Търсене
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Кверцетин

Пет причини, поради които трябва да включите кверцетин в диетата си

Когато търсим начини да подобрим цялостното си здраве и благополучие, често търсим отговори в природата. Един от възможните съюзници в борбата за здраве еКверцетин- силен флавоноид, съдържащ се в различни плодове, зеленчуци и храни от животински произход. Въпреки че най-добрият начин за получаване на тези ценни съединения е от естествени източници, добавките с кверцетин са удобен и ефективен начин да гарантирате, че получавате пълната си дневна доза.

Защо си струва да избирате продукти, съдържащи кверцетин?

  1. Антиоксидантни свойства: Кверцетинът се бори със свободните радикали в тялото, които могат да доведат до оксидативен стрес и забавя процеса на стареене.
  2. Поддържа имунната система: Доказано е, че кверцетинът укрепва имунната система и помага в борбата с вируси и бактерии.
  3. Антиалергичен ефект: Намалява симптомите на алергия, като блокира веществата, отговорни за алергичните реакции.
  4. Подпомага сърдечно-съдовата система: Има положителен ефект върху кръвообращението и може да намали риска от сърдечни заболявания.
  5. Улеснява контрола на теглото: участва в регулирането на метаболизма и подпомага контрола на телесното тегло.

Стойността на кверцетина като хранителна добавка

Въпреки че кверцетинът се среща естествено в много храни, нивата, при които трябва да се приема, за да се получи терапевтичен ефект, са такива, че често не могат да бъдат постигнати само с диета. Тук на помощ идват хранителните добавки, защото тази категория на Protein.bg се фокусира върху предоставянето на висококачествен кверцетин в биоактивна форма, която улеснява усвояването от организма.

Как действа кверцетинът?

Кверцетинът действа като мощен антиоксидант, помага за намаляване на възпалението и подготвя тялото да се бори с различни вируси и заболявания. Освен това подпомага действието на мастоцитите и базофилите, които играят ключова роля при алергичните реакции. В същото време флавоноидът има благоприятен ефект върху липидния профил и съсирването на кръвта, което може да доведе до подобряване на здравето на кръвоносната система.

Как да изберем най-добрата хранителна добавка с кверцетин?

Изборът на добавка кверцетин трябва да бъде направен внимателно. Важно е да търсите продукт, който осигурява оптимална дозировка и се произвежда при строг контрол на качеството. В Protein.bg предлагаме само добавки, които отговарят на тези критерии, гарантирайки, че получавате най-чистия и ефективен продукт на пазара.

Често задавани въпроси

Каква е препоръчителната дневна доза кверцетин?

Препоръчителната дневна доза кверцетин може да варира в зависимост от индивидуалните нужди, но общоприетите стойности са в диапазона 500-1000 mg на ден.

Има ли странични ефекти при приема на кверцетин?

Кверцетинът се счита за безопасна добавка и страничните ефекти са редки. Препоръчително е обаче да се консултирате с лекар, ако приемате лекарства или имате здравословни проблеми.

Може ли кверцетинът да помогне при алергични реакции?

Да, кверцетинът може да бъде полезен при лечението на симптоми на алергия, защото блокира веществата, причиняващи алергия.

Кверцетинът съвместим ли е с други хранителни добавки?

Кверцетинът обикновено е съвместим с повечето хранителни добавки, но си струва да се консултирате с фитнес специалист или лекар за оптималната комбинация.

Каква е разликата между кверцетин и други антиоксиданти?

Кверцетинът е уникален със своите многостранни предимства, които включват антиалергични и антивирусни свойства, което не е случаят с всички антиоксиданти.

Включването на кверцетин в ежедневната ви диета може да е една от най-добрите стъпки, които можете да предприемете, за да поддържате здравето и жизнеността си. Посетете Protein.bg сега, за да разгледате нашата оферта от хранителни добавки с кверцетин и да изберете най-добрия продукт за вашите нужди! Подкрепете силата на тялото си с висококачествени добавки, подкрепени от научни изследвания!

Марка: OstroVit Модел: 25425 Quercetin Vege
OstroVit Quercetin / Vege е модерна хранителна добавка във вегански капсули, съдържащи дихидрокварцетин.OstroVit Quercetin VEGE разработва за хора, които следват принципите на веганството или вегетарианството, не съдържат и свързват от животински произведения, а екстрактът е създаден в специални кап..
26.95 лв.
Без данък:26.95 лв.
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)
Филтрирай