Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Стави и кости > Myprotein Calcium & Vitamin D3

Стави и кости > Myprotein Calcium & Vitamin D3
Стави и кости > Myprotein Calcium & Vitamin D3
  • Наличност: Да
  • Марка: Myprotein
  • Модел: Myprotein Calcium & Vitamin D3
Видян от: 3917
12.99 лв.
Без данък: 12.99 лв.

Възможни варианти

Стави и кости > Myprotein Calcium & Vitamin D3

Calcium & Vitamin D3 еCalcium & Vitamin D3 e продукт с отлично качество и топ цена в Protein.bg продукт, произведен от компанията Myprotein под формата на таблетки, които съдържат калций и витамин D3, които са от основно значение за поддържането на здрава костна тъкан. Витамин D представлява група от мастно-разтворими вещества, наречени секостероиди. Те са от голямо значение за ефективното абсорбиране на елементи, есенциални за организма като калций, магнезий, желязо, фосфор и цинк. Като цяло много малко хранителни източници съдържат този витамин и основното количество от него се набавя чрез слънчевата светлина. Той се образува в кожата при действието на ултравиолетовите слънчеви лъчи, които променят структурата на съединение предшественик (7-дехидрохолестерол), което води до синтез на витамин D3.

Витамин D3 е витаминът с най-голямо значение за хората от тази група (D) и е познат още като холекалциферол. Една от основните роли на този витамин е поддържането на концентрацията на калций в организма и участието му в метаблизма на този елемент. Когато се приема витамин D, той е в неактивна форма и чрез серия от реакции холекалциферолът се превръща в калциферол и калцитриол (активната форма на витамин D3). Kалцитриолът изпълнява ролята на хормон, който е отговорен за регулирането на нивата на калций и фосфор в кръвта и осигурява пълноценен растеж на костите.

Действайки като стероиден хормон, калцитриолът взаимодейства със специфични рецептори в ядрото на клетката и така регулира производството на транспортни протеини, които от своя страна са нужни за абсорбирането на витамин D в стомашно-чревния тракт. Намалените нива на витамин D, които могат да са следствие от недостатъчно излагане на слънчева светлина и прием на бедни на витамин D храни, могат да причинят състояние, наречено остеомалация (омекване на костите). Дефицитът на витамин D може да се избегне и с приемът на хранителни добавки, съдържащи този витамин като Calcium & Vitamin D3 на Myprotein.

В състава на Calcium & Vitamin D3 се включва и калций, който играе роля за изграждането и поддържането на здрави и плътни кости. Почти цялото количество (99%) от калцият в организма се съдържа в костите и зъбите. В сърдечната тъкан, калцият влияе върху мембранният потенциал на клетки. Калцият взема участие и в съкращаването на мускулните влакна, в поддържането на осмотичното налягане и е важен за активността на редица ензими в тялото. Ниските нива на калций могат да доведат до увреждане на костите, както и до проблеми с кръвосъсирването.

Calcium & Vitamin D3 ви осигурява 5 микрограма витамин D за доза, както и 800 милиграма калций, които ще ви помогнат да възстановите дефицитните им нива ли да поддържате оптимални такива. Таблетките Calcium & Vitamin D3 се приемат лесно и са много удобни за дозиране за разлика от другите видове продукти на прах или в течна форма.

Защо да изберем Myprotein Calcium & Vitamin D3?Калцият спомага за съкращаването на мускулните влакна

  • Продукт с високо качество
  • Спомага за по-здрави кости
  • Подпомага абсорбцията на калций и фосфор
  • Подобрява работата на мускулите
  • Влияе благоприятно върху имунната система
  • Таблетки, лесни за прием и дозиране
  • Protein.bg ви дава достъпна цена и бърза доставка

Какво представлява Calcium & Vitamin D3 на Myprotein?

Calcium & Vitamin D3 представлява продукт, който съдържа калций и витамин D3 в оптимална концентрация. Продуктът е произведен от американската компания Myprotein под формата на таблетки, лесни за дозиране и прием. Calcium & Vitamin D3 подобрява състоянието на костите, като подобрява тяхната плътност и здравина. Витамин D е отговорен за оптималната абсорбция на кацлий и фосфати в организма, като по този начин спомага и за по-бързият ефект от приема на Calcium & Vitamin D3. Освен това, витамин D действа като хормон, регулирайки производството на специфични транспортни протеини. Calcium & Vitamin D3 ще ви помогне да възстановите намалените нива на калций или витамин D и по този начин да поддържате добра форма. Calcium & Vitamin D3 съдържа 5 микрограма витамин D3 и 800 мг калций във всяка доза от 2 таблетки

Освен всички изброени предимства Protein.bg ви дава супер цена за Calcium & Vitamin D - калций и витамин D на марката Myprotein

За кого е най-подходящ Calcium & Vitamin D3 (калций и витамин D) на Myprotein?

Calcium & Vitamin D3 е подходящ за всеки, който по някакъв начин страда от дефицит на витамин D или калций и желае да повиши ниските нива на тези вещества в организма си. Тъй като калцият и витамин D са есенциални за поддържането на здрави кости, те са подходящи за прием от всеки, който желае това предимство на Calcium & Vitamin D3 на Myprotein.

Употреба и дозировка на Myprotein Calcium & Vitamin D3:

Приемайте по една доза (2 таблетки) Calcium & Vitamin D3 дневно, като не е препоръчително да се надвишава зададената дневна доза. Да се съхранява на хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Съдържание в една доза (2 таблетки)

Състав:Стойност:
Витамин D5 мкг
Калций800 мг

Състав на Myprotein Calcium & Vitamin D3 : Калций (Носител - Малтодекстрин), Сгъстител (микрокристална целулоза), Хидроксипропилметилцелулоза, Антислепващ агент (Магнезиев стеарат), Глицерол, Карнаубски восък, Витамин D (носител - захар, Стабилизатор (акация), нишесте, слънчогледово масло).

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Рейтинг
Лош Добър