Menu
Your Cart

Креатинови добавки

Креатинът е вид аминокиселина (фибpилapeн бeлтъĸ), която подпомага доставянето на енергия към мускулите и нервите. Креатинът в естественото си състояние се намира в гръбначните организми. Освен това играе важна роля в изгpaждaнeтo нa eпидepмиca и poгoвитe oбpaзyвaния, ĸaтo ĸocми и нoĸти, нo 95% oт cъдъpжaниeтo мy в чoвeшĸoтo тялo e открито в мycĸyлитe. Най-важното действие на креатина е свързано с процесите на мускулното съкращение. Креатинът е открит през 1832 г. от Мишел Йожен Шеврьол като част от мускулите, а в наше време се явява като една от най-известните и ефективни спортни добавки в силовите спортове. 

Креатинът в тялото ни е сформиран от аминокиселините аргинин, глицин и метионин. Средно в тялото ни се съдържат около 120 грама креатин под формата на креатин-фосфат (КФ)Основен източник на енергия за него е аденозинтрифосфатът (АТФ), който се разгражда до аденозиндифосфат (АДФ). Съдържанието на АТФ в мускулите е малко и когато е необходимо да се извършва по-продължителна мускулна работа, той трябва да се ресинтезира бързо. Възстановяването от АДФ до АТФ в анаеробна фаза се извършва с помощта на креатинфосфата (КФ). След многобройни изследвания е доказано, че креатинът увеличава силата, издръжливостта и енергичността, което е предпоставка за покачване на мускулна маса и така добавката е въведена активно спорта в началото на 90-те.

Креатинът има много форми, но две от тях са по-известни на хората: креатин монохидрат и креатин етил естер. В основата на всички хранителни добавки стои: Монохидратът – той е бил на пазара много преди креатин етил естера и поради тази причина има най-много научни изследвания за него. Въпреки липсата на достатъчно изследвания обаче етил естерът е смятан за една от най-ефективните форми на креатина. Други известни форми на креатина са: Kre-AlkalynКреатин цитратКреатин фосфат, Креатин малат и Ефервесцентен креатин.

Видове разфасовки на креатина:

В хранителните добавки креатинът има няколко вида: под формата на прахкапсулитечност и бленда

 • Креатин на прах – най-популярния вариант на тази хранителна добавка, който се продава и отделно като добавка. Разработени са и смеси, които са овкусени, подходящи за напитки.  
 • Креатин на капсули или хапчета – този вариант става известен в последните няколко години. Капсулите и хапчетата се продават или като 100% чист креатин, или като добавка, включваща витамини и минерали, аминокиселини и други съставки.
 • Течен креатин – избиран често заради това, че се усвоява по-бързо от организма.
 • Креатинови бленди – представляват различни форми на креатин, често комбинирани с други суплементи като прости въглехидрати, витамини и минерали, както и билкови екстракти, които подсилват ефекта, усвояемостта и спортните постижения.

Какво е действието на креатиновите продукти?

 • Покачват количеството общ креатин в тялото;
 • Увеличават значително мускулната сила;
 • Нараства мускулната маса (хипертрофия);
 • Премахват чувството на умора;
 • Намаляват времето за възстановяване;
 • Намаляват болките в мускулите;
 • Осигуряват повече издръжливост при интензивни тренировки;
 • Борят се с възпалителните процеси след интензивни тренировки;
 • Имат редица ползи при възрастни хора;
 • Помагат при мускулна дистрофия;
 • Могат да намалят нивата на холестерола.

Ако искате максимален ефект от употребата на креатин, много е важно да приемате големи количества вода, понеже целта на креатина е да внася вода в клетките. Креатинът има напомпващ ефект и това свойство се дължи на увеличаването на водната маса на клетъчно ниво. Именно затова всеки специалист би Ви посъветвал при тегло над 90кг да се пият поне 3л. течности дневно, като част от тях е добре да бъдат енергийни напитки.

Както вече споменахме, креатинът е най-известният и ефективен продукт за осигуряване на повече сила, постигане на обемни и силни мускули. При нас в www.protein.bg ще намерите качествени креатинови продукти на изгодни цени на доказани марки и производители

Марка: All American EFX Модел: All American EFX Kre-Alkalyn Hardcore
All American EFX Kre-Alkalyn е спортна добавка, която може да се включи перфектно в ежедневната суплеменция на всеки активен човек. Креатинът е сред най-ценените в спортните среди продукти. Причината е, че резултатите са бързи, стабилни и много харесвани – увеличаване на силата и издръжливостт..
50.00 лв.
Без данък:50.00 лв.
Марка: All American EFX Модел: All American EFX Kre-Alkalyn Hardcore
All American EFX Kre-Alkalyn Hardcore е креатинова добавка, специално насочена към сериозните и тежко трениращите атлети. Формулата съдържа стабилизирана форма на креатина, която позволява пълноценно усвояване без страничните ефекти. Последните често се изразяват във водна задръжка и подпухване. Осв..
88.20 лв.
Без данък:88.20 лв.
Марка: Amix Модел: AMIX CreAge
CreAge е креатинова добавка от ново поколение, произведена от марката AMIX. CreAge съдържа креатин в по-концентрираната форма Креатин хидрохлорид. Тази форма на креатина (креатин хидрохлорид) осигурява много по-добра разтворимост и степен да усвояване за разлика от повечето креатинови добавки, които..
39.00 лв.
Без данък:39.00 лв.
Марка: Athlete's Nutrition Модел: Athlete’s Creatine Monohydrate Micronized
Athlete’s Creatine Monohydrate Micronized предлага висококачествена формула, съдържаща микронизиран креатин монохидрат. Това е изключително ефективна формула, бързоразтворима и се усвоява за секунди. Микронизираният креатин е с отлична стомашна поносимост и действа много по-бързо в сравнение с..
25.00 лв.
Без данък:25.00 лв.
Марка: Battery Nutrition Модел: Battery Creatine
Creatine е продукт на марката Battery, който представлява 100% креатин монохидрат - ключово съединение за клетъчния метаболизъм, тъй като осигурява значително повишаване на енергията, мускулната маса и силата. Това прави креатина първи избор за много спортисти. Едно от най-големите предизвикателства..
26.00 лв.
Без данък:26.00 лв.
Марка: BSN Модел: BSN Creatine DNA 60 serv
Креатинът е азотсъдържаща органична киселина (аминокиселина), която естествено се среща в организма и функционира като източник на енергия за всички телесни клетки, особено за мускулните, където тя е в най-голяма концентрация. Креатинът не е есенциална аминокиселина и се произвежда в тялото от амино..
25.00 лв.
Без данък:25.00 лв.
Марка: BSN Модел: BSN Nitrix 2.0
BSN Nitrix 2.0 е уникален комплекс от последно поколение, който е с най-новата формула стимулираща азотния оксид - Nitrix® 2.0 на топ цена. Увеличава издръжливостта, ръзширява съдовете и извежда производителността на тренировката на следващо ниво! Когато го приемате през деня, той разширява стен..
142.00 лв.
Без данък:142.00 лв.
Марка: Cellucor Модел: Cellucor C4
C4 от Cellucor предлага комплексна формула, която превръща добавката в уникално добър избор на предтренировъчен суплемент. Той повишава енергията, мотивацията за тренировка и ускорява мускулния растеж.Защо да изберем Cellucor C4?Повече сила и енергия; Експлозивна сила; Намалява ум..
75.00 лв.
Без данък:75.00 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor`s Best Creatine Powder Featuring Creapure
За да подобрят своята издръжливост по време на тренировка, много спортисти прибягват до използването на добавки, които по един или друг начин влияят върху тяхната сила и издръжливост. Съществуват разнообразни спортни добавки, подобряващи тези показатели и несъмнено един от най-известните продукти в ..
39.20 лв.
Без данък:39.20 лв.
Марка: Dymatize Модел: Dymatize Creatine Powder
Когато тренировъчните ви усилия са насочени към постигането на по-голяма мускулната маса е необходимо да увеличите и мускулния протеинов синтез в тялото си. Ние ви предлагаме Creatine Monohydrate от Dymatize на добра цена, който ще подпомогне наличието на свободен креатин и креатин фосфат във Вашите..
32.00 лв.
Без данък:32.00 лв.
Марка: Dymatize Модел: Dymatize Super Protein Amino
Аминокиселините (аминокарбонови киселини) са съставните части на белтъка, който е строителна основа на тъканта на мускулите. Именно от състава, количеството и поредността на аминокиселините зависят свойствата на белтъка. Процесите, свързани с растежа, възстановяването и изработването на незаменими е..
78.00 лв.
Без данък:78.00 лв.
Марка: MRI Модел: MRI Anabolic Switch® 1000
MRI Anabolic Switch® 1000 е качествен продукт, съдържащ високоефективни съставки за оптимален резултат върху тялото. Формулата съдържа различни форми на креатина, бета-аланин, таурин, ААКГ и изключително важни за здравето аминокиселини. С всяка доза от добавката се постига оптимално възстановява..
63.99 лв.
Без данък:63.99 лв.
Показани 1 от 12 | 32 (3 Страници)
Този сайт използва бисквитки
За по-лесна навигация и удобство, този сайт изпозлва бисквитки и продължавайки, вие се съгласявате с тях.