Търсене
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Креатинови добавки

5 най-важни причини да изберете добавки с креатин от Protein.bg

В света на фитнеса и спортното хранене добавките с креатин отдавна са признати за една от най-важните съставки за максимално ефективна тренировка. Protein.bg предлага висококачествени добавки с креатин на най-добри цени от водещи производители, затова си струва да ги включите в спортната си програма:

 1. Подобрете физическото представяне: Креатинът е доказан начин за подобряване на силата и издръжливостта по време на интензивни тренировки.
 2. Стимулиране на растежа на мускулите: Приемът на добавки с креатин помага за увеличаване на мускулната маса и бързо възстановяване от интензивни упражнения.
 3. Силови тренировки: Креатинът увеличава количеството налична енергия в мускулите, което ви позволява да тренирате по-интензивно и по-дълго.
 4. Широка гама от форми: Независимо дали предпочитате прах, капсули, течности или смеси, в Protein.bg ще намерите точния вид креатин за вашите нужди.
 5. Подходящ за всеки спортист: Креатинът е безопасен и ефективен за спортисти с всички нива на умения и във всички видове спорт.

Защо си струва да изберете добавки с креатин от Protein.bg?

Като фитнес специалисти и експерти по спортно хранене и хранителни добавки, в Protein.bg разбираме значението на висококачествените продукти за вашите тренировъчни цели. Ето някои от основните причини, поради които нашите добавки с креатин се открояват на пазара:

 • Качество и чистота: Нашите добавки с креатин са произведени по строги стандарти за качество и чистота.
 • Доверени производители: Ние работим само с водещи в индустрията марки, които имат доказан опит в производството на креатин.
 • Иновативни формули: Ние предлагаме най-новите научни иновации в добавките на креатин, включително усъвършенствани форми, които подобряват усвояването.
 • Конкурентни цени: нашата цел е да предоставим висококачествени продукти на достъпни цени, за да направим добавките достъпни за всички.
 • Пълна прозрачност: всяка хранителна добавка в нашия каталог има ясно изброени съставки, така че да сте информирани какво приемате.

Как действат креатиновите добавки

Креатинът играе ключова роля в производството и доставянето на енергия на клетките на тялото, особено на мускулите. Като естествен компонент на тялото, креатинът помага за регенерирането на молекулата на аденозин трифосфат (АТФ), която служи като основен източник на енергия, необходима за мускулните контракции.

В допълнение, креатинът увеличава количеството вода в мускулните клетки, което води до бързо увеличаване на мускулния размер, както и до подобрен протеинов синтез, важен за мускулния растеж.

Често задавани въпроси относно креатиновите добавки

В: Как трябва да приемам добавки с креатин?

О: Препоръчително е да приемате креатин според препоръките на производителя, обикновено преди и/или след тренировка. Важно е да пиете много вода, за да постигнете максимален ефект от добавката.

В: Колко дълго траят ефектите от креатина?

О: Повечето хора могат да забележат подобрения в производителността и силата при тренировки след няколко седмици редовна употреба на креатин.

В: Има ли странични ефекти от приема на креатин?

О: Креатинът е една от най-често изследваните хранителни добавки и е доказано, че е безопасен за употреба от здрави възрастни. Някои хора обаче може да изпитат лек стомашен дискомфорт или задържане на вода.

В: Мога ли да комбинирам креатин с други добавки?

О: Да, креатинът може безопасно да се комбинира с много други видове спортни добавки, като протеини, BCAA, предтренировъчни стимуланти и витамини.

В Protein.bg ще намерите богат каталог от добавки с креатин, които ще подпомогнат вашите фитнес цели. Насладете се на качество, страхотни цени и професионално обслужване всеки път, когато пазарувате от нас.

Креатинът е вид аминокиселина (фибpилapeн бeлтъĸ), която подпомага доставянето на енергия към мускулите и нервите. Креатинът в естественото си състояние се намира в гръбначните организми. Освен това играе важна роля в изгpaждaнeтo нa eпидepмиca и poгoвитe oбpaзyвaния, ĸaтo ĸocми и нoĸти, нo 95% oт cъдъpжaниeтo мy в чoвeшĸoтo тялo e открито в мycĸyлитe. Най-важното действие на креатина е свързано с процесите на мускулното съкращение. Креатинът е открит през 1832 г. от Мишел Йожен Шеврьол като част от мускулите, а в наше време се явява като една от най-известните и ефективни спортни добавки в силовите спортове.

Креатинът в тялото ни е сформиран от аминокиселините аргинин, глицин и метионин. Средно в тялото ни се съдържат около 120 грама креатин под формата на креатин-фосфат (КФ). Основен източник на енергия за него е аденозинтрифосфатът (АТФ), който се разгражда до аденозиндифосфат (АДФ). Съдържанието на АТФ в мускулите е малко и когато е необходимо да се извършва по-продължителна мускулна работа, той трябва да се ресинтезира бързо. Възстановяването от АДФ до АТФ в анаеробна фаза се извършва с помощта на креатинфосфата (КФ). След многобройни изследвания е доказано, че креатинът увеличава силата, издръжливостта и енергичността, което е предпоставка за покачване на мускулна маса и така добавката е въведена активно спорта в началото на 90-те.

Креатинът има много форми, но две от тях са по-известни на хората: креатин монохидрат и креатин етил естер. В основата на всички хранителни добавки стои: Монохидратът – той е бил на пазара много преди креатин етил естера и поради тази причина има най-много научни изследвания за него. Въпреки липсата на достатъчно изследвания обаче етил естерът е смятан за една от най-ефективните форми на креатина. Други известни форми на креатина са: Kre-Alkalyn, Креатин цитрат, Креатин фосфат, Креатин малат и Ефервесцентен креатин.

Видове разфасовки на креатина:

В хранителните добавки креатинът има няколко вида: под формата на прах, капсули, течност и бленда.

 • Креатин на прах – най-популярния вариант на тази хранителна добавка, който се продава и отделно като добавка. Разработени са и смеси, които са овкусени, подходящи за напитки.
 • Креатин на капсули или хапчета – този вариант става известен в последните няколко години. Капсулите и хапчетата се продават или като 100% чист креатин, или като добавка, включваща витамини и минерали, аминокиселини и други съставки.
 • Течен креатин – избиран често заради това, че се усвоява по-бързо от организма.
 • Креатинови бленди – представляват различни форми на креатин, често комбинирани с други суплементи като прости въглехидрати, витамини и минерали, както и билкови екстракти, които подсилват ефекта, усвояемостта и спортните постижения.

Какво е действието на креатиновите продукти?

 • Покачват количеството общ креатин в тялото;
 • Увеличават значително мускулната сила;
 • Нараства мускулната маса (хипертрофия);
 • Премахват чувството на умора;
 • Намаляват времето за възстановяване;
 • Намаляват болките в мускулите;
 • Осигуряват повече издръжливост при интензивни тренировки;
 • Борят се с възпалителните процеси след интензивни тренировки;
 • Имат редица ползи при възрастни хора;
 • Помагат при мускулна дистрофия;
 • Могат да намалят нивата на холестерола.

Ако искате максимален ефект от употребата на креатин, много е важно да приемате големи количества вода, понеже целта на креатина е да внася вода в клетките. Креатинът има напомпващ ефект и това свойство се дължи на увеличаването на водната маса на клетъчно ниво. Именно затова всеки специалист би Ви посъветвал при тегло над 90кг да се пият поне 3л. течности дневно, като част от тях е добре да бъдат енергийни напитки.

Както вече споменахме, креатинът е най-известният и ефективен продукт за осигуряване на повече сила, постигане на обемни и силни мускули. При нас в www.protein.bg ще намерите качествени креатинови продукти на изгодни цени на доказани марки и производители.

Марка: MAXXWIN Модел: 10836 100% Micronized Creatine Monohydrate
➡ Поддържа изграждането на чиста мускулна маса; ➡ Повишава силата и експлозивната мощ; ➡ Увеличава обема на мускулните клетки; ➡ Тестван чрез високоефективна течностна хроматография (HPLC); ➡ Ускорява възстановяването Creatine Monohydrate (Креатин Монохидрат) е най-популярната, високо-ефективна и ши..
74.95 лв.
Без данък:74.95 лв.
Марка: BAD ASS Модел: 12866 BAD ASS Crea | 4 Advanced Forms of Creatine Matrix
Bad Ass CREA е креатинова матрица предназначена за спортисти, които целят покачване на мускулна маса, без излишна водна задръжка и без йо-йо ефект, при спиране на продукта!➡ Не задържа вода➡ Не изисква зареждаща фаза➡ Мощно увеличаване на силата➡ Неспирна силова издръжливостКреатин Монохидрат - увел..
49.95 лв.
Без данък:49.95 лв.
Купи
Марка: Kevin Levrone Модел: 24678 Black Line / Anabolic Crea 10
Black Line / Anabolic Crea 10 е креатинова матрица от ново поколение. Това, което я отличава от всички марки на пазара са високото качество и иновативната наука, които стоят зад този продукт.Професионалният културист Kevin Levrone отлично знае от какво се нуждае всеки фитнес ентусиаст. Крайната му м..
49.95 лв.
Без данък:49.95 лв.
Марка: MAXXWIN Модел: 25738 CEE 1000 / Creatine Ethyl Ester
MAXXWIN CEE 1000 - (Креатин Етил Естер) e съединение на креатин с естерна група. Когато попадне в тялото той се разгражда отново до креатин. По време на целия процес, естерната група спомага за преминаването на креатина през киселинната среда в стомаха и транспортирането и до мускулните клетки, коит..
21.95 лв.
Без данък:21.95 лв.
Марка: MAXXWIN Модел: 10538 CEE 1000 / Creatine Ethyl Ester
MAXXWIN CEE 1000 - (Креатин Етил Естер) e съединение на креатин с естерна група. Когато попадне в тялото той се разгражда отново до креатин. По време на целия процес, естерната група спомага за преминаването на креатина през киселинната среда в стомаха и транспортирането и до мускулните клетки, коит..
39.95 лв.
Без данък:39.95 лв.
Марка: OstroVit Модел: 24848 CGT Powder / Creatine + Glutamine + Taurine
OstroVit CGT Powder Creatine + Glutamine + Taurine е висококачествена хранителна добавка на прах, която ще допълни вашата диета и нуждата от три активни съставки, които са креатин монохидрат, глутамин и таурин.Креатинът е сред най-ефективните и популярни хранителни добавки. Тази аминокиселина е пре..
41.95 лв.
Без данък:41.95 лв.
Марка: FA Nutrition Модел: 8375 CORE Crea | Creatine Matrix
FA Nutrition CORE Crea е креатинова матрица съдръжаща напреднали форми на креатин, включително и креатин хидрохлорид (HCL). Формулата е подсилена с бета-аланин в най-чистият му вид - патентования CarnoSyn®, който намалява отделянето на млечна киселина в мускулите при интензивно натоварване. Матрицат..
51.95 лв.
Без данък:51.95 лв.
Марка: MAXXWIN Модел: 32804 Creapure® Creatine Monohydrate Powder
79.95 лв.
Без данък:79.95 лв.
Марка: FA Nutrition Модел: 8376 Creatine HCL
FA Nutrition Creatine HCL съдържа висококачествен креатин хидрохлорид обогатен с таурин и витамин B6. Формулата е предназначена за трениращи и атлети, които желаят да бъдат в топ форма и постигнат своя максимум всяка тренировка.➡ подпомага метаболизма;➡ подпомага нормалното действие на нервната сист..
38.95 лв.
Без данък:38.95 лв.
Марка: OstroVit Модел: 25654 Creatine HCL 2400 / Creatine Hydrochloride
OstroVit Creatine HCL 1200 / Creatine Hydrochloride е висококачествена хранителна добавка, която съдържа 100% креатин хидрохлорид.Тази форма на креатина е популярна с високата си бионаличност, усвоимост и разтворимост.Продуктът е предназначен за спортисти, които търсят допълнителна доза сила, издръ..
51.95 лв.
Без данък:51.95 лв.
Марка: OstroVit Модел: 25653 Creatine HCL 2400 / Creatine Hydrochloride
OstroVit Creatine HCL 1200 / Creatine Hydrochloride е висококачествена хранителна добавка, която съдържа 100% креатин хидрохлорид.Тази форма на креатина е популярна с високата си бионаличност, усвоимост и разтворимост.Продуктът е предназначен за спортисти, които търсят допълнителна доза сила, издръ..
25.95 лв.
Без данък:25.95 лв.