Търсене
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Телешки протеин

Всеки, които тренира активно знае, че телешкото месо е главен източник на протеин: както за натрупване на мускулна маса, така и при диети за изгаряне на мазнините. Макар аминопрофилът на телешкия протеин да е по-слаб, в сравнение със суроватъчния протеин, ако накараме диетолозите да изброят най-добрите хранителни източници на протеин, телешкото месо със сигурност ще бъде на първо място. Причината за това е, че биологичната стойност на телешкото е много висока. Според доклада на FAO Организацията по прехрана и земеделие към ООН, публикуван през 1970 г., по скалата на биологичната стойност телешкото събира коефициент 80, като преди него се нареждат само рибата и млякото. Показателят биологична стойност определя какъв процент протеин от даден хранителен източник се усвоява от организма. Колкото по-висока е биологичната стойност, толкова по-добро влияние върху растежа на мускулите има съответният източник на протеини.

В състава на телешкия протеин участват всички девет незаменими аминокиселини, които са важни за изграждане на мускулна маса, което го прави един от най-богатите познати източници на протеини. Телешки протеин се добива от всички видове едър рогат добитък чрез дехидратация и преработка на говеждото. Има цялостен аминокиселинен профил, който отговаря за възстановяването на мускулите и растежа.

Телешкият протеин под формата на хранителна добавка е най-добрият вариант за поддържане на мускулатурата, тъй като при него са извлечени наличните в телешкото месо вредни наситени мазнини и холестерол. На практика повечето видове телешки протеин са пречистени от мазнини, холестерол, лактоза и други въглехидрати.

Това дава възможност на протеина от телешко месо да се усвоява по-бързо от организма, което от своя страна своевременно задейства синтеза на протеини – процесът, чрез който тялото възстановява увредените мускулни влакна. Телешкият протеин, добит от говеждото с помощта на хидролиза, има още по-висока степен на усвояване. Процесът на хидролиза превръща аминокиселините в малки пептидни вериги. В резултат на това тялото пропуска преработката им и аминокиселините отиват незабавно в кръвоносната система. Това прави телешкия протеин особено подходящ за прием след силова тренировка.

Средното белтъчно съдържание в доза телешки протеин е 90-95 на сто. Телешкият протеин има естествено съдържание на креатин, който се сформира от аминокиселините глицин, аргинин и метионин. Основната фунция на креатина е да захранва клетките с енергия. Така съдържанието на креатин в телешкия протеин дава повече сила на хората, които активно спортуват – те могат да правят по-интензивни тренировки и да увеличат килограмите на тежестите.

Много важно за телешкия протеин е, че не причинява подуване на корема. От този страничен ефект се оплакват много хора, които приемат шейк на основата на мляко и суроватъчен протеин. Причината за това неразположение е, че организмът на повечето хора се затруднява да обработи лактозата и захарта, налични в млякото и в суроватъчния протеин. При телешкия протеин хидролизираните протеинови пептиди бързо си проправят път към тънките черва, с което се предотвратява подуването на корема. Телешкият протеин на практика не съдържа лактоза и това го прави подходящ за възрастни хора, както и за всички, които имат частична или пълна непоносимост към лактозата. Експертите смятат, че телешкият протеин е добра алтернатива на суроватъчния протеин и на яйчния протеин и освен че е страхотна възможност за хората, които искат да натрупат мускулна маса, той е удачен избор и за тези, които са алергични или имат непоносимост към млечни продукти.

Марка: Nutrend Модел: 100% Beef Protein 900 gr
NUTREND 100% телешки протеин 900 g Като треньор и представител на онлайн фитнес магазина Protein.bg, отлично разбирам значението на висококачествения протеин за постигане на максимални резултати. NUTREND 100% Beef Protein е мощна формула, създадена специално за спортисти, които търсят здравословни ..
76.00 лв.
Без данък:76.00 лв.
Марка: FA Nutrition Модел: 8353 Xtreme Beef Hydrolized Protein Isolate
Открийте силата на Xtreme Beef хидролизиран протеинов изолатКато фитнес инструктор и представител на онлайн магазин за фитнес добавки, както и медицински специалист, разбирам важността на висококачествени добавки в ежедневната диета на активно спортуващи хора. FA Nutrition Xtreme BEEF Hydrolyzed..
199.95 лв.
Без данък:199.95 лв.
Купи
Марка: Kevin Levrone Модел: 28228 LevroHiPro Shot 25 g of Hydrolyzed Beef Protein with Zer
Открийте силата на Kevin Levrone LevroHiPro Shot Сериозен спортист ли сте или просто искате да водите по-здравословен начин на живот? Каквито и да са Вашите фитнес цели, Kevin Levrone LevroHiPro Shot е идеалното решение за всеки, който търси висококачествен протеин без добавена захар. Този продукт ..
2.50 лв.
Без данък:2.50 лв.
Купи
Марка: Kevin Levrone Модел: 28229 LevroHiPro Shot 25 g of Hydrolyzed Beef Protein with Zer
Открийте силата на хидролизирания телешки протеин с Kevin Levrone LevroHiPro ShotКато фитнес инструктор с медицинско образование и представител на онлайн магазин за продажба на фитнес добавки, разбирам колко е важен изборът на правилните продукти за поддържане на оптимално физическо състояние. K..
30.00 лв.
Без данък:30.00 лв.
Купи
Марка: MAXXWIN Модел: 21093 100% Beef Protein
Предимствата на MAXXWIN 100% Beef Protein за Играждането на Чиста МускулатураКато фитнес инструктор с медицинско образование, разбирам важността на аминокиселините и протеините за възстановяване и изграждане на чиста мускулатура. В света на диетичните добавки, MAXXWIN 100% Beef Protein се ..
119.95 лв.
Без данък:119.95 лв.
Марка: OstroVit Модел: 33190 Beef Protein Highest Quality Beef Protein Hydrolysate
Запознайте се с OstroVit Beef Protein – най-добрият източник на телешки протеин Като онлайн магазин за фитнес добавки разбираме колко важно е качеството на протеина във Вашата диета. OstroVit Beef Protein 1800 g не е само добавка, той е отличен избор за всеки, който търси максимална производителнос..
162.95 лв.
Без данък:162.95 лв.
Купи
Марка: OstroVit Модел: 33352 Beef Protein Highest Quality Beef Protein Hydrolysate
OstroVit Beef Protein: Вашият партньор в постигането на Вашите фитнес цели Здравейте! Като онлайн магазин за фитнес добавки, разбираме дълбоките връзки между хранителните вещества и техните ефекти върху тялото. Ето защо имаме удоволствието да Ви представим OstroVit Beef Protein - най-висококач..
62.95 лв.
Без данък:62.95 лв.
Купи
Марка: Amix Модел: AMIX Anabolic Monster Beef Protein
Защо да изберем Amix Monster Beef Protein?Повишава мускулната сила Подпомага по-бързото възстановяване Доставя ви моментално всички необходими аминокиселини Има перфектна разтворимост Лесно смилаем е Притежава отлични хранителни качества Беден е на мазнини и въглехидрати В него ..
77.00 лв.
Без данък:77.00 лв.
Марка: Mex Nutrition Модел: Flex Wheeler’s 100% Beef Hydro Pro
100% Beef Hydro Pro се нарежда на едно от първите места на пазара за добавки за чист и виcoĸoĸaчecтвeн пpoтeин. Продуктът на производителя Mex Nutrition ще подобри и забърза синтеза на мycĸyлнитe влaĸнa и ще намали времето за възcтaнoвявaнe cлeд тpeниpoвĸa. В състава на Flex Wheeler’s 100% Beef Hydr..
109.00 лв.
Без данък:109.00 лв.
Купи
Марка: Mex Nutrition Модел: Mex Flex Wheeler’s Isolate Pro
Flex Wheeler's Isolate Pro е протеинов изолат на марката Mex Nutrition. Съставен е от суроватъчен и телешки протеин изолат, като суроватъчният протеин изолат е получен чрез филтрация при ниски температури, осигуряващи запазване на целостта на протеините. Това е идеалната комбинация за натрупване на ..
105.00 лв.
Без данък:105.00 лв.
Марка: Pure Nutrition Модел: Pure Nutrition Beef Protein
Както знаем, протеините, в това число и телешките, какъвто е Beef Protein на Pure Nutrition са ключов компонент, който изгражда мускулите, осигурява техният растеж и подпомага възстановяването им след изтощителни тренировки. Това, което не всички знаят е, че телешкият протеин е по-концентриран от вс..
33.00 лв.
Без данък:33.00 лв.
Марка: Scitec Модел: Beef Concentrate
100% Beef Concentrate представлява пълен хидролизиран телешки протеин, без добавяни хормони, съставен от 100% натурален продукт - прясно говеждо. 100% Beef Concentrate е хидролизиран с помощта на ензими, като по този начин осигурява доста бързо храносмилане и абсорбция в организма.Говеждото (тел..
42.00 лв.
Без данък:42.00 лв.
Марка: Scitec Модел: Scitec 100% Hydrolyzed Beef Isolate Peptide
100% Hydrolyzed beef isolate peptide хранителна добавка, който съдържа 100% протеин изолат от телешко месо. Специално създадена хидролизирана формула, за по-бързо и по- лесно усвояване от организма. Дава на тялото необходимата енергия и подпомага регенерацията след тренировка. Формула обогатена с кр..
59.90 лв.
Без данък:59.90 лв.
Марка: Universal Nutrition Модел: Universal Nutrition Animal Pak Powder 342 g
Universal Nutrition Animal Pak Powder е комплексен продукт, подходящ за сериозни спортисти, културисти, атлети и интензивно спортуващи хора. Ако спадате към тези групи вече сте наясно, че по естествен начин нещата се случват, но много по-бавно и не толкова добре, колкото желаете. Затова повечето спо..
110.00 лв.
Без данък:110.00 лв.