Търсене
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Казеин протеин

Casein е изключително бавно усвояващ се протеин, защото формира утайка в стомаха, която храносми­лателните ензими трудно разграждат. Тези храносмилателни ензими разграждат казеина до седем часа. Така се осигурява стабилна, бавна доставка на аминокисели­ни, което потиска мускулния катаболизъм. Казеинът е фосфор-съдържащ протеин и е основният протеин приблизително 80%в кравето мляко. Останалите 20% идват от суроватъчните протеини. Точно както суроватъчния протеин, казеин протеинът има висока биологична стойност, тъй като съдържа всички незаменими аминокиселини, необходими за процесите в организма, изискващи белтъци. Казеин протеинът съдържа богата верига от аминокиселини, включително левцин, изолевцин и валин. Благодарение на това, казеин протеинът дава възможност за възстановяване на мускулните влакна, понижава болките в мускулите и спомага за натрупване на мускулна маса в по-бързи темпове. Благодарение на свойството си да съкращава времето за възстановяване на мускулите, казеинът позволява да увеличите натоварването в фитнес залата.

Казеин протеинът има висока хранителна стойност и осигурява на организма високо количество протеин без излишни мазнини и въглехидрати. Увеличаването на приема на казеин протеин насърчава загубата на тегло и намалява телесните мазнини. Препоръчителната доза е между 1- 2 грама на килограм телесно тегло.

Според едно проучване, проведено в Холандия, увеличаването на приема на казеин протеин с два пъти и половина стимулира силно метаболизма и води до по-добър цялостен баланс на мазнините. При участниците в експеримента е било отчетено увеличение от 33% на нивата на ситост. Друго изследване, проведено в Baylor University, установява, че мъжете, които пият по един шейк с казеин протеин на ден в продължение на 10 седмици, са натрупали много по-голяма мускулна маса, отколкото тези, които консумират шейкове със суроватъчен протеин без казеин. При друго проучване, проведено в Massachusetts, изследователите открили, че казеин протеинът удвоява ефекта, който суроватъчният протеин има върху мускулната маса по гърдите, краката и раменете. Учените смятат, че причината за значителната разлика са добре известните антикатаболни способности на казеин протеина.

За разлика от суроватъчния протеин, който се усвоява бързо и е идеален за прием непосредствено преди и след тренировка с цел възстановяване на мускулите, казеин протеинът се разгражда бавно в тялото. Той забавя процеса на изпразване на стомаха, като по този начин аминокиселините в казеин протеина навлизат в кръвоносната система с устойчиви темпове. За разграждането на казеина в тялото са нужни часове3-4 часа за достигане на пиковите нива на синтез на белтъци и аминокиселини в кръвта, и 7 часа за пълното му абсорбиране. Нещо повече казеин протеинът удължава освобождаването на аминокиселини в кръвния поток, тъй като спомага за задържане на азота, необходим за синтеза на протеини. Затова бавното разграждане на казеин протеина е много по-полезно за възстановяването на мускулите и натрупването на мускулна маса, тъй като процесът продължава и по време на сън.

Резултатите от медицинско проучване, публикувано в "Medicine&Science in Sports&Exercise", показват, че при хората, които приемат 40 грама казеин протеин 30 минути преди лягане, в много по-висока степен се стимулира синтезът на белтъци процес, отговарящ за изграждането на мускулите.

Експертите препоръчват преди лягане да се приемат 30-40 грама казеин протеин. След тренировка можете да добавите 10-20 грама казеин протеин в суроватъчния протеин, както и да пиете между храненията протеинови шейкове с добавени 30-40 грама казеин протеин.

Дори да не се занимавате с бодибилдинг, приемът на казеин протеин носи още много ползи за организма Ви. Казеин протеинът влияе благотворно на костната система и зъбите. Според проучване, проведено във Великобритания, добавянето на казеин протеин в диетата предпазва от ерозия на зъбния емайл и от увреждания на зъбите.

Марка: Kevin Levrone Модел: 23992 Black Line / Anabolic PM Protein / Micellar Casein
Anabolic PM Protein изграден от 100% Мицеларен Казеин, ето ще рече, че получвате най-висок клас, бавноусвоим протеин, който ще подпомогне възстановяването на мускулатурата Ви докато спите или в периоди от няколко часа, в които нямате възможност да се храните!➡ Покачва мускулната маса;➡ Дълготраен еф..
89.95 лв.
Без данък:89.95 лв.
Купи
Марка: Kevin Levrone Модел: 25906 Black Line / Anabolic PM Protein / Micellar Casein
Anabolic PM Protein изграден от 100% Мицеларен Казеин, ето ще рече, че получвате най-висок клас, бавноусвоим протеин, който ще подпомогне възстановяването на мускулатурата Ви докато спите или в периоди от няколко часа, в които нямате възможност да се храните!➡ Покачва мускулната маса;➡ Дълготраен еф..
2.95 лв.
Без данък:2.95 лв.
Купи
Марка: Kevin Levrone Модел: 21355 Black Line / Anabolic PM Protein / Micellar Casein
Anabolic PM Protein изграден от 100% Мицеларен Казеин, ето ще рече, че получвате най-висок клас, бавноусвоим протеин, който ще подпомогне възстановяването на мускулатурата Ви докато спите или в периоди от няколко часа, в които нямате възможност да се храните!➡ Покачва мускулната маса;➡ Дълготраен еф..
149.95 лв.
Без данък:149.95 лв.
Купи
Марка: OstroVit Модел: 20884 Micellar Casein
OstroVit Micellar Casein е продукт, който ще Ви снабди с една много популярна и също толкова ефикасна протеинова форма. Това е именно мицеларният казеин. Известен е още като млечен протеин концентрат. Към него е добавена суроватъчна форма и така структурата на продукта е 80:20, което на практика е с..
69.95 лв.
Без данък:69.95 лв.
Марка: MAXXWIN Модел: 36446 Micellar Casein Opti-7-Digest
124.95 лв.
Без данък:124.95 лв.
Марка: FA Nutrition Модел: 8342 Platinum Micellar Casein
FA Nutrition Platinum Micellar Casein представлява високо качествен казеин в най-чистата мицеларна форма. Като част от Performance серията на FA, този казеин има безкомпромисно и фармацефтично качество. Предназначен да подхранва тялото през нощта, Platinum Micellar Caseine е подходящ за активно спор..
124.95 лв.
Без данък:124.95 лв.
Марка: Amix Модел: AMIX Micellar Casein Powder
Защо да изберем Amix Micellar Casein?Протеин от най-високо качество Допринася за мускулния растеж Помага за поддържане на мускулната маса Поддържа здравината на костите Усвоява се по-бавно и доставя на тялото аминокиселини за по-дълго време Подпомага загубата на мазнини Подсладен ..
76.00 лв.
Без данък:76.00 лв.
Марка: Everbuild Модел: Everbuild 100% CASEIN BUILD
100% CASEIN BUILD е продукт на марката Everbuild, съставен от мицеларен казеин, калциев казеинат и млечен протеин концентрат. 100% CASEIN BUILD съчетава предимствата на казеина и суроватъчния протеин, като предоставя бърза начална абсорбция, която продължава до осем часа след приемане. Бързото начал..
60.00 лв.
Без данък:60.00 лв.
Марка: Musclepharm Модел: MusclePharm Core Casein
Core Casein от Muscle Pharm представлява висококачествен суплемент, съдържащ бавноусвоим протеин – казеин. Казеинът съставя 80% от белтъчините в кравето мляко. Неговата роля е добре известна в областта на бодибилдинга – да осигурява постепенно освобождаване на аминокиселини и да предпазва мускулите ..
103.00 лв.
Без данък:103.00 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Micellar Casein
Micellar Casein е продукт на компанията Myprotein, съставен изцяло от мицеларен казеин, осигуряващ на тялото ви бавно освобождаване на аминокиселини за продължителен период от време. По време на сън, когато практически не можете да се храните, тялото ви изпитва нужда от хранителни вещества и когато ..
65.99 лв.
Без данък:65.99 лв.
Марка: Optimum Nutrition Модел: 100% Casein Protein
За да натрупва ефектвино мускулна маса, тялото се нуждае от постоянен прием на хранителни вещества, които непрекъснато да доставят необходимите количества протеини за изграждането на мускулите и останалите тъкани. Ако през времето около тренировките, най-подходящи за прием са бързо-усвоимите протеин..
64.00 лв.
Без данък:64.00 лв.
Марка: Pure Nutrition Модел: Pure Nutrition Pure Casein
Pure Casein е продукт на марката Pure Nutrition. Представлява мицеларен казеин, който се освобождава бавно в организма. Попаднал в стомаха, казеинът формира гел – мицеларна структура, която представлява струпване на голям брой казеинови молекули. Това забавя неговото разграждане от протеолитичните х..
36.00 лв.
Без данък:36.00 лв.
Марка: Real Pharm Модел: Real Pharm Real Casein
Real Casein 100 е добавка с високо качество, съдържаща мицеларен казеин. Мицеларният казеин представлява голям брой (няколко хиляди) казеинови молекули, които свързани в мицелна структура. Тази мицеларна структура е особено важна за начина на усвояване на казеина от тялото, като осигурява продължите..
47.00 лв.
Без данък:47.00 лв.
Марка: SAN Модел: SAN 100% Casein Fusion
Правилното определяне на времето на прием на протеини е от съществено значение за правилния растеж на мускулите и съответно за натрупването на мускулна маса. Източниците на протеини, които се разграждат бързо са подходящ избор за приемане след тренировка, но те доста бързо се разграждат и усвояват в..
103.00 лв.
Без данък:103.00 лв.
Марка: Scitec Модел: Scitec Casein Complex
Casein Complex - продукт на фирмата Scitec представлява мицеларен казеин, който е доминиращият млечен протеин. Casein Complex е съставен изцяло от млечен казеин, който е с високо съдържание на ВСАА (аминокиселини с разклонени вериги), както и много високи нива на L-глутамин - най-често срещаната сво..
70.00 лв.
Без данък:70.00 лв.
Марка: Weider Модел: Weider 100% Casein
Защо да изберем Weider 100% Casein?Високо протеиново съдържание над 84% Засища за по-дълго време С минимално количество мазнини и въглехидрати Предпазва мускулите от катаболни процеси Стимулира растежа на мускулите Подпомага изгарянето на мазнини Страхотен вкус Идеален за прием ..
43.00 лв.
Без данък:43.00 лв.
Показани 1 от 16 | 16 (1 Страници)