Menu
Your Cart

Растителни Екстракти

Растителните екстракти и билки под формата на хранителни добавки са разработени от съставки на основата на редица растения и билки. Те действат като благоприятстват различни аспекти на здравето. Тези хранителни добавки се използват за различни проблеми или временни неразположения на организма.

Действието на природните продукти е познато и изследвано още в древността. Във всяка една част на растенията (корен, стъбло, кора, листа, цвят, плод) се съдържат различни вещества, които влияят върху човешкия организъм (алкалоиди, етерични масла, гликозиди, феноли, сапонини, полизахариди, неорганични киселини, микроелементи и др.). 

Основният метод за получаване на активен концентрат се нарича екстракция и полученият концентрат – екстракт. Екстрактите са изолирани, пречистени и концентрирани целеви субстанции от определена част на растението, които имат доказани ползи върху организма. Растителните екстракти, предлагани на пазара за добавки, са със строг контрол върху дозирането на активните съставки и като всяка добавка или продукт, влияещ на здравето, се приемат по определена схема. Всеки организъм има индивидуални нужди и приема на добавки с растителни екстракти трябва да бъде съобразен със здравословното състояние на организма – бременност, възраст, сезона и др.

Растителните екстракти могат да се използват и с профилактична цел, за подсилване на имунитета през студените зимни месеци или за прочистване на организма от натрупаните токсини в началото на пролетта. Профилактичното им действие често се изразява в това да укрепват организма. Те засилват метаболизма, имат защитно действие върху черния дроб, подпомагат храносмилането и усвояването на хранителните вещества и подпомагат отделителната система.

Разгледайте в тази категория всички растителни екстракти на доказани марки и конкурентни цени

Марка: Athlete's Nutrition Модел: Animal Power 1 Athlete's
Athlete's Animal Power 1 е хранителна добавка, съчетаваща подбрани съставки за оптимални резултати. Формулата е насочена специално към мъжете, като им осигурява всичко нужно за доброто здраве и самочувствие.Астрагалус (Astragalus) – многогодишно растение, в чийто състав присъст..
120.00 лв.
Без данък:120.00 лв.
Марка: Athlete's Nutrition Модел: Athlete's Animal Power 2
Athlete's Animal Power 2 е натурален суплемент, съдържащ подбрани съставки в подкрепа на мъжкото здраве и активно спортуващите хора. Формулата включва билкови екстракти и други, високоефективни компоненти, осигуряващи животинска сила.Дълъг Джак (Long Jack) – билков стимулатор, оказв..
120.00 лв.
Без данък:120.00 лв.
Марка: Athlete's Nutrition Модел: Athlete's Tribulus 90
Tribulus 90 от Athlete's Nutrition е хранителна добавка съдържаща екстракт от билката Tribulus Terrestris (Бабини зъби), със минимум 90% фуростанолови сапонини, като активен компонент. Организмът започва по-усилено да произвежда хормона тестостерон, в резултат от действието на билковото растение..
36.00 лв.
Без данък:36.00 лв.
Марка: Athlete's Nutrition Модел: Athlete’s Bulgarian Tribulus
Bulgarian Tribulus на фирма Athlete’s е продукт, който съдържа екстракт от растението Tribulus Terrestis и активен компонент фуростанолови сапонини с минимално съдържание 45 %. Трибулус Терестрис е наричана с много имена, но в традиционната българска медицина е популярна с името „бабини ..
36.00 лв.
Без данък:36.00 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Astaxanthin With AstaPure 6 mg
Doctor's Best Astaxanthin With AstaPure е хранителен суплемент, съдържащ астаксантин на капсули. Формулата насочена към осигуряване на мощна протекция срещу свободните радикали, при това с натурални и ефективни средства. Всяка доза от продукта съдържа астаксантин от микроводорасли, с което се пр..
34.99 лв.
Без данък:34.99 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Best Cinnamon Extract Cinnulin 125 mg
Doctor's Best Best Cinnamon Extract Cinnulin е натурална хранителна добавка, съдържаща патентован водоразтворим екстракт от канела - Cinnulin PF. Извлекът от кората на Cinnamomum burmanii богат химичен състав, който е подложен на патентована филтрация. Целта е да се осигури съдържание само на по..
45.00 лв.
Без данък:45.00 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Best Fucoidan 70%
Световният океан е най-богатият източник на природни вещества: минерали, витамини, полизахариди, антиоксиданти, ензими, способни да донесат неизмерима полза за здравето на човека. Особено място сред многообразието на морските организми заемат водораслите. В техния състав се съдържат биологично актив..
99.99 лв.
Без данък:99.99 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Gluten Rescue with Glutalytic
В съвременния живот глутенът е навсякъде и във всичко. Хлебните изделия са на първо място в списъка, но той не се ограничава само до хляб, сладкиши и макаронени изделия. Глутенът може да се намери в сосовете, кетчупа, колбасите, сиренето, йогурта и въобще списъка може да е твърде дълъг. Често се доб..
50.99 лв.
Без данък:50.99 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Quercetin Bromelain 750 mg
Предлагаме ви продукт, който ще подсили вашата имунна система - Doctor's Best Quercetin Bromelain. Той съчетава действието на две уникални по своето въздействие съставки – кварцетин и бромелаин. Quercetin Bromelain 750 mg ще помогне на тялото ви да подобри адаптивните си способности към промяната, п..
79.99 лв.
Без данък:79.99 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Serrapeptase 40 000 IU
Предлагаме Ви продукта Serrapeptase 40 000 IU, съдържащ естествения протеолитичен ензим Serrapeptase, който притежава мощни противовъзпалителни свойства. Оказва положително влияние върху човешкия организъм, като подпомага процеса на регенерация на увредените тъкани, намалява възпаленията и отоците, ..
56.89 лв.
Без данък:56.89 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Trans-Resveratrol 100 mg
Doctor`s Best Trans-Resveratrol предлага мощна защита срещу свободните радикали, използвайки силата на природата. Формулата съдържа транс ресвератрол и полифеноли от червено вино и екстракт от японска фалопия. Продуктът на Doctor's best се предлага в лесни за дозиране и прием вегетариански капсули. ..
53.99 лв.
Без данък:53.99 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor`s Best Saw Palmetto Standardized Extract 320 mg
При мъжете на възраст от 40-45 години се среща силен хормонален дисбаланс, в резултат на което нивото на тестостероновия дериват – 5-алфа-дихидротестостерон (DHT) става значително по-високо. Той е свързан с регулацията на простатния растеж, като по-високото му ниво води до увеличаване на прост..
41.99 лв.
Без данък:41.99 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Flax Seed Powder
Myprotein Flax Seed Powder е хранителна добавка, в чиято формула е включено ленено семе на прах. Изключително богат източник на фибри, лигнани и омега-3 мастни киселини, главно алфа-линоленова киселина (ALA). Продуктът е под формата на пудра, бързоразтворима и осигуряваща пълноценен източник на поле..
26.49 лв.
Без данък:26.49 лв.
Myprotein Grape Seed Extract (95% OPC)
Hot Разграбен
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Grape Seed Extract
Grape Seed Extract от Myprotein е изключително ефективно средство за осигуряване на антиоксидантна протекция за клетките. Под влияние на свободните радикали (замърсяване на околната среда, рентгенови лъчи, вредни храни, лекарства, тютюнопушене, стрес и други) клетъчните стени са изложени на риск от ..
22.49 лв.
Без данък:22.49 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Green Tea Extract
Екстрактът от зелен чай притежава всички качества на една от най-полезните и древни напитки в света, която хората използват в продължение на повече от 5000 години. Този сложен биохимичен комплекс има мощен оздравяващ ефект върху човешкото тяло. Той е естествен източник на антиоксиданти, витамини и м..
19.99 лв.
Без данък:19.99 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Hemp protein unflavoured
Hemp protein 1000 гр от Myprotein е конопен протеин със страхотно качество. Този протеин е лесен и здравословен начин за осигуряване на необходимите белтъчини за организма. Има богат аминокиселинен състав и е идеална за ниско въглехидратен хранителен режим. Това е алтернатива на традиционните източн..
47.99 лв.
Без данък:47.99 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Instant Oats Flavoured
Myprotein ви предлага продукта Instant Oats Flavoured, който е отличен начин да повишите дневния прием на комплексни въглехидрати. Те освобождават бавно енергия в удължен период от време. Овесените ядки са от фермите в Шотландия смлени до ултра-фин прах и могат лесно да се консумират като напитка, к..
37.49 лв.
Без данък:37.49 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Maca
MyProtein ви предлага капсули с екстракт от „суперхраната на Андите” Мака, древно лечебно растение от вълшебната земя на инките. Съвременните изследвания показват, че перуанската Мака повишава либидото, подобрява сексуалната потентност, увеличава физическата сила и издръжливост. Тя е от ..
17.99 лв.
Без данък:17.99 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Mega Cissus
Myprotein Mega Cissus е спортен суплемент, съдържащ натурални съставки в подкрепа на здравето на костите и ставите. Формулата е уникална по своето съдържание, тъй като осигурява екстракт от Цисус. Това всъщност е род от около 350 растения, а активният компонент притежава сериозни противовъзпалителни..
51.49 лв.
Без данък:51.49 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein T Matrix
Myprotein е компания, специализирана в производството на висококачествени хранителни добавки, за активно спортуващи хора. Всеки човек, който обръща повишено внимание на своята добра форма, знае, че за нейното постигане са нужни тренировки с висок интензитет. Myprotein T Matrix е иновативна форм..
80.49 лв.
Без данък:80.49 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Tribulus
Myprotein Tribulus е спортен суплемент, съдържащ екстракт от Трибулус Терестрис на капсули. Продуктът предлага естествен начин за регулиране на хормоналния баланс и при двата пола. При мъжете се оптимизират нивата на тестостерон, а при дамите влияе върху типично женските хормони. Трибулусът е особен..
19.00 лв.
Без данък:19.00 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Tribulus Pro (95% Saponins)
За да произвежда вашият организъм повече тестостерон и то по безопасен начин, пробвайте Tribulus Pro (95% Saponins) от Myprotein  на страхотна цена. Съдържа екстракт от билката Tribulus, с най-високото съдържание на сапонини – 95%, предлагащо се на пазара. Tribulus Pro по естествен път ще стиму..
28.99 лв.
Без данък:28.99 лв.
Natrol Bilberry 40mg
Разграбен
Марка: Natrol Модел: Natrol Bilberry 40mg
Кой иска да посрещне новия ден енергичен, щастлив и здрав? Кой мечтае да забрави пътя до аптеката с химичните и препарати? Кой мъчително търси еликсира за здраве и дълголетие в драгоценните природни дарове? Представяме Ви боровинката в цялата и загадъчна красота и полезност в хранителната добав..
28.49 лв.
Без данък:28.49 лв.
Марка: Natrol Модел: Natrol Cinnamon Extract 1000mg
Скорошни научни изследвания са доказали че използването на канела помага да се предотврати диабета. Американските учени са доказали ползата и при захарен диабет: тя повишава способността на организма адекватно да реагира на инсулина и да привежда в норма нивата на кръвната захар. Тя способства подоб..
24.49 лв.
Без данък:24.49 лв.
Показани 1 от 24 | 49 (3 Страници)
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки