone Модел: 25646 Gold Line Full Blown Energizer Pre-Workout
Отключете Зверската Сила и Издръжливост с Kevin Levrone Gold Line / Full Blown Energizer Pre-WorkoutКогато целите превъзходство във фитнес залата, всеки елемент от вашата рутина се брои – от отдадеността във всяко повторение до качеството на предтренировъчния ви стимулант. Въведете Kevin Levron..
51.95 лв.
Без данък:51.95 лв.
Купи
Показани 1 от 13 | 13 (1 Страници)