Търсене
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Спортни добавки

Proteini.bg: Надежден партньор в изграждането на по-здраво и стегнато тяло

Като фитнес експерти специалист по спортна медицина разбирам важността на балансираното и целенасочено хранене. Ето защо аз основавам моите уверения за несъмнените предимства на хранителните добавки на научноизследователска работа и моя практически опит. Позволете ми да споделя с вас5-те най-важни причинизащо си струва да включите продукти от нашата категория в ежедневието си.

5 най-важни причини, поради които си струва да използвате спортни добавки

 1. Бърза регенерация: След интензивна тренировка хранителните добавки подпомагат регенерацията на мускулите и възстановяването на енергийните резерви.
 2. По-добри резултати: Използването на спортни добавки може да ви помогне да постигнете целите си по-бързо - загуба на тегло, увеличаване на мускулна маса или увеличаване на издръжливостта.
 3. Оптимизиране на диетата: Добавките са изключително препоръчителни, когато ежедневната диета не осигурява всички необходими микро и макроелементи.
 4. Поддържане на оптимално здраве: Специални добавки като витамини, минерали и антиоксиданти защитават тялото по време на интензивна физическа активност.
 5. Наличност и удобство: Хранителните добавки от Protein.bg се предлагат на изключително изгодни цени и улесняват максимално приема на необходимите вещества.

Какво трябва да знаем за спортните добавки?

Спортните добавки са разработени, за да отговорят на специфичните нужди на активно спортуващите хора и да осигурят концентрирани хранителни вещества като суроватъчен протеин, обработен за отстраняване на ненужните мазнини и въглехидрати.

Основни видове спортни добавки:

 • Протеинови добавки: основата за растеж на мускулна маса и регенерация след тренировка.
 • Протеинови въглехидрати (гейнъри): За натрупване на мускулна маса и възстановяване на енергия.
 • Аминокиселини: подпомагат растежа и възстановяването на мускулните влакна.
 • Добавки за изгаряне на мазнини: помагат за намаляване на телесните мазнини.
 • Енергийни продукти: за повишаване на издръжливостта и енергията по време на тренировъчния процес.

Цели за хранене на спортисти с добавки

Целите може да са различни — отподобряване на общото самочувствие доускоряване на метаболитните процеси. В Protein.bg предлагаме само доказани и висококачествени продукти, които са безопасни и ефективни за реализиране на вашите спортни амбиции.

Развенчаване на митове

Един от най-често срещаните митове е, че спортните добавки са "химикали". Всъщност технологично напредналите производствени методи позволяват чисти и висококачествени продукти.

Как да изберем правилните спортни добавки?

Правилниятсбор на хранителни добавки е изключително важен. Нашите специалисти в Protein.bg ще се радваме да Ви посъветваме, съобразявайки се с Вашите цели и тренировъчна програма.

Често задавани въпроси:

Мога ли напълно да заместя храната си с добавки?

Не, хранителните добавки са предназначени да допълнят, а не да заменят една балансирана диета.

Трябва ли да приемам добавки, ако тренирам само за здраве?

Подходящите хранителни добавки могат да подобрят здравето и да помогнат за по-добра регенерация и да подкрепят тялото по време на физическа активност.

Как мога да съм сигурен, че добавката е с високо качество?

Продуктите на Protein.bg са внимателно подбрани и предлагат само признати марки с доказан произход и ефективност.

Нашата мисия вProtein.bgе да ви помогнем да разгърнете пълния си потенциал, като превърнем здравословното хранене и поддържането на форма лесно и приятно занимание. Разгледайте нашата продуктова категория и направете първата крачка към постигане на вашите фитнес и здравни цели!

Спортните добавки са прекият път към целта. Независимо каква цел преследвате, когато тренирате – дали да свалите излишните килограми, дали да укрепите мускулите си, дали да повишите издръжливостта си, Ви се иска по-бързо да постигнете желаните резултати. Ако Вие все още не сте станали постоянен потребител на спортните добавки, то навярно поне сте се заглеждали по характерните за тях контейнери.

Какво представляват спортните добавки?

Спортните добавки са особена група продукти, предназначена за хора, които водят активен начин на живот, които се занимават със спорт и фитнес. Те се отнасят към категорията добавки, тъй като са допълнение към основния режим на хранене, не заместват напълно хранителните продукти. Това са същите хранителни елементи, само че в концентриран вид. Например, популярната добавка суроватъчен протеин се прави от натурално мляко. В процеса на обработка млякото се пречиства от мазнините и въглехидратите и остава чист белтък. Лесно се усвоява от организма и има висока енергийна стойност, което е важно при високите физически натоварвания.

Кои са основните видове спортни добавки?

 • Протеинови добавки (протеини) – използват се за растеж на мускулна маса. Тази група е най-популярна сред спортните добавки.
 • Протеиново-въглехидратни (гейнери) – предназначени са за растежа на мускулите и възстановяване на енергията след тренировки.
 • Аминокиселини – строителни елементи за мускулите.
 • Добавки за изгаряне на мазнини – името говори само по себе си.
 • Енергийни продукти – повишават издръжливостта по време на трениране.

Целите на спортното хранене

Основните цели за използването на спортни добавки са три:

 1. Понижаване на теглото и намаляване на мастните отлагания – по правило, за това се използват добавките за горене на мазнини;
 2. Набор на мускулна маса – тук на помощ идват протеините, гейнерите, протеиновите барове.
 3. Подобряване на здравето и общото самочувствие – за тази цел съществуват специални витамини, антиоксиданти, минерали, средства за укрепване на ставите и връзките и други.

Митовете за спортните добавки

Около спортните хранителни добавки са се оформили много митове. Някои от тях ни плашат и ни карат да избягваме употребата на тези добавки, други пък точно обратното – преувеличават тяхното значение. Ето някои от тези митове:

 • Спортните добавки са „химия“, от която мускулите растат и се подобряват спортните показатели

Много често начинаещите спортисти и особено техните близки бъркат спортните добавки с фармакологичните препарати и допинг-продуктите, които използват професионалните спортисти. Но това са различни средства за спортна подготовка.

Както показахме с примера за суроватъчния протеин, спортните добавки се правят от обикновени продукти. С помощта на високотехнологични процеси продуктът се пречиства и се освобождава от всички ненужни компоненти.

 • Спортните добавки могат да нанесат вреда на организма.

Ако става дума за качествени добавки, каквито ние в Protein.bg предлагаме, правилното им използване е безопасно и не предизвиква зависимост.

 • Без спортни добавки няма как да постигнем добри резултати от тренировките.

С появата на спортните добавки някои хора вярват, че те по вълшебен начин с минимални загуби на енергия могат да направят идеалната фигура. Но това не е така. Както стана ясно, спортните добавки са само допълнение към основното хранене. А основната «спортна храна» Вие може да си закупите в най-обикновен хранителен магазин. Това са: месото, рибата, яйцата, млякото, изварата и други.

Как да избираме спортните добавки?

Изборът на спортни добавки се осъществява в зависимост от поставените цели на тренировъчната Ви програма. Например, за понижаване на телесната маса се използват горелки за мазнини, които ускоряват утилизацията на мазнините в организма. Ако искате да трупате мускулна маса, тогава се използват добавки, които се отнасят към категориите на гейнерите, протеините, аминокиселините. Има и много комплексни продукти, които могат да възстановят силите и енергията Ви, да подобрят общия обмен на веществата и много други функции на организма Ви.

Най-често в избора си на спортни добавки хората се ориентират от съветите на познати или от рекламите. На кои съвети трябва да вярваме?

Доказаните производители на пазара за спортното хранене са тези, които с много научни изследвания, експерименти и високо квалифициран труд, чиито продукти предлагаме ние в Protein.bg, на които трябва да имаме доверие. Те не случайно са успешни и не случайно са специалисти в тази сфера. Възползвайте се от техните спортни добавки, които ние предлагаме за Вас на невероятни цени.

Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Fully Active Folate with Quatrefolic 400 mcg
Фолатът е форма на фолиевата киселина, по-позната като витамин В9. Фолиевата киселина e ключово съединение за производството на ДНК, РНК и метаболизирането на аминокиселините, а освен това взема участие и в клетъчното делене. Витамин В9 има много важна роля по време на бременност, когато се формира ..
33.69 лв.
Без данък:33.69 лв.
Купи
Марка: GymBeam Модел: GymBeam Inosine 120 Capules
GymBeam Inosine 120 капсули – незаменим съюзник на спортистите В динамичния свят на спорта, където всяка секунда и милиметър са от значение, GymBeam Inosine предлага предимството, което спортистите от високо ниво търсят. Разберете защо си струва да изберете GymBeam Inozyne 120 капсул..
29.90 лв.
Без данък:29.90 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Pea Protein Isolate
Myprotein ви предлага продукта Pea Protein Isolate 1 кг, грахов протеин изолат с отлични свойства и на отлична цена. С него лесно ще си набавите нужните за организма белтъчини, особено ако сте вегетарианци, или желаете да повишите дневния си протеинов прием. Съдържа много важни аминокиселини и може ..
38.49 лв.
Без данък:38.49 лв.
Gaspari MyoFusion Advanced Protein
2 - 3 Дни
Марка: Gaspari Модел: MyoFusion Advanced Protein
MyoFusion Advanced Protein представлява протеинов микс на марката Gaspari, съставен от три вида суроватъчен протеин, мицеларен казеин и млечен протеин. Тази комбинация от протеини предоставя на тялото бързо и продължително усвояване на пептидите и амионкиселините като прави MyoFusion Advanced Protei..
89.90 лв.
Без данък:89.90 лв.
Musclepharm Re-Con
2 - 3 Дни
Марка: Musclepharm Модел: Musclepharm Re-Con
Re-Con е продукт на Musclepharm, специално проектиран, за да осигури всичко необходимо на тялото за максимално възстановяване след тренировка и увеличаване на мускулната маса. Благодарение на уникалната си формула, Re-Con възстановява енергията, запасите от гликоген, намалява катаболитните процеси, ..
88.00 лв.
Без данък:88.00 лв.
Показани 1 от 5 | 5 (1 Страници)
Филтрирай