Menu
Your Cart

Now Foods Creatine Powder

Now Foods Creatine Powder
Now Foods Creatine Powder
Now Foods Creatine Powder
 • Наличност: Да
 • Модел: Now Foods Creatine Powder
Видян от: 1839
27.00 лв.
Без данък: 27.00 лв.

Възможни варианти

Креатин е азот-съдържаща карбоксилна киселина, която участва в енергийния метаболизъм в мускулите и нервните клетки. Открита е през 1832 г. от френския учен Мишел Йожен Шеврьол, който се натъкнал на неизвестния допреди това компонент в скелетните мускули, в последствие получил името си от гръцката дума за месо – kreas. Откритието му повело началото на множество изследвания, всичките доказващи необходимостта от това вещество в енергийния метаболизъм и изпълняващите движения. Ежедневната консумация на creatine е също толкова важно за живота, както и протеините, минералите, въглехидратите, витамините и мазнините. Креатинът може да се синтезира самостоятелно в тялото от три аминокиселини – глицин, аргинин и метионин. Този синтез се извършва главно в черния дроб, панкреаса и бъбреците, и след това се транспортира чрез кръвта в мускулите. Около 95 % от целия креатинов басейн се съхранява в мускулатурата. Естествени източници на креатин са естествено месото (предимно дивечовото, но и птичето, телешкото, агнешкото и др.) и диво уловената риба. Оказва се, че няма растителни източници, които го съдържат, затова вегетарианците трябва наблегнат на продукти богати на аминокиселините    

Среща се в различни химически форми (монохидрат, кре-алкалин, етил естер и креатин малат). Според научното списание JISSN (Journal of the International Society of Sports Nutrition), най-ефективната хранителна добавка към момента по отношение на набор на мускулна маса и увеличаване на издръжливостта по време на тренировка е креатин монохидрат.

Защо трябва да изберем Creatine Monohydrate на Now Foods?Creatine Monohydrate на Now Foods увеличава спортната издръжливост и експлозивната сила.

 • Увеличава спортната издръжливост и експлозивната сила;
 • Отличен енергиен източник;
 • Подобрява секрецията на анаболни хормони;
 • Предпазва тъканите от въздействието на млечна киселина;
 • Защитава нервната и сърдечно-съдовата система от увреждане;
 • Има противовъзпалително действие;
 • Улеснява достъпа на кислород до клетките;
 • Ускорява загубата на мастните резерви;
 • Подходящ за вегани и вегетарианци;
 • Creatine Monohydrate на Now Foods сега на топ цена от Protein.bg

Какво представлява Now Foods Creatine Monohydrate?

Като спортен суплемент Креатин Монохидрат на прах от Now Foods на страхотна цена е изключително ценна добавка към хранителния режим на всеки спортист, чиято цел е натрупване на мускулна маса и повече тонус. Creatine помага за ускоряване на процесите на обновяване на клетките, подобряване на производителността и увеличаване на енергийните запаси. Качеството му зависи от това, по какъв начин е бил обработван. За най-чист и клинично проверен вид се смята монохидрат. С увеличаването на физическата активност нараства и нуждата от консумация на креатин и този недостиг е задължително да бъде попълнен. Това се случва с помощта на диета или чрез собствено производство в тялото. Решаващ фактор за постигането на добри резултати в спорта е способността на организма да освобождава големи количества енергия за кратък период от време, а непосредствен източник на такава за нашите мускулите е АТР (аденозит трифосфат). Всички първоизточници на гориво – въглехидрати, мазнини и протеини – първо се превръщат чрез химични реакции в АТР, който след това става достъпен като единична молекула и метаболизма използва за  различни клетъчни функции. Какви ефекти ще се наблюдават при използването на Creatine Monohydrate на Now Foods:

Creatine Monohydrate на фирма Now Foods ускорява процесите на обновление на клетките.Нарастване на силата – в културизма, по време на изпълнение на високоинтензивни упражнения показателите на АТР се покачват значително – те са стотици пъти по високи отколкото в състояние на покой. Изчерпването на аденозит фосфат и фосфокреатин трябва непрекъснато да се актуализира, за да се гарантира, че мускулната контракция може да продължи в пиковите нива на честота и интензивност. Като увеличим фосфокреатин чрез прием на Креатин монохидрат, съответно увеличаваме и АТР получаваме повече мощ и мускулна сила.

Повишаване на мускулатурата – по-голямата издръжливост и работоспособност на мускулите предполага повече време в залата, и позволява по-сурови натоварвания. Работи се ползотворно върху релеф и форма. Креатин се свързва с вода когато се абсорбира от мускулите. Това обяснява хидратиращия ефект, а хидратирания мускул изглежда обемен, оформен и издут. Научни изследвания показват, че когато клетките се увеличават поради свръххидратация, синтезът на протеин се засилва и процесите на разпад са сведени до минимум. Тази концепция за първи път е разработена от изследователите Антани Алмада и Ед Бърд, и вече е широко приета в индустрията на спортното хранене.

Усилава се секрецията на анаболни хормони – проучвания твърдят, че увеличаването на креатин в организма стимулира отделянето на тестостерон, инсулин и растежен хормон. Отчетен е 15 % по-висока секреция в сравнение с резултатите на плацебо групата.

Предотвратява производството на млечна киселина – има доказателства, че creatine действа като буфер на млечна киселина. По време на интензивно обучение в анаеробен режим на работа на мускулите се натрупва млечна киселина. Това вещество отчасти е отговорно за чувството на парене и болка при претоварване на мускула. Изследване на щатския университет в Луизиана потвърждава, че употребата на креатин може да потисне образуването ѝ и да подобри времето за възстановяване след упражнения.                

За кого е най-подходящ Creatine Monohydrate (Креатин Монохидрат) на Now Foods?

Creatine Monohydrate е продукт, подходящ за всеки подложен на тежки физически натоварвания изискващи голямо количество енергия, като вдигане на тежести, футбол, баскетбол, плуване, колоездене и всякакви други дисциплини. Той е неразделна част от хранителния режим на повечето културисти и атлети, които желаят значително да увеличат мускулната си маса.  Препоръчително е и използването му от пациенти със сърдечни и съдови заболявания, нервно-мускулни заболявания и хора страдащи от умора и слаба жизненост.

Употреба и дозировка на Creatine Monohydrate на прах от Now Foods:

Смесете 1 препълнена чаена лъжичка с плодов сок или друга подсладена течност по ваш избор 3 до 4 пъти дневно преди и след тренировка, за първите 7 дни. След това продължете да приемате от 1 до 3 пъти на ден, с пауза между дозите 3-4 часа. За продължителна употреба над 28 дни, консумирайте веднъж дневно.

   Състав в една доза (5 гр.)      Стойност     %ПДД   
Креатин Монохидрат 5 гр. (5 000 мг.)**

Дозировка: 1 препълнена чаена лъжичка (5 грама)

Дози в опаковка: 200

    † Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Важно:  Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца!

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки