Търсене
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Витамин МК7 / Менакинон

Витамин MK7 / менахинон: ключът към здрави кости и сърце

Когато става въпрос за поддържане на оптимално здраве, ролята на хранителните добавки често се подценява. Една от звездите в галерията с витамини е Витамин MK7, известен още като менахинон – основен витамин, отговорен за транспортирането на калций до правилните места в тялото и предотвратява натрупването му в артериите. Нека се запознаем с 5-те най-важни причини, поради които добавките с витамин MK7 са включени в асортимента на всеки съзнателен и загрижен за здравето си човек.

5 най-важни причини, поради които витамин MK7 / менахинон е необходим

  1. Подпомага здравето на костите: Витамин MK7 играе ключова роля в активирането на протеина остеокалцин, който помага за включването на калций в костите и поддържа тяхната здравина.
  2. Подобрява сърдечно-съдовото здраве: MK7 предпазва артериите от калцификация и помага за укрепване на сърдечния мускул.
  3. Подпомага здравето на зъбите: Като част от модулирането на калциевия метаболизъм, менахинонът също има благоприятен ефект върху здравето на зъбите.
  4. Помага за балансиране на кръвното налягане: Косвеният ефект на MK7 върху еластичността на кръвоносните съдове може да доведе до поддържане на нормално кръвно налягане.
  5. Поддържа имунната система: Има проучвания, които предполагат, че MK7 участва в регулирането на имунния отговор и укрепването на цялостния имунитет на организма.

Как действа витамин MK7 / менахинон?

Витамин K2, известен също като менахинон-7 (MK7), е един от двата основни вида витамин K, от решаващо значение за контрола на кръвосъсирването и здравето на скелета. MK7 е форма на витамин К, която остава в тялото най-дълго и осигурява непрекъсната подкрепа за множество физиологични процеси.

Обобщение на ползите от витамин MK7 и менахинон

  • Подпомага здравето на костите и предотвратява остеопорозата.
  • Предотвратява калцирането на артериите и се бори с атеросклерозата.
  • Подпомага имунната система и повишава устойчивостта към инфекции.
  • Бори възпалението и подобрява здравето на зъбите и венците.
  • Допринася за доброто функциониране на сърдечно-съдовата система.

Как да включим витамин MK7 в ежедневието си?

Менахинон-7 може да се намери в някои храни, като ферментирали соеви продукти, твърди и меки сирена, яйца и месо, отгледано на пасища. За много хора обаче достигането на препоръчителната дневна доза чрез диета е предизвикателство, поради което хранителните добавки с витамин MK7 са отлично решение.

Често задавани въпроси

Каква е препоръчителната доза витамин MK7?

Препоръчителната дневна доза може да варира в зависимост от възрастта, пола и физическото състояние. Не забравяйте да се консултирате с вашия лекар или фитнес специалист, преди да го приемете.

Има ли странични ефекти?

Витамин MK7 се счита за безопасен, когато се приема в нормални дози. Страничните ефекти могат да се появят рядко и обикновено са свързани с предозиране.

Може ли витамин MK7 да взаимодейства с други лекарства?

Да, възможни са взаимодействия с антикоагуланти. При прилагане на такава терапия е необходима консултация с лекар.

Кои хранителни продукти съдържат витамин MK7?

Ферментиралите сирена и соевите продукти са сред най-добрите източници. Други източници включват пилешко и говеждо месо, яйца и млечни продукти.

Какво отличава витамин MK7 от другите форми на витамин К?

Витамин MK7 се обработва по различен начин в тялото и се абсорбира и използва по-добре от тъканите, което го прави предпочитан избор за поддържане на здрави нива на витамин К.

Каним всеки, който иска да подобри своето здраве и качество на живот, да разгледа нашата оферта от висококачествени добавки с витамин MK7 / менахинон. В Protein.bg ценим вашето здраве и предлагаме надеждни, ефективни и научно доказани решения по пътя ви към оптимално благополучие.

Посетете нашия уебсайт, за да научите повече за предлаганите от нас продукти и как можете да подобрите здравето си с правилните добавки.

Марка: OstroVit Модел: 26236 Vitamin K2 200 mcg Natto MK-7
Познайте силата на OstroVit Vitamin K2 200 mcg Natto MK-7 Както вероятно знаете, хранителните добавки играят важна роля в поддържането на оптимално здраве и функционалност на организма. OstroVit Vitamin K2 200 mcg / Natto MK-7 е от тези продукти, които заслужават особено внимание поради с..
23.95 лв.
Без данък:23.95 лв.
Купи
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)
Филтрирай