Виж всички
Цена
Категории
Производители
Вид опаковка/разфасовка
Брой Капсули
Всички категории

Спортни добавки

Покажи:
Сортировка:
Soya Protein Isolate 90% е формула разработена на основата на coeвите зъpнa. Coeвият пpoтeин подпома..
24.00 лв.
Фолатът е форма на фолиевата киселина, по-позната като витамин В9. Фолиевата киселина e ключово съед..
30.50 лв.
За спортистите и ентусиастите от фитнеса е необходимо присъствието на протеини в дневния им хранител..
57.00 лв.
Според 2 оценки.
MyoFusion Advanced Protein представлява протеинов микс на марката Gaspari, съставен от три вида суро..
89.90 лв.
Re-Con е продукт на Musclepharm, специално проектиран, за да осигури всичко необходимо на тялото за ..
88.00 лв.
Myprotein ви предлага продукта Pea Protein Isolate 1 кг, грахов протеин изолат с отлични свойства и ..
29.49 лв.

Спортните добавки са прекият път към целта. Независимо каква цел преследвате, когато тренирате – дали да свалите излишните килограми, дали да укрепите мускулите си, дали да повишите издръжливостта си, Ви се иска по-бързо да постигнете желаните резултати. Ако Вие все още не сте станали постоянен потребител на спортните добавки, то навярно поне сте се заглеждали по характерните за тях контейнери.

Какво представляват спортните добавки?

Спортните добавки са особена група продукти, предназначена за хора, които водят активен начин на живот, които се занимават със спорт и фитнес. Те се отнасят към категорията добавки, тъй като са допълнение към основния режим на хранене, не заместват напълно хранителните продукти. Това са същите хранителни елементи, само че в концентриран вид. Например, популярната добавка суроватъчен протеин се прави от натурално мляко. В процеса на обработка млякото се пречиства от мазнините и въглехидратите и остава чист белтък. Лесно се усвоява от организма и има висока енергийна стойност, което е важно при високите физически натоварвания.

Кои са основните видове спортни добавки?

 • Протеинови добавки (протеини) – използват се за растеж на мускулна маса. Тази група е най-популярна сред спортните добавки.
 • Протеиново-въглехидратни (гейнери) – предназначени са за растежа на мускулите и възстановяване на енергията след тренировки.
 • Аминокиселини – строителни елементи за мускулите.
 • Добавки за изгаряне на мазнини – името говори само по себе си.
 • Енергийни продукти – повишават издръжливостта по време на трениране.

Целите на спортното хранене

Основните цели за използването на спортни добавки са три:

 1. Понижаване на теглото и намаляване на мастните отлагания – по правило, за това се използват добавките за горене на мазнини;
 2. Набор на мускулна маса – тук на помощ идват протеините, гейнерите, протеиновите барове.
 3. Подобряване на здравето и общото самочувствие – за тази цел съществуват специални витамини, антиоксиданти, минерали, средства за укрепване на ставите и връзките и други.

Митовете за спортните добавки

Около спортните хранителни добавки са се оформили много митове. Някои от тях ни плашат и ни карат да избягваме употребата на тези добавки, други пък точно обратното – преувеличават тяхното значение. Ето някои от тези митове:

 • Спортните добавки са „химия“, от която мускулите растат и се подобряват спортните показатели

Много често начинаещите спортисти и особено техните близки бъркат спортните добавки с фармакологичните препарати и допинг-продуктите, които използват професионалните спортисти. Но това са различни средства за спортна подготовка.

Както показахме с примера за суроватъчния протеин, спортните добавки се правят от обикновени продукти. С помощта на високотехнологични процеси продуктът се пречиства и се освобождава от всички ненужни компоненти.

 • Спортните добавки могат да нанесат вреда на организма.

Ако става дума за качествени добавки, каквито ние в Protein.bg предлагаме, правилното им използване е безопасно и не предизвиква зависимост.

 • Без спортни добавки няма как да постигнем добри резултати от тренировките.

С появата на спортните добавки някои хора вярват, че те по вълшебен начин с минимални загуби на енергия могат да направят идеалната фигура. Но това не е така. Както стана ясно, спортните добавки са само допълнение към основното хранене. А основната «спортна храна» Вие може да си закупите в най-обикновен хранителен магазин. Това са: месото, рибата, яйцата, млякото, изварата и други.

Как да избираме спортните добавки?

Изборът на спортни добавки се осъществява в зависимост от поставените цели на тренировъчната Ви програма. Например, за понижаване на телесната маса се използват горелки за мазнини, които ускоряват утилизацията на мазнините в организма. Ако искате да трупате мускулна маса, тогава се използват добавки, които се отнасят към категориите на гейнерите, протеините, аминокиселините. Има и много комплексни продукти, които могат да възстановят силите и енергията Ви, да подобрят общия обмен на веществата и много други функции на организма Ви.

Най-често в избора си на спортни добавки хората се ориентират от съветите на познати или от рекламите. На кои съвети трябва да вярваме?

Доказаните производители на пазара за спортното хранене са тези, които с много научни изследвания, експерименти и високо квалифициран труд, чиито продукти предлагаме ние в Protein.bg, на които трябва да имаме доверие. Те не случайно са успешни и не случайно са специалисти в тази сфера. Възползвайте се от техните спортни добавки, които ние предлагаме за Вас на невероятни цени.