Menu
Your Cart

Възстановяване

Времето за възстановяване на организма е период на растеж на мускулни влакна и коригиране на мускулния релеф. Всеки спортист тренира различно. Това, което задължително му трябва на един човек, не значи, че за друг е подходящо. Тренировките се провеждат всеотдайно. След това организмът се възстановява, тренировката, която следва след това, помага на мускулите да станат значително по-обемни. В периода на възстановяването организмът трябва да получава много хранителни вещества за мускулните влакна. Благодарение на спортните хранителни комплекси, мускулите противостоят перфектно на следващите силови натоварвания.

Спортни добавки при възстановяването

Възстановяването на мускулите е процес, не по-малко отговорен от самата тренировка. Ако не се предоставя възможност на мускулите да отпочинат пълноценно, това се отразява крайно негативно върху здравето изобщо. За да може мускулите да спрат да Ви болят, а на мястото на разкъсването на тъканите да се образуват нови влакна, е необходимо да използвате определени хранителни добавки. Те трябва:

  • Да активизират протеиновия синтез;
  • Ефективно да възстановяват увредените клетки;
  • Да имат определен състав от компоненти – BCAA, креатин, глутамин, протеин;
  • Да оказва необходимия анаболитен ефект;
  • Да дава нова енергия на организма.

При възстановяването непосредствено след тренировката трябва да се осигури на организма допълнителен източник на енергия и строителен материал. Всички съставки, включени в нужните хранителни добавки, са необходими за всеки спортист. Много професионални спортисти знаят как да се възстановят след тренировката си. Те, преди всичко, осигуряват на организма си ресурсите, които му трябват. Протеинът блокира кортизола, способства произвеждането на анаболитни хормони и ускорява метаболизма. Във фазата на възстановяването на тялото са му нужни и въглехидрати и витамини.

В Protein.bg ще откриете разнообразие от спортни продукти и добавки за постигане на целите Ви да възстановите организма си след напрегнатите тренировки, за да може с успех да проведете следващата градивна тренировка.

Няма продукти в тази категория.

Този сайт използва бисквитки
За по-лесна навигация и удобство, този сайт изпозлва бисквитки и продължавайки, вие се съгласявате с тях.