Защо от Protein.bg?

Доставка до 24 часа

7 Дни срок за връщане

Качествен продукт

Отстъпки за количесвта

text block

21st Century Vitamin D3 2000 IU

Прегледан: 1104
21st Century Vitamin D3 2000 IU Наличен

36.00 лв.
* Брой Дражета:

Бр: ПОРЪЧАЙ

Гаранция за качество от вносителя

Този продукт ви се предоставя директно от вносителя.

21st Century Vitamin D3 2000 IU

Витамините отВитамин D3 спомага за по-здрави костии регулира концентрацията на калций и фосфор в организма група D представляват мастноразтворими секостероиди - това са съединения, които съдържат отворен ароматен пръстен в молекулата си. Те отговарят за оптималната степен на абсорбиране на някои от най-важните микроелементи, към които спадат желязо, магнезий, калций, цинк и фосфор. Витамините от група D не са широко разпространени в хранителните източници (срещат се едва в няколко храни) и поради тази причина основният добив и най-ценен източник на витамин D е неговият биосинтез в кожата. Производството на този витамин зависи от степента на експозиция (излагане) на слънчева светлина и по-точно на ултравиолетовото лъчение на слънцето. Ограниченото количество на витамин D в храната в комбинация с недостатъчното излагане на слънце могат да бъдат предпоставки за намалени нива на витамин D в организма. Това води до увреждане на костната тъкан, познато като остеомалация (омекване на костите). За да се избегне достигането до дефицитни нива на витамин D е препоръчително приемането на хранителни добавки, които съдържат витамин D. Vitamin D3 2000IU на 21st Century е идеалният продукт, с който можете да възстановите нормалните нива на този витамин и да възвърнете оптималната си форма. Vitamin D3 2000IU е произведен под формата на удобни за прием дражета, които са и лесни за дозиране.

Що се отнася до човешкият организъм, най-ценният витамин от група D е витамин D3 или холекалциферол. Основната функция на този витамин и една от най-важните, е неговата роля в поддържане на оптималната концентрация на калций в тялото, както и участието на витамин D3 в калциевия метаболизъм. Когато витамин D попадне в организма, той е неактивен. За неговото активиране са необходими специфични ензими, които го активират в черният дроб от холекалциферол до калциферол. Част от витамин D3 се преобразува в бъбреците т.нар. калцитриол. Това е биологично-активната форма на витамин D3, която циркулирайки в кръвта действа като хормон, регулиращ фосфорните и калциевите нива, като по този начин укрепва костната тъкан. Калцитриолът повлиява също имунната система и нервно-мускулната функция.

Действайки като стероиден хормон, калцитриолът (активната форма на витамин D3) се свързва със специфични рецептори на повърхността на ядрото в клетката и така осъществява контрол върху производството на специфични транспортни протеини, които от своя страна участват в процесите на абсорбиране на калция в храносмилателния тракт. Синтезирането на витамин D3 в кожата се осъществява чрез промяна в структурата на 7-дехидрохолестерол под влиянието на УВ лъчите на слънцето, като крайният продукт е холекалциферол.

Застрашени от дефицит на витамин D са тези хора, които не осигуряват достатъчен прием на витамин D с диетата си и не се излагат достатъчно на слънце, както и по-възрастните хора. Намалената концентрация на витамин D3 се свързва с влошаване на здравината на костите, както и с повишаване на риска от вирусни инфекции и някои автоимунни болести. Vitamin D3 2000IU е отличен продукт, подобряващ абсорбирането на калций и важен за поддържането на здравината на костите, зъбите и имунната система. Във Vitamin D3 2000IU няма добавени захари, консерванти и изкуствени овкусители, нарушаващи високото качество на продукта.

Защо да изберем 21st Century Vitamin D3 2000IU?Vitamin D3 2000IU е продукт с отлично качество и топ цена в Protein.bg

  • Висококачествен продукт
  • Жизненоважен за поддържане на калция в организма
  • Осигурява здравината на костите и зъбите
  • Подобрява функцията на имунната система
  • Съдържа 90мг калций
  • Дражета, лесни и удобни за прием
  • Protein.bg ви дава достъпна цена и бърза доставка

Какво представлява Vitamin D3 2000IU на 21st Century?

Vitamin D3 2000IU представлява холекалциферол - един от витамините от група D. Този витамин (както и всички останали) не се произвежда в организма и трябва да се набавя отвън. Витамин D3 участва в регулирането на нивата на калция и фосфора в тялото и поддържа техните оптимални нива. Всичко това подобрява здравината на костите, а също и влияе положително върху имунната система. Vitamin D3 2000IU е произведен от марката 21st Century в лесни за прием дражета, доста по-точни за дозировка. Vitamin D3 2000IU съдържа 2000IU (50mcg) витамин D3 във всяка доза от една таблетка

Освен всички изброени предимства Protein.bg ви дава супер цена за Vitamin D3 2000IU - витамин D3 на марката 21st Century

За кого е най-подходящ Vitamin D3 2000IU (витамин D3) на 21st Century?

Vitamin D3 2000IU е отличен избор за всеки с намалени нива на холекалциферол и желае да повиши нивото на витамин D до оптималното. Vitamin D3 2000IU е подходящ за прием в случаите, в които не приемате необходимите на организма количества от витамина или чрез слънчево лъчение. Витамин D3 заздравява костната тъкан и ви помага да подсилите имунната си система.

Употреба и дозировка на 21st Century Vitamin D3 2000IU:

Като хранителна добавка приемайте по една доза (1 таблетка) Vitamin D3 2000IU дневно, с храна, за постигане на оптимален резултат. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. 

Съдържание в една доза (1 таблетка)

Състав:Стойност:
витамин D32000 IU
Калций90 mg

Други съставки в 21st Century Vitamin D3 2000IU : Целулоза, Стеаринова киселина, Кроскармелоза натрий, Силициев диоксид, Магнезиев стеарат

Няма мнения за този продукт.

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение:Важно: HTML is not translated!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: