Menu
Your Cart

Doctor's Best Gluten Rescue with Glutalytic

Doctor's Best Gluten Rescue with Glutalytic
Doctor's Best Gluten Rescue with Glutalytic
Doctor's Best Gluten Rescue with Glutalytic
  • Наличност: Да
  • Модел: Doctor's Best Gluten Rescue with Glutalytic
  • КОД: DRB-00401
Видян от: 2257
50.99 лв.
Без данък: 50.99 лв.

Възможни варианти

В съвременния живот глутенът е навсякъде и във всичко. Хлебните изделия са на първо място в списъка, но той не се ограничава само до хляб, сладкиши и макаронени изделия. Глутенът може да се намери в сосовете, кетчупа, колбасите, сиренето, йогурта и въобще списъка може да е твърде дълъг. Често се добавя в битовите продукти, например в кремовете и козметиката, по-специално в червилото и пудрата. През последните 50 години значително е нараснала чувствителността към глутена и  разпространението на целиакия (непоносимост към глутен). Доскоро се е считало, че чувствителността към този протеин е рядко срещана и се проявява най-вече при децата. Проучванията показват обаче, че възрастните също са засегнати от този проблем. По статистически данни 0,8-1% от населението на развитите страни има непоносимост към глутеновите протеини. Откритието, че целиакията засяга десетки и стотици милиони хора, предизвиква лошата слава на глутена, а в магазините се появиха специални рафтове с храни без глутен!

Gluten Rescue with Glutalytic е продукт на марката Doctor's Best, осигуряващ допълнителна подкрепа при преработването и усвояването на проблемни протеини за страдащите от непоносимост към глутенGluten Rescue with Glutalytic е продукт на марката Doctor's Best, осигуряващ допълнителна подкрепа при преработването и усвояването на проблемни протеини за страдащите от непоносимост към глутен. Дава ви повече възможности за избор на храна без притеснение за глутеново присъствие в тях.

Защо да изберем Doctor's Best Gluten Rescue with Glutalytic?

  • Хранене основано на научни изследвания
  • Подпомага здравословното усвояване на белтъка глутен
  • Вегетариански продукт
  • Не съдържа ГМО и глутен
  • Поддържа доброто храносмилане
  • Protein.bg ви дава топ цена и бърза доставка

Какво представляват ензимите Gluten Rescue with Glutalytic на Doctor's Best?

Gluten Rescue with Glutalytic е патентована смес от ензими на марката Doctor's Best и съдържа 350 мг Glutalytic®, предназначена да намали храносмилателния дискомфорт, свързан с чувствителността към глутен.Gluten Rescue with Glutalytic е патентована смес от ензими на марката Doctor's Best и съдържа 350 мг Glutalytic®, предназначена да намали храносмилателния дискомфорт, свързан с чувствителността към глутен. Комбинацията от ензими подпомага смилането на глутен, а също и на белтъчините от яйца, соя и млечни храни. Това предпазва от допълнителни здравословни проблеми, сред които и развитието на свръхчувствителност или алергии към определени храни, свързано с преминаването на разграден отчасти или неразграден глутен през червата и чревната микрофлора. Повечето продукти, които съдействат при храносмилането на глутен, използват само единичен ензимен подход, а Glutalytic® е уникално проектиран да разгражда глутеновите протеини по-бързо и по-ефективно, като атакува пептидните им връзки по два начина. Съдържа както ендопептидази (които разцепват вътрешните връзки), така и екзопептидази (които разцепват външните връзки). С тяхна помощ се създава правилната структура на ендопептидазно разграждане в близост до аминокиселините с дълга верига, съставляващи глутен, които трябва да бъдат хидролизирани от екзопептидазата. А това води до бързо преработване на глутена. Gluten Rescue with Glutalytic превъзхожда продуктите използващи само традиционния ензим DPPIV (дипептидил пептидаза IV), като предлага по-добро разграждане на глутеновите протеини, които причиняват имунни отговори. Тази уникална протеолитична ензимна смес е насочена към вътрешните и външните пептидни връзки, които образуват глутеновия протеин. Най-бързият начин за неговото разграждане е да се разцепят пептидните връзки вътрешно и външно. Така глиадин – основната протеинова фракция в глутена, предизвикваща имунен отговор, се разделя на по-малки пептиди, като това улеснява достигането им до тънките черва.

Глутенът всъщност се състои от няколко различни протеини - двете основни групи от тях са глиадин и глутенин. Глутеновите протеини са изключително трудни за смилане. Когато не са разградени задействат имунната система да атакува вътрешната облицовка на тънките черва, като се получава атрофия на лигавицата на тънкото черво. Това се случва, защото имунна система възприема глутеновия протеин като чужд организъм, от който е необходимо бързо да се отърве (от типа на вируси, бактерии, гъбички и т.н.). Проблемът е, че глиадин има много сходна структура с протеините на тъканите на нашите органи, като щитовидната жлеза, панкреасната жлеза, нервните клетки и дори сърцето! И се оказва, че заедно с глиадин клетките на нашето тяло също попадат под въздействието на имунните атаки. Антителата, произведени от организма срещу глутена, започват да атакуват и унищожават клетки и тъкани, съдържащи протеини, подобни на структурата на глиадин. Също така под това въздействие попадат и стените на червата, в резултат на което преждевременно клетките умират, а това води до проблеми с храносмилането и усвояването на хранителните вещества. Разграждането на глутеновите протеини може да помогне за облекчаване на симптомите, свързани с чувствителността към глутен и за предотвратяване на по-нататъшно увреждане на организма. Протеазите са ензими, които разграждат протеините, но са необходими специфични протеази за разграждане на богатите на пролин пептиди от глутен. Изследванията показват, че те са основната причина за чувствителността към глутен. Клиничните проучвания потвърждават способността на Glutalytic® да премахне различните видове дискомфорт, свързани с чувствителността към глутен. Показват способността му да разгражда бързо и ефикасно глутена, докато той преминава през стомаха и дуоденума. От направените проучвания се установява, че се подобряват в значителна степен голяма част от общите храносмилателни проблеми.

Gluten Rescue with Glutalytic, смес от ензими на марката Doctor's Best за тези, които имат сериозна чувствителност към глутена.Освен всички изброени предимства Protein.bg ви дава супер цена за Gluten Rescue with Glutalytic, смес от ензими на марката Doctor's Best.

За кого е най-подходящ Gluten Rescue with Glutalytic (ензими) Doctor's Best? 

За тези, които имат сериозна чувствителност към глутен, Gluten Rescue with Glutalytic ще е предпазна мярка срещу случайна консумация на храни с глутеново съдържание. Gluten Rescue with Glutalytic е подходящ избор за всеки, който иска храносмилателната му система ефективно да разгради глутеновите протеини и да не изпитва дискомфорт при прием на богати на протеини храни.

Употреба и дозировка на Doctor's Best Gluten Rescue with Glutalytic:

Приемайте по 1 капсула преди всяко хранене, за да избегнете потенциална свръхчувствителност към глутен или според препоръките на лекар, компетентен в областта на храненето.

Дозировка: 1 капсула

Дози в опаковка: 60

Състав:Стойност:%ПДД

Glutalytic®

(Растителна протеазна ензимна смес)

350 мг
Протеаза75 000 HUT
Аспергилопепсин500 SAPU
Протеаза DPPIV125 DPPIV

*Дневните дози са базирани на 2000 калории.

†Daily Value не е установено.

Други съставки: Малтодекстрин, модифицирана целулоза (вегетарианска капсула), средноверижни триглицериди.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Да се съхранява на сухо и прохладно място.

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки