Menu
Your Cart

Battery Glutamine

Battery Glutamine
Battery Glutamine
Battery Glutamine
Battery Glutamine
Battery Glutamine
 • Наличност: Да
 • Модел: Battery Glutamine
Видян от: 4655
42.00 лв.
Без данък: 42.00 лв.

Възможни варианти

GlutamineGlutamine е продукт с топ качество от Battery Nutrition представлява аминокиселината глутамин, произведена от компанията Battery Nutrition под формата на прах, който лесно се разтваря и се абсорбира бързо в организма. Глутаминът е най-разпространената аминокиселина в тялото, част от функциите, които изпълнява са свързани с подпомагането на мозъка и имунната система. Освен това глутаминът е с ключова роля за метаболизма на протеините - неговото прибавяне към диетата улеснява и ускорява възстановяването на мускулите и намалява катаболитните процеси, които им влияят. Физическите тренировки могат да изчерпат наличното количество глутамин и в такъв случай е необходим прием от външен източник като Glutamine на Battery. Той ще ви помогне за възстановите оптималните нива на глутамин в тялото си.

L-глутаминът е предпочитан сред атлети, бодибилдъри, силови спортисти и като цяло всеки, който тренира интензивно. L-глутаминът е естествена аминокиселина, която се открива в протеините във всички живи форми. Определена е като условно есенциална (полуесенциална) аминокиселина, което означава, че при нормални условия се произвежда в тялото, но при някои заболявания е възпрепятстван този синтез и могат да настъпят неблагоприятни последствия. В такива случаи е нужно да се приемат хранителни добавки, съдържащи L-глутамин.

Тъй като L-глутаминът е най-разпространената аминокиселина, нейните плазмени нива са и най-високи сред останалите аминокиселини. Най-голямата концентрация на глутамин, както и най-активен синтез на тази аминокиселина се осъществява в скелетните мускули, където е и най-голяма нуждата от глутамин. L-глутаминът се получава от L-глутамат (глутаминова киселина) с помощта на специфичен ензим - глутамин синтаза. Тази реакция изисква освен наличен глутамат, още амоняк, магнезий и АТФ (аденозин трифосфат), т.е. този процес изисква и енергия. Приемът на Glutamine доставя на тялото ви директно L-глутамин, който не преминава през тези процеси на синтез. 

Освен основната си функция (синтез на протеини), L-глутаминът играе роля в поддържането на киселинно-основния баланс в бъбреците. Също така, глутаминът е сред основните метаболити (след глюкозата) и като такъв, осигурява енергия, въглерод и азот на клетките за много процеси, свързани с метаболизма. Глутаминът на Battery съдържа 5 грама глутамин за доза, който ще ви помогне да увеличите мускулната си маса и да ускорите възстановяването на мускулите от тренировките. Glutamine се предлага в три варианта - неовкусен, с вкус на кола и вкус на портокал. Лесното му разтваряне и отличен вкус го правят предпочитан продукт сред другите подобни на пазара. 

Защо да изберем Battery Glutamine?Glutamine снабдява клетките с енергия, въглерод и азот

 • Висококачествен продукт
 • 5 грама глутамин за доза
 • Без допълнителни вещества (неовкусен)
 • Увеличава мускулната маса
 • Спомага за бързо възстановяване
 • Регулире киселинно-основния баланс
 • Доставя енергия, азот и въглерод на клетките
 • Участва в изграждането на протеините
 • Бързо и лесно усвояване в организма
 • Отлични вкусове и неовкусен вариант
 • Protein.bg ви дава достъпна цена и бърза доставка

Какво представлява L-глутаминът Glutamine на Battery Nutrition?

Glutamine е аминокиселина, която участва в изграждането на протеините в тялото и освен това служи като източник на енергия, азот и въглерод на клетките, като подпомага техните метаболитни процеси. Глутаминът също така влияе положително върху мозъка и имунната система, възстановява намалените в следствие на тренировките запаси от глутамин, участва в регулирането на киселинно-основния баланс в бъбреците, и ускорява възстановяването на мускулите. Глутаминът, продукт на Battery Nutrition се предлага с вкусове на кола и портокал, както и неовкусен вариант, подходящ за разтваряне в течност по избор. В неовкусеният вариант на глутаминът на Battery Nutrition няма допълнителни вещества и продуктът съдържа 5 грама L-глутамин във всяка доза от 5 грама.

Освен всички изброени предимства Protein.bg ви дава супер цена за Glutamine - L-глутамин на марката Battery Nutrition

За кого е най-подходящ Glutamine (L-глутамин) на Battery Nutrition?

Glutamine e подходящ за всеки, който спортува активно и се нуждае от допълнителен прием на глутамин. Освен това, продуктът е подходящ и ако желаете да увеличите мускулната си маса и да ускорите процесите на възстановяване на мускулите след тренировка. Глутаминът участва в синтеза на протеини и освен това действа като източник на енергия за клетките.

Употреба и дозировка на Battery Glutamine:

Смесете една доза (5гр) Glutamine с 200-300мл вода или напитка по избор, като разбъркате за 30 секунди. Максималният дневен прием на Glutamine е до 8 дози. За постигане на оптимално възстановяване можете да комбинирате Glutamine със суроватъчен протеин на Battery Nutrition по време или след тренировка

Състав:                                           Количество в една доза:
Неовкусен вариант 1/2 лъжичка (5g - 100 дози в опаковка)
L-глутамин5 g
Кола/Портокал - 2/3 лъжичка (6g - 83 дози в опаковка)
L-глутамин5 g

Състав на Glutamine : Неовкусен вариант - 100% L-глутамин
Кола - L-глутамин, Овкусител (кола), Регулатор на киселинността (лимонена киселина анхидрат), Подсладител (сукралоза)
Портокал - L-глутамин, Овкусител (портокалов сок), Регулатор на киселинността (лимонена киселина анхидрат), Подсладител (сукралоза)

* Информация за алергии : Продуктът е произведен в съоръжение, преработващо мляко, яйца, глутен, соя, фъстъци, ядки, риба и ракообразни

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки