Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

За здравето на простата

Възпалението на мъжката простатна жлеза (простатата) тормози много от днешните мъже. По принцип, това заболяване причинява болка и дискомфорт при уриниране. Освен това, увеличението на простатата може да предизвика нарушение в половите функции и понижаване на либидото. Към възпаление на този орган могат да доведат хемороидите, хроничната трихомониаза, честите гъбични инфекции и други.

Какво е простата?

Екзокринната алвеолна жлеза в мъжкия организъм се нарича простата. Външно този орган прилича на кестен. Той произвежда секрети, които защитават и подхранват сперматозоидите. От функционирането на този орган зависят общото състояние на мъжкото здраве, психическо здраве на мъжа и сексуалния му живот. Освен това, простатата е близо до пикочно-половата система, затова оказва пряко влияние върху нея. Кестенообразният орган изпълнява ролята на клапан, който помага да се затваря изходът на пикочния мехур при ерекция.

С възрастта при мъжете се срещат случаи, когато простатата започва да не функционира добре. При това веднага започват да се усещат болки и осезаем дискомфорт при уриниране. Патологиите на простатата често се срещат при мъже над 30 годишна възраст.

Профилактика на заболяванията на простатата

За да се понижи рискът от заболяване, свързано с простатната жлеза, трябва да се отделя много време на профилактичните мерки. За начало трябва да започнете да се храните правилно и да изключите алкохола. Има специална диета с много растителни и белтъчни продукти. Заниманията със спорт могат да предотвратят процесите на застой в района на малкия таз.

Освен това, е необходимо провеждането на профилактична терапия с натурални средства – хранителни добавки и продукти, които ще подобрят и поддържат здравето на простатата Ви. При нас – в Protein.bg ще откриете изключително ефективни хранителни добавки за борба с възпаленията и болестите на простатата и то на много достъпни цени.

Няма продукти в тази категория.