Търсене
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Витамин C / Аскорбинова киселина

Витамин С / Аскорбинова киселина: Незаменим за Здравето и Благосъстоянието

Витамин С, известен още като аскорбинова киселина, е един от най-изследваните и обсъждани витамини в научната общност, а също и един от най-популярните избори сред хранителните добавки. Защо е толкова важен този витамин и защо трябва да го включите във вашия режим на хранене и здравеосигуряване? Нека разгледаме топ 5 причини за използването на витамин С:

  1. Подкрепа за имунната система: Витамин С е съществен за стимулирането на производството на бели кръвни клетки, които са ключови за защитата на организма от инфекции.
  2. Антиоксидантни свойства: Той предпазва нашите клетки от увреждания, причинени от свободни радикали, и допринася за забавянето на процесите на стареене.
  3. Подобряване на заживяването на рани: Витамин С играе важна роля в процеса на образуване на колаген, който е необходим за здравата кожа и бързото заживяване на рани.
  4. Здраве на кожата, косата и ноктите: Аскорбиновата киселина участва активно в оформянето на структурата на кожата, косата и ноктите, като им придава сила и виталност.
  5. Подпомага усвояването на други хранителни вещества: Витамин С помага за по-доброто усвояване на желязото от растителни източници и подобрява устойчивостта на костите и зъбите.

Подкрепа за Имунната Система

Една от основните роли на витамин С е подкрепата на имунната система. Освен че стимулира производството на бели кръвни клетки, той също действа като антиоксидант, помагащ да се предотврати и лекува респираторни и други инфекции. Има данни, които подкрепят употребата на витамин С при настинки и грип за намаляване на продължителността и тежестта на симптомите.

Антиоксидантна Защита

Витамин С действа като мощен антиоксидант, което означава, че предпазва клетките и тъканите от оксидативен стрес – процес, който стои в основата на много хронични заболявания, включително сърдечно-съдови проблеми и диабет. Също така той е жизненоважен за процеса на абсорбция на желязото, което е ключово за превенцията на анемия и поддържането на енергийните нива.

Подсилване на Регенерацията и Красотата

Като ключова съставка в синтеза на колаген, аскорбиновата киселина спомага за силна и здрава кожа, като намалява видимостта на фините линии и бръчки. Колагенът е важен не само за красотата, но и за цялостното здраве на тъканите, включително хрущялите и съединителната тъкан.

Как да въведем Витамин С в Ежедневието си

Препоръчителната дневна доза витамин С може да варира в зависимост от възрастта, пола и общото здравословно състояние, но за възрастни обикновено се препоръчва около

Марка: Dorian Yates Nutrition Модел: 27087 Renew Vitamin C With Citrus Bioflavonoids
Открийте всички ползи от Renew Vitamin C With Citrus Bioflavonoids Като фитнес инструктор и представител на фитнес онлайн магазин с медицинско образование, разбирам как правилната хранителна добавка може да е ключова за Вашето здраве и благополучие. Започнем с Renew Vitamin C With Citrus ..
19.95 лв.
Без данък:19.95 лв.
Купи
Марка: Dorian Yates Nutrition Модел: Vitamin C Plus with Citrus Bioflavonoids, Black Pepper &
Пълноценна защита и енергия за Вашия организъм с Vitamin C Plus от Dorian Yates Nutrition Борбата за здраво и силно тяло не се води само във фитнес залите, а също така и на клетъчно ниво във всеки един момент от деня. В тази битка, витамините са Вашите специални оперативни сили, осигуряващи дългоср..
27.95 лв.
Без данък:27.95 лв.
Купи
Марка: FA Nutrition Модел: 8381 Vitamin C 1000 with Rose Hips and Bitter Orange
Открий мощта на витамин C с добавки от шипка и горчив портокалКато фитнес инструктор и онлайн търговец на хранителни добавки, разбирам в дълбочина силата на съставките, които препоръчвам. FA Nutrition Vitamin C 1000 мг with Rose Hips Extract е много повече от обикновен витамин C. Това е пр..
23.95 лв.
Без данък:23.95 лв.
Купи
Марка: Hero.Lab Модел: 31597 Vitamin C 1000 mg + Bioflavonoids with Echinacea + Zinc
Vitamin C 1000 mg + Bioflavonoids | with Echinacea + ZincБлагодарение на витамин С на HIRO можете да забравите за инфекциите, болката и слабостта, тъй като той ще ви позволи винаги да сте в най-добра форма. Вит. C регулира дейността на колагена, което ще подобри работата на вашите стави, сухожилия и..
31.95 лв.
Без данък:31.95 лв.
Купи
Марка: Kevin Levrone Модел: 26191 Vitamin C 1000 with Rose Hips and Bitter Orange
Kevin Levrone Витамин С 1000 с шипки и горчив портокал – важен за вашето здраве! Като онлайн магазин за здравословни добавки, прекрасно разбираме значението и влиянието на витамините върху човешкия организъм. Kevin Levrone Vitamin C 1000 / с дива роза и горчив портокал е не само добавка, той е мощн..
20.95 лв.
Без данък:20.95 лв.
Купи
Марка: MAXXWIN Модел: 12092 Vitamin C 1000 with Rose Hips
MAXXWIN Vitamin C 1000 with Rose Hips 120 таблеткиВитамин C e едно от най-важните хранителни вещества в природата. Витамин С, известен също като Аскорбинова киселина, е водоразтворим витамин, необходими на организма за много важни метаболитни реакции. Витамин С е необходим като коензим за много мета..
18.95 лв.
Без данък:18.95 лв.
Купи
Марка: MAXXWIN Модел: 10516 Vitamin C 1000 with Rose Hips
MAXXWIN Vitamin C 1000 with Rose Hips 60 таблеткиВитамин C e едно от най-важните хранителни вещества в природата. Витамин С, известен също като Аскорбинова киселина, е водоразтворим витамин, необходими на организма за много важни метаболитни реакции. Витамин С е необходим като коензим за много метаб..
11.45 лв.
Без данък:11.45 лв.
Купи
Марка: MAXXWIN Модел: 10517 Vitamin C 500 + Echinacea
MAXXWIN Vitamin C 500 + Echinacea 120 капсулиВитамин C e едно от най-важните хранителни вещества в природата. Витамин С, известен също като Аскорбинова киселина, е водоразтворим витамин, необходими на организма за много важни метаболитни реакции. Витамин С е необходим като коензим за много метаболит..
13.95 лв.
Без данък:13.95 лв.
Купи
Марка: MAXXWIN Модел: 27458 Vitamin C 900 mg with Rose Hips
MAXXWIN Витамин C 900 mg с шипки, 120 капсули Витамин C MAXXWIN, съдържаща голяма доза витамин С и обогатена с екстракт от дива роза, f безопасна за консумация хранителна добавка, предназначена да поддържа имунната система, енергийния метаболизъм и осигуряват антиоксиданти защита на вашето тяло. О..
17.95 лв.
Без данък:17.95 лв.
Купи
Марка: Nutrend Модел: Vitamin C with Rose Hips 100 таблетки
NUTREND Vitamin C with Rose Hips 100 таблетки - Вашата ежедневна доза имунитет и здраве Като онлайн магазин за хранителни и фитнес добавки разбираме дълбоко важността на включването на витамини и минерали в ежедневния режим, особено когато става въпрос за Витамин C. Позволете ни да Ви запознаем с&n..
18.00 лв.
Без данък:18.00 лв.
Купи
Марка: OstroVit Модел: 21483 100% Vitamin C Powder
OstroVit 100% Vitamin C: Съюзник в борбата за здраво и силно тяло Добре познатата марка OstroVit представя новия си продукт, наречен 100% витамин С на прах 500 грама. Тази висококачествена хранителна добавка под формата на прах се приема не само лесно, но и бързо и ефективно се усвоя..
25.95 лв.
Без данък:25.95 лв.
Марка: OstroVit Модел: 26805 Vitamin C 1000 mg Limited Edition
Представяме Ви OstroVit Витамин C 1000 mg - Ограничено издание 110 таблеткиС повишената физическа активност и стремежа към здравословен начин на живот често забравяме за основните нужди на тялото си. Витамин C играе ключова роля за поддържане на добро здраве и жизненост, особено в динамичното еж..
16.95 лв.
Без данък:16.95 лв.
Купи
Марка: OstroVit Модел: 27211 Vitamin C 1000 mg
Пълна защита и енергия за Вашето тяло с OstroVit Vitamin C 1000 mg Както знаете, здравето е нашата най-голяма ценност, а витамин C играе ключова роля в поддържането на оптималния ни биологичен баланс. OstroVit Vitamin C 1000 mg предлага висококачествена доза от този жизненоважен антиоксид..
20.95 лв.
Без данък:20.95 лв.
Марка: OstroVit Модел: 27339 Vitamin C 1000 mg
OstroVit Vitamin C 1000 mg - Незаменим партньор за вашия имунитет и здравеВ динамичния свят, в който живеем, укрепването на имунитета и поддържането на отлично здраве се превръщат в основен приоритет. Като фитнес инструктори медицински обучен представител на онлайн магазин за фитнес добавки, отл..
37.95 лв.
Без данък:37.95 лв.
Марка: OstroVit Модел: 24498 Vitamin C 1000 mg
Открийте силата на OstroVit Vitamin C 1000 mg - незаменим защитник на вашето здравеЗдравейте, скъпи любители на здравословния начин на живот! Като професионален фитнес инструктор и представител на онлайн магазин за фитнес добавки с медицинско образование бих искал да ви запозная с един високоефе..
6.95 лв.
Без данък:6.95 лв.
Купи
Марка: OstroVit Модел: 20913 Vitamin C 1000 mg
OstroVit Vitamin C 1000 mg 90 талеткиOstroVit Vitamin C 1000 mg е мощен антиоксидант, който съдържа 100% витамин C. Той е жизненоважен за тялото ни, особено когато сме физически високо-активни. Защото подпомага функциите на нервната система, намалява чувството на умора и отпадналост и засилв..
14.95 лв.
Без данък:14.95 лв.