Търсене
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Яйчен протеин

Яйчният протеин като добавка е сред най-популярните фитнес храни. Този вид протеин може да се използва от всеки, който има нужда от висококачествен протеин за задоволяване на ежедневните нужди на организма и за натрупване на мускулна маса. Яйчният протеин е добро решение и за тези, които имат алергия към протеина в соята и млякото.

Яйчният протеин се изолира от белтъка на яйцата, пулвелизира се и се суши във вид на прах. Понякога в него се включва и яйчен жълтък, макар че в повечето случаи яйчният протеин като добавка разчита само на белтъците. По време на преработката мазнините от яйцето се отстраняват чрез филтриране.

Пастьоризацията на белтъка се прави с хирургична точност. Технологията е подобна на тази, която се използва при млякото и млечните продукти ултра високотехнологична топлинна обработка с кратка продължителност, която убива микроорганизмите. При този процес се запазва яйчният протеин, необходим за изграждане на мускулна маса.

Яйчният протеин на прах е с високо съдържание на яйчен белтък и с ниско съдържание на въглехидрати, мазнини и желиращи вещества. Добавката стимулира растежа на мускулите, а университетски изследвания доказват, че увеличава синтеза на мускулния протеин. Този ефект вероятно се дължи на високата концентрация на аминокиселината левцин приблизително 9%. Левцин е основна аминокиселина, която е отговорна за синтеза на мускулния протеин след хранене. Яйцата съдържат 10% до 20% повече левцин в сравнение с повечето други източници на протеини.

Яйчният протеин е по-анаболен от соевия и от пшеничния протеин. Нещо повече увеличава телесната маса два пъти повече и от двата източника на белтъци дори и при равен прием.

Тялото усвоява яйчния протеин със скорост, подобна на тази, с която суроватъчният протеин подпомага изграждането на мускулна маса. Изследвания на St. Louis University показват, че яйчният протеин засища, като по този начин се намалява краткосрочният прием на храна. Затова яйчният протеин е полезен за хора, които искат да топят мазнини, но без да изпитват глад по време на този процес.

Ползите от яйчния протеин не свършват с растежа на мускулите в този вид протеин има витамини, минерали и микроелементи. Препоръчителното количество яйчен протеин зависи от много фактори, включително телесното Ви тегло, общия прием на протеин и дали ще се консумира самостоятелно или заедно с други източници на протеин. Например мъж, който тежи 90 килограма и иска да насърчи натрупването на мускулна маса, трябва да приема от 30 до 40 грама яйчен протеин. За да се постигне същият ефект със соев протеин, препоръчителната доза е 50 грама.

Яйчният протеин може да се консумира по всяко време на деня и пак да има голям ефект. Много хора смятат, че яйчният протеин има по-голям ефект върху мускулите, ако се приема преди и след тренировка. Лабораторията на д-р Стюарт Филипс в McMaster University доказва, че ако приемете яйчен протеин след като сте тренирали, дори и в малка доза от 5 грама, това ще подобри синтеза на протеини и възстановяването Ви. Въпреки това, най-добър ефект се наблюдава при прием на 20 до 40 грама яйчен протеин.

Както при почти всяка протеинова добавка, е възможно у някои хора яйчният протеин да предизвика алергична реакция. Страничните ефекти включват метеоризъм, подуване на корема, диария, стомашни неразположения. Това се дължи на високото съдържание на сяра в яйчния протеин. Ако Вашият лекар Ви е посъветвал да не приемате яйчни продукти, добре е да избягвате и яйчния протеин. Яйчният протеин е изключително висококачествен протеин на достъпна цена с безброй ползи, свързани с бодибилдинга и здравето.

Марка: Myprotein Модел: Myprotein Egg White Powder
Хората водещи активен начин на живот и постоянно нуждаещи се от "допинг" за организма, разбира се имат голям интерес към белтъчините. Висококачествените белтъчини са важни за атлетите и хора занимаващи се със силови спортове, а също и за тези, които не тренират редовно. По време на тренировките част..
67.49 лв.
Без данък:67.49 лв.
Марка: Now Foods Модел: Now Foods Eggwhite Protein
Now Foods Eggwhite Protein предлага формула, съдържаща яйчен протеин. Той има пълноценен състав и осигурява на организма по-бавно снабдяване с аминокиселини, в сравнение със суроватката. Аминокиселинният състав е забележителен и гарантира мощен тласък за мускулен растеж, възстановяване и ефективна п..
60.00 лв.
Без данък:60.00 лв.
Марка: Optimum Nutrition Модел: 100% Egg Protein
100% Egg Protein е яйчен протеин, произведен от компанията Optimum Nutrition, който ще ви помогне да увеличите и да натрупате чиста мускулна маса. Високата биологична стойност и липсата на лактоза правят яйчния протеин отлична алтернатива на млечните протеини. Всяка доза 100% Egg Protein съдържа кол..
72.00 лв.
Без данък:72.00 лв.
Марка: Pure Nutrition Модел: Pure Nutrition Liquid EggWhites
Доброто здравословно състояние на човека, зависи от качеството и състава на храната, която консумира. Преработвайки храната организмът си набавя нужната му енергия за поддържане на жизнените си процеси, както и материали за изграждане и възобновяване на тъканите си. Спортистите имат постоянна нужда ..
13.50 лв.
Без данък:13.50 лв.
Марка: All Nutrition Модел: Egg White Powder 510 g
Egg white powder е хранителна добавка, която съдържа чист протеин от яйчни белтъци. Включва още казеин и L-цистин. Изключително добър, тъй като се усвоява лесно от организма. Яйчния протеин Bulk Powders улеснява извеждането на отпадните продукти от организма.Защо да изберем Egg white powder?..
76.99 лв.
Без данък:76.99 лв.
Myprotein Whole Egg Powder
Разграбен
Марка: Myprotein Модел: Whole Egg Powder
Защо да изберем яйчен протеин Whole Egg Powder?Протеин със 100% яйчно съдържание Произведен от пастьоризирани кокоши яйца Допринася за мускулния растеж Подходящ за вегетарианци Високопротеинова хранителна добавка, помагаща за поддържане на мускулната масаКакво представлява протеи..
55.49 лв.
Без данък:55.49 лв.
Показани 1 от 6 | 6 (1 Страници)
Филтрирай