Menu
Your Cart

BCAA

Три незаменими аминокиселини имат структурата на разклонена верига и са известни още под името BCAA (съкратената форма на branched-chain amino acid, което означава аминокиселини с разклонена верига). Тези аминокиселини са валин, изолевцин и левцин. Представляват над 30% от протеините, изграждащи мускулната маса на човека. Именно това ги прави неразделна част от хранителния режим на всеки, който тренира усилено и иска да извае релефно тяло.

Ако Вашата цел във фитнес залата е бързо изграждане на чиста мускулна маса, няма как да минете без допълнителен прием на верижноразклонените аминокиселини. Ние от protein.bg Ви предлагаме богат избор на продукти, съдържащи BCAA на различни световно известни марка производители. В различните продукти съотношението на трите есенциални аминокиселини е най-различно, освен това се предлагат и под различна форма. Има и варианти за овкусени и неовкусени продукти, както и с допълнителни добавки, които имат за цел да подсилят действието им. 

Какво са верижно разклонените аминокиселини (BCAA)?

Както вече споменахме, BCAA са незаменими аминокиселини с разклонена верига. Истината е, че ги приемаме ежедневно чрез храните, богати на протеини, като яйца, месо, риба, ядки и т.н. Този вид аминокиселини стоят в основата на синтеза на белтъчини в тялото Ви, а това е главната предпоставка за мускулния растеж и развитие. Верижно разклонените аминокиселини (BCAA) са идеален източник на енергия за мускулите Ви. BCAA представляват една-трета от мускулната тъкан и именно поради тази причина те стават незаменими участници и в много други метаболитни процеси във Вашето тяло.  
Проблемът е, че тялото Ви не може да произвежда само тези аминокиселини с разклонена верига и затова трябва да си ги набавяте от храната или чрез хранителни добавки.  

Аминокиселини BCAA стимулират синтеза на протеини, стимулират обмяната и спомагат за изчистване на мазнините, повишават издръжливостта Ви при тежки тренировки, намаляват умората по време на натоварвания и интензивни тренировки, зареждат Ви с енергия, засилват имунитета, и са основен играч в арсенала на след тренировъчните добавки.

Кои са 3-те аминокиселини включени в BCAA?

  • Левцинът е най-изследван и в същото време най-необходим на тялото Ви. Той е важен не само за изграждането на мускулната маса, но и играе важна роля за здравето на костната система, еластичността и добрия външен вид на кожата. Едно от най-полезните свойства на левцина за всеки спортист е да стимулира образуването на глутамин в организма. Левцинът има свойството да увеличава инсулиновата чувствителност, а това води до по-добро анаболно състояние след прием.
  • Валинът може да стимулира мускулния растеж и благоприятства за по-бързото възстановяване след тежки тренировки. В организма валинът често се използва като източник на енергия и има за цел да предпазва глюкозата в кръвта.
  • Изолевцинът има главно участие в синтезирането на хемоглобин. Освен това той участва активно и в регулацията на кръвната захар, осигурява енергия за мускулите и значително подобрява възстановяването след тренировки, операции и забързва зарастването на рани и наранявания. Недостигът на изолевцин в организма често се описва с характерните за хипогликемия симптоми – отпадналост, склонност към депресии, постоянна умора и т.н.

Кога не трябва да приемате BCAA?

Аминокиселините BCAA не трябва да се приемат от: 

  • Бременни и кърмещи майки, кърмачета и малки деца – няма достатъчно данни за безопасната им препоръка.
  • Болни от Паркинсон и хора, които пият лекарства за овладяване на болестта – възможно е взаимодействие с лекарствата.
  • Хора, които страдат от нервно-дегенеративни заболявания – съществува потенциален риск, тепърва се проучват токсичните ефекти върху нервната система при предозиране.
  • Не се препоръчва прием на BCAA с други вещества с невротоксичен ефект, тъй като ефектът се натрупва.
Марка: Amix Модел: AMIX Amino HYDRO-32
AMIX Amino HYDRO-32 е идеалният избор за всеки активен спортист и особено в областта на бодибилдинга. Формулата на продукта Amino HYDRO-32 е насочена към покриване на повишените нужди от протеин, които тези атлети имат. Хранителният режим често не е в състояние да задоволи потребността от белт..
58.00 лв.
Без данък:58.00 лв.
Марка: Amix Модел: AMIX Amino Leu-Core ™ BCAA 8:1:1
Amino Leu-Core™ BCAA 8:1:1 е продукт на компанията AMIX, съставен основно от аминокиселини с разклонени вериги (ВСАА) и допълнително добавени цитрулин малат, бета-аланин и HMB (хидрокси метил бутират), плюс пълен спектър от останалите протеиногенни аминокиселини. В състава на Amino Leu-Core..
79.00 лв.
Без данък:79.00 лв.
Марка: Amix Модел: AMIX BCAA Elite Rate
BCAA Elite Rate са аминокиселини с разклонени вериги (ВСАА) на марката AMIX под формата на капсули, които ще ви помогнат бързо да увеличите мускулната си маса, да намалите мазнините и като цяло да подобрите резултатите от тренировките си. Аминокиселините с разклонени вериги се наричат така, тъй като..
32.00 лв.
Без данък:32.00 лв.
Марка: Amix Модел: AMIX BCAA Elite Rate Powder
Продуктът на AMIX - BCAA Elite Rate Powder представлява аминокиселини с разклонени вериги (ВСАА) на прах - един от най-ефективните продукти, чрез който можете да увеличите мускулната си маса и да оформите чисто от мазнини тяло, както и подобрите цялостно физиката си по време на тренировки. Аминокисе..
63.00 лв.
Без данък:63.00 лв.
Марка: Amix Модел: AMIX BCAA Explosion
BCAA Explosion са аминокиселини с разклонени вериги (ВСАА) в течна форма на марката AMIX, съдържащи L-цитрулин малат и витамин В6. Течната форма на продукта осигурява много бърза и пълна абсорбция, което повишава ефективността и води до по-бързи резултати. Аминокиселините с разклонени вериги, които ..
23.00 лв.
Без данък:23.00 лв.
Марка: Amix Модел: AMIX BCAA Gold
BCAA Gold представляват аминокиселини с разклонени вериги (ВСАА), произведени от компанията AMIX под формата на таблетки, които ви осигуряват бързо и ефективно усвояване на аминокиселините в кръвта и ви помагат бързо да постигнете желаните резултати. Аминокиселините с разклонени вериги, участващи в ..
43.00 лв.
Без данък:43.00 лв.
Марка: Athlete's Nutrition Модел: Athlete’s BCAA
Аминокиселините са оргнични киселини с аминогрупа, които имат разнообразен строеж и се срещат в изобилие в природата. Аминокиселините, които имат съществено значение за живите организми и специално за човека са 20, като нашият организъм може да произвежда 11 от тях. Останалите са определени като нез..
25.00 лв.
Без данък:25.00 лв.
Модел: Athlete’s BCAA Instantized
Ясно е, че за да се натрупват мускули са нужни протеини, от които те да се изграждат. За да се осигурят необходимите количества протеини обаче са нужни техните съставни единици, а именно аминокиселините. Те представляват органични киселини, които съдържат аминогрупа. За да функционира правилно ..
40.00 лв.
Без данък:40.00 лв.
Марка: Battery Nutrition Модел: Battery BCAA
BCAA са аминокиселини с разклонени вериги нa марката Battery, които осигуряват повече енергия и издръжливост, както и бързо изграждане на мускулите и тяхното оптимално възстановяване. ВСАА на Battery ви снабдява с тези есенциални аминокиселини в чиста форма и висока концентрация така, че вашите муск..
67.99 лв.
Без данък:67.99 лв.
Марка: BSN Модел: BSN BCAA DNA
BCAA DNA е един от продуктите от новите DNA серии на компанията BSN, произведени за да ви помогнат да подобрите резултатите от вашите тренировки. Аминокиселините с разклонени вериги (или ВСАА) представляват аминокиселини, които имат странична алифатна верига с разклонение. Тези аминокиселини (ВСАА),..
42.00 лв.
Без данък:42.00 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor`s Best Instantized BCAA Powder
Като основна единица, съставяща протеините, аминокиселините са от решаващо значение за изграждането на мускули, и подобряване на тяхната ефективност. Аминокиселините (органични киселини с аминогрупа) се срещат в изключително голямо разнообразие в природата, но в човешкото тяло, за производството на ..
62.89 лв.
Без данък:62.89 лв.
Марка: Dymatize Модел: Dymatize BCAA Complex 2200
Човешкият организъм се нуждае от изобилие от хранителни вещества, не само за да поддържа, но и за да увеличава своята мускулна маса - цел към която се стремят всички, които искат да изградят здраво и красиво тяло. За да се натрупва мускулна маса, тялото се нуждае от тренировки и от голямо количество..
44.50 лв.
Без данък:44.50 лв.
Марка: Everbuild Модел: Everbuild BCAA 8:1:1
BCAA 8:1:1 е продукт на марката Everbuild, който представлява аминокиселини с разклонени вериги в съотношение 8:1:1. BCAA 8:1:1 ще ви помогне да постигнете още по-добри резултати, тъй като е с подобрена формула, разтваря се отлично и е с невероятен вкус.ВСАА представляват аминокиселини със стран..
45.00 лв.
Без данък:45.00 лв.
Марка: Everbuild Модел: Everbuild Leucine 5000
Leucine 5000™ e аминокиселина в свободна форма, произведена от марката Everbuild и е съставена изцяло от L-левцин. L-левцинът е алфа-аминокиселина, която влиза в състава на аминокиселините с разклонени вериги (ВСАА). Левцина участва в биосинтеза на протеини и е главен компонент в субединиците ..
32.00 лв.
Без данък:32.00 лв.
Марка: Musclemeds Модел: Musclemeds Amino Decanate
Amino Decanate е нов иновативен комплекс от съставки на производителя MuscleMeds, който включва ускорено транспортиране на полезни вещества с помощта на технологията DecaDrive. Продуктът съдържа набор от аминокиселини BСAA в съотношение 10:1:1. Разработен е да стимулира максимално протеиновия синтез..
85.00 лв.
Без данък:85.00 лв.
Марка: Musclepharm Модел: MusclePharm BCAA 3:1:2
Всички спортисти знаят, че когато са на режим за сваляне на мазнини, съществува голям риск от загуба на мускулен обем. MusclePharm BCAA 3:1:2 е отлично решение за поддържане на мускулите и отстраняване на мастните тъкани, които са толкова неприятни за любителите на бодибилдинга и фитнеса. Уникалната..
55.00 лв.
Без данък:55.00 лв.
Марка: Musclepharm Модел: MusclePharm, BCAA 3:1:2 powder
MusclePharm BCAA 3:1:2 powder е хранителна добавка, съдържаща верижно-разклонени аминокиселини на прах. Формулата предлага отлично съотношение между АК – 3 г левцин, 1 г изолевцин и 2 г валин. Прахообразната консистенция осигурява отлично разтваряне и усвояване, а неутралният вкус – възм..
55.00 лв.
Без данък:55.00 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein 4:1:1 BCAA
4:1:1 BCAA Flavored/Unflavored е продукт, съставен от аминокиселини с разклонени вериги (или ВСАА) от компанията Myprotein. 4:1:1 BCAA Flavored/Unflavored е с отлично качество и съдържа трите ВСАА - левцин, изолевцин и валин в 4:1:1 количествено съотношение. Продуктът е произведен под формата н..
71.99 лв.
Без данък:71.99 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein BCAA
BCAA (Flavoured) е продукт на компанията Myprotein, който представлява аминокиселини с разклонени вериги (ВСАА) в естествено съотношение 2:1:1. Този продукт ще ви помогне да оптимизирате резултатите от вашите тренировки като ще ускори изграждането на чисти мускули. ВСАА са аминокиселини, съдържащи в..
37.99 лв.
Без данък:37.99 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein BCAA Plus
Аминокиселините, като съставни части на протеините са един от най-важните компоненти за изграждането на мускулните влакна. Самите аминокиселини представляват органични киселини, съдържащи аминогрупа. Протеините в човешкото тяло се съставят от 20 аминокиселини, от които 9 са незаменими или есенциални..
24.99 лв.
Без данък:24.99 лв.
Марка: Now Foods Модел: Now Foods Branch Chain Amino Acid Powder
За да се изгражда и развива мускулната тъкан са необходими протеини, които тялото произвежда от по-малки молекули - аминокиселини. Протеините в човешкото тяло съдържат 20 различни аминокиселини, което означава, че трябва да има достатъчно количество от всички тях, за да могат да се синтезират пълни ..
85.00 лв.
Без данък:85.00 лв.
Марка: Now Foods Модел: Now Foods Branched Chain Amino Acids
Now Foods Branched Chain Amino Acids е сред най-популярните добавки за сериозно спортуващите хора. Няма хранителен режим за качване на мускулна маса, който да не съдържа верижно-разклонени аминокиселини. Бързото усвояване, наред с оптималното съотношение и чистите съставки, превръщат Now Foods ..
31.00 лв.
Без данък:31.00 лв.
Марка: Now Foods Модел: Now Foods L-Leucine Powder
Now Foods L-Leucine Powder е популярна добавка във фитнес средите, притежаваща мощни анаболни качества. Това се дължи на основната съставка във формулата на продукта – l-левцин на прах. Левцинът е аминокиселина, при това такава с разклонена верига. Заедно с валина и изолевцина, формират така в..
90.00 лв.
Без данък:90.00 лв.
Марка: Optimum Nutrition Модел: BCAA 1000
ВСАА 1000 е продукт на компанията Optimum Nutrition, който съдържа аминокиселини с разклонени вериги (ВСАА) под формата на лесно усвояващи се капсули. Аминокиселините с разклонени вериги, които играят роля в човешкия организъм са три - L-левцин, L-изолевцин и L-валин. Те влизат и в състава на есенци..
15.00 лв.
Без данък:15.00 лв.
Показани 1 от 24 | 31 (2 Страници)
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки