Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Зелени храни

Цветът на растителните продукти говори за съдържанието в тях на фитонутриенти, които оказват различно влияние върху човешкия организъм. Например, жълтите плодове са богати на особени вещества – флавоноиди, подобряващи обменните процеси, помагайки да се горят излишните мастни отлагания. Те пречистват лимфата и подхранват кожата. Виолетовите плодове са наситени с антоциани. Храната с този цвят нормализира съня и стимулира органите на кръвотворението. А плодовете и зеленчуците със зелен цвят съдържат хлорофил. Именно това вещество им придава този цвят. Хлорофилът е „кръвта“ на растенията. И не случайно се нарича така. По химичен състав тази „кръв“ максимално се доближава до състава на хемата (небелтъчната съставна част на хемоглобина) и е наситена с натриеви соли. На първо място, хлорофилът усилва защитните сили на организма и пречиства органите на храносмилателната система от болестотворните бактерии, като така нормализира храносмилателните процеси и усвояването на погълнатата храна.

Системната употреба на зелени храни ни дава покой, умиротворение и хармонизация. Зелените храни подобряват работата на белите дробове, като ги пречистват, насищат клетките с кислород, влияят благотворно върху сърдечния мускул и нормализират артериалното налягане. Хлорофилът, като съставна част на зелените храни, притежава общо укрепващо въздействие върху всички органи и системи.

Списъкът на полезните компоненти, присъстващи в състава на зелените храни е безкрайно дълъг. Освен на хлорофил, тези хранителни продукти са богати и на витамини (бета-каротин, С, К, група В и други), минерални вещества (калций, магнезий, желязо, натрий, манган), антиоксиданти, влакна, аминокиселини, ензими. Веществата, необходими за нормалното функциониране на нашия организъм и активния ни начин на живот, присъстват много повече в зелените храни, отколкото в повечето традиционно признати полезни продукти.

Затова ние от Protein.bg предлагаме за Вас – за Вашето здраве, хранителни добавки със Зелени храни в тази категория. Тук ще откриете изцяло натурални хранителни добавки на основата на едни от най-полезните растения със зелен цвят, които доказано ще подобрят общото състояние на Вашето здраве и ще Ви заредят с енергия и положителни мисли.

Няма продукти в тази категория.