Търсене
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

CoQ10 / Убиквинон

CoQ10 / Убихинон – рецепта за младост и енергия

5 най-важни причини да изберете добавки с CoQ10 / убихинон

Когато става въпрос за поддържане на младостта и енергията, добавките CoQ10 / убихинон заемат централно място сред предпочитаните средства за поддържане на здравето и благосъстоянието на тялото. Етопет причинизаради които трябва да обмислите добавянето им към ежедневната си диета:

  1. Подпомага здравето на сърцето – CoQ10 играе ключова роля в производството на енергия в сърдечните клетки и помага за защитата им от оксидативен стрес.
  2. Антиоксидантна защита – Убихинонът е мощен антиоксидант, който помага за неутрализиране на свободните радикали, като забавя стареенето на клетките.
  3. Повишаване на мускулната енергия – особено важно за фитнес ентусиастите, тъй като подобрява аеробния капацитет и възстановяването след тренировка.
  4. Поддържа когнитивната функция – CoQ10 поддържа здравето на невроните и може да предотврати неврологични промени, свързани със стареенето.
  5. Подпомага здравето на кожата – Като мощен антиоксидант, убихинонът помага за защитата на кожата от увреждане, причинено от UV лъчи и замърсяване.

CoQ10 / Убихинон и ефектът му върху тялото

Коензим Q10, известен също като убихинон, е съединение, което се среща естествено в тялото и е необходимо за правилното функциониране на клетките. Той играе ключова роля в производството на аденозин трифосфат (АТФ), източник на енергия в клетъчните процеси. Научните изследвания показват, че приемането на добавки с CoQ10 е особено полезно с напредване на възрастта, когато нивата на коензима в тялото започват естествено да намаляват.

Прием и дозировка

Препоръчителната доза CoQ10 / Ubiquinone варира в зависимост от индивидуалните нужди. За поддържане на общото здраве обикновено се приемат 30 до 100 mg дневно, но при специфични състояния дозите могат да бъдат много по-високи. Винаги се препоръчва да се консултирате със здравен специалист, преди да приемате добавки.

Взаимодействия с други лекарства

CoQ10 / Ubiquinone обикновено е безопасен за употреба и се понася добре от повечето хора, но трябва да се внимава, когато се приема с определени лекарства, като лекарства, използвани за лечение на кръвно налягане или разреждане на кръвта. При съмнения или заболявания консултацията с лекар е задължителна.

Често задавани въпроси

Какви са ползите от използването на CoQ10 / убихинон?

CoQ10 / Ubiquinone поддържа здравето на сърдечно-съдовата система, действа като антиоксидант, повишава енергийните нива, поддържа когнитивните функции и предпазва кожата от вредни ефекти.

Кои хора се нуждаят най-много от CoQ10 / убихинон?

Възрастните хора и тези, които имат спад в енергийния метаболизъм или страдат от сърдечно-съдови заболявания, имат повече от негоголяма нужда от добавки с CoQ10.

Има ли странични ефекти при използване на CoQ10 / убихинон?

CoQ10 се понася добре и страничните ефекти са редки, но могат да включват стомашно разстройство, главоболие и обрив.

Може ли CoQ10 / убихинон да се комбинира с други хранителни добавки?

Може да се комбинира с други добавки, но е препоръчително първо да се консултирате със специалист.

Колко CoQ10 е необходимо всеки ден?

Препоръчителните дози за общо здраве варират от 30 до 100 mg. В случай на медицински състояния най-важното е да се консултирате с лекар, за да определите подходящата доза.

В Protein.bg се грижим да предлагаме висококачествени хранителни добавки, които отговарят на нуждите на активните и здрави хора. Нашите продукти CoQ10 / убихинон представят най-доброто от науката и природата, поддържайки вашето здраве и жизненост.

Погрижете се за тялото и здравето си с нашите продукти от категория CoQ10 / Ubiquinone - ключът към дълголетието и енергията с един клик на Protein.bg.

Марка: OstroVit Модел: 25621 Elite Q10 100 mg CoQ10
Днес едно от най-големите предизвикателства, пред които сме изправени, е грижата за нашето здраве и енергия. Открийте тайната на младостта и жизнеността с OstroVit Elite Q10 100 mg. Сега можете да се насладите на предимствата на ензима Коензим Q10, но вече в невероятна концентрация от 100 mg. Позво..
22.95 лв.
Без данък:22.95 лв.
Купи
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)
Филтрирай