Menu
Your Cart

Аминокиселини

Аминокиселините са основните градивни компоненти на белтъчините в човешкото тяло. Те представляват сложни съединения и реално съществуват в природата. Човешкото тяло използва 20 от тях, но науката познава още около 150 вида.

Аминокиселините имат огромно значение за развиването на мускулатурата. На практика участват в изграждането на всички тъкани и във всички жизненоважни процеси на организма. Функциите на аминокиселини са: структурна, ензимна, хормонална, имунна, транспортна, енергийна. 

Aминoĸиceлинитe ca мoлeĸyли, съдържащи aминoгpyпa, ĸapбoĸcилнo-ĸиceлиннa гpyпa и cтpaничнa вepигa, ĸoятo e paзличнa зa paзличнитe видoвe aминoĸиceлини. B зaвиcимocт oт видa нa вepигaтa, aминoĸиceлинитe бивaт двa видa – нeзaмeними и зaмeними, като вторите се  cинтeзиpaт oт тялoтo, а незаменимите трябва да бъдат приемани с храната или с хранителни добавки. И двата вида заедно образуват така наречения Аминокиселинен профил, без който не можем да живеем. Всяка една аминокиселина има важна роля за функционирането на нашето тяло:

 • Лизин – подпомага възстановяването на тъканите, помага в производството на колаген и подобрява състоянието на кожата. Лизинът има огромен принос за мастния метаболизъм, осигурява енергия и помага в изграждането на мускулни протеини.
 • Триптофан – подпомага продукцията на някои витамини от група Б, в частност – на ниацин, който пък формира мозъчния невротрансмитер серотонин.
 • Левцин – подпомага растежа на бюста, действа като мощен енергетик, антикатаболик, потиска болката и предпазва от загубата на мускулна маса. Левцинът, Изолевцинът и Валинът се наричат "верижно разклонени аминокиселини” – BCAA.
 • Треонин – осигурява енергия, участва в изграждането на емайла на зъбите, еластина и колагена. Има и липотропно действие. Треонинът действа имуностимулиращо и подпомага развитието и активността на тимусната жлеза;
 • Метионин – подобрява чернодробната функцията, елиминира тежките метали като олово, кадмий, живак. Действа детоксикиращо и премахва умората. Подобрява състоянието на кожата и ноктите.
 • Валин – подпомага възстановяването на тъканите и стимулира растежа на мускулна маса, подобрява функцията на нервната система, действа като антикатаболик и енергетик.
 • Фенилаланин – невротрансмитер, помага за лактацията и нарастването на бюста, подобрява паметта и потиска апетита. Фениланинът действа като прекурсор на тирозин, освен това подобрява настроението.
 • Изолевцин – аминокиселина, която е концентрирана в мускулната тъкан. Действа като мощен антикатаболик и ускорява оздравителните процеси, подпомага работата на черния дроб и регулира нивото на кръвната захар. Изолевцин, Левцин и Валин се предпочитаната комбинация от активно спортуващите за възстановяване и увеличаване на мускулната маса.
 • Хистидин – отлично средство, помагащо при дерматит, защитава от ултравиолетовите лъчи, помага при храносмилането, има съдоразширяващо действие, а от там понижава и кръвното налягане.
 • Аланин – участва в процеса на получаване на енергия от глюкозата, подобрява вида на кожата.
 • Глутаминова киселина глутаминовата киселина подпомага калиевия пренос в гръбначната течност и подпомага лечението на умственото изоставане, епилепсията, болестта на Паркинсон, алкохолизма;
 • Глутатион – има антиоксидантно действие и забавя процеса на стареене. Действа като подсилва имунната система и намалява страничните ефекти на радиационното облъчване.
 • Аргинин – подобрява храносмилането, действа като невротрансмитер, осигурява енергия, и стимулира секрецията на растежен хормон от хипофизата. Недостигът на аргинин води до нарушения в растежа и половите функции при мъжа.
 • Аспарагин Л-Аспартанова киселина ДНА/РНА – транспортира генитична информация на междуклетъчно ниво, подпомага храносмилането. Калиевият аспартат подобрява състоянието при различни сърдечни проблеми и повишава издръжливостта. Аспарагиновата киселина е едната от двете главни възбуждащи аминокиселини в мозъка.
 • Цистеин – аминокиселини прекурсор на глутатиона, която действа детоксикиращо и участва в мастния метаболизъм, подобрява усвояването на желязо. Един от най-ефективните антиоксиданти в организма на човека. Елиминира успешно свободните радикали, които се образуват при метаболитните процеси и причиняват различни патологични промени.
 • Глутамин – осигурява енергия, добър невротрансмитер е. Глутаминът действа като стимулира имунната система, мозъка и производството на растежен хормон. Повишава способността за концентрация, подобрява мисловния процес и настроението. Подпомага и възстановяването на мускулатурата.
 • Глицин – действа като имуностимулатор, балансира холестерола. Глицинът е важен за оптималното функциониране на централната нервна система и простатната жлеза при мъжа, подобрява имунитета, детоксикира тялото, осигурява енергия. В по-високи дози глицинът може да стимулира отделянето на растежен хормон и зарастването на раните.
 • Пролин – има важна роля за съединителната тъкан и кожата.
 • Тирозин – подпомага производството на тероидни хормони и действа като прекурсор на някои невротрансмитери в мозъка, които имат важно значение за развитието на депресивни състояния.
 • Л-Орнитин – действа като детоксикатор, подобрява функцията на бъбреците и черния дроб. Има детоксикиращи свойства, подобрява функцията на бъбреците и черния дроб. Стимулира работата на растежния хормон и действа като имуностимулант.  
 • Таурин – балансира холестерола, действа като антикатаболик. Има потискащ и модулиращ активността на невротрансмитерите ефект и се използва при епилепсия, неврогенно-обусловени тикове и други. Подобрява зрението (функциите на ретината), намалява риска от развитие на катаракта;

Без значение каква е Вашата цел във фитнес залата – дали ще отслабвате, дали ще чистите мазнини или ще качвате мускулна маса, дали тренирате просто за здраве и по-добър тонус, щом се натоварвате физически, трябва да обърнете внимание и на възстановителния процес. Ако тренировките Ви са сериозни и тежки, това означава, че задължително се нуждаете от аминокиселини. Разработени са формули с високо съдържание на свободни аминокиселини. Когато приемате свободни аминокиселини, ефектът е по-голям в сравнение с приема на протеинови концентрати. Това се дължи на по-доброто им възприемане от човешкия организъм.

Марка: Amix Модел: AMIX Amino HYDRO-32
AMIX Amino HYDRO-32 е идеалният избор за всеки активен спортист и особено в областта на бодибилдинга. Формулата на продукта Amino HYDRO-32 е насочена към покриване на повишените нужди от протеин, които тези атлети имат. Хранителният режим често не е в състояние да задоволи потребността от белт..
58.00 лв.
Без данък:58.00 лв.
Марка: Amix Модел: AMIX Amino Leu-Core ™ BCAA 8:1:1
Amino Leu-Core™ BCAA 8:1:1 е продукт на компанията AMIX, съставен основно от аминокиселини с разклонени вериги (ВСАА) и допълнително добавени цитрулин малат, бета-аланин и HMB (хидрокси метил бутират), плюс пълен спектър от останалите протеиногенни аминокиселини. В състава на Amino Leu-Core..
79.00 лв.
Без данък:79.00 лв.
Марка: Amix Модел: AMIX Amino Leu-Core ™ Liquid
Amino Leu-Core ™ Luiquid е продукт на компанията AMIX, който представлява течен аминокиселинен комплекс, осигуряващ на вашето тяло аминокиселини с висока ефективност и много лесна абсорбция. Amino Leu-Core ™ Liquid съдържа пълният спектър от протеиногенни аминокиселини, получени от хидролизиран кола..
45.00 лв.
Без данък:45.00 лв.
Марка: Amix Модел: AMIX Amino Pills
AMIX Amino Pills е пълноценен хранителен суплемент, съчетаващ във формулата си три източника на белтъчини  и важни аминокиселини. Освен ползите за всеки бодибилдър, продуктът предлага и удобна форма за прием – таблетки. С два приема дневно си осигурявате мощен аминокиселинен тласък, стимул върх..
40.00 лв.
Без данък:40.00 лв.
Марка: Amix Модел: AMIX BCAA Elite Rate
BCAA Elite Rate са аминокиселини с разклонени вериги (ВСАА) на марката AMIX под формата на капсули, които ще ви помогнат бързо да увеличите мускулната си маса, да намалите мазнините и като цяло да подобрите резултатите от тренировките си. Аминокиселините с разклонени вериги се наричат така, тъй като..
32.00 лв.
Без данък:32.00 лв.
Марка: Amix Модел: AMIX BCAA Elite Rate Powder
Продуктът на AMIX - BCAA Elite Rate Powder представлява аминокиселини с разклонени вериги (ВСАА) на прах - един от най-ефективните продукти, чрез който можете да увеличите мускулната си маса и да оформите чисто от мазнини тяло, както и подобрите цялостно физиката си по време на тренировки. Аминокисе..
63.00 лв.
Без данък:63.00 лв.
Марка: Amix Модел: AMIX BCAA Explosion
BCAA Explosion са аминокиселини с разклонени вериги (ВСАА) в течна форма на марката AMIX, съдържащи L-цитрулин малат и витамин В6. Течната форма на продукта осигурява много бърза и пълна абсорбция, което повишава ефективността и води до по-бързи резултати. Аминокиселините с разклонени вериги, които ..
23.00 лв.
Без данък:23.00 лв.
Марка: Amix Модел: AMIX BCAA Gold
BCAA Gold представляват аминокиселини с разклонени вериги (ВСАА), произведени от компанията AMIX под формата на таблетки, които ви осигуряват бързо и ефективно усвояване на аминокиселините в кръвта и ви помагат бързо да постигнете желаните резултати. Аминокиселините с разклонени вериги, участващи в ..
43.00 лв.
Без данък:43.00 лв.
Марка: Amix Модел: AMIX Beef Amino
Beef Amino са телешки аминокиселини на марката AMIX, които са под формата на таблетки, всяка съдържаща по 2 грама хидролизиран телешки протеин. Телешкият протеин е много добър източник на аминокиселини с уникален аминокиселинен профил. Освен това се усвоява бързо и пълно в организма, което..
39.00 лв.
Без данък:39.00 лв.
Марка: Amix Модел: AMIX CreAge
CreAge е креатинова добавка от ново поколение, произведена от марката AMIX. CreAge съдържа креатин в по-концентрираната форма Креатин хидрохлорид. Тази форма на креатина (креатин хидрохлорид) осигурява много по-добра разтворимост и степен да усвояване за разлика от повечето креатинови добавки, които..
43.00 лв.
Без данък:43.00 лв.
Марка: Athlete's Nutrition Модел: Athlete’s BCAA
Аминокиселините са оргнични киселини с аминогрупа, които имат разнообразен строеж и се срещат в изобилие в природата. Аминокиселините, които имат съществено значение за живите организми и специално за човека са 20, като нашият организъм може да произвежда 11 от тях. Останалите са определени като нез..
25.00 лв.
Без данък:25.00 лв.
Модел: Athlete’s BCAA Instantized
Ясно е, че за да се натрупват мускули са нужни протеини, от които те да се изграждат. За да се осигурят необходимите количества протеини обаче са нужни техните съставни единици, а именно аминокиселините. Те представляват органични киселини, които съдържат аминогрупа. За да функционира правилно ..
40.00 лв.
Без данък:40.00 лв.
Марка: Athlete's Nutrition Модел: Athlete’s Glutamine
Athlete’s Glutamine съдържа висококачествена прахообразна формула, осигуряваща аминокиселината L-глутамин. Тя е от особена важност за дейността на тялото, а в частност – заема челни позиции по най-търсена за увеличаване на мускулите. Разбира се, това не е единствената й роля. Глутаминът ..
50.00 лв.
Без данък:50.00 лв.
Марка: Athlete's Nutrition Модел: Athlete’s L-Arginine
Athlete’s L-Arginine съдържа само и единствено полуесенциалната аминокиселина L-аргинин. Добавката предлага висока ефективност и удобство, тъй като е под формата на капсули. Всяка доза съдържа 1000 мг от аминокиселината и оказва подкрепа при активните спортисти.Аргининът е положително заре..
30.00 лв.
Без данък:30.00 лв.
Марка: Battery Nutrition Модел: Battery BCAA
BCAA са аминокиселини с разклонени вериги нa марката Battery, които осигуряват повече енергия и издръжливост, както и бързо изграждане на мускулите и тяхното оптимално възстановяване. ВСАА на Battery ви снабдява с тези есенциални аминокиселини в чиста форма и висока концентрация така, че вашите муск..
67.99 лв.
Без данък:67.99 лв.
Марка: Battery Nutrition Модел: Battery Glutamine
Glutamine представлява аминокиселината глутамин, произведена от компанията Battery Nutrition под формата на прах, който лесно се разтваря и се абсорбира бързо в организма. Глутаминът е най-разпространената аминокиселина в тялото, част от функциите, които изпълнява са свързани с подпомагането на мозъ..
44.49 лв.
Без данък:44.49 лв.
Марка: BSN Модел: BSN Amino X
Amino X на BSN предлага иновативна форма на аминокиселини. Те са лесни за употреба, предлагат страхотен вкус и, най-важното, цели 10 г важни аминокиселини в доза. Благодарение на тези си качества добавката Amino X стимулира синтеза на протеини и мускулното нарастване, като същевременно предпазв..
58.00 лв.
Без данък:58.00 лв.
Марка: BSN Модел: BSN BCAA DNA
BCAA DNA е един от продуктите от новите DNA серии на компанията BSN, произведени за да ви помогнат да подобрите резултатите от вашите тренировки. Аминокиселините с разклонени вериги (или ВСАА) представляват аминокиселини, които имат странична алифатна верига с разклонение. Тези аминокиселини (ВСАА),..
42.00 лв.
Без данък:42.00 лв.
Марка: BSN Модел: BSN Glutamine DNA 60 serv
Глутамина е една от 20-те аминокиселини, влизащи в състава на протеините, които изграждат човешкото тяло. Глутамина е неесенциална и условно есенциална (незаменима) аминокиселина. Това означава, че при нормални условия глутамина се синтезира в човешкия организъм в необходимите количества, но при про..
30.00 лв.
Без данък:30.00 лв.
Марка: BSN Модел: BSN Nitrix 2.0
BSN Nitrix 2.0 е уникален комплекс от последно поколение, който е с най-новата формула стимулираща азотния оксид - Nitrix® 2.0 на топ цена. Увеличава издръжливостта, ръзширява съдовете и извежда производителността на тренировката на следващо ниво! Когато го приемате през деня, той разширява стен..
142.00 лв.
Без данък:142.00 лв.
Марка: BSN Модел: BSN Rebuild EDGE
BSN Rebuild EDGE е мощен следтренировъчен продукт, в чиято формула присъстват подбрани компоненти. Страхотен избор за сериозни атлети и при проблеми с възстановяването след натоварване. Продуктът действа в много посоки – стимул за регенериране, условия за мускулен растеж, подкрепа за имунитета..
61.00 лв.
Без данък:61.00 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Best L-Tyrosine 500 mg
Doctor's Best Best L-Tyrosine е хранителна добавка, съдържаща неесенциалната аминокиселина тирозин на капсули. Въпреки че тя може да се образува в тялото и влиза в структурата на протеините, нейното значение за здравето и атлетичната визия е голямо. Затова приемът й като суплемент е особено важен за..
40.99 лв.
Без данък:40.99 лв.
Марка: Doctor's Best Модел: Doctor`s Best Instantized BCAA Powder
Като основна единица, съставяща протеините, аминокиселините са от решаващо значение за изграждането на мускули, и подобряване на тяхната ефективност. Аминокиселините (органични киселини с аминогрупа) се срещат в изключително голямо разнообразие в природата, но в човешкото тяло, за производството на ..
62.89 лв.
Без данък:62.89 лв.
Марка: Dymatize Модел: Dymatize BCAA Complex 2200
Човешкият организъм се нуждае от изобилие от хранителни вещества, не само за да поддържа, но и за да увеличава своята мускулна маса - цел към която се стремят всички, които искат да изградят здраво и красиво тяло. За да се натрупва мускулна маса, тялото се нуждае от тренировки и от голямо количество..
44.50 лв.
Без данък:44.50 лв.
Показани 1 от 24 | 141 (6 Страници)
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки