Menu
Your Cart

Телешки протеин

Всеки, които тренира активно знае, че телешкото месо е главен източник на протеин: както за натрупване на мускулна маса, така и при диети за изгаряне на мазнините. Макар аминопрофилът на телешкия протеин да е по-слаб, в сравнение със суроватъчния протеин, ако накараме диетолозите да изброят най-добрите хранителни източници на протеин, телешкото месо със сигурност ще бъде на първо място. Причината за това е, че биологичната стойност на телешкото е много висока. Според доклада на FAO Организацията по прехрана и земеделие към ООН, публикуван през 1970 г., по скалата на биологичната стойност телешкото събира коефициент 80, като преди него се нареждат само рибата и млякото. Показателят биологична стойност определя какъв процент протеин от даден хранителен източник се усвоява от организма. Колкото по-висока е биологичната стойност, толкова по-добро влияние върху растежа на мускулите има съответният източник на протеини.

В състава на телешкия протеин участват всички девет незаменими аминокиселини, които са важни за изграждане на мускулна маса, което го прави един от най-богатите познати източници на протеини. Телешки протеин се добива от всички видове едър рогат добитък чрез дехидратация и преработка на говеждото. Има цялостен аминокиселинен профил, който отговаря за възстановяването на мускулите и растежа.

Телешкият протеин под формата на хранителна добавка е най-добрият вариант за поддържане на мускулатурата, тъй като при него са извлечени наличните в телешкото месо вредни наситени мазнини и холестерол. На практика повечето видове телешки протеин са пречистени от мазнини, холестерол, лактоза и други въглехидрати.

Това дава възможност на протеина от телешко месо да се усвоява по-бързо от организма, което от своя страна своевременно задейства синтеза на протеини – процесът, чрез който тялото възстановява увредените мускулни влакна. Телешкият протеин, добит от говеждото с помощта на хидролиза, има още по-висока степен на усвояване. Процесът на хидролиза превръща аминокиселините в малки пептидни вериги. В резултат на това тялото пропуска преработката им и аминокиселините отиват незабавно в кръвоносната система. Това прави телешкия протеин особено подходящ за прием след силова тренировка.

Средното белтъчно съдържание в доза телешки протеин е 90-95 на сто. Телешкият протеин има естествено съдържание на креатин, който се сформира от аминокиселините глицин, аргинин и метионин. Основната фунция на креатина е да захранва клетките с енергия. Така съдържанието на креатин в телешкия протеин дава повече сила на хората, които активно спортуват – те могат да правят по-интензивни тренировки и да увеличат килограмите на тежестите. 

Много важно за телешкия протеин е, че не причинява подуване на корема. От този страничен ефект се оплакват много хора, които приемат шейк на основата на мляко и суроватъчен протеин. Причината за това неразположение е, че организмът на повечето хора се затруднява да обработи лактозата и захарта, налични в млякото и в суроватъчния протеин. При телешкия протеин хидролизираните протеинови пептиди бързо си проправят път към тънките черва, с което се предотвратява подуването на корема. Телешкият протеин на практика не съдържа лактоза и това го прави подходящ за възрастни хора, както и за всички, които имат частична или пълна непоносимост към лактозата. Експертите смятат, че телешкият протеин е добра алтернатива на суроватъчния протеин и на яйчния протеин и освен че е страхотна възможност за хората, които искат да натрупат мускулна маса, той е удачен избор и за тези, които са алергични или имат непоносимост към млечни продукти.

Марка: Amix Модел: AMIX Anabolic Monster Beef Protein
Защо да изберем Amix Monster Beef Protein?Повишава мускулната сила Подпомага по-бързото възстановяване Доставя ви моментално всички необходими аминокиселини Има перфектна разтворимост Лесно смилаем е Притежава отлични хранителни качества Беден е на мазнини и въглехидрати В него ..
77.00 лв.
Без данък:77.00 лв.
Марка: Mex Nutrition Модел: Flex Wheeler’s 100% Beef Hydro Pro
100% Beef Hydro Pro се нарежда на едно от първите места на пазара за добавки за чист и виcoĸoĸaчecтвeн пpoтeин. Продуктът на производителя Mex Nutrition ще подобри и забърза синтеза на мycĸyлнитe влaĸнa и ще намали времето за възcтaнoвявaнe cлeд тpeниpoвĸa. В състава на Flex Wheeler&r..
109.00 лв.
Без данък:109.00 лв.
Марка: Mex Nutrition Модел: Mex Flex Wheeler’s Isolate Pro
Flex Wheeler's Isolate Pro е протеинов изолат на марката Mex Nutrition. Съставен е от суроватъчен и телешки протеин изолат, като суроватъчният протеин изолат е получен чрез филтрация при ниски температури, осигуряващи запазване на целостта на протеините. Това е идеалната комбинация за натрупване на ..
105.00 лв.
Без данък:105.00 лв.
Марка: Musclemeds Модел: Musclemeds Carnivor Beef Aminos
Musclemeds Carnivor Beef Aminos е качествен суплемент, съдържащ 100% телешки аминокиселини. Патентованата технология, по която се обработват суровините за добавката, я извеждат на челни места по чистота и полезност.Формулата на продукта съдържа разнообразие от източници на телешки АК – тел..
68.00 лв.
Без данък:68.00 лв.
Марка: Musclemeds Модел: MuscleMeds Carnivor Bioengineered Beef Protein Isolate
Човешкото тяло се нуждае от протеини за да поддържа не само метаболитните процеси, които се извършват в него, но и за да поддържа мускулната маса. С богата на протеини храна, човек си осигурява необходимите количества протеини, които да задоволят нуждите на организма при нормално натоварване. Когато..
186.00 лв.
Без данък:186.00 лв.
Марка: Musclemeds Модел: Carnivor Raging Beef Protein Isolate
Защо да изберем Musclemeds Carnivor Raging Beef Protein?Стимулира мощно анаболните процеси и помага за по-бърз мускулен растеж Дава ви експлозивна сила и намалява мускулната умора Технология ANRT (Anabolic Nitrogen Retention Technology™) за максимизиране на анаболния ефект 350% по..
37.00 лв.
Без данък:37.00 лв.
Марка: MuscleTech Модел: Muscletech Platinum Beef Protein
Platinum Beef Protein е висококачествена хранителна добавка, в чиято формула е включен пълноценен телешки протеин изолат. Той е отличен избор за всеки спортуващ и желаещ да изгради релефно и силно тяло. Във формулата са включени незаменимите аминокиселини - левцин, валин и изолевцин, както и глутами..
69.00 лв.
Без данък:69.00 лв.
Марка: Pure Nutrition Модел: Pure Nutrition Beef Protein
Както знаем, протеините, в това число и телешките, какъвто е Beef Protein на Pure Nutrition са ключов компонент, който изгражда мускулите, осигурява техният растеж и подпомага възстановяването им след изтощителни тренировки. Това, което не всички знаят е, че телешкият протеин е по-концентриран ..
33.00 лв.
Без данък:33.00 лв.
Марка: QNT Модел: QNT Beeforce Protein
Beef Force Protein е продукт с високо качество, който съдържа отличен телешки протеин, получен чрез хидролиза за достигане на максимална чистота.Хидролизираните протеини са частично „смлени“, като по този начин се усвояват по-лесно в организма в сравнение с концентратите и изолатите. Към Beef Fo..
69.00 лв.
Без данък:69.00 лв.
Марка: SAN Модел: SAN Pure Titanium Beef Supreme
100% Pure Titanium Beef Supreme представлява телешки протеин, получен чрез иновативна технология, който е много по-концентриран и чист в сравнение с другите телешки протеини предлагани на пазара. Съставен е от хидролизиран телешки протеин изолат, който се смята за един от най-високопротеиновите изто..
81.00 лв.
Без данък:81.00 лв.
Марка: Scitec Модел: Beef Concentrate
100% Beef Concentrate представлява пълен хидролизиран телешки протеин, без добавяни хормони, съставен от 100% натурален продукт - прясно говеждо. 100% Beef Concentrate е хидролизиран с помощта на ензими, като по този начин осигурява доста бързо храносмилане и абсорбция в организма.Говеждото (тел..
42.00 лв.
Без данък:42.00 лв.
Марка: Scitec Модел: Scitec 100% Hydrolyzed Beef Isolate Peptide
100% Hydrolyzed beef isolate peptide хранителна добавка, който съдържа 100% протеин изолат от телешко месо. Специално създадена хидролизирана формула, за по-бързо и по- лесно усвояване от организма. Дава на тялото необходимата енергия и подпомага регенерацията след тренировка. Формула обог..
59.90 лв.
Без данък:59.90 лв.
Марка: Universal Nutrition Модел: Universal Nutrition Animal Pak Powder 342 g
Universal Nutrition Animal Pak Powder е комплексен продукт, подходящ за сериозни спортисти, културисти, атлети и интензивно спортуващи хора. Ако спадате към тези групи вече сте наясно, че по естествен начин нещата се случват, но много по-бавно и не толкова добре, колкото желаете. Затова повечето спо..
110.00 лв.
Без данък:110.00 лв.
Показани 1 от 13 | 13 (1 Страници)
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки