Menu
Your Cart

Имунна система

Въпросите за укрепването на имунитета стоят пред всеки човек, независимо дали спортува или не. Нашият имунитет е единственият ни защитник от многобройните вируси и микроби, които ни заобикалят. От това доколко е силен, зависи комфортът и продължителността на живота ни. Смята се, че заниманията със спорт укрепват имунитета, правят човека по-малко възприемчив към капризите на сезоните и различните епидемии. Но това далеч не е така.

Спортът и имунитетът

Малко хора се замислят за това, но спортът не че не укрепва, той понижава имунитета. При това много сериозно, практически прави организма беззащитен пред инфекциите. Той отслабва не само имунната система, но и много от органите, от които зависи здравето ни – сърцето, стомаха, корема, черния дроб. Влиянието на спорта върху организма ни не е толкова еднозначно, колкото ни се струва на пръв поглед. Къде е причината за понижаването на имунитета при заниманията със спорт?

  1. Прекалено рязкото начало на тренировките, липсата на „загряващия“ етап. Спортът укрепва имунитета – не може да се спори с това. Но само с времето. На първия етап, ако спортните занимания са прекалено резки, имунитетът неизбежно отслабва. Организмът още не е готов за физическите натоварвания, а не всеки ще пожелае постепенно да „приучи“ тялото си със специални тренировки за новаци. Повечето бързат да променят себе си по-скоро. В крайна сметка организмът получава сериозен стрес и имунитетът му неизбежно пада, вследствие на което се появяват и болестите.
  2. Претрениране. Много разпространена грешка, която се прави заради прекалено голямото желание и неопитността. Натоварването върху мускулите превишава възможностите на организма да регенерира и започва да удря по защитните му механизми. Спад на силите, хронична сънливост, понижено настроение, умора – всичко това са признаци за претрениране. И като следствие се понижава имунитета.
  3. Липса на пълноценен хранителен режим. Имунитетът на човека изключително много зависи от постъпващите в организма витамини, минерали и много микроелементи. При техния дефицит, дори и без физическо натоварване, имунитетът може да се понижи. А при спортуване направо ще „падне“. Затова, ако се занимавате със спорт, задължително трябва да помислите за специални спортни добавки и регулярно да приемате витамини.
  4. Пренебрегване на климатичните условия. Невниманието, небрежността към начина на обличане или просто желанието да се отличат тласка много от спортистите към необмислени постъпки. Неподходящото леко облекло, ходенето без шапка в студените сезони на годината след тренировка (когато силите на организма за изтощени във фитнес залата) са голяма предпоставка да се простудите. Даже напълно здравият човек, когато излиза с мокра коса от спортната зала навън, просто може да настине и да го повали температурата.

Спортните показатели зависят пряко от имунната система!

Когато се занимавате със спорт на организмът Ви му трябва повече енергия, белтъчини, въглехидрати и витамини, които ще поддържат имунитета Ви. Физическите тренировки, както казахме, също му влияят положително, но при прекалени и постоянни натоварвания имунитетът се понижава и трябва да се поддържа със специални средства.

Ако Вие се чувствате уморени, ако често изстивате и трудно и бавно се възстановяване след тренировка, трябва да повишите нивата на имунната си система. В Protein.bg ще намерите правилното решение за това. Тук Ви предлагаме хранителни добавки за повишаване на имунитета на неповторими цени, които ще помогнат на тялото Ви да се пребори както с неблагоприятните условия, така и с дискомфорта от слабия имунитет. Помогнете на организма си да бъде на върха винаги, независимо от препятствията по пътя!

Марка: Doctor's Best Модел: Doctor's Best Best Agaricus Blazei 40% 400 mg
Doctor's Best Best Agaricus Blazei е уникален продукт, съдържащ екстракт от гъбата Агарикус Блазей. Тя е изключително полезна за здравето, а съставът й е изследван в посока противодействие на раковите образувания. Освен това, екстрактът от гъби Агарикус влияе положително върху състоянието на иму..
69.90 лв.
Без данък:69.90 лв.
Марка: Natrol Модел: Natrol Glucosamine Omega-3
Natrol Glucosamine Omega-3 е хранителна добавка за здрави стави, но не само. Формулата на продукта е насочена към подобряване състоянието на ставите и общо укрепване на здравословното състояние. Съставът на продукта е богат на полезни за организма вещества – глюкозамин, омега-3 от рибено масло..
40.49 лв.
Без данък:40.49 лв.
Марка: Natrol Модел: Natrol My Favorite Multiple Take One Iron Free
Продуктът на Natrol - My Favorite Multiple Take One Iron Free е хранителна добавка, която съдържа витамини и минерали необходими за здравето и нормалната функция на организма. Във формулата на  My Favorite Multiple Take One Iron Free взимат участие голям брой витамини, минерали и антиоксид..
33.49 лв.
Без данък:33.49 лв.
Марка: Pure Nutrition Модел: Pure Nutrition Melatonin 3 mg
„Нещо не изглеждаш добре. Състарил си се. Да не би да не си се наспал?“ – това казваме на човек, който незнайно защо в този момент ни изглежда по-стар, отколкото е. И дори не подозираме колко сме прави.За какво ни е нужен нощният сън? Всички знаем отговора: за да възстановим фи..
15.00 лв.
Без данък:15.00 лв.
Марка: Pure Nutrition Модел: Pure Nutrition Vitamin C 1000 + Rose Hips
Pure Nutrition Vitamin C 1000 + Rose Hips е хранителна добавка с витамин C и екстракт от шипки. Формулата на продукта е изцяло натурална и е насочена към подкрепа на здравето, нормалните функции на имунитета и осигуряване на повече енергия. Всяка таблетка съдържа 1000 мг витамин Ц като аскорбинова к..
27.00 лв.
Без данък:27.00 лв.
Показани 1 от 5 | 5 (1 Страници)
Този сайт използва бисквитки
За по-лесна навигация и удобство, този сайт изпозлва бисквитки и продължавайки, вие се съгласявате с тях.