Виж всички
Цена
Производители
Вид опаковка/разфасовка
Вкус
Брой Таблетки
Всички категории

Телешки протеин

Покажи:
Сортировка:
Защо да изберем Amix Monster Beef Protein?Повишава мускулната сила Подпомага по-бързото въз..
58.00 лв.
HydroBEEF ™ Beef Protein Isolate 97 е изключителен източник на протеини, със съдържание на про..
44.00 лв.
100% Beef Hydro Pro се нарежда на едно от първите места на пазара за добавки за чист и виcoĸoĸa..
109.00 лв.
Flex Wheeler's Isolate Pro е протеинов изолат на марката Mex Nutrition. Съставен е от суроватъче..
105.00 лв.
Musclemeds Carnivor Beef Aminos е качествен суплемент, съдържащ 100% телешки аминокиселини. Патентов..
68.00 лв.
Човешкото тяло се нуждае от протеини за да поддържа не само метаболитните процеси, които се извършва..
186.00 лв.
Защо да изберем Musclemeds Carnivor Raging Beef Protein?Стимулира мощно анаболните процеси и ..
37.00 лв.
Platinum Beef Protein е висококачествена хранителна добавка, в чиято формула е включен пълноценен те..
69.00 лв.
CarniPro (97% Hydrolysed Beef Protein) е продукт на компанията Myprotein и представлява хидролизиран..
45.49 лв.
Както знаем, протеините, в това число и телешките, какъвто е Beef Protein на Pure Nutrition са ..
30.00 лв.
Beef Force Protein е продукт с високо качество, който съдържа отличен телешки протеин, получен чрез ..
69.00 лв.
100% Pure Titanium Beef Supreme представлява телешки протеин, получен чрез иновативна технология, ко..
81.00 лв.
100% Beef Concentrate представлява пълен хидролизиран телешки протеин, без добавяни хормони, съставе..
42.00 лв.
100% Hydrolyzed beef isolate peptide хранителна добавка, който съдържа 100% протеин изолат от т..
59.90 лв.
Universal Nutrition Animal Pak Powder е комплексен продукт, подходящ за сериозни спортисти, културис..
110.00 лв.
Телешки протеин

Всеки, които тренира активно знае, че телешкото месо е главен източник на протеин: както за натрупване на мускулна маса, така и при диети за изгаряне на мазнините. Макар аминопрофилът на телешкия протеин да е по-слаб, в сравнение със суроватъчния протеин, ако накараме диетолозите да изброят най-добрите хранителни източници на протеин, телешкото месо със сигурност ще бъде на първо място. Причината за това е, че биологичната стойност на телешкото е много висока. Според доклада на FAO Организацията по прехрана и земеделие към ООН, публикуван през 1970 г., по скалата на биологичната стойност телешкото събира коефициент 80, като преди него се нареждат само рибата и млякото. Показателят биологична стойност определя какъв процент протеин от даден хранителен източник се усвоява от организма. Колкото по-висока е биологичната стойност, толкова по-добро влияние върху растежа на мускулите има съответният източник на протеини.

В състава на телешкия протеин участват всички девет незаменими аминокиселини, които са важни за изграждане на мускулна маса, което го прави един от най-богатите познати източници на протеини. Телешки протеин се добива от всички видове едър рогат добитък чрез дехидратация и преработка на говеждото. Има цялостен аминокиселинен профил, който отговаря за възстановяването на мускулите и растежа.

Телешкият протеин под формата на хранителна добавка е най-добрият вариант за поддържане на мускулатурата, тъй като при него са извлечени наличните в телешкото месо вредни наситени мазнини и холестерол. На практика повечето видове телешки протеин са пречистени от мазнини, холестерол, лактоза и други въглехидрати.

Това дава възможност на протеина от телешко месо да се усвоява по-бързо от организма, което от своя страна своевременно задейства синтеза на протеини – процесът, чрез който тялото възстановява увредените мускулни влакна. Телешкият протеин, добит от говеждото с помощта на хидролиза, има още по-висока степен на усвояване. Процесът на хидролиза превръща аминокиселините в малки пептидни вериги. В резултат на това тялото пропуска преработката им и аминокиселините отиват незабавно в кръвоносната система. Това прави телешкия протеин особено подходящ за прием след силова тренировка.

Средното белтъчно съдържание в доза телешки протеин е 90-95 на сто. Телешкият протеин има естествено съдържание на креатин, който се сформира от аминокиселините глицин, аргинин и метионин. Основната фунция на креатина е да захранва клетките с енергия. Така съдържанието на креатин в телешкия протеин дава повече сила на хората, които активно спортуват – те могат да правят по-интензивни тренировки и да увеличат килограмите на тежестите. 

Много важно за телешкия протеин е, че не причинява подуване на корема. От този страничен ефект се оплакват много хора, които приемат шейк на основата на мляко и суроватъчен протеин. Причината за това неразположение е, че организмът на повечето хора се затруднява да обработи лактозата и захарта, налични в млякото и в суроватъчния протеин. При телешкия протеин хидролизираните протеинови пептиди бързо си проправят път към тънките черва, с което се предотвратява подуването на корема. Телешкият протеин на практика не съдържа лактоза и това го прави подходящ за възрастни хора, както и за всички, които имат частична или пълна непоносимост към лактозата. Експертите смятат, че телешкият протеин е добра алтернатива на суроватъчния протеин и на яйчния протеин и освен че е страхотна възможност за хората, които искат да натрупат мускулна маса, той е удачен избор и за тези, които са алергични или имат непоносимост към млечни продукти.