Виж всички
Цена
Категории
Производители
Вид опаковка/разфасовка
Вкус
Брой Дози
Брой Капсули
Брой Дражета
Милилитри
Брой Таблетки
Всички категории

Аминокиселини

Покажи:
Сортировка:
AMIX Amino HYDRO-32 е идеалният избор за всеки активен спортист и особено в областта на бодибилдинга..
52.00 лв.
Amino Leu-Core™ BCAA 8:1:1 е продукт на компанията AMIX, съставен основно от аминокиселини с р..
69.00 лв.
Amino Leu-Core ™ Luiquid е продукт на компанията AMIX, който представлява течен аминокиселинен..
41.00 лв.
AMIX Amino Pills е пълноценен хранителен суплемент, съчетаващ във формулата си три източника на белт..
38.00 лв.
BCAA Elite Rate са аминокиселини с разклонени вериги (ВСАА) на марката AMIX под формата на капсули, ..
30.00 лв.
Продуктът на AMIX - BCAA Elite Rate Powder представлява аминокиселини с разклонени вериги (ВСАА) на ..
56.00 лв.
BCAA Explosion са аминокиселини с разклонени вериги (ВСАА) в течна форма на марката AMIX, съдържащи ..
22.00 лв.
BCAA Gold представляват аминокиселини с разклонени вериги (ВСАА), произведени от компанията AMIX под..
42.00 лв.
Beef Amino са телешки аминокиселини на марката AMIX, които са под формата на таблетки, вся..
34.00 лв.
CreAge е креатинова добавка от ново поколение, произведена от марката AMIX. CreAge съдържа креатин в..
39.00 лв.
Аминокиселините са оргнични киселини с аминогрупа, които имат разнообразен строеж и се срещат в изоб..
25.00 лв.
Ясно е, че за да се натрупват мускули са нужни протеини, от които те да се изграждат. За да се осигу..
40.00 лв.
Athlete’s Glutamine съдържа висококачествена прахообразна формула, осигуряваща аминокиселината..
50.00 лв.
Athlete’s L-Arginine съдържа само и единствено полуесенциалната аминокиселина L-аргинин. Добав..
30.00 лв.
BCAA са аминокиселини с разклонени вериги нa марката Battery, които осигуряват повече енергия и издр..
72.00 лв.
Glutamine представлява аминокиселината глутамин, произведена от компанията Battery Nutrition под фор..
42.00 лв.
Amino X на BSN предлага иновативна форма на аминокиселини. Те са лесни за употреба, предлагат страхо..
58.00 лв.
BCAA DNA е един от продуктите от новите DNA серии на компанията BSN, произведени за да ви помогнат д..
42.00 лв.
Глутамина е една от 20-те аминокиселини, влизащи в състава на протеините, които изграждат човешкото ..
30.00 лв.
BSN Nitrix 2.0 е уникален комплекс от последно поколение, който е с най-новата формула стимулираща а..
142.00 лв.
Аминокиселини

Аминокиселините са основните градивни компоненти на белтъчините в човешкото тяло. Те представляват сложни съединения и реално съществуват в природата. Човешкото тяло използва 20 от тях, но науката познава още около 150 вида.

Аминокиселините имат огромно значение за развиването на мускулатурата. На практика участват в изграждането на всички тъкани и във всички жизненоважни процеси на организма. Функциите на аминокиселини са: структурна, ензимна, хормонална, имунна, транспортна, енергийна. 

Aминoĸиceлинитe ca мoлeĸyли, съдържащи aминoгpyпa, ĸapбoĸcилнo-ĸиceлиннa гpyпa и cтpaничнa вepигa, ĸoятo e paзличнa зa paзличнитe видoвe aминoĸиceлини. B зaвиcимocт oт видa нa вepигaтa, aминoĸиceлинитe бивaт двa видa – нeзaмeними и зaмeними, като вторите се  cинтeзиpaт oт тялoтo, а незаменимите трябва да бъдат приемани с храната или с хранителни добавки. И двата вида заедно образуват така наречения Аминокиселинен профил, без който не можем да живеем. Всяка една аминокиселина има важна роля за функционирането на нашето тяло:

 • Лизин – подпомага възстановяването на тъканите, помага в производството на колаген и подобрява състоянието на кожата. Лизинът има огромен принос за мастния метаболизъм, осигурява енергия и помага в изграждането на мускулни протеини.
 • Триптофан – подпомага продукцията на някои витамини от група Б, в частност – на ниацин, който пък формира мозъчния невротрансмитер серотонин.
 • Левцин – подпомага растежа на бюста, действа като мощен енергетик, антикатаболик, потиска болката и предпазва от загубата на мускулна маса. Левцинът, Изолевцинът и Валинът се наричат "верижно разклонени аминокиселини” – BCAA.
 • Треонин – осигурява енергия, участва в изграждането на емайла на зъбите, еластина и колагена. Има и липотропно действие. Треонинът действа имуностимулиращо и подпомага развитието и активността на тимусната жлеза;
 • Метионин – подобрява чернодробната функцията, елиминира тежките метали като олово, кадмий, живак. Действа детоксикиращо и премахва умората. Подобрява състоянието на кожата и ноктите.
 • Валин – подпомага възстановяването на тъканите и стимулира растежа на мускулна маса, подобрява функцията на нервната система, действа като антикатаболик и енергетик.
 • Фенилаланин – невротрансмитер, помага за лактацията и нарастването на бюста, подобрява паметта и потиска апетита. Фениланинът действа като прекурсор на тирозин, освен това подобрява настроението.
 • Изолевцин – аминокиселина, която е концентрирана в мускулната тъкан. Действа като мощен антикатаболик и ускорява оздравителните процеси, подпомага работата на черния дроб и регулира нивото на кръвната захар. Изолевцин, Левцин и Валин се предпочитаната комбинация от активно спортуващите за възстановяване и увеличаване на мускулната маса.
 • Хистидин – отлично средство, помагащо при дерматит, защитава от ултравиолетовите лъчи, помага при храносмилането, има съдоразширяващо действие, а от там понижава и кръвното налягане.
 • Аланин – участва в процеса на получаване на енергия от глюкозата, подобрява вида на кожата.
 • Глутаминова киселина глутаминовата киселина подпомага калиевия пренос в гръбначната течност и подпомага лечението на умственото изоставане, епилепсията, болестта на Паркинсон, алкохолизма;
 • Глутатион – има антиоксидантно действие и забавя процеса на стареене. Действа като подсилва имунната система и намалява страничните ефекти на радиационното облъчване.
 • Аргинин – подобрява храносмилането, действа като невротрансмитер, осигурява енергия, и стимулира секрецията на растежен хормон от хипофизата. Недостигът на аргинин води до нарушения в растежа и половите функции при мъжа.
 • Аспарагин Л-Аспартанова киселина ДНА/РНА – транспортира генитична информация на междуклетъчно ниво, подпомага храносмилането. Калиевият аспартат подобрява състоянието при различни сърдечни проблеми и повишава издръжливостта. Аспарагиновата киселина е едната от двете главни възбуждащи аминокиселини в мозъка.
 • Цистеин – аминокиселини прекурсор на глутатиона, която действа детоксикиращо и участва в мастния метаболизъм, подобрява усвояването на желязо. Един от най-ефективните антиоксиданти в организма на човека. Елиминира успешно свободните радикали, които се образуват при метаболитните процеси и причиняват различни патологични промени.
 • Глутамин – осигурява енергия, добър невротрансмитер е. Глутаминът действа като стимулира имунната система, мозъка и производството на растежен хормон. Повишава способността за концентрация, подобрява мисловния процес и настроението. Подпомага и възстановяването на мускулатурата.
 • Глицин – действа като имуностимулатор, балансира холестерола. Глицинът е важен за оптималното функциониране на централната нервна система и простатната жлеза при мъжа, подобрява имунитета, детоксикира тялото, осигурява енергия. В по-високи дози глицинът може да стимулира отделянето на растежен хормон и зарастването на раните.
 • Пролин – има важна роля за съединителната тъкан и кожата.
 • Тирозин – подпомага производството на тероидни хормони и действа като прекурсор на някои невротрансмитери в мозъка, които имат важно значение за развитието на депресивни състояния.
 • Л-Орнитин – действа като детоксикатор, подобрява функцията на бъбреците и черния дроб. Има детоксикиращи свойства, подобрява функцията на бъбреците и черния дроб. Стимулира работата на растежния хормон и действа като имуностимулант.  
 • Таурин – балансира холестерола, действа като антикатаболик. Има потискащ и модулиращ активността на невротрансмитерите ефект и се използва при епилепсия, неврогенно-обусловени тикове и други. Подобрява зрението (функциите на ретината), намалява риска от развитие на катаракта;

Без значение каква е Вашата цел във фитнес залата – дали ще отслабвате, дали ще чистите мазнини или ще качвате мускулна маса, дали тренирате просто за здраве и по-добър тонус, щом се натоварвате физически, трябва да обърнете внимание и на възстановителния процес. Ако тренировките Ви са сериозни и тежки, това означава, че задължително се нуждаете от аминокиселини. Разработени са формули с високо съдържание на свободни аминокиселини. Когато приемате свободни аминокиселини, ефектът е по-голям в сравнение с приема на протеинови концентрати. Това се дължи на по-доброто им възприемане от човешкия организъм.