Виж всички
Цена
Производители
Вид опаковка/разфасовка
Всички категории

Казеин протеин

Покажи:
Сортировка:
Казеинът е отличен източник на бавноусвоими аминокиселини. Той осигурява непрекъснат и продължитен п..
86.00 лв.
Защо да изберем Amix Micellar Casein?Протеин от най-високо качество Допринася за мускулния ..
66.00 лв.
За да се осигури постоянен прием на протеини, от който мускулите се нуждаят за оптималното си развит..
67.00 лв.
100% CASEIN BUILD е продукт на марката Everbuild, съставен от мицеларен казеин, калциев казеинат и м..
60.00 лв.
Core Casein от Muscle Pharm представлява висококачествен суплемент, съдържащ бавноусвоим протеин &nd..
103.00 лв.
Micellar Casein е продукт на компанията Myprotein, съставен изцяло от мицеларен казеин, осигуря..
56.99 лв.
Изолат протеините са желателни, непосредствено преди и след тренировка, за да подкрепят растежа на м..
70.00 лв.
За да натрупва ефектвино мускулна маса, тялото се нуждае от постоянен прием на хранителни вещества, ..
64.00 лв.
Pure Casein е продукт на марката Pure Nutrition. Представлява мицеларен казеин, който се освобо..
30.00 лв.
Според 1 оценки.
Real Casein 100 е добавка с високо качество, съдържаща мицеларен казеин. Мицеларният казеин представ..
47.00 лв.
Правилното определяне на времето на прием на протеини е от съществено значение за правилния растеж н..
103.00 лв.
Casein Complex - продукт на фирмата Scitec представлява мицеларен казеин, който е доминиращият млече..
42.00 лв.
Защо да изберем Weider 100% Casein?Високо протеиново съдържание над 84% Засища за по-дълго ..
43.00 лв.
Казеин протеин

Casein е изключително бавно усвояващ се протеин, защото формира утайка в стомаха, която храносми­лателните ензими трудно разграждат. Тези храносмилателни ензими разграждат казеина до седем часа. Така се осигурява стабилна, бавна доставка на аминокисели­ни, което потиска мускулния катаболизъм. Казеинът е фосфор-съдържащ протеин и е основният протеин приблизително 80% – в кравето мляко. Останалите 20% идват от суроватъчните протеини. Точно както суроватъчния протеин, казеин протеинът има висока биологична стойност, тъй като съдържа всички незаменими аминокиселини, необходими за процесите в организма, изискващи белтъци. Казеин протеинът съдържа богата верига от аминокиселини, включително левцин, изолевцин и валин. Благодарение на това, казеин протеинът дава възможност за възстановяване на мускулните влакна, понижава болките в мускулите и спомага за натрупване на мускулна маса в по-бързи темпове. Благодарение на свойството си да съкращава времето за възстановяване на мускулите, казеинът позволява да увеличите натоварването в фитнес залата.

Казеин протеинът има висока хранителна стойност и осигурява на организма високо количество протеин без излишни мазнини и въглехидрати. Увеличаването на приема на казеин протеин насърчава загубата на тегло и намалява телесните мазнини. Препоръчителната доза е между 1- 2 грама на килограм телесно тегло. 

Според едно проучване, проведено в Холандия, увеличаването на приема на казеин протеин с два пъти и половина стимулира силно метаболизма и води до по-добър цялостен баланс на мазнините. При участниците в експеримента е било отчетено увеличение от 33% на нивата на ситост. Друго изследване, проведено в Baylor University, установява, че мъжете, които пият по един шейк с казеин протеин на ден в продължение на 10 седмици, са натрупали много по-голяма мускулна маса, отколкото тези, които консумират шейкове със суроватъчен протеин без казеин. При друго проучване, проведено в Massachusetts, изследователите открили, че казеин протеинът удвоява ефекта, който суроватъчният протеин има върху мускулната маса по гърдите, краката и раменете. Учените смятат, че причината за значителната разлика са добре известните антикатаболни способности на казеин протеина.

За разлика от суроватъчния протеин, който се усвоява бързо и е идеален за прием непосредствено преди и след тренировка с цел възстановяване на мускулите, казеин протеинът се разгражда бавно в тялото. Той забавя процеса на изпразване на стомаха, като по този начин аминокиселините в казеин протеина навлизат в кръвоносната система с устойчиви темпове. За разграждането на казеина в тялото са нужни часове – 3-4 часа за достигане на пиковите нива на синтез на белтъци и аминокиселини в кръвта, и 7 часа за пълното му абсорбиране. Нещо повече казеин протеинът удължава освобождаването на аминокиселини в кръвния поток, тъй като спомага за  задържане на азота, необходим за синтеза на протеини. Затова бавното разграждане на казеин протеина е много по-полезно за възстановяването на мускулите и натрупването на мускулна маса, тъй като процесът продължава и по време на сън.

Резултатите от медицинско проучване, публикувано в "Medicine&Science in Sports&Exercise", показват, че при хората, които приемат 40 грама казеин протеин 30 минути преди лягане, в много по-висока степен се стимулира синтезът на белтъци процес, отговарящ за изграждането на мускулите.

Експертите препоръчват преди лягане да се приемат 30-40 грама казеин протеин. След тренировка можете да добавите 10-20 грама казеин протеин в суроватъчния протеин, както и да пиете между храненията протеинови шейкове с добавени 30-40 грама казеин протеин.

Дори да не се занимавате с бодибилдинг, приемът на казеин протеин носи още много ползи за организма Ви. Казеин протеинът влияе благотворно на костната система и зъбите. Според проучване, проведено във Великобритания, добавянето на казеин протеин в диетата предпазва от ерозия на зъбния емайл и от увреждания на зъбите.