Търсене
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Възстановяване

Времето за възстановяване на организма е период на растеж на мускулни влакна и коригиране на мускулния релеф. Всеки спортист тренира различно. Това, което задължително му трябва на един човек, не значи, че за друг е подходящо. Тренировките се провеждат всеотдайно. След това организмът се възстановява, тренировката, която следва след това, помага на мускулите да станат значително по-обемни. В периода на възстановяването организмът трябва да получава много хранителни вещества за мускулните влакна. Благодарение на спортните хранителни комплекси, мускулите противостоят перфектно на следващите силови натоварвания.

Спортни добавки при възстановяването

Възстановяването на мускулите е процес, не по-малко отговорен от самата тренировка. Ако не се предоставя възможност на мускулите да отпочинат пълноценно, това се отразява крайно негативно върху здравето изобщо. За да може мускулите да спрат да Ви болят, а на мястото на разкъсването на тъканите да се образуват нови влакна, е необходимо да използвате определени хранителни добавки. Те трябва:

  • Да активизират протеиновия синтез;
  • Ефективно да възстановяват увредените клетки;
  • Да имат определен състав от компоненти – BCAA, креатин, глутамин, протеин;
  • Да оказва необходимия анаболитен ефект;
  • Да дава нова енергия на организма.

При възстановяването непосредствено след тренировката трябва да се осигури на организма допълнителен източник на енергия и строителен материал. Всички съставки, включени в нужните хранителни добавки, са необходими за всеки спортист. Много професионални спортисти знаят как да се възстановят след тренировката си. Те, преди всичко, осигуряват на организма си ресурсите, които му трябват. Протеинът блокира кортизола, способства произвеждането на анаболитни хормони и ускорява метаболизма. Във фазата на възстановяването на тялото са му нужни и въглехидрати и витамини.

В Protein.bg ще откриете разнообразие от спортни продукти и добавки за постигане на целите Ви да възстановите организма си след напрегнатите тренировки, за да може с успех да проведете следващата градивна тренировка.

Марка: OstroVit Модел: 23709 GABA Powder
Насладете се на спокоен сън и повишена енергия с OstroVit GABA Powder Искате ли да се отървете от безпокойството и да се събуждате всеки ден с нова енергия? OstroVit GABA Powder е революционна хранителна добавка, която ще промени живота ви. GABA е незаменима аминокиселина, намираща се в централнат..
29.95 лв.
Без данък:29.95 лв.
Марка: 21st Century Health Care USA Модел: Glucosamine Chondroitine Plus MSM Advanced 80 Tablets
Глюкозамин, Хондроитин и МСМ 80 таблетки | 21st CenturyПредпазва лигавицата на стомаха и заздравява ставите и хрущялите Има болкоуспокояващ ефект и противовъзпалително действие Хранителна добавка Глюкозамин, Хондроитин и МСМ таблетки от 21st Century на супер ценаЗа Глюкозамин, Хондро..
52.00 лв.
Без данък:52.00 лв.
Купи
Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)
Филтрирай