Търсене
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Коензим Q10

Защо коензим Q10 е необходим за здравето и фитнеса?

Коензим Q10, известен още като убихинон, е една от най-важните хранителни добавки, която играе изключителна роля в енергийния обмен и възстановяването на клетките в човешкото тяло. Днес ще разгледаме5 основни причинизащо си струва да включите коензим Q10 в ежедневието на всеки, който се стреми към оптимално здраве и форма.

5 най-важни причини, поради които си струва да използвате коензим Q10

  1. Подобрява енергийния метаболизъм: Коензим Q10 е ключов компонент на митохондриите - "електростанцията" на клетките и допринася за производството на АТФ - основният източник на енергия в тялото.
  2. Антиоксидантна защита: Чрез неутрализиране на свободните радикали коензим Q10 предпазва клетките от оксидативен стрес и предотвратява стареенето.
  3. Подпомага здравето на сърцето: Повишава ефективността на сърдечно-съдовата система и помага при лечението и предотвратяването на различни сърдечни заболявания.
  4. Увеличава издръжливостта: За спортистите коензим Q10 може да подобри аеробния капацитет и да намали умората, което води до по-добро спортно представяне.
  5. Подпомага имунната система: Укрепва имунната система и помага на тялото да се бори с инфекциите и болестите.

Защо предпочитате хранителните добавки пред лекарствените продукти?

В стремежа към здравословен начин на живот и оптимизиране на тялото, все повече хора откриват ползите от натуралните хранителни добавки. Коензим Q10 не е изключение от тази тенденция. В сравнение със стандартните лекарствени продукти, хранителните добавки с коензим Q10 осигуряват ефективност и безопасност без риск от странични ефекти при правилно използване и дозиране. Това ги прави предпочитан избор сред хората, търсещи естествен начин за подобряване на здравето си.

Пълен и добър източник на коензим Q10

Въпреки че коензим Q10 се съдържа в някои храни като месо, риба и пълнозърнести храни, хранителният прием често е недостатъчен, особено при по-възрастните хора или тези с определени здравословни проблеми. Затова хранителните добавки Коензим Q10 са важен и удобен начин за осигуряване на необходимата дневна доза.

Коензим Q10 и спорт

Спортуващите и активните хора имат по-голяма нужда от коензим Q10 поради повишения разход на енергия и физическия стрес, на който е подложен организмът им. Наличието на достатъчно коензим Q10 може да помогне за подобряване на мускулната функция, по-бързо възстановяване след тренировка и намаляване на риска от спортни травми.

Издръжливост и енергия

Редовната употреба на коензим Q10 може да повлияе положително на аеробния капацитет и да осигури необходимата допълнителна енергия за тренировки с по-висока интензивност.

Възстановяване

Освен това, антиоксидантните свойства на коензим Q10 предпазват мускулните клетки от оксидативен стрес по време на интензивни тренировки, което подпомага бързата регенерация след физически упражнения. натоварване.

Надежден източник на информация

Цялата информация, която предоставяме, се основава на научни изследвания и надеждни източници в областта на спортната медицина. Нашата цел е да ви предложим най-качествените продукти на пазара, които ще ви помогнат да поддържате желания ритъм на живот.

Често задавани въпроси:

В: Каква е препоръчителната доза коензим Q10? О: Препоръчителната дневна доза е различна за всеки пациент и зависи от много фактори като възраст, пол, здравословно състояние и ниво на активност. Обикновено варира от 30 до 200 mg на ден.В: Има ли някакви странични ефекти при употребата на коензим Q10? О: Когато се използва правилно, коензим Q10 обикновено се понася добре и не предизвиква сериозни странични ефекти. Въпреки това, винаги се консултирайте с вашия лекар, преди да започнете нови добавки.В: Мога ли да приемам коензим Q10, ако приемам други лекарства? О: Коензим Q10 може да взаимодейства с някои лекарства, така че е важно да обсъдите това с Вашия лекар или фармацевт.С богат избор и най-добри цени, Protein.bg е идеалното място да намерите висококачествен коензим Q10, който ще ви помогне да подобрите здравето, фигурата и жизнеността си. Използвайте силата на науката, за да постигнете оптимално здраве и баланс с най-добрите продукти на пазара.
Марка: OstroVit Модел: 28118 CoQ10 Ubichinon 100 mg
OstroVit CoQ10 / Ubichinon 100 mg: Мощен Източник на Енергия и Здраве за Вашето СърцеЗдравейте! Като треньор, онлайн представител на фитнес продукти и специалист с медицинско образование, знам колко важно е да поддържаме нашето тяло в оптимално състояние. OstroVit CoQ10 Ubichinon не е прос..
48.95 лв.
Без данък:48.95 лв.
Купи
Марка: OstroVit Модел: 22383 CoQ10 Ubichinon 100 mg
OstroVit CoQ10 / Ubichinon 100 mg съдържа Коензим Q10, който е от съществено значение за енергийната ефективност на организма и притежава силен антиоксидантен ефект.Коензим Q10 заздравява мембраните на клетките и забавя стареенето. Организмът ни го произвежда, но с течение на годините синтезът му ..
67.95 лв.
Без данък:67.95 лв.
Купи
Марка: OstroVit Модел: 20927 CoQ10 Ubichinon 100 mg
Бъдете здрави и пълни с енергия благодарение на OstroVit CoQ10 / Ubiquinone 100 mg гел капсули! Всеки ден тялото ни се бори с различни здравословни предизвикателства. Но как поддържаме телата си е абсолютно важно. Изборът на допълващи храни може да бъде ключов фактор в този процес. Отлично решение ..
36.95 лв.
Без данък:36.95 лв.
Купи
Марка: OstroVit Модел: 25621 Elite Q10 100 mg CoQ10
Днес едно от най-големите предизвикателства, пред които сме изправени, е грижата за нашето здраве и енергия. Открийте тайната на младостта и жизнеността с OstroVit Elite Q10 100 mg. Сега можете да се насладите на предимствата на ензима Коензим Q10, но вече в невероятна концентрация от 100 mg. Позво..
22.95 лв.
Без данък:22.95 лв.
Купи
Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)
Филтрирай