Търсене
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Термогенни фетбърнери

Термогенните фетбърнери са особена група добавки – горелки на мазнини, която до този момент, заедно с Л-карнитина, е една от най-разпространените спортни добавки. Основната причина термогените да са толкова популярни е добрата им ефикасност и липсата на сериозни странични ефекти.

Всеки производител произвежда минимум по един термогенен комплекс. По статистика, повече от половината хора, които ходят на фитнес, искат да отслабнат като намалят процентно мазнините по тялото си. Разбира се, вниманието им е привлечено точно от тези хранителни добавки. Защо?

Как се случва и на мазнините?

Няма да разглеждаме подробно физиологията и биохимията. Само ще отбележим, че горенето на мазнини (липолизата) е доста сложен процес. Защото организмът с всички сили се старае да го избегне, тъй като за него той изразходва много ресурси. Освен това, този процес е възможен само при наличието на всички необходими условия: загуба на енергия (например, по време на тренировка или интензивна физическа дейност), балансирано хранене с малък дефицит на калории и пълноценен отдих.

Но Вас Ви интересува самия процес на горене. Не е тайна, че мастните киселини не могат непосредствено да се използват при изпълняването на упражнения с тежести – при анаеробно натоварване. Мазнините се окисляват само по време на ниско интензивно натоварване от аеробен характер: бягане, езда, колоездене и т.н.

От гледна точка на биохимията всичко е много просто: мастните киселини се съхраняват в организма в клетките, наречени адипоцити и за да ги „изгори“, организмът трябва да „отвори“ тези клетки и да освободи мазнините в кръвта. За да стане това, има само един начин – хормонално въздействие: или с кортизол, или с катехоламини (адреналин или норадреналин). Условно, тези хормони освобождават свободните мастни киселини от адипоцитите и ги насочват за по-нататъшно окисляване в мускулите, за да се осигури енергия на организма. Именно това трябва да знае всеки, за да разбере по какъв начин работят термогенните комплекси.

Принцип на действие на термогенните фетбърнери

Изхвърлянето на хормони катехоламини в кръвта активира горенето на мазнини. Компонентите на термогените до голяма степен копират това действие. Те се свързват с бета-адренорецепторите, което активира освобождаването на мастните киселини в кръвта. Всеки термогенен компонент въздейства различно върху този процес, но като цяло се наблюдава точно този механизъм. Страничният ефект на този процес е образуването на локална топлина, тоест термогенен ефект. Точно затова този вид добавки се нарича така.

Освен това, всяка термогенна фетбърнер добавка активира централната нервна система, а заедно с това потиска и апетита. Това е един вид комплексно средство за топене на мазнините, което се основава на повишаването на продуктивността от тялото на топлина – възниква нужда от калории, която се потиска с разграждането на подкожните мазнини. Затова термогенните фетбърнени позволяват да се отслабва както по време на тренировки, така и в пасивен режим – по време на почивка.

Ако Вие търсите точно този ефект, за да отслабнете, сте на правилното място. Protein.bg Ви предлага ефективни хранителни добавки за горене на мазнини в категорията „Термогенни фетбърнери“ на страхотни цени, които ще помогнат бързо, ефикасно и безпроблемно да получите външния вид, за който мечтаете.

Марка: Kevin Levrone Модел: 27745 Anabolic Cuts
Kevin Levrone / Anabolic Cuts е брутален термогенен бърнър, който комбинира енергетици, стимулатори, чаен комплекс с диуретичен комплекс и храносмилателен комплекс, включително и адаптогенен комплекс.Ако си решил, че е време да се отървеш от излишните мазнини, то ти със сигурност си на правилното мя..
114.95 лв.
Без данък:114.95 лв.
Марка: BAD ASS Модел: 30234 Bad Ass | Cuts
Опитайте усъвършенствания стек на Bad Ass Cuts за редуциращия цикъл за спортисти!Bad Ass Cuts е нов стaк, предназначен за спортисти в периода на чистене и сваляне на тегло. Усъвършенствана формула, богата на метаболитен и стимулиращ комплекс, както и формула, която регулира нивото на вода в тялото. ..
129.95 лв.
Без данък:129.95 лв.
Марка: Dorian Yates Nutrition Модел: 21371 BlackBombs / Thermogenic Fat Burner
BlackBombs е сериозното нападение на Дориан върху мастните клетки, което включва най-мощните съставки за изгаряне на мазнини, изследвани някога от науката!BlackBombs е мощна, всеобхватна термогенна хранителна добавка, каквато никога не сте виждали досега, удряща мазнините от всеки възможен ъгъл. То..
59.95 лв.
Без данък:59.95 лв.
Марка: Dorian Yates Nutrition Модел: 32052 BlackBombs Powder | Thermogenic Fat Burner
BlackBombs Powder | Thermogenic Fat Burner е сериозното нападение на Дориан върху мастните клетки, което включва най-мощните съставки за изгаряне на мазнини, изследвани някога от науката!BlackBombs е мощна, всеобхватна термогенна хранителна добавка, каквато никога не сте виждали досега, удряща мазни..
49.95 лв.
Без данък:49.95 лв.
Марка: Hero.Lab Модел: 34315 Clean Cut | Thermogenic Total Weight Control
    →  Благодарение на феномена на термогенезата, Clean Cut помага за изгарянето на мазнини по естествен начин;     →  Съдържа патентовани формули LeanGard® и aXivite®, които осигуряват иновативно и ефективно действие;     →  Clean Cut добавя енергия и издръжливост, което позволява по-ефективно обуч..
68.95 лв.
Без данък:68.95 лв.
Марка: FA Nutrition Модел: 8359 CORE Lipo
FA Nutrition Lipo CORE представлява ефективен фет бърнър пълен с натурални съставки, който подпомага изгарянето на излишните мазнини и повишава енергията по време на тренировка.➡ повишава термогенезата;➡ стимулира метаболизма и храносмилането;➡ натурални съставки;➡ повишава енергията;➡ подпомага изг..
57.95 лв.
Без данък:57.95 лв.
Марка: 4D Nutrition Модел: 14477 Cycle 4 Black Stimulant Fat Burn
90.00 лв.
Без данък:90.00 лв.
Марка: 4D Nutrition Модел: 20967 Cycle 4+ Non Stimulant Fat Burn
90.00 лв.
Без данък:90.00 лв.
Марка: OstroVit Модел: 24686 Fat Burner / Extreme
OstroVit Fat Burner Extreme е хранителна добавка с уникален състав от естествени компоненти, които се борят с излишните телесни мазнини.Съдържа екстракти от семена на манго, зелено кафе на зърна, джинджифил, л-карнитин и др.Fat Burner Extreme предлага 100% ефективност в борбата за по-добра фигура ..
41.95 лв.
Без данък:41.95 лв.
Марка: OstroVit Модел: 24497 Fat Burner / Vege
OstroVit Fat Burner / Vege е висококачествена хранителна добавка, която е напълно подходяща за Вегани и е предназначена за всички, които искат да се отърват веднъж и завинаги от излишните килограми и подкожни мазнини.OstroVit Fat Burner / Vege е състав от естествени екстракти, които подпомагат липол..
28.95 лв.
Без данък:28.95 лв.
Марка: OstroVit Модел: 24322 Fat Burner for Women
OstroVit Fat Burner for Women е термогенен фетбърнар, специално предназначен за жени. Продуктът съдържа следните вещества:Л-карнитин е аминокиселина, която спомага за използването на мазнините, като гориво. По този начин повишава енергията и издръжливостта. Също така регулира кръвната захар и подобр..
34.95 лв.
Без данък:34.95 лв.
Марка: Kevin Levrone Модел: 27747 Fat Killer 2 in 1 Shot / Thermogenic Pre-Workout
Kevin Levrone / Fat Killer 2 in 1 Shot / Thermogenic Pre-Workout е термогенен шот, който помага за изгарянето на мазнините по време на тренировка.Ако търсите удобен и практичен фет бърнър, който да Ви съдейства по-време на тренировката, то този шот е точно за вас!Продуктът съдържа вещества като: Л-к..
2.95 лв.
Без данък:2.95 лв.
Купи
Марка: Kevin Levrone Модел: 27748 Fat Killer 2 in 1 Shot / Thermogenic Pre-Workout
Kevin Levrone / Fat Killer 2 in 1 Shot / Thermogenic Pre-Workout е термогенен шот, който помага за изгарянето на мазнините по време на тренировка.Ако търсите удобен и практичен фет бърнър, който да Ви съдейства по-време на тренировката, то този шот е точно за вас!Продуктът съдържа вещества като: Л-к..
35.40 лв.
Без данък:35.40 лв.
Купи
Марка: Kevin Levrone Модел: 28323 Gold Line / Lipo 9 - Thermogenic Fat Burner
Gold Line - Lipo 9 - Thermogenic Fat Burner е мощен активатор на метаболизма и естествен фет бърнър, произведен съгласно стандартите за качество ISO-9001 и GMP (добри производствени практики).Усъвършенстваната му формула е съставена от много активни съставки с перфектно взаимодействие, за да активир..
52.95 лв.
Без данък:52.95 лв.
Марка: FA Nutrition Модел: 35597 Lean Pak | Ultimate Fat Burning Formula with Thermogenics,
Съставът на FA LEAN PAK се препоръчва за хора, които държат на правилното телесно тегло и искат да се отърват от прекомерно натрупаните телесни мазнини. Продуктът е комбинация от много ценни активни вещества (мин. естествени адаптогени, диуретици, компоненти, подпомагащи храносмилането) – всички те ..
99.95 лв.
Без данък:99.95 лв.
Купи
Марка: Kevin Levrone Модел: 10370 LevroLEAN
LevroLEAN е безопасна и ефективна хранителна добавка за всеки, който се стреми към постигане и поддържане на стройна и изваяна физика. Всяка капсула LevroLEAN, съдържа внимателно подбрани съставки на биологично активни вещества, които помагат да се намали общата маса на телесните мазнини чрез ускор..
39.95 лв.
Без данък:39.95 лв.
Марка: FA Nutrition Модел: 8368 Lipoburn
FA Nutrition Lipoburn е синергична комбинация от съставки предназначени за намаляване на теглото и апетита. Това е перфектният фетбърнър, ако искате да сваляте килограми здравословно и качествено!➡ забавя мускулния разпад;➡ ускорява метаболизма;➡ увеличава енергията;➡ контролира апетита;➡ изхвърля и..
43.95 лв.
Без данък:43.95 лв.
Марка: Dorian Yates Nutrition Модел: 24696 Slender / Cellulite & Fat Burner / Ultimate Matrix
Slender е мощна формула за изгаряне на мазнини, съдържаща МСМ, L-карнитин, бромелаин, хиалуронова киселина, витамини, основни хранителни вещества, жизненоважни фибри и 9 растителни екстракта. Slender е проектиран да оформи тялото ви и да подобри усилията ви за борба с целулита и изгаряне на мазнини...
69.95 лв.
Без данък:69.95 лв.
Купи
Марка: MAXXWIN