Menu
Your Cart

Предтренировъчни (Pre workout)

Предтренировъчните комплекси (Pre workout) са един от видовете спортни добавки, които повишават работоспособността на спортиста преди тренировка, повишават силовите показатели, помагат за трупането на мускулна маса и за изгарянето на подкожните мазнини. В състава на предтренировъчните добавки влизат редица различни съставки, някои от които са по-ефективни от други, но заедно те са много действаща смес, която наистина подобрява качеството на тренировъчния процес на спортистите.

Състав на предтренировъчните спортни добавки

В състава на предтренировъчните комплекси влизат много компоненти, обикновено са 15-25, но най-често може да срещнете следните вещества:

  • Креатин – увеличава силите, стимулира прираста на мускулатурата. В състава си този вид добавки съдържат много транспортни системи, които подобряват усвояването на креатина.
  • BCAA – 3 незаменими аминокиселини, които подхранват мускулните тъкани и предотвратяват катаболитните процеси.
  • Аргинин – необходим е за подхранване на мускулите и за придаване на пъмпинг ефект.
  • Витамини и минерали – жизнено необходими компоненти за човешкия организъм, чиито запаси се изтощават по време на интензивно трениране. Затова трябва да бъдат възстановявани.
  • Кофеин – стимулатор на централната нервна система, който способства ускоряването на метаболизма.
  • Метил хексамин – още един стимулатор за ЦНС, няколко пъти по-мощен от кофеина.
  • Таурин – стимулатор и възстановител, стимулира синтеза на растежен хормон
  • Бета-аланин – възстановява мускулите след тренировките.

Както показва практиката, останалите компоненти, които влизат в състава на предтренировъчните средства са по-малко ефективни.

Как се използват предтренировъчните добавки?

Всеки производител, заедно с добавката за употреба преди тренировка, предоставя на потребителя инструкция за употребата и. Ако се придържате към нея, ще постигнете максимални резултати. Не бива да се отклонявате от препоръчителните дози на употреба, това може да доведе до много проблеми със здравето. Някои компании предлагат на спортистите да приемат предтренировъчните комплекси и по време на почивка за поддържане на постигната физическа форма.

Няма продукти в тази категория.

Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки