Виж всички
Цена
Производители
Протеин
Вид опаковка/разфасовка
Всички категории

Млечен протеин

Покажи:
Сортировка:
Elite Gourmet е продукт на компанията Dymatize и представлява смес от млечни протеини, съставена от ..
102.00 лв.
Milk Protein Smooth от Myprotein е отличен избор за всеки активно трениращ човек, особено в областта..
59.49 лв.
Млечният протеин комплекс 100% Milk Complex на Scitec представлява добре подбрана смес от висококаче..
54.00 лв.
100% Milk Delite е отличен протеинов продукт, разработен на базата на висококачествени млечни протеи..
63.00 лв.
Млечен протеин

Млечният протеин се разработва от кравето мляко и реално е източник на други 2 протеина суроватъчния и казеина. И двата вида се използват като протеинови суплементи: суроватъчният протеин е лесен за прием, бързо се усвоява и е подходящ протеин за всеки спортуващ и културист. Казеинът от друга страна е главният белтък в млякото, но не в свободен вид, а в съединение с калция. В кравето мляко се съдържат около 3% казеин (от обема). Млечният протеин като цяло е много приятен на вкус и е с добра биологична стойност. Млечният протеин е подходящ за консумация след тренировка и преди лягане.

Предимствата на млечния протеин са: усвоява се бавно и освобождава продължително време аминокиселини, което го прави един от най-добрите източници на протеин. Най-ефективен е по време на сън, когато между приемите се получава голяма часова разлика.

Има хора обаче, които имат непоносимост към млечната захар – лактозата и се налага да прибягват към други протеинови източници. Идеалният протеинов източник за хората с непоносимост към лактозата е яйчният протеин, защото в него не се съдържа млечна захар. 

Съществуват 2 вида млечен протеин:

  • Млечен протеин концентрат – получава се от филтриране на пълномасленото мляко и така повечето въглехидрати и мазнини се отстраняват. Този процес се нарича ултрафилтрация.
  • Млечен протеин изолат – получава се след по-добра преработка и се доближава много до суроватъчния протеин изолат. Концентрацията на млечния протеин изолат е около 85%. Въпреки че мазнините и въглехидратите са отстранени, голяма част от суроватката и казеина остават.

Млечният протеин е подходящ за консумация след тренировка и преди лягане. В тази категория ще можете да разгледате всички марки, които предлагат млечни протеини на изгодни цени