Търсене
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Аминокиселини в свободна форма

Защо си струва да изберете аминокиселини в свободна форма?

5 най-важни причини, поради които си струва да включим аминокиселини в свободна форма в нашия режим

В света на спортното хранене и оптималното здраве аминокиселините в свободна форма заемат специално място, защото осигуряват безброй ползи за активните хора. Ето петте основни причини да ги включите в диетата си:

  1. Бързо усвояване: Тъй като не е необходимо храносмилане, аминокиселините се усвояват незабавно и достигат до мускулите и другите тъкани без забавяне.
  2. Подобряване на протеиновия синтез: Те са буквално „градивните елементи“ на протеините, което ги прави основни за регенерацията и изграждането на мускулна маса.
  3. Ефективност на възстановяването: Подкрепете бързото възстановяване след интензивна тренировка чрез намаляване на мускулната умора и насърчаване на възстановяването.
  4. Подобрете метаболизма: Участвайте в метаболитните пътища и подобрете разхода на енергия и окисляването на мазнините.
  5. Подкрепа на имунната система: Освобождаването на митогени и подобреният отговор на антителата поддържат имунната защита в оптимално състояние.

Подробно описание на свободните аминокиселини

Аминокиселините играят ключова роля в почти всеки биохимичен процес, протичащ в човешкото тяло. Сред тях аминокиселините в свободна форма са особено важни поради способността им да бъдат незабавно разпознавани и усвоявани от тялото. Това означава, че техните предимства са подчертани и насочени към конкретни цели – независимо дали става дума за повишаване на производителността, ускоряване на възстановяването или подобряване на цялостното здраве.

Аминокиселини и тяхното използване

В protein.bg ще намерите различни видове аминокиселини, съобразени с вашите цели и нужди. Някои помагат за отпускане на нервната система, други са важни заподобряване на съня (мелатонин, HMB, GABA). Има и аминокиселини като левцин, които имат силен анаболен ефект, спомагат за изграждането на мускулна маса и ускоряват метаболизма.

Съставки за максимална ефективност

Продуктите в тази категория са богати на съставки като глутатион, известен със своя детоксикиращ ефект, и ALA, която имитира действието на инсулина, осигурявайки оптимално усвояване на глюкозата и поддържайки запасите от енергия.

Често задавани въпроси

Каква е разликата между аминокиселини в свободна форма и обикновени аминокиселини?
- Аминокиселините в свободна форма са достъпни за тялото веднага след консумация, без необходимост от смилане, което ги прави идеален избор за бързо попълване на хранителни дефицити и незабавна регенерация.
Как аминокиселините в свободна форма могат да помогнат за възстановяването след тренировка?
- Те стимулират протеиновия синтез, намаляват мускулната умора и подпомагат регенерацията, което е ключът към бързата и ефективна регенерация.
Могат ли аминокиселините в свободна форма да поддържат загуба на тегло?
- Да, като участват в метаболитните пътища, те помагат за ускоряване на окисляването на мазнините и насърчават по-голям разход на енергия.

Като фитнес професионалист и експерт по спортна медицина препоръчвам да изберете аминокиселини в свободна форма като важна част от вашата хранителна стратегия за поддържане на оптимално здраве и спортна издръжливост. В protein.bg ще намерите най-висококачествените продукти на страхотни цени, които ще ви гарантират най-доброто за вашето тяло.

Накрая, не забравяйте, че докато хранителните добавки могат да бъдат мощен съюзник в стремежа ви да подобрите здравето и фитнеса си, те трябва да бъдат част от балансирана диета и здравословен начин на живот.

Приложение

С цялата тази информация и продукти, които предоставяме, се надяваме, че сте подготвени да направите информиран избор и да получите пълните предимства на аминокиселините в свободна форма. Изберете мъдро и отговорно и вашият спортен път ще бъде изпълнен с успехи и добро здраве!

Ако имате още въпроси или се нуждаете от допълнителна консултация, моля не се колебайте да се свържете с нас на protein.bg – нашият екип от специалисти е тук, за да помогне!

Съществуват различни видове аминокиселини, а има и такива, които са в свободна форма – тези аминокиселини не изискват храносмилане. Веднага след приема на аминокиселини в свободна форма, те започват да формират ензимите, които са необходими за оптимално усвояване на храната и развитието на протеините. Когато храната, която поемате, бъде правилно усвоена, тялото използва максимално всички съставки за отлично здраве. При нас ще намерите всякакви пpoфилиpaни aминoĸиceлини, както и ĸoмбинaция oт няĸoлĸo тaĸивa. В protein.bg ще намерите всякакви форми на аминокиселини: подпомагащи релаксацията на нервната система и такива, които подобряват съня (мeлaтoнин, HMB, GABA). В тази категория ще намерите още хранителни спортни добавки на супер цени, подобряващи мoщния aнaбoлeн eфeĸт нa лeвцинa, добавки с глутатион, който има дeтoĸcиĸиpaщo дeйcтвиe и ALA с инcyлинoпoдoбен eфeĸт.

Марка: Nutrend Модел: Beta-Alanine Compressed Caps 90 капсули
Подобрете силата и издръжливостта си с NUTREND Beta-Alanine Compressed Caps Здравейте, аз съм ваш треньор и представител от Protein.bg. С голямо удоволствие искам да ви представя една изключително ефикасна добавка, която може да промени начина, по който вършите своите тренировки - NUTREND Beta-Alan..
30.00 лв.
Без данък:30.00 лв.
Купи
Марка: Nutrend Модел: NUTREND Arginine 120 капсули
Отключете потенциала на Вашите мускули с NUTREND Arginine Здравейте, ние сме онлайн магазин за хранителни и фитнес добавки Protein.bg и отлично разбираме зависимостите и взаимодействието между различните хранителни вещества и тяхното въздействие върху тялото. Днес ще Ви представим един пр..
36.00 лв.
Без данък:36.00 лв.
Купи
Марка: Nutrend Модел: Carnitine 100000 1000 мл
Освободете пълния потенциал на вашето тяло с NUTREND Carnitine 100000 Здравейте, уважаеми фитнес ентусиасти и търсещи здравословен начин на живот! Като фитнес инструктор и представител на Protein.bg с медицинско образование, мога да потвърдя, че връзките между ингредиентите на д..
47.00 лв.
Без данък:47.00 лв.
Купи
Марка: Nutrend Модел: Carnitine Shot 3000 20 шота x 60 мл
Отключете потенциала на вашето тяло с NUTREND Carnitine Shot 3000 Като лицензиран фитнес инструктор и експерт в областта на диететиката, разбирам какво точно е необходимо на вашето тяло за достигане на здравословните и спортни цели. С NUTREND Carnitine Shot 3000, вие получавате изключително мо..
67.00 лв.
Без данък:67.00 лв.
Купи
Марка: Nutrend Модел: NUTREND Taurine 120 капсули
Премият избор за активни хора – NUTREND TaurineКакто знаем, активният начин на живот налага оптимизация на всяка част от тренировъчния и възстановителния процес. Аз, като фитнес инструктор и представител на онлайн магазин за фитнес продукти с медицинско образование, съм тук, за да ви запозная с една..
31.00 лв.
Без данък:31.00 лв.
Купи
Марка: Nutrend Модел: TYROSINE 120 капсули
NUTREND TYROSINE 120 капсули – Тирозин: Незаменим съюзник във вашето ежедневие Привет, аз съм ваш личен фитнес инструктор и експерт в областта на хранителните добавки. Възползвайки се от моя медицински опит, аз разбирам колко е съществено доброто психическо и физическо състояние за постиг..
47.00 лв.
Без данък:47.00 лв.
Купи
Марка: Athlete's Nutrition Модел: Athlete’s Glutamine
Athlete’s Glutamine съдържа висококачествена прахообразна формула, осигуряваща аминокиселината L-глутамин. Тя е от особена важност за дейността на тялото, а в частност – заема челни позиции по най-търсена за увеличаване на мускулите. Разбира се, това не е единствената й роля. Глутаминът е неесенциал..
50.00 лв.
Без данък:50.00 лв.
Марка: Athlete's Nutrition Модел: Athlete’s L-Arginine
Athlete’s L-Arginine съдържа само и единствено полуесенциалната аминокиселина L-аргинин. Добавката предлага висока ефективност и удобство, тъй като е под формата на капсули. Всяка доза съдържа 1000 мг от аминокиселината и оказва подкрепа при активните спортисти.Аргининът е положително заредена а..
30.00 лв.
Без данък:30.00 лв.
Марка: Everbuild Модел: Everbuild AAKG 3000
ААКG 3000 е аргнин алфа-кетоглутарат (сол на аргинин и алфа-кетоглутарова киселина) - една от най-добрите форми на аргинина, що се отнася до подобряване на физическото представяне и постигане на по-добри резултати. Произведен е от компанията Everbuild, която гарантира отлично качество на продукта. ..
34.00 лв.
Без данък:34.00 лв.
Марка: Everbuild Модел: Everbuild Citrulline Malate 3000
Citrulline Malate 3000 е продукт на марката Everbuild, който представлява цитрулин, свързарн с ябълчна киселина. L-цитрулинът се използва като спортна добавка за подобряване производителността и сърдечно съдовата система. Свързването на L-цитрулина с малат (ябълчна киселина) подобрява неговата абсор..
40.00 лв.
Без данък:40.00 лв.
Марка: Everbuild Модел: DAA 3000™
Аминокиселините се срещат в две форми - D и L. L-изомера на аспарагиновата киселина участва в изграждането на протеините, докато D-аспарагиновата киселина има по-различни функции, които са специфични за само за нея и не се наблюдават при L-аспартата. DAA или D-аспарагиновата киселина (d-аспартат) е..
30.00 лв.
Без данък:30.00 лв.
Марка: Everbuild Модел: Everbuild Leucine 5000
Leucine 5000™ e аминокиселина в свободна форма, произведена от марката Everbuild и е съставена изцяло от L-левцин. L-левцинът е алфа-аминокиселина, която влиза в състава на аминокиселините с разклонени вериги (ВСАА). Левцина участва в биосинтеза на протеини и е главен компонент в субединиците на няк..
32.00 лв.
Без данък:32.00 лв.
Марка: Everbuild Модел: Everbuild Taurine 2000™
Taurine 2000™ е продукт на марката Everbuild, който е съставен изцяло от аминокиселината таурин. Тауринът не участва в изграждането на мускулните протеини, но има доста разнообразни полезни ефекти върху организма и проявява синергичен ефект към други добавки, когато се приема в комбинация с тях. Тау..
22.00 лв.
Без данък:22.00 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Alpha Lipoic Acid
Alpha Lipoic Acid е продукт на компанията Myprotein и представлява 100% липоева киселина. Това е митохондриална мастна киселина, която естествено се среща навсякъде в организма и е есенциална за аеробния метаболизъм. Липоевата киселина действа като антиоксидант и е важен кофактор за много ензими, ср..
31.99 лв.
Без данък:31.99 лв.