Търсене
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Глутамин

Подсилете тренировъчния си план с глутамин: незаменим партньор във вашия спортен арсенал

Когато става въпрос за постигане на оптимални спортни постижения и поддържане на оптимално здраве, глутаминът заслужава специално внимание. Глутаминът е аминокиселина, която играе ключова роля в много биохимични процеси. Приемът на добавки с глутамин може значително да подобри възстановяването, да укрепи имунната система и да увеличи мускулния растеж.

5-те най-важни причини, поради които си струва да използвате продукти, съдържащи глутамин:

  1. Подобрява регенерацията – глутаминът помага на тялото да се регенерира след интензивна тренировка, като намалява мускулната умора и болезненост.
  2. Подпомага имунната система – като ключов източник на енергия за белите кръвни клетки, глутаминът стимулира имунната функция.
  3. Повишава протеиновия синтез – осигуряването на тялото с достатъчно глутамин може да увеличи способността му да произвежда мускулни влакна.
  4. Предпазва мускулите – по време на стрес или заболяване, глутаминът помага за предотвратяване на разграждането на мускулите.
  5. Поддържа здравето на червата и имунната система – Глутаминът е важен за поддържане на функцията на чревната бариера, което от своя страна се отразява на цялостното благосъстояние.

Защо глутаминът е важен за спортисти и фитнес ентусиасти?

Глутаминът е една от 20-те аминокиселини, които изграждат протеините в нашето тяло. Но не е всичко. Освен това е най-разпространената аминокиселина в мускулните влакна и играе съществена роля в много жизнени процеси.

По време на интензивни тренировки, нивата на глутамин в тялото могат да намалеят значително, което води до необходимост от добавки за поддържане на оптимални физиологични и биохимични функции. Добавянето на глутамин към ежедневните хранителни добавки може да осигури на спортистите следните предимства:

  • Повишена здравина и издръжливост
  • Бърза регенерация след тренировка
  • Подобрена имунна защита, особено по време на периоди на високо натоварване и стрес
  • Подобрява здравето на храносмилането, което води до по-добро усвояване на хранителните вещества

Глутамин и мускулен растеж

Освен че е важен източник на енергия за имунните клетки и червата, глутаминът стимулира производството на хормон на растежа. Това от своя страна води до по-добро възстановяване и растеж на мускулите. Тъй като действа като клетъчен пълнител, глутаминът може да предизвика анаболен "запълващ" ефект, който кара мускулните клетки да задържат повече вода, като по този начин ускорява възстановяването и растежа.

Как да включите глутамин в диетата си?

Въпреки че глутаминът може да се намери в храни като месо, риба и бобови растения, хранителните нива често са недостатъчни за хора, които активно спортуват. Ето защо много спортисти посягат към хранителните добавки. Има много опции на пазара, включително прахове, капсули и течни форми, които улесняват получаването на правилната доза.

Често задавани въпроси

Кога е най-доброто време за приемане на глутамин?
- Най-доброто време за прием на глутамин е непосредствено след тренировка и преди лягане, тъй като през този период тялото има най-голяма нужда от регенерация.
Има ли странични ефекти от приема на глутамин?
- Когато се използва правилно, глутаминът е безопасен и не предизвиква сериозни странични ефекти. Винаги спазвайте дозите, препоръчани от производителя.
Могат ли неспортуващи да приемат глутамин?
- Да, глутаминът може да бъде изключително полезен за хора, които не спортуват активно.

Поддържането на динамичен и здравословен живот е сложен процес, в който всеки детайл има значение. Глутаминът е безценно допълнение към диетата на всеки, който иска да увеличи максимално своята форма и регенерация. Благодарение на високата си бионаличност и многобройните хранителни предимства, тази хранителна добавка се е превърнала в съществена част от диетата на сериозни спортисти и хора, които искат да оптимизират своето здраве и ефективност.

В Protein.bg сме отдадени на страстта към фитнеса и здравословния начин на живот, предлагайки богат избор от висококачествени хранителни добавки, включително глутамин. За да подобрите програмата си за обучение и да извлечете максимума от всяка сесия, не забравяйте да разгледате нашите предложения и да се възползвате от нашите ТОП цени. И помнете - напредъкът ви започва с правилната поддръжка!

Марка: Dorian Yates Nutrition Модел: 30152 Renew Glutamine Sachets with Glycine
Възстановете силата и издръжливостта на мускулите с Renew Glutamine Sachets от Dorian Yates Nutrition Като фитнес инструктор и представител на фитнес онлайн магазина Protein.bg с медицинско образование, разбирам дълбоките връзки между ингредиентите в хранителните добавки и тяхното въздейс..
0.95 лв.
Без данък:0.95 лв.
Купи
Марка: Dorian Yates Nutrition Модел: 30151 Renew Glutamine Sachets with Glycine
Попълни силата си с Dorian Yates Nutrition Renew Glutamine Sachets - ключът към бързото възстановяване Като фитнес инструктор и представител на онлайн магазин за фитнес добавки с медицинско образование, знам, че всяка една съставка крие в себе си науката за оптималните резултати. Нека разгледаме ка..
57.00 лв.
Без данък:57.00 лв.
Купи
Марка: Dorian Yates Nutrition Модел: 21369 The Glutamine Ultimate Muscle Defender
Защитникът на мускулите: Dorian Yates Nutrition The Glutamine Здравейте, уважаеми привърженици на активния начин на живот и почитатели на качествените спортни добавки! Като фитнес инструктор, онлайн представител на магазин за спортни стоки и специалист с медицинско образование, искам да ви представ..
44.95 лв.
Без данък:44.95 лв.
Купи
Марка: FA Nutrition Модел: 29115 CORE Gluta
Защо си струва да изберете FA Nutrition CORE Gluta?Като фитнес инструктор и представител на онлайн магазин за фитнес добавки съм много впечатлен от FA Nutrition CORE Gluta. Този продукт е изключително важен за всеки, който се стреми към топ форма и оптимална регенерация. Благодарение на уникална..
39.95 лв.
Без данък:39.95 лв.
Марка: FA Nutrition Модел: 19147 Glutamine 1250
Открийте силата на L-глутамин с FA Nutrition Glutamine 1250Здравейте, спортни ентусиасти и стремящи се към здравословен начин на живот! Като фитнес инструктор, онлайн консултант за фитнес добавки и човек с медицинска подготовка, искам да ви представя един наистина ценен продукт, който може да се пре..
32.95 лв.
Без данък:32.95 лв.
Купи
Марка: FA Nutrition Модел: 24718 Glutamine 1250
FA Nutrition Glutamine 1250 - Абсолютна подкрепа за Вашите мускулиFA Nutrition Glutamine 1250 представлява високоефективна добавка, създадена специално за активно трениращите, който търсят оптимално възстановяване и подкрепа на мускулната си маса. Обогатен с кристално чист L-глутамин - основна ..
8.45 лв.
Без данък:8.45 лв.
Купи
Марка: FA Nutrition Модел: 31732 Glutamine Pharmaceutical Grade
Открийте силата на глутамин с фармацевтичен клас FA Nutrition 300 грамаКато медицински обучен фитнес инструктор и представител на онлайн магазин за добавки, мога да потвърдя, че FA Nutrition Glutamine Pharmaceutical Grade е най-добрият ви съюзник в стремежа ви към оптимална физическа форма. Съдъ..
47.95 лв.
Без данък:47.95 лв.
Купи
Марка: FA Nutrition Модел: 31733 Ice Glutamine Evercool Ice Effect
Открийте силата на FA Nutrition Ice Glutamine Evercool Ice Effect 300 грамаЗдравейте, аз съм вашият доверен водач в света на фитнес добавките. Благодарение на моето медицинско образование и опит като фитнес инструктор, разбирам отлично връзката между основните съставки на нашите продукти и тяхно..
47.95 лв.
Без данък:47.95 лв.
Купи
Марка: FA Nutrition Модел: 8357 Xtreme Glutamine
FA Nutrition Xtreme Glutamine: Вашият ключ към ефективна регенерация и мускулна издръжливост Като онлайн магазин за спортни добавки прекрасно разбираме колко важен приема на правилните добавки за постигане на оптимални спортни резултати. FA Nutrition Xtreme Glutamine предлага висококачествен глутам..
57.95 лв.
Без данък:57.95 лв.
Марка: Hero.Lab Модел: 35498 Glutamine Powder Kyowa
Въведение в мощта на Hero.Lab Глутамин на прах Kyowa 300 грамаКато уважаван специалист с медицинско образование и инструктор по фитнес, аз разбирам как балансираното хранене и правилните добавки играят ключова роля в поддържането на оптимално здраве и физическа форма. Hero.Lab Glutamine Powder ..
66.95 лв.
Без данък:66.95 лв.
Купи
Марка: Kevin Levrone Модел: 25650 Gold Line Gold Glutamine
Отключете потенциала на мускулите си с Kevin Levrone Gold GlutamineКато фитнес инструктор с медицинска диплома, аз разбирам перфектно нуждата от поддържане на тялото след интензивни тренировки. Именно затова имам удоволствието да ви представя Kevin Levrone Gold Line / Gold Glutamine – ваши..
49.95 лв.
Без данък:49.95 лв.
Купи
Марка: Kevin Levrone Модел: 11714 LevroSHIELD Glutamine + Beta-Glucan
Открийте защитната сила на Kevin Levrone LevroSHIELD глутамин + бета-глюканЗдравейте, спортни фенове! Като ваш личен фитнес инструктор и представител на нашия онлайн магазин за фитнес добавки, както и лекар, искам да ви запозная с един уникален продукт, който може да промени начина ви на тренира..
52.95 лв.
Без данък:52.95 лв.
Купи
Марка: MAXXWIN Модел: 10835 Glutamine Powder Fermented
Открийте силата на ферментиралия глутамин на прах MAXXWIN – Вашият спортен съюзник Добре дошли в света на високоефективни добавки, които регенерират и укрепват тялото! Като онлайн магазин за спортни добавки, ние от Protein.bg имаме удоволствието да Ви представим MAXXWIN ферментирал глутамин на прах..
37.95 лв.
Без данък:37.95 лв.
Купи
Марка: OstroVit Модел: 26320 Glutamine 1250
Основни предимства и приложения на OstroVit Glutamine 5000Като фитнес инструктор и представител на онлайн магазин за спортни добавки, често съм свидетел на умора на тялото след физическо натоварване и търся ефективен начин за бързо възстановяване. Ето защо съм тук, за да ви разкажа за магическит..
32.95 лв.
Без данък:32.95 лв.
Марка: OstroVit Модел: 20856 Glutamine Powder
Странно съвършенство във всеки грам: OstroVit Glutamine Powder 300 г Като фитнес инструктор и представител на онлайн магазин за фитнес добавки, разбирам какво означава да имаш научно подходящите съставки, които могат да трансформират всеки тренировъчен режим. OstroVit Glutamine Powder не е просто д..
27.95 лв.
Без данък:27.95 лв.