Menu
Your Cart

Now Foods MCT Oil

Now Foods MCT Oil
Now Foods MCT Oil
Now Foods MCT Oil
Now Foods MCT Oil
text
Now Foods MCT Oil
За този продукт получаваш безплатна експресна доставка!
Възползвай се сега и ще получиш продукта до 48 часа на твоя адрес или до офис на куриер.
 • Наличност: В наличност
 • Модел: Now Foods MCT Oil
Видян от: 1581
80.00 лв.
Без данък: 80.00 лв.

Now Foods MCT Oil осигурява бърза енергия за тялото.Now Foods MCT Oil е хранителна добавка, съдържаща средноверижни триглицериди. Накратко това са полезни за здравето мазнини. Тяхното приложение е предимно в спортните среди, а целите, които преследват – редуциране на мазнините в тялото, повече енергия и предпазване на мускулите. 

Суровината, която е използвана за създаване на тези мазнини е напълно естествена – палмови и кокосови масла. Поради тяхната структура те се метаболизират различно в организма. Няма нужда да бъдат обработени в червата и биват пропускани направо към черния дроб. Там се обработват и освобождават енергия, отделяйки кетони. Мигновеното им използване като източник на енергия намалява ползването на мускулен гликоген и защитават аминокиселините от горене. Отново заради своята структура, MCT имат повече ползи и съответно предимства пред дълговерижните мастни киселини. Макар да изглеждат като такива и да имат такъв вкус, тяхното усвояване е бързо, без отлагане на запаси. Разбира се, ако се приемат според указанията и не се прекалява с тях. Калоричността им е по-малка от тази на останалите мазнини. Не затрудняват храносмилането и се транспортират директно в черния дроб, пропускайки целия път на другите мастни киселини. По този начин добиването на енергия става изключително скоростно след приемането им.
Противно на схващанията, че всички мазнини са еднакви и затрудняват работата на сърцето, средноверижните триглицериди са полезни за него. Те осигуряват нужната енергия за функционирането на организма и особено на сърцето, като щадят сърдечно-съдовата система. Подходящ избор са за хора със сърдечни заболявания.

Освен за здравето на сърцето, Now Foods MCT Oil се грижи и за функционирането на мозъка. Този орган се нуждае от глюкоза, за да работи правилно. Алтернативен източник на енергия са кетоните. Както казахме по-горе, при обработването на средноверижните триглицериди се освобождават много кетони. Именно така се подкрепя дейността на мозъка. Повишава се термогенезата, като за сравнение с обикновените мазнини термичният ефект е 3 пъти по-силен и 2 пъти по-дълъг. Средноверижните триглицериди повишават енергията, подкрепят здравето на сърдечно-съдовата система, подобряват мисловната активност и стимулират редуцирането на мазнините в тялото. С тези си качества са подходящи на практика за всеки, особено за тежко трениращите атлети.

Защо да изберем MCT Oil (средноверижни триглицериди)?

 • Now Foods MCT Oil стимулира горенето на мазнини в тялото.Повишава енергията;
 • Стимулира горене на мазнините в тялото;
 • Предпазва мускулите от разпад;
 • Подкрепя дейността на сърцето;
 • Подобрява мозъчната активност;
 • Намалява симптомите при Алцхаймер;
 • Бързо усвояване;
 • Стимулира отслабването;
 • Забавя стареенето;
 • Не се складират като мазнини в тялото;
 • Подходящ за вегани/вегетарианци;
 • PROTEIN.BG предлага достъпна цена и бърза доставка.

Какво представлява MCT Oil?

Now Foods MCT Oil е хранителна добавка, съдържаща средноверижни триглицериди. Маслото, което се съдържа в суплемента е светложълта течност, без миризма. На стайна температура е полупрозрачна.
Средноверижните триглицериди са полезни мазнини, които имат способността за бързо отделяне на енергия. Тъй като за тяхното усвояване е нужен по-малко кислород и провокира повишена термогенеза, отлагането им като мазнинни запаси на практика е невъзможно. MCT се метаболизира директно в черния дроб, от където се отделят кетони, използвани за енергия на организма. Подкрепя мозъчната функция и подпомага здравето на сърцето. Регулира нивата на холестерол и стимулира горенето на мазнини. Защитава аминокиселините в мускулите като не позволява да бъдат използвани като източник на енергия. По този начин предпазват мускулите от катаболизъм. Бързото усвояване на средноверижните триглицериди осигурява светкавично отделяне на енергия, повече сила и издръжливост по време на тренировка.

За кого е подходящ Now Foods MCT Oil?

Now Foods MCT Oil е отличен избор за всеки, който иска да подобри здравословното си състояние. Подходящ е особено за трениращите интензивно и тежко. Причината е в скоростта на усвояване на средноверижните триглицериди. Те се абсорбират много по-бързо в сравнение с другите мазнини. При обработката им в черния дроб се отделят много кетони, използвани от тялото за добиване на енергия. Това прави тренировките по-пълноценни, интензивни и тежки. Повишава се концентрацията, мисловната дейност и здравето на сърцето. Насърчава се загубата на мазнини чрез повишена термогенеза и практическата невъзможност за отлагането на MCT като мазнинни запаси.

Употреба и дозировка на (средноверижни триглицериди) MCT Oil:

Една доза (15 мл.) 1-3 пъти дневно. Може да се използва за овкусяване на салати и ястия, но без термична обработка.

Хранителна стойност за 1 доза (15 мл.):

СъставСтойност за 1 доза%ПДД
Калории100 
от мазнини100 
Общо мазнини14 г22%*
от които наситени14 г70%*

** Няма установена дневна доза.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
code
Този сайт използва бисквитки
За по-лесна навигация и удобство, този сайт изпозлва бисквитки и продължавайки, вие се съгласявате с тях.