Търсене
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Креатинови добавки

5 най-важни причини да изберете добавки с креатин от Protein.bg

В света на фитнеса и спортното хранене добавките с креатин отдавна са признати за една от най-важните съставки за максимално ефективна тренировка. Protein.bg предлага висококачествени добавки с креатин на най-добри цени от водещи производители, затова си струва да ги включите в спортната си програма:

 1. Подобрете физическото представяне: Креатинът е доказан начин за подобряване на силата и издръжливостта по време на интензивни тренировки.
 2. Стимулиране на растежа на мускулите: Приемът на добавки с креатин помага за увеличаване на мускулната маса и бързо възстановяване от интензивни упражнения.
 3. Силови тренировки: Креатинът увеличава количеството налична енергия в мускулите, което ви позволява да тренирате по-интензивно и по-дълго.
 4. Широка гама от форми: Независимо дали предпочитате прах, капсули, течности или смеси, в Protein.bg ще намерите точния вид креатин за вашите нужди.
 5. Подходящ за всеки спортист: Креатинът е безопасен и ефективен за спортисти с всички нива на умения и във всички видове спорт.

Защо си струва да изберете добавки с креатин от Protein.bg?

Като фитнес специалисти и експерти по спортно хранене и хранителни добавки, в Protein.bg разбираме значението на висококачествените продукти за вашите тренировъчни цели. Ето някои от основните причини, поради които нашите добавки с креатин се открояват на пазара:

 • Качество и чистота: Нашите добавки с креатин са произведени по строги стандарти за качество и чистота.
 • Доверени производители: Ние работим само с водещи в индустрията марки, които имат доказан опит в производството на креатин.
 • Иновативни формули: Ние предлагаме най-новите научни иновации в добавките на креатин, включително усъвършенствани форми, които подобряват усвояването.
 • Конкурентни цени: нашата цел е да предоставим висококачествени продукти на достъпни цени, за да направим добавките достъпни за всички.
 • Пълна прозрачност: всяка хранителна добавка в нашия каталог има ясно изброени съставки, така че да сте информирани какво приемате.

Как действат креатиновите добавки

Креатинът играе ключова роля в производството и доставянето на енергия на клетките на тялото, особено на мускулите. Като естествен компонент на тялото, креатинът помага за регенерирането на молекулата на аденозин трифосфат (АТФ), която служи като основен източник на енергия, необходима за мускулните контракции.

В допълнение, креатинът увеличава количеството вода в мускулните клетки, което води до бързо увеличаване на мускулния размер, както и до подобрен протеинов синтез, важен за мускулния растеж.

Често задавани въпроси относно креатиновите добавки

В: Как трябва да приемам добавки с креатин?

О: Препоръчително е да приемате креатин според препоръките на производителя, обикновено преди и/или след тренировка. Важно е да пиете много вода, за да постигнете максимален ефект от добавката.

В: Колко дълго траят ефектите от креатина?

О: Повечето хора могат да забележат подобрения в производителността и силата при тренировки след няколко седмици редовна употреба на креатин.

В: Има ли странични ефекти от приема на креатин?

О: Креатинът е една от най-често изследваните хранителни добавки и е доказано, че е безопасен за употреба от здрави възрастни. Някои хора обаче може да изпитат лек стомашен дискомфорт или задържане на вода.

В: Мога ли да комбинирам креатин с други добавки?

О: Да, креатинът може безопасно да се комбинира с много други видове спортни добавки, като протеини, BCAA, предтренировъчни стимуланти и витамини.

В Protein.bg ще намерите богат каталог от добавки с креатин, които ще подпомогнат вашите фитнес цели. Насладете се на качество, страхотни цени и професионално обслужване всеки път, когато пазарувате от нас.

Креатинът е вид аминокиселина (фибpилapeн бeлтъĸ), която подпомага доставянето на енергия към мускулите и нервите. Креатинът в естественото си състояние се намира в гръбначните организми. Освен това играе важна роля в изгpaждaнeтo нa eпидepмиca и poгoвитe oбpaзyвaния, ĸaтo ĸocми и нoĸти, нo 95% oт cъдъpжaниeтo мy в чoвeшĸoтo тялo e открито в мycĸyлитe. Най-важното действие на креатина е свързано с процесите на мускулното съкращение. Креатинът е открит през 1832 г. от Мишел Йожен Шеврьол като част от мускулите, а в наше време се явява като една от най-известните и ефективни спортни добавки в силовите спортове.

Креатинът в тялото ни е сформиран от аминокиселините аргинин, глицин и метионин. Средно в тялото ни се съдържат около 120 грама креатин под формата на креатин-фосфат (КФ). Основен източник на енергия за него е аденозинтрифосфатът (АТФ), който се разгражда до аденозиндифосфат (АДФ). Съдържанието на АТФ в мускулите е малко и когато е необходимо да се извършва по-продължителна мускулна работа, той трябва да се ресинтезира бързо. Възстановяването от АДФ до АТФ в анаеробна фаза се извършва с помощта на креатинфосфата (КФ). След многобройни изследвания е доказано, че креатинът увеличава силата, издръжливостта и енергичността, което е предпоставка за покачване на мускулна маса и така добавката е въведена активно спорта в началото на 90-те.

Креатинът има много форми, но две от тях са по-известни на хората: креатин монохидрат и креатин етил естер. В основата на всички хранителни добавки стои: Монохидратът – той е бил на пазара много преди креатин етил естера и поради тази причина има най-много научни изследвания за него. Въпреки липсата на достатъчно изследвания обаче етил естерът е смятан за една от най-ефективните форми на креатина. Други известни форми на креатина са: Kre-Alkalyn, Креатин цитрат, Креатин фосфат, Креатин малат и Ефервесцентен креатин.

Видове разфасовки на креатина:

В хранителните добавки креатинът има няколко вида: под формата на прах, капсули, течност и бленда.

 • Креатин на прах – най-популярния вариант на тази хранителна добавка, който се продава и отделно като добавка. Разработени са и смеси, които са овкусени, подходящи за напитки.
 • Креатин на капсули или хапчета – този вариант става известен в последните няколко години. Капсулите и хапчетата се продават или като 100% чист креатин, или като добавка, включваща витамини и минерали, аминокиселини и други съставки.
 • Течен креатин – избиран често заради това, че се усвоява по-бързо от организма.
 • Креатинови бленди – представляват различни форми на креатин, често комбинирани с други суплементи като прости въглехидрати, витамини и минерали, както и билкови екстракти, които подсилват ефекта, усвояемостта и спортните постижения.

Какво е действието на креатиновите продукти?

 • Покачват количеството общ креатин в тялото;
 • Увеличават значително мускулната сила;
 • Нараства мускулната маса (хипертрофия);
 • Премахват чувството на умора;
 • Намаляват времето за възстановяване;
 • Намаляват болките в мускулите;
 • Осигуряват повече издръжливост при интензивни тренировки;
 • Борят се с възпалителните процеси след интензивни тренировки;
 • Имат редица ползи при възрастни хора;
 • Помагат при мускулна дистрофия;
 • Могат да намалят нивата на холестерола.

Ако искате максимален ефект от употребата на креатин, много е важно да приемате големи количества вода, понеже целта на креатина е да внася вода в клетките. Креатинът има напомпващ ефект и това свойство се дължи на увеличаването на водната маса на клетъчно ниво. Именно затова всеки специалист би Ви посъветвал при тегло над 90кг да се пият поне 3л. течности дневно, като част от тях е добре да бъдат енергийни напитки.

Както вече споменахме, креатинът е най-известният и ефективен продукт за осигуряване на повече сила, постигане на обемни и силни мускули. При нас в www.protein.bg ще намерите качествени креатинови продукти на изгодни цени на доказани марки и производители.

Марка: BAD ASS Модел: 12866 BAD ASS Crea 4 Advanced Forms of Creatine Matrix
Открийте изключителната сила на BAD ASS Crea - 4 вида креатин за безкомпромисни резултати Като фитнес инструктор и представител на онлайн магазин за фитнес добавки, обединяващ медицински знания и разбирания за връзката между съставките и тяхното въздействие върху тялото, бих искал да ви запозная с&..
49.95 лв.
Без данък:49.95 лв.
Купи
Марка: OstroVit Модел: 25927 Creatine Monohydrate Powder
Продуктите с креатин са изключително популярни сред бодибилдърите, фитнес ентусиастите, и изобщо атлетите, в световен мащаб. Почти всеки бодибилдър, в определен етап е използвал креатинова добавка. Креатинът е отлично средство да повишите вашата сила, мускулна маса и спортни постижения. Ако смятат..
48.95 лв.
Без данък:48.95 лв.
Марка: OstroVit Модел: 36022 Creatine Monohydrate Powder Miami Vibes Limited Edition
Продуктите с креатин са изключително популярни сред бодибилдърите, фитнес ентусиастите, и изобщо атлетите, в световен мащаб. Почти всеки бодибилдър, в определен етап е използвал креатинова добавка. Креатинът е отлично средство да повишите вашата сила, мускулна маса и спортни постижения. Ако смятат..
49.95 лв.
Без данък:49.95 лв.
Купи
Марка: Dorian Yates Nutrition Модел: 32724 Creatine Monohydrate 100% Pure Powder
Открийте Новият Стандарт в Спортното Хранене с Dorian Yates Nutrition Creatine Monohydrate Като фитнес инструктор и онлайн магазин за фитнес екипировка с медицинска степен, разбирам подробно връзките между съставките на хранителните добавки и техните въздействия върху тялото. Представям ви Dor..
61.95 лв.
Без данък:61.95 лв.
Купи
Марка: Dorian Yates Nutrition Модел: 30155 Renew Creatine Complex Sachets 4-Component Creatine Matr
Преминете на следващото ниво с Dorian Yates Nutrition Renew Creatine Complex Sachets Когато става въпрос за достигане на върхови физически показатели и оптимизиране на възстановяването след тренировка, изборът на правилните суплементи може да бъде решаващ. Renew Creatine Complex Sachets о..
71.40 лв.
Без данък:71.40 лв.
Купи
Марка: Dorian Yates Nutrition Модел: 30156 Renew Creatine Complex Sachets 4-Component Creatine Matr
Открийте новите възможности с Renew Creatine Complex Sachets - трансформацията започва тук Като фитнес инструктор и представител на онлайн магазина за фитнес добавки Protein.bg, с медицинско образование, съм наясно с това колко е важно да разбирате пълните ползи от хранителните добавки, които избир..
1.19 лв.
Без данък:1.19 лв.
Купи
Марка: Dorian Yates Nutrition Модел: 21370 The Creatine Ultimate Creatine Complex
Dorian Yates Nutrition The Creatine Когато става въпрос за усъвършенстване на тялото и овладяване на енергийните резерви, изборът на правилните добавки е от решаващо значение. Като фитнес инструктор, притежаващ медицинско знание в областта на спортното хранене, мога да потвърдя, че Shadow Line..
59.95 лв.
Без данък:59.95 лв.
Купи
Марка: FA Nutrition Модел: 8375 CORE Crea Creatine Matrix
Открий силата на FA Nutrition CORE Crea – напредналата креатинова матрица Като фитнес инструктор и представител на онлайн магазин за фитнес добавки, който разбира вътрешната наука зад съставките, мога с увереност да кажа, че FA Nutrition CORE Crea е превъзходен избор за всеки, търсещ макс..
51.95 лв.
Без данък:51.95 лв.
Купи