Търсене
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Казеин протеин

Casein е изключително бавно усвояващ се протеин, защото формира утайка в стомаха, която храносми­лателните ензими трудно разграждат. Тези храносмилателни ензими разграждат казеина до седем часа. Така се осигурява стабилна, бавна доставка на аминокисели­ни, което потиска мускулния катаболизъм. Казеинът е фосфор-съдържащ протеин и е основният протеин приблизително 80%в кравето мляко. Останалите 20% идват от суроватъчните протеини. Точно както суроватъчния протеин, казеин протеинът има висока биологична стойност, тъй като съдържа всички незаменими аминокиселини, необходими за процесите в организма, изискващи белтъци. Казеин протеинът съдържа богата верига от аминокиселини, включително левцин, изолевцин и валин. Благодарение на това, казеин протеинът дава възможност за възстановяване на мускулните влакна, понижава болките в мускулите и спомага за натрупване на мускулна маса в по-бързи темпове. Благодарение на свойството си да съкращава времето за възстановяване на мускулите, казеинът позволява да увеличите натоварването в фитнес залата.

Казеин протеинът има висока хранителна стойност и осигурява на организма високо количество протеин без излишни мазнини и въглехидрати. Увеличаването на приема на казеин протеин насърчава загубата на тегло и намалява телесните мазнини. Препоръчителната доза е между 1- 2 грама на килограм телесно тегло.

Според едно проучване, проведено в Холандия, увеличаването на приема на казеин протеин с два пъти и половина стимулира силно метаболизма и води до по-добър цялостен баланс на мазнините. При участниците в експеримента е било отчетено увеличение от 33% на нивата на ситост. Друго изследване, проведено в Baylor University, установява, че мъжете, които пият по един шейк с казеин протеин на ден в продължение на 10 седмици, са натрупали много по-голяма мускулна маса, отколкото тези, които консумират шейкове със суроватъчен протеин без казеин. При друго проучване, проведено в Massachusetts, изследователите открили, че казеин протеинът удвоява ефекта, който суроватъчният протеин има върху мускулната маса по гърдите, краката и раменете. Учените смятат, че причината за значителната разлика са добре известните антикатаболни способности на казеин протеина.

За разлика от суроватъчния протеин, който се усвоява бързо и е идеален за прием непосредствено преди и след тренировка с цел възстановяване на мускулите, казеин протеинът се разгражда бавно в тялото. Той забавя процеса на изпразване на стомаха, като по този начин аминокиселините в казеин протеина навлизат в кръвоносната система с устойчиви темпове. За разграждането на казеина в тялото са нужни часове3-4 часа за достигане на пиковите нива на синтез на белтъци и аминокиселини в кръвта, и 7 часа за пълното му абсорбиране. Нещо повече казеин протеинът удължава освобождаването на аминокиселини в кръвния поток, тъй като спомага за задържане на азота, необходим за синтеза на протеини. Затова бавното разграждане на казеин протеина е много по-полезно за възстановяването на мускулите и натрупването на мускулна маса, тъй като процесът продължава и по време на сън.

Резултатите от медицинско проучване, публикувано в "Medicine&Science in Sports&Exercise", показват, че при хората, които приемат 40 грама казеин протеин 30 минути преди лягане, в много по-висока степен се стимулира синтезът на белтъци процес, отговарящ за изграждането на мускулите.

Експертите препоръчват преди лягане да се приемат 30-40 грама казеин протеин. След тренировка можете да добавите 10-20 грама казеин протеин в суроватъчния протеин, както и да пиете между храненията протеинови шейкове с добавени 30-40 грама казеин протеин.

Дори да не се занимавате с бодибилдинг, приемът на казеин протеин носи още много ползи за организма Ви. Казеин протеинът влияе благотворно на костната система и зъбите. Според проучване, проведено във Великобритания, добавянето на казеин протеин в диетата предпазва от ерозия на зъбния емайл и от увреждания на зъбите.

Марка: FA Nutrition Модел: 8342 Platinum Micellar Casein
Открийте силата на FA Nutrition Platinum Micellar Casein за максимално възстановяване и растеж на мускулната маса! Здравейте, скъпи спортуващи и професионални атлети! Като онлайн магазин за фитнес добавки, разбираме колко важно е да снабдите тялото си с най-качествените и научно обосновани продукти..
99.95 лв.
Без данък:99.95 лв.
Купи
Марка: Kevin Levrone Модел: 25906 Black Line Anabolic PM Protein Micellar Casein
Kevin Levrone Black Line / Anabolic PM Protein / Micellar Casein 30 грама, 1 доза - постоянен източник на протеин за Вашите мускули Като онлайн магазин за фитнес добавки, ние от Protein.bg разбираме важността на висококачествените хранителни вещества и тяхната роля за оптималната регенерация на тял..
89.95 лв.
Без данък:89.95 лв.
Купи
Марка: Kevin Levrone Модел: 21355 Black Line Anabolic PM Protein Micellar Casein
Kevin Levrone Black Line / Anabolic PM Protein / Micellar CaseinКато фитнес инструктор и представител на онлайн магазина за фитнес продукти с медицинско образование, разбирам важността на подходящото възстановяване и усилената мускулна работа. Протеините са основополагащи за изграждането на здрава и..
114.95 лв.
Без данък:114.95 лв.
Купи
Марка: Kevin Levrone Модел: 23992 Black Line Anabolic PM Protein Micellar Casein
Kevin Levrone Black Line Anabolic PM Protein micellar casein – вашият съюзник в борбата за перфектна фигураЗдравейте! Като фитнес инструктор и медицински специалист бих искал да ви представя един уникален продукт за всички, които се отнасят сериозно към фитнеса и се стремят към оптимална мускулн..
89.95 лв.
Без данък:89.95 лв.
Купи
Марка: MAXXWIN Модел: 36446 Micellar Casein Opti-7-Digest
MAXXWIN Micellar Casein Opti-7-Digest 1200 грама - Вашият напитък за по-дълъг анаболен ефектКато фитнес инструктор и представител на онлайн магазин за фитнес продукти, аз разбирам важността на качественото протеиново допълнение за вашата силова тренировка и възстановяване.. Сред протеините на пазара..
124.95 лв.
Без данък:124.95 лв.
Купи
Марка: Nutrend Модел: NUTREND Micellar Casein 2250 гр.
Въведение в света на NUTREND Micellar Casein Като фитнес инструктор и представител на онлайн магазин за фитнес добавки, оборудван с медицинско образование, знам колко важно е качеството на всяка една хранителна добавка, която препоръчваме на нашите клиенти. NUTREND Micellar Casein е висококачествен..
172.00 лв.
Без данък:172.00 лв.
Купи
Марка: Nutrend Модел: Micellar Casein 900 гр.
Открийте силата на NUTREND Micellar Casein 900 гр. - Вашият нощен съюзникЗдравейте! Като фитнес инструктор съм наясно, че качественото попълване на протеина е критично за всеки, който иска да постигне оптимални резултати в залата и извън нея. NUTREND Micellar Casein е неизменна част о..
78.00 лв.
Без данък:78.00 лв.
Купи
Марка: OstroVit Модел: 20884 Micellar Casein
Революционен път към мускулната издръжливост с OstroVit Micellar Casein Като онлайн магазин за спортни добавки, ние от Protein.bg бихме искали да ви запознаем с OstroVit Micellar Casein. За разлика от обикновените протеини, мицеларният казеин предоставя уникална комбинация от аминокиселини, ко..
69.95 лв.
Без данък:69.95 лв.
Марка: Amix Модел: AMIX Micellar Casein Powder
Защо да изберем Amix Micellar Casein?Протеин от най-високо качество Допринася за мускулния растеж Помага за поддържане на мускулната маса Поддържа здравината на костите Усвоява се по-бавно и доставя на тялото аминокиселини за по-дълго време Подпомага загубата на мазнини Подсладен ..
76.00 лв.
Без данък:76.00 лв.
Марка: Everbuild Модел: Everbuild 100% CASEIN BUILD
100% CASEIN BUILD е продукт на марката Everbuild, съставен от мицеларен казеин, калциев казеинат и млечен протеин концентрат. 100% CASEIN BUILD съчетава предимствата на казеина и суроватъчния протеин, като предоставя бърза начална абсорбция, която продължава до осем часа след приемане. Бързото начал..
60.00 лв.
Без данък:60.00 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Micellar Casein
Micellar Casein е продукт на компанията Myprotein, съставен изцяло от мицеларен казеин, осигуряващ на тялото ви бавно освобождаване на аминокиселини за продължителен период от време. По време на сън, когато практически не можете да се храните, тялото ви изпитва нужда от хранителни вещества и когато ..
65.99 лв.
Без данък:65.99 лв.
Марка: Optimum Nutrition Модел: 100% Casein Protein
За да натрупва ефектвино мускулна маса, тялото се нуждае от постоянен прием на хранителни вещества, които непрекъснато да доставят необходимите количества протеини за изграждането на мускулите и останалите тъкани. Ако през времето около тренировките, най-подходящи за прием са бързо-усвоимите протеин..
64.00 лв.
Без данък:64.00 лв.