Търсене
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Стави и кости

Защо си струва да изберете хранителни добавки за стави и кости от Protein.bg

Ако сте физически активни и искате тялото ви да е здраво и подвижно, определено сте на правилното място. КатегорияСтави и костина Protein.bg предлага специализирани хранителни добавки, които са предназначени да поддържат и подобряват здравето на ставите и костната система. Нека първо да разгледаме 5-те най-важни причини, поради които трябва да обърнете специално внимание на тази продуктова категория.

5 най-важни причини, поради които си струва да използвате добавки за стави и кости

  1. Подобрете мобилността и гъвкавостта – Правилно балансираните добавки могат да подобрят производството на синовиална течност и да поддържат хрущяла, което допринася за по-доброто движение на ставите.
  2. Предотвратяване на дегенеративни заболявания – Редовният прием на хранителни добавки може да намали риска от развитие на заболявания като остеоартрит и остеоартрит.
  3. Облекчаване на болката – Някои добавки съдържат съставки с естествени противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за намаляване на болката в ставите.
  4. Ускоряване на възстановяването – след нараняване на ставите или операция добавките могат да помогнат на тъканите да заздравяват по-бързо.
  5. Поддържане на здравината и плътността на костите – Добавките, особено важни за предотвратяване на остеопороза, могат да осигурят основни минерали за костната тъкан.

Описание на категорията "Стави и кости"

Ставите са ключови структури в нашето тяло, които позволяват на костите да се съединяват и ни осигуряват мобилността, от която се нуждаем за ежедневните дейности. Ставното покритие и производството на синовиална течност са от голямо значение за здравето на нашите стави.

Хрущялът играе ключова роля в защитата на ставите и смекчаването на силите, действащи върху тях. Здравият хрущял осигурява гладко движение и минимизира риска от увреждане и износване. На пазара има различни заболявания, които могат да засегнат ставите и костите, като остеопороза, артрит, артроза, остеоартрит и други. Превенцията и грижата за тези ключови елементи на нашето тяло са важни за дългосрочното ни здраве и благополучие.

Благодарение на добавките от категорията Стави и кости на Protein.bg можете активно да работите за поддържане и подобряване на здравето на ставно-скелетната система. Ние предлагаме само висококачествени продукти, специално подбрани за нуждите на Вашите стави и кости.

Често задавани въпроси

Кои хранителни добавки са най-добри за ставите и костите?

Добавките, съдържащи глюкозамин, хондроитин, MSM, колаген и калций, са широко известни с положителното си въздействие върху ставите и костите.

Мога ли да комбинирам различни добавки за стави и кости?

Да, честото комбиниране на различни добавки може да доведе до синергичен ефект, но е препоръчително да се консултирате със специалист преди да го направите.

Колко дълго трябва да приемате добавки за стави и кости?

Ефективността и продължителността на употреба на хранителните добавки може да варира в зависимост от индивидуалните нужди и състояние на всеки човек. Винаги си струва да следвате препоръчителната дозировка и да се консултирате със специалист.

Има ли странични ефекти от използването на добавки за стави и кости?

Както при всички хранителни добавки, съществува риск от странични ефекти. Струва си да изберете продукти с доказани свойства и да наблюдавате промените в здравето си.

Могат ли хранителните добавки да заменят лекарствата за ставите и костите?

Хранителните добавки могат да поддържат здравето на ставите и костите и в много случаи помагат за намаляване на нуждата от лекарства, но те не трябва да се използват като директен заместител без консултация с Вашия лекар.

Повече информация за продуктите от категория Стави и кости и поръчки можете да намерите на Protein.bg. Заедно можем да работим за поддържане на физическата активност, мобилността и здравето, което е от съществено значение за пълноценния и щастлив начин на живот.

Ставите представляват връзките между две кости. Те са покрити от ставни капсули. В ставата се образува течност (синовиална течност), която има за цел да „смазва“ ставните повърхности. Тя постоянно се произвежда и по този начин може да осигури хранителни вещества на хрущяла. Лигаментите (ставните връзки) дават добра стабилност на ставната капсула.

Хрущялът покрива ставните повърхности на костите, като той осигурява добра защита и подобрява функцията на ставите. Осигурява свободно движение на ставите. Ставният хрущял служи още като амортисьор, тъй като омекотява силите, действащи в ставата. Понижава триенето между повърхностите.

Болестите, които се наблюдават най-често са: остеопороза, артрит, артроза, остеоартроза и други. Затова е необходимо да бъдат приемани хранителни добавки, които да помогнат и да възпрепятстват развитието на тези болести.

Ние от Protein.bg Ви предлагаме голямо разнообразие от продукти, които ще бъдат от ползва за Вас и Вашето здраве.

Марка: Nutrend Модел: NUTREND Curcumin + Bioperine + D3 60 капсули
NUTREND Curcumin + Bioperine + D3: Вашата дневна доза здраве и баланс Здравейте, привърженици на активния начин на живот и стремящи се към оптимално здравословно състояние! С гордост Ви представяме NUTREND Curcumin + Bioperine + D3, продукт, който е много повече от обикновена хранителна добавка. Ка..
59.00 лв.
Без данък:59.00 лв.
Купи
Марка: Battery Nutrition Модел: Battery Glucosamine
Глюкозаминът е естествено срещано съединение - една от съставните части на ставните хрущяли, като освен това се среща и в ставната течност. При хората, които тренират редовно, физическото натоварване е вероятно да причини увреждания на ставите и приемането на глюкозамин към вашата диета може да помо..
21.49 лв.
Без данък:21.49 лв.
Марка: Battery Nutrition Модел: Battery MSM
МСМ (метилсулфонилметан) е природно органично съединение на сярата, което е естествени условия участва във всички клетъчни процеси на човешкия организъм. С помощта на хранителната добавка Battery MSM, организмът много по-бързо ще възстанови и ще замени увредените тъкани, ще предотврати образуването ..
21.99 лв.
Без данък:21.99 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Celadrin 500 mg
Когато човек е млад изобщо не мисли за здравето на своите стави, вярвайки, че ако му се наложи да страда заради тях, това ще е на преклонна възраст, а до тогава има доста време. Неприятните последици обаче могат да се проявят много по-рано.При редовни и многократно повтарящи се движения ставите ..
59.90 лв.
Без данък:59.90 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Curcumin Phytosome Meriva 500 mg
Биологично активните вещества извлечени от храните намират все по-голямо клинично приложение. Такова вещество е Куркумин – основна активна съставка на Куркумата. От направените тестове са доказани неговите антиоксидантни, противовъзпалителни и антиракови фармакологични ефекти. Степента, с която Курк..
67.99 лв.
Без данък:67.99 лв.
Купи
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor`s Best Calcium Bone Maker Complex
Doctor`s Best Calcium Bone Maker Complex е комплексен хранителен продукт, съдържащ всичко нужно за поддържане на здрави кости и подпомагане на доброто здраве. Добавката е лесна за дозиране и прием, като осигурява ценни витамини и минерали нужни за оптималното функциониране на организма.Калий ..
52.19 лв.
Без данък:52.19 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Calcium & Magnesium
Нашето динамично ежедневие е свързано с неправилно хранене, постоянен стрес и вечно бързане, това именно става причина организмът ни често да изпада в дефицит на важни минерали. Човешкото тяло има нужда от редица минерали и витамини за своето ежедневно и правилно функциониране, което е предпоставка ..
26.99 лв.
Без данък:26.99 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Calcium & Vitamin D3
Calcium & Vitamin D3 е продукт, произведен от компанията Myprotein под формата на таблетки, които съдържат калций и витамин D3, които са от основно значение за поддържането на здрава костна тъкан. Витамин D представлява група от мастно-разтворими вещества, наречени секостероиди. Те са от голямо знач..
12.99 лв.
Без данък:12.99 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Mega Cissus
Myprotein Mega Cissus е спортен суплемент, съдържащ натурални съставки в подкрепа на здравето на костите и ставите. Формулата е уникална по своето съдържание, тъй като осигурява екстракт от Цисус. Това всъщност е род от около 350 растения, а активният компонент притежава сериозни противовъзпалителни..
51.49 лв.
Без данък:51.49 лв.
Марка: Natrol Модел: Natrol Calcium D-Glucarate
Забелязва се, че с годините мъжкия корем става все по-голям. Защо е така? Ето и главната причина – неспортуването. Тези, които тренират добре, нямат увиснал корем. И ни се струва че изходът е прост: ако ти се появи корем, иди във фитнеса и прави коремни преси до посиняване. Но има проблем – не се по..
45.99 лв.
Без данък:45.99 лв.
Марка: Natrol Модел: Natrol FlexAnew
Natrol FlexAnew е хранителна добавка за здрави стави, която съдържа едни от най-ефективните и изпитани съставки – глюкозамин и хондроитин. Изненадата тук е добавеният екстракт от Феладендрон Амуренсе или кадифено амурско дърво. Той е известен с полезното си влияние върху здравето на ставите, но не с..
54.49 лв.
Без данък:54.49 лв.
Марка: Natrol Модел: Natrol Glucosamine Chondroitin MSM
Natrol Glucosamine Chondroitin MSM е пълноценна добавка за здрави стави. Формулата е насочена към превенция и облекчаване на дискомфорта при травми и някои здравословни състояния. Компонентите са подбрани и с доказана ефективност при третирането на възпаления, болка в ставите, затруднена подвижност ..
66.99 лв.
Без данък:66.99 лв.
Марка: Natrol Модел: Natrol Hyaluronic Acid, MSM & Glucosamine
Natrol Hyaluronic Acid, MSM & Glucosamine е хранителна добавка за здрави стави. Формулата насочена към възстановяването и поддържането на здравето на съединителната тъкан. Включените в нея съставки са доказани в практиката като изключително ефективни в борбата с различни форми на възпаление, след т..
48.99 лв.
Без данък:48.99 лв.
Марка: Natrol Модел: Natrol Magnesium High Absorption
Natrol Magnesium High Absorption е хранителна добавка с магнезий на дъвчащи таблетки. Формулата съдържа 250 мг от този есенциален микроелемент, който участва в много реакции и е жизненоважен за здравето. Магнезият може да се набави чрез консумирането на зърнени храни като ориз, овес, пшеница, различ..
30.99 лв.
Без данък:30.99 лв.
Марка: 21st Century Health Care USA Модел: Arthri-Flex Advantage 120 Tаблетки за стави
Arthri-Flex Advantage 120 таблетки за стави | 21st CenturyПодобрява здравето на ставите и хрущялите Облекчава болките в мускулите Намалява сковаността Поддържа ставните течностти Не съдържа глутен Arthri-Flex Advantage от 21st Century е хранителна добавка на супер ценаЗа Arth..
77.99 лв.
Без данък:77.99 лв.