Menu
Your Cart

Термогенни фетбърнери

Термогенните фетбърнери са особена група добавки – горелки на мазнини, която до този момент, заедно с Л-карнитина, е една от най-разпространените спортни добавки. Основната причина термогените да са толкова популярни е добрата им ефикасност и липсата на сериозни странични ефекти.

Всеки производител произвежда минимум по един термогенен комплекс. По статистика, повече от половината хора, които ходят на фитнес, искат да отслабнат като намалят процентно мазнините по тялото си. Разбира се, вниманието им е привлечено точно от тези хранителни добавки. Защо?

Как се случва и на мазнините?

Няма да разглеждаме подробно физиологията и биохимията. Само ще отбележим, че горенето на мазнини (липолизата) е доста сложен процес. Защото организмът с всички сили се старае да го избегне, тъй като за него той изразходва много ресурси. Освен това, този процес е възможен само при наличието на всички необходими условия: загуба на енергия (например, по време на тренировка или интензивна физическа дейност), балансирано хранене с малък дефицит на калории и пълноценен отдих.

Но Вас Ви интересува самия процес на горене. Не е тайна, че мастните киселини не могат непосредствено да се използват при изпълняването на упражнения с тежести – при анаеробно натоварване. Мазнините се окисляват само по време на ниско интензивно натоварване от аеробен характер: бягане, езда, колоездене и т.н.

От гледна точка на биохимията всичко е много просто: мастните киселини се съхраняват в организма в клетките, наречени адипоцити и за да ги „изгори“, организмът трябва да „отвори“ тези клетки и да освободи мазнините в кръвта. За да стане това, има само един начин – хормонално въздействие: или с кортизол, или с катехоламини (адреналин или норадреналин). Условно, тези хормони освобождават свободните мастни киселини от адипоцитите и ги насочват за по-нататъшно окисляване в мускулите, за да се осигури енергия на организма. Именно това трябва да знае всеки, за да разбере по какъв начин работят термогенните комплекси.

Принцип на действие на термогенните фетбърнери

Изхвърлянето на хормони катехоламини в кръвта активира горенето на мазнини. Компонентите на термогените до голяма степен копират това действие. Те се свързват с бета-адренорецепторите, което активира освобождаването на мастните киселини в кръвта. Всеки термогенен компонент въздейства различно върху този процес, но като цяло се наблюдава точно този механизъм. Страничният ефект на този процес е образуването на локална топлина, тоест термогенен ефект. Точно затова този вид добавки се нарича така.

Освен това, всяка термогенна фетбърнер добавка активира централната нервна система, а заедно с това потиска и апетита. Това е един вид комплексно средство за топене на мазнините, което се основава на повишаването на продуктивността от тялото на топлина – възниква нужда от калории, която се потиска с разграждането на подкожните мазнини. Затова термогенните фетбърнени позволяват да се отслабва както по време на тренировки, така и в пасивен режим – по време на почивка.

Ако Вие търсите точно този ефект, за да отслабнете, сте на правилното място. Protein.bg Ви предлага ефективни хранителни добавки за горене на мазнини в категорията „Термогенни фетбърнери“ на страхотни цени, които ще помогнат бързо, ефикасно и безпроблемно да получите външния вид, за който мечтаете.

Няма продукти в тази категория.

Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки