Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Детоксикация

Доскоро терминът „детоксикация“ се срещаше основно в речника на лекарите-нарколози. Използваха го, когато отровеният с алкохол организъм вече не може да се справи със самостоятелното пречистване от отровите в себе си и е трябвала лекарска намеса.

Но в последните години все по-често възниква необходимост от изкуствено стимулиране на пречистването от отровните елементи дори и за хората, които водят здравословен начин на живот. Защо се налага това? Вината е в замърсяването на околната среда.

Статистиката е безжалостна. Световната организация по здравеопазване посочва, че неудовлетворителната екологична обстановка е причина за смърт на повече от 13 млн човека. Ситуацията се влошава заради неудовлетворителното качество на питейната вода, което води до заболяването на жизнено важни органи. Замърсените почви влияят непосредствено върху качеството на използваните селскостопански продукти.

И така, ние дишаме замърсен въздух, пием вода, която не съответства на стандартите за епидемиологична норма, използваме храна, пропита с пестициди. Защо изобщо се учудваме от последиците?

Как да разберете, че тези проблеми не са Ви подминали? Време е да помислите за детоксикация, ако имате следните симптоми:

  • Понижен имунитет – нито един „студено-мокър“ сезон не преминава без да се разболеете или да хванете някой вирус? Механизмите за съпротивление на организма явно не се справят с възложените им задачи.
  • Обща отпадналост – постоянна умора, бързо изтощаване, потиснатост? Всяка работа Ви се струва непосилна, а любимите Ви занимания вече не Ви радват? Станали сте по-раздразнителни? Ставате от леглото сутрин като пребити? Всичко това е съпроводено с главоболите, болки в ставите, мускулни спазми? Време е за детоксикация!
  • Промяна в хормоналния фон – всяка жена, преминала през прекрасното състояние на бременността знае кога бушуват хормоните лесно може да разпознае симптомите – промяна в мириса на тялото, потене, колебания в телесното тегло независимо от промяната в режима на хранене.
  • Проблеми с външния вид – косата губи блясъка си, накъсва се, ноктите се цепят, състоянието на кожата се влошава – започва да се лющи и се появяват пъпки и обриви.
  • Проблеми с обмяната на веществата и храносмилането – появява се типичното чувство на тежест в корема и наднормено тегло. Ако забележите тези признаци при Вас, а причината за тях не са сериозни заболявания – детоксикирайте се.

Ние от Protein.bg предлагаме подходящи хранителни добавки и продукти, които ще помогнат по пътя за детоксикацията, ще Ви осигурят необходимите дози полезни вещества, които ще провокират тялото Ви да работи за Вас и да се освободи от вредните елементи, които влошават състоянието на здравето Ви.

Няма продукти в тази категория.