Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Блокери

Блокерите, познати в спортните кръгове като инхибитори или блокатори, са много популярен вид спортни добавки, които се използват за понижаване на теглото и които притежават специфично въздействие. В какво се изразява тяхната специфичност? Много просто: както блокаторите на въглехидратите, така и средствата, блокиращи мазнините, се свързват необратимо с мастните елементи, като възпрепятстват тяхното обработване, а освен това инхибират липазата (ензим, отговарящ за разграждането на мазнините), затруднявайки евакуацията и повишавайки вискозитета на съдържимото в стомаха.

Ще отбележим, че много, ако не и всички блокери на мазнини включват в състава си компонента хитозан. Хитозанът е полизахарид, който има множество положителни ефекти, включително и ефект да изгаря мазнините. В изследвания е доказано, че той е способен да блокира мазнините на около 6-7 пъти повече от собствената маса, което го прави невероятно ефективно и полезно за отслабване средство.

Важно е да споменем, че като много други горелки на мазнини, блокерите на първо място са предназначени за хора, които се занимават със спорт и които искат да намалят съдържанието на мазнини в организма си, да отслабнат. Защо е така? Причините са няколко, но основната от тях е, че действието, което проявяват блокерите, се реализира изключително и само по време на тренировки и при съблюдаване на правилен хранителен режим. Ако се използват „на сухо“, няма никакъв смисъл от тях: ефектът им ще е малък или съвсем минимален. Затова хората, които водят малко подвижен начин на живот и които се хранят както си искат, няма смисъл да ги използват.

Знаем, че по време на интензивна диета, на фона на която се осъществява приемът на блокери, човешкият организъм не успява да получи много от необходимите му питателни вещества, в резултат на което заедно с килограмите, човек може да започне да губи и физическата си форма. За щастие този ефект може да се избегне лесно. Как?

Например, като приемате блокери и заедно с това използвате витаминно-минерални комплекси. Те ще защитят мускулите Ви от разрушаване, снабдявайки организма с аминокиселини, нужни за синтеза на белтъци.

Освен това приемът на блокерите в бодибилдинга може да се комбинира с добавки на основата на аргинин. Това ще помогне да се увеличи релефността и да изпъкнат вените на мускулите. Аргининът е бустер на азотния оксид, чийто прием води до подобряване подхранването на мускулите, до разширяване на вените, до подобряване на мускулната релефност и до появата на пъмпинг ефект. С тази цел може да използвате и креатин, който ще повиши силовите Ви и някои други физически показатели.

За да се възползвате от предложенията ни за блокери, можете да разгледате продуктите в тази категория и да изберете най-подходящия блокер на мазнини за Вас. Тези добавки ще Ви помогнат да намалите мазнините по нежеланите места и ще Ви помогнат по-бързо и лесно да оформите красивото си тяло.

Няма продукти в тази категория.