Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Издръжливост

Издръжливостта, или способността на човека да изпълнява ефективно някаква работа в продължение на определено време, без да чувства умора, е важна способност на спортистите. Тя е показател за това, че системите и органите функционират както трябва. Колкото по-голяма е устойчивостта Ви, толкова по-ефективно ще спортувате – издръжливият спортист може да постигне големи резултати. Издръжливостта трябва да се развива постепенно. За това е необходимо да се съблюдава тренировъчен режим, да се храните правилно и да водите здравословен начин на живот. С помощта на обичайните храни практически не е възможно да се постигнат добри резултати. За да имат ефект усилията Ви, се препоръчва да използване спортни добавки за повишаване на издръжливостта.

Спортни добавки за издръжливост

В днешно време можете да намерите разнообразие от добавки, които ще Ви помогнат да подобрите тренировъчните си показатели. Трябва да различаване основните им видове, а също така и строго да се придържате към препоръките за употреба, за да не навредите на здравето си. Ето някои видове добавки за увеличаване на издръжливостта, които ние в Protein.bg също предлагаме в тази категория и то на много добри цени.

Предтренировъчни комплекси. Тези добавки помагат да се повиши работоспособността, физическата устойчивост и силата. Насищат организма Ви с енергия и помагат за бързото регенериране на мускулните тъкани в тялото Ви. В състава на този вид добавки влизат адаптогени, бета-аланин, минерали, анаболити, стимулатори и други. Високата концентрация на тези компоненти оказва много голям ефект. Но имайте предвид, че този ефект е само за около два часа. Предтренировъчните добавки се използват непосредствено преди заниманията със спорт и се спазва строго препоръчителният им прием.

Креатин. Стимулира мускулния растеж и, съответно, прираста на силовите показатели. Този вид спортни добавки за издръжливост се използва при състезания и маратони като източник на допълнителна енергия. Освен това се използва активно и от бодибилдърите, тъй като креатинът помага за формирането на релеф и прави тренировката по-продължителна, като намалява симптомите на мускулна умора.

BCAA. Допълнителният прием на аминокиселини, които не се произвеждат от нашия организъм самостоятелно, забавя настъпването на умората и процеса на окисляване на мускулите, като така удължава времето за трениране. Освен това, тези добавки повишават действието на креатина и протеина. Особено полезно е да се приемат преди важно състезание – преди тренировка или непосредствено в процеса на трениране.

Протеин. Той е необходим при различни категории спортисти, особено спринтьори и бодибилдъри. Тези спортни добавки за издръжливост се характеризират с високо съдържание на белтък и разнообразие във видовете – протеинови смеси, суроватъчен, растителен, нисковъглехидратен и други видове протеини. Всички те много ефективно подхранват мускулите. Но е важно да помните, че нито едни добавки за издръжливост не оказват чудодеен ефект. За да развиете в себе си работоспособност и физическа устойчивост, трябва да полагате определени усилия.

Витамини и минерали. Това са вещества, без които не е възможно човек да живее нормално. При хората, които спортуват регулярно, нуждата от тях е още по-голяма. Минералите и витамините отговарят за увеличаването на издръжливостта, за правилното функциониране на вътрешните органи и системи, за произвеждането на енергията, са елиминиране на синдрома на постоянна умора, а освен това стимулират обменните процеси.

За да станете по-издръжливи, да тренирате по-дълго без да изпитвате силна умора, тук ще откриете правилното решение за постигането на целта си. Изберете подходящата добавка за Вас, за да станете по-издръжливи и да повишите спортните си показатели.

Модел: Expander Training Bands Set 5 Bands
Expander Training Bands Set 5 бр. | OstroVitНе изискват наличие на пространство и специални условия Удобни за пренасяне навсякъде и по всяко време За успешна тренировка на вътрешната и външната част на бедрата, гърба, горните крайници Увеличават мускулната маса Стимулират загубата на..
40.00 лв.
Без данък:40.00 лв.
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)