Menu
Your Cart

Фокус и концентрация

Хранителните добавки за указване на специфично въздействие върху висшите функции на мозъка, са заслужили особено внимание във фитнес-индустрията. Защо е толкова важно да включите „умните добавки“ в ежедневието си?

Може би си мислите, че ефективността от вдигането на тежести зависи изцяло от физиката на човека, но всъщност мозъкът оказва много съществено влияние за формирането на мускулите. Ако Вие някога сте пили чаша кафе или енергийна напитка преди тренировка, навярно знаете, че кофеинът оказва позитивно влияние върху концентрацията, работоспособността и качеството на тренировките като цяло. Кофеинът е само една от многобройните съставки в широкия спектър от добавки, наричани още ноотропи, които помагат за подобряване функциите на Вашия мозък и влияят в такива аспекти, като устойчивостта към агресивните въздействия, вниманието и степента на изтощение на организма.

Хранителните добавки за фокус и концентрация осигуряват значителни предимства за функционирането на мозъка както в тренировъчната зала, как и извън нея. Когнитивните усилватели са известни с положителните си ефекти за умствената дейност, а някои добавки помагат да се подобри и паметта, да се ускорят процесите на запомняне и да се възпроизведе съществуващата информация, да се увеличи енергичността и съсредоточеността. Може да се каже, че ноотропите един вид повишават силовите показатели на Вашия мозък!

Добавянето на хранителните добавки за по-добър фокус и по-висока концентрация имат следните предимства:

  • Подобряват паметта – няма човек, който не би искал да подобри свойствата на паметта си! Сбогувайте се с нелепите ситуации, когато влизате в стаята и забравяте, защо изобщо сте отишли там или когато не можете да си спомните, къде сте си оставили ключовете, а те са в ръката Ви. Ноотропите ще Ви помогнат ефективно да подобрите паметта си. Най-често като стимулатор на паметта се използва креатин, холин и други.
  • Повишават концентрацията – много хора използват популярния ноотроп кофеин, който способства ефективно за повишаването на концентрацията. Като цяло повечето добавки от този клас могат да се използват за подобряване на вниманието, тъй като, всъщност, всички те са стимулатори. Освен това, някои данни свидетелстват за това, че повишената употреба на ноотропни добавки помага да се предотврати понижаването на времето за реакция, свързано, по принцип, с умората след интензивното физическо натоварване.
  • Понижават умората – добавките за концентрация предотвратяват умората като блокират редица рецептори в главния мозък или като стимулират по-интензивното произвеждане на енергия. При намаляването на умората Вие може да тренирате повече и по-ефективно. Най-действените добавки за постигането на тази цел са креатин и родиола.
  • Повишава устойчивостта към стреса – интензивните тренировки повишават нивата на кортизола, който, както знаем, оказва негативно влияние върху увеличаването на силовите показатели. Но ноотропите, особено фосфатидилсерин, съдействат за понижаването на неговия синтез, като помагат да защитите Вашите трудно направени мускули. По принцип високата реакция на кортизола се наблюдава при продължителни упражнения, затова в хода на изпълнение на кардио упражнения ноотропите могат да са много ефективно допълнение към основният прием от спортни добавки.

Добавки за оптимално функциониране на мозъка

Тези добавки са отделни съединения, но в това време, когато едната съставка сама по себе си може да даде удивителни предимства за функционирането на мозъка, някои от тях могат да се обединят и да се получи доста по-голям ефект! В тази категория ние от Protein.bg Ви предлагаме различни хранителни добавки за повишаване вниманието, концентрацията и фокуса Ви – както самостоятелно, така и ноотропи в комбинация на неповторими цени!

Марка: Pure Nutrition Модел: Pure Nutrition Melatonin 3 mg
„Нещо не изглеждаш добре. Състарил си се. Да не би да не си се наспал?“ – това казваме на човек, който незнайно защо в този момент ни изглежда по-стар, отколкото е. И дори не подозираме колко сме прави.За какво ни е нужен нощният сън? Всички знаем отговора: за да възстановим фи..
15.00 лв.
Без данък:15.00 лв.
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)
Този сайт използва бисквитки
За по-лесна навигация и удобство, този сайт изпозлва бисквитки и продължавайки, вие се съгласявате с тях.