Търсене
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Витамин Б-9 / Фолиева киселина

Необходимостта от витамин B-9 и фолиева киселина в ежедневието

Както всички знаят, здравето трябва да бъде приоритет в живота на всеки. Във времена, когато забързаното ежедневие и стресът са постоянни спътници, здравословното хранене и поддържането на телесния баланс стават все по-важни.

5 най-важни причини, поради които си струва да използвате витамин B-9 / фолиева киселина

  1. Поддържа здравето на нервната система – Фолиевата киселина е ключов елемент за поддържане на здрава функция на мозъка и нервната система.
  2. Важен за развитието на плода – От първите дни на бременността витамин B-9 играе ключова роля в развитието на нервната система на плода.
  3. Предотвратява анемия – Фолиевата киселина е важна за производството на червени кръвни клетки и предотвратяването на анемия.
  4. Здраве на сърцето – Участва в регулирането на хомоцистеина в кръвта, чиято повишена стойност е свързана със сърдечносъдов риск.
  5. Подпомага клетъчното здраве – Витамин B-9 участва в процеса на делене и растеж на клетките.

Фолиева киселина – в основата на доброто здраве

Фолат (фолиева киселина) е водоразтворим витамин, известен в научната общност като витамин В9. Той засяга много функции в човешкото тяло и е от съществено значение в различни биохимични процеси.

Около девет от десет диетолози препоръчват включването на хранителни добавки като ефективен начин за преодоляване на дефицита на витамини и минерали, които не винаги могат да бъдат усвоени само чрез храната. Ето защо продуктите от категория Витамин В-9 / Фолиева киселина в онлайн магазина на Protein.bg са много популярни.

Как фолиевата киселина защитава тялото?

Ролята на витамин B-9 в човешката физиология е многостранна. Участва в производството на ДНК и РНК - генетичния материал на клетките, помага за образуването на хемоглобин в червените кръвни клетки и допринася за правилното функциониране на имунната система.

Ползи от приема на фолиева киселина:

  • Подобрява мозъчната функция и се бори с когнитивните разстройства.
  • Намалява риска от раждане на дете с дефект на невралната тръба при бременни жени.
  • Има превантивен ефект при сърдечни заболявания и инсулти.
  • Намалява умората и подобрява настроението благодарение на участието си в синтеза на серотонин.

Прием на фолиева киселина

Фолиевата киселина се препоръчва за употреба както от бременни жени, така и от възрастни хора. Но всъщност всички възрастови групи могат да се възползват от добавките на витамин B-9. Помислете за вашите хранителни нужди, особено ако сте на специална диета, страдате от определени заболявания или просто искате да поддържате оптимално здраве.

Препоръчителна доза: Препоръчителните дневни количества фолиева киселина могат да варират в зависимост от възрастта, пола и физиологичните състояния. Винаги е добра идея да се консултирате с Вашия лекар.

Често задавани въпроси

Какви са симптомите на дефицит на витамин B-9?

Някои симптоми могат да включват умора, главоболие, бледа кожа и раздразнителност.

Има ли странични ефекти от приема на твърде много фолиева киселина?

Въпреки че е изключително рядко, прекомерната консумация може да доведе до нежелани реакции, затова се препоръчва да се спазва препоръчителната доза.

Може ли фолиевата киселина да помогне при лечението на депресия?

Има изследвания, свързващи витамин B-9 с облекчаване на симптомите на депресия, но това трябва да се обсъди с Вашия лекар.

Може ли фолиевата киселина да бъде заменена с обикновена храна?

Въпреки че много храни съдържат фолиева киселина, често диетата не е достатъчна и е необходим допълнителен прием под формата на добавки.

В Protein.bg сме положили всички усилия да предоставим на нашите клиенти само висококачествени продукти. В нашия онлайн магазин ще намерите широка гама от добавки с витамин B-9 / фолиева киселина, които ще ви помогнат да поддържате здравето си на най-високо ниво.

Изберете най-доброто за вашето здраве с Protein.bg!

Марка: OstroVit Модел: 20917 Folic Acid 400 mcg
OstroVit Фолиева Киселина – ключ за доброто здраве Като онлайн магазин за хранителни добавки, ние от Protein.bg разбираме важността на всеки компонент който влиза в диетите на клиентите ни, включително и OstroVit Фолиева Киселина, която е критично важна за разнообразието от биологични фун..
12.95 лв.
Без данък:12.95 лв.
Купи
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)
Филтрирай