Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Фибри

Фибрите са хранителни влакна, отнасящи се към хранителните вещества, които, подобно на водата и минералите, не дават на човек енергия, но играят много важна роля в живота му. Отдавна е доказано, че фибрите забавят усвояването на въглехидратите, белтъците и мазнините. Това може да е полезно за отслабване, но при набор на мускулна маса ще бъде по-скоро вредно. Затова преди да използвате фибри в бодибилдинга, е необходимо да определите целите си.

Скорошни изследвания, проведени в САЩ, показват, че употребата на плодове и фибри в количество повече от 200 грама на ден, понижава риска от смърт на спортистите от сърдечно съдови-заболявания с 40%. Също така, проведени наскоро експерименти на френски учени сочат, че повишаването на дневните дози фибри само с 5 грама ще помогне за понижаване на рисковете от затлъстяване с 10%. Защо е така?

  • Първо, с употребата на продукти, богати на фибри, Вие ще оставате сити за по-дълго време, освен това тези хранителни влакна понижават нивото на инсулина – транспортен хормон, който стимулира апетита.
  • Второ, за процесите на храносмилането и усвояването на храната с фибри е необходима повече енергия, вследствие на което Вие губите повече калории.
  • Трето, диетите с фибри съдържат малко калории, затова Вие можете да контролирате промените в теглото си по естествен начин, така че фибрите в бодибилдинга за отслабване могат да са полезни.

Фибри и бодибилдинг

Фибрите в бодибилдинга могат да са както полезни (при отслабване), така и вредни (за мускулна маса). Но тези хранителни влакна са важни за нашето здраве и трябва да се употребяват постоянно. Тогава какво да прави спортистът, който иска да трупа мускули?

Ако фибрите забавят обмена на веществата, значи ни е нужно да го забързаме, а това може да стане с помощта на разделното хранене и физическите упражнения. За да съвместите употребата на фибри и заниманията с бодибилдинг, трябва да се храните на малки порции по 7-8 пъти на ден, а също така да тренирате 3-4 пъти в седмицата. Така ще намерите златната среда – бърз набор на мускулна маса и добре работещ метаболизъм.

Що се отнася до фибрите за отслабване, то в този случай хранителните влакна ще са прекрасен инструмент за борбата с подкожните мазнини. Освен това ще Ви помогнат да намалите количеството употребявани калории, тъй като фибрите насищат организма отлично и чувството за глад изчезва.

В категорията „Фибри“ ще откриете перфектите хранителни добавки на основата на фибри на страхотни цени, които ще Ви помогнат да подобрите теглото си, като ще стимулират горенето на мазнините и ще Ви помогнат да поддържате желаните от Вас килограми.

Няма продукти в тази категория.